מקור המתכון אינו ידוע (אשמח אם יחכימו אותי בנידון) אבל זה מתכון שמסתובב כבר שניםבכל מקום. גם פה בפרוג.
במקור העוגה כללה פירורי חלבה, שקדים פרוסים ומייפל. אחותי היקרה שכללה את המתכון והתוצאה שהתקבלה לדעתנו עולה על המקור בהרבה.
עוגת אגוזים וחלבה קלה ומרשימה.
תבנית : אלומיניום מלבנית בינונית (20*25)
המידות בכוסות חד פעמית סטנדרטית של כ180 מל'.
לבצק
2 כוסות קמח
1 שקית א. אפיה
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס סוכר
100 גר' חמאה/ שמן קוקוס/ מחמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה L
לציפוי:
3 כפות סילאן/דבש
1/2 כוס טחינה
2 כוסות אגוזים שבורים גס מאד מכמה סוגים מלך, פקאן, לוז ,קשיו, פיסטוק
(אני מערבבת אגוזי מלך, פקאן ופיסטוק- כי הצבע שלו יפה כמובן שאפשר רק סוג אחד).
3/4 כוס שקדים פרוסים
סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. לא טורבו.
2. הכנת הבצק: לערבב את החומרים היבשים ולהוסיף ביצה ומחמאה וללוש בפולסים קצרים ביד או במעבד מזון עד לקבלת בצק דביק. לשטח בתבנית וליישר ככל שניתן (אפשר להיעזר בכוס זכוכית נטולת ידית כדי ליישר).
3. מלית: לערבב את הדבש/ סילאן והטחינה ולמרוח על הבצק בשכבה דקה ואחידה.
4. לפזר את תערובת האגוזים על העוגה ומעