עוגות/עוגיות עוגה לשבת -עוגת אגוזים וחלבה קלה ומרשימה.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מקור המתכון אינו ידוע (אשמח אם יחכימו אותי בנידון) אבל זה מתכון שמסתובב כבר שניםבכל מקום. גם פה בפרוג.
במקור העוגה כללה פירורי חלבה, שקדים פרוסים ומייפל. אחותי היקרה שכללה את המתכון והתוצאה שהתקבלה לדעתנו עולה על המקור בהרבה.

עוגת אגוזים וחלבה קלה ומרשימה.

תבנית : אלומיניום מלבנית בינונית (20*25)

המידות בכוסות חד פעמית סטנדרטית של כ180 מל'.

לבצק

2 כוסות קמח

1 שקית א. אפיה

2 שקיות סוכר וניל

1 כוס סוכר

100 גר' חמאה/ שמן קוקוס/ מחמאה חתוכה לקוביות

1 ביצה L

לציפוי:

3 כפות סילאן/דבש

1/2 כוס טחינה

2 כוסות אגוזים שבורים גס מאד מכמה סוגים מלך, פקאן, לוז ,קשיו, פיסטוק

(אני מערבבת אגוזי מלך, פקאן ופיסטוק- כי הצבע שלו יפה כמובן שאפשר רק סוג אחד).

3/4 כוס שקדים פרוסים

סירופ מייפל

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. לא טורבו.
2. הכנת הבצק: לערבב את החומרים היבשים ולהוסיף ביצה ומחמאה וללוש בפולסים קצרים ביד או במעבד מזון עד לקבלת בצק דביק. לשטח בתבנית וליישר ככל שניתן (אפשר להיעזר בכוס זכוכית נטולת ידית כדי ליישר).
3. מלית: לערבב את הדבש/ סילאן והטחינה ולמרוח על הבצק בשכבה דקה ואחידה.
4. לפזר את תערובת האגוזים על העוגה ומעל לפזר את השקדים הפרוסים.
5. לאפות כ-20 דקות, להוציא ולזלף פסי סירופ מייפל לאורך ולרוחב העוגה .
6. לאפות 5-7 דקות נוספות.

הערות והארות:
1. הבצק אמור להזהיב מעט וייראה רך גם בתום האפיה וזה בסדר. אפיית יתר תייבש אותו לחלוטין.
2. העוגה מאד יפה להגשה בבר. ניתן לחתוך לקוביות קטנות לאחר צינון מוחלט.
3. ניתן להמיר את הסוכר בבצק באבקת סוכר. יתקבל בצק נימוח יותר.


אני כאן לשאלות

בהצלחה ובתאבון!
 

קבצים מצורפים

  • IMG_5869.JPG
    IMG_5869.JPG
    2 MB · צפיות: 313
  • IMG_5863.JPG
    IMG_5863.JPG
    3 MB · צפיות: 309
נערך לאחרונה ב:

נחליאלי(ת)

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
תודה לך! את תמיד מפרגנת! ואעז ואומר שאשמח לשמוע אם הכנת את אחד המתכונים.:D
השבת אני מארחת ככה שהעוגה על גיסתי המתארחת
אבל שבוע הבא אנסה את המתכון לאופרוף שלגיסי אעדכן אותך בתוצאה בל"נ (לא מתחייבת למוצרים זהים למה שכתבת, לא שורדת עם מתכונים מדויקים ;) )
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
השבת אני מארחת ככה שהעוגה על גיסתי המתארחת
אבל שבוע הבא אנסה את המתכון לאופרוף שלגיסי אעדכן אותך בתוצאה בל"נ (לא מתחייבת למוצרים זהים למה שכתבת, לא שורדת עם מתכונים מדויקים ;) )
כשמחליפים- זה פשוט מתכון אחר....
אני לא ממליצה להחליף שום דבר! מקסימום להמעיט בכמות האגוזים. כמות החמאה/מרגרינה כבר הופחתה.
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מקור המתכון אינו ידוע (אשמח אם יחכימו אותי בנידון) אבל זה מתכון שמסתובב כבר שניםבכל מקום. גם פה בפרוג.
במקור העוגה כללה פירורי חלבה, שקדים פרוסים ומייפל. אחותי היקרה שכללה את המתכון והתוצאה שהתקבלה לדעתנו עולה על המקור בהרבה.

עוגת אגוזים וחלבה קלה ומרשימה.


תבנית : אלומיניום מלבנית בינונית (20*25)

המידות בכוסות חד פעמית סטנדרטית של כ180 מל'.

לבצק

2 כוסות קמח

1 שקית א. אפיה

2 שקיות סוכר וניל

1 כוס סוכר

100 גר' חמאה/ שמן קוקוס/ מחמאה חתוכה לקוביות

1 ביצה L

לציפוי:

3 כפות סילאן/דבש

1/2 כוס טחינה

2 כוסות אגוזים שבורים גס מאד מכמה סוגים מלך, פקאן, לוז ,קשיו, פיסטוק

(אני מערבבת אגוזי מלך, פקאן ופיסטוק- כי הצבע שלו יפה כמובן שאפשר רק סוג אחד).

3/4 כוס שקדים פרוסים

סירופ מייפל

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. לא טורבו.
2. הכנת הבצק: לערבב את החומרים היבשים ולהוסיף ביצה ומחמאה וללוש בפולסים קצרים ביד או במעבד מזון עד לקבלת בצק דביק. לשטח בתבנית וליישר ככל שניתן (אפשר להיעזר בכוס זכוכית נטולת ידית כדי ליישר).
3. מלית: לערבב את הדבש/ סילאן והטחינה ולמרוח על הבצק בשכבה דקה ואחידה.
4. לפזר את תערובת האגוזים על העוגה ומעל לפזר את השקדים הפרוסים.
5. לאפות כ-20 דקות, להוציא ולזלף פסי סירופ מייפל לאורך ולרוחב העוגה .
6. לאפות 5-7 דקות נוספות.

הערות והארות:

1. הבצק אמור להזהיב מעט וייראה רך גם בתום האפיה וזה בסדר. אפיית יתר תייבש אותו לחלוטין.
2. העוגה מאד יפה להגשה בבר. ניתן לחתוך לקוביות קטנות לאחר צינון מוחלט.
3. ניתן להמיר את הסוכר בבצק באבקת סוכר. יתקבל בצק נימוח יותר.
4. אני יודעת שכולם מעדיפים מתכון עם תמונה:) . מקווה להעלות תמונה שבוע הבא בעז"ה.

אני כאן לשאלות

בהצלחה ובתאבון!
התבנית יותר קטנה מהקלאסית? ה-A4?
מה יוצא סוג בצק פריך עם אגוזים מעל?
 

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מקור המתכון אינו ידוע (אשמח אם יחכימו אותי בנידון) אבל זה מתכון שמסתובב כבר שניםבכל מקום. גם פה בפרוג.
במקור העוגה כללה פירורי חלבה, שקדים פרוסים ומייפל. אחותי היקרה שכללה את המתכון והתוצאה שהתקבלה לדעתנו עולה על המקור בהרבה.

עוגת אגוזים וחלבה קלה ומרשימה.


תבנית : אלומיניום מלבנית בינונית (20*25)

המידות בכוסות חד פעמית סטנדרטית של כ180 מל'.

לבצק

2 כוסות קמח

1 שקית א. אפיה

2 שקיות סוכר וניל

1 כוס סוכר

100 גר' חמאה/ שמן קוקוס/ מחמאה חתוכה לקוביות

1 ביצה L

לציפוי:

3 כפות סילאן/דבש

1/2 כוס טחינה

2 כוסות אגוזים שבורים גס מאד מכמה סוגים מלך, פקאן, לוז ,קשיו, פיסטוק

(אני מערבבת אגוזי מלך, פקאן ופיסטוק- כי הצבע שלו יפה כמובן שאפשר רק סוג אחד).

3/4 כוס שקדים פרוסים

סירופ מייפל

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. לא טורבו.
2. הכנת הבצק: לערבב את החומרים היבשים ולהוסיף ביצה ומחמאה וללוש בפולסים קצרים ביד או במעבד מזון עד לקבלת בצק דביק. לשטח בתבנית וליישר ככל שניתן (אפשר להיעזר בכוס זכוכית נטולת ידית כדי ליישר).
3. מלית: לערבב את הדבש/ סילאן והטחינה ולמרוח על הבצק בשכבה דקה ואחידה.
4. לפזר את תערובת האגוזים על העוגה ומעל לפזר את השקדים הפרוסים.
5. לאפות כ-20 דקות, להוציא ולזלף פסי סירופ מייפל לאורך ולרוחב העוגה .
6. לאפות 5-7 דקות נוספות.

הערות והארות:

1. הבצק אמור להזהיב מעט וייראה רך גם בתום האפיה וזה בסדר. אפיית יתר תייבש אותו לחלוטין.
2. העוגה מאד יפה להגשה בבר. ניתן לחתוך לקוביות קטנות לאחר צינון מוחלט.
3. ניתן להמיר את הסוכר בבצק באבקת סוכר. יתקבל בצק נימוח יותר.
4. אני יודעת שכולם מעדיפים מתכון עם תמונה:) . מקווה להעלות תמונה שבוע הבא בעז"ה.

אני כאן לשאלות

בהצלחה ובתאבון!
אני אוהבת לראות תמונה של התוצאה יש לך?
 

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
@shira bira , המתכונים שלך מקסימים, פשוטים להכנה מצד אחד, אבל מגוונים מצד שני.
ממליצה להעלות גם לחכמת נשים, יש שם נשים רבות שתוכלנה להנות.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
התבנית יותר קטנה מהקלאסית? ה-A4?
מה יוצא סוג בצק פריך עם אגוזים מעל?
זו תבנית האלומיניום הסטנדרטית. לדעתי היא משהו כמו A4. אכן התוצאה היא בצק פריך בציפוי בטעם חלבה ואגוזים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אפשר להמיר מרגרינה בשמן? כמה?
לא ניסיתי ולא מאמינה שיעבוד. בצק פריך דורש שומן מוקשה - מרגרינה, חמאה או שמן קוקוס.
כל הבצקים ה"פריכים" למיניהם שעושים שימוש בשמן, מים חמים וחומץ אף פעם לא מעניקים את אותה התוצאה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira , המתכונים שלך מקסימים, פשוטים להכנה מצד אחד, אבל מגוונים מצד שני.
ממליצה להעלות גם לחכמת נשים, יש שם נשים רבות שתוכלנה להנות.
תודה רפקי אבל אם תסתכלי תראי שיש לי ותק של פחות מחודש ועל כן אין לי הרשאה לחכמת נשים.
 

rakefet

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
אני עושה את זה עם שמן - יוצא מעולה!
אגב - אני שמה למעלה מה שיש לי בבית - גם גרעיני דלעת וגרעיני חמניה בא מצוין
ואם לא בא לי, זה מצוין גם עם שקדים לבד (אגוזי מלך כן משבח את הטעם אבל לא חיבים)
אני אכן מפוררת חלבה מעל האגוזים נשמע טוב ההמרה לטחינה +סילאן
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
@shira bira , המתכונים שלך מקסימים, פשוטים להכנה מצד אחד, אבל מגוונים מצד שני.
ממליצה להעלות גם לחכמת נשים, יש שם נשים רבות שתוכלנה להנות.

למה לחכמת נשים?
באיש את רעהו כולם יכולים לראות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה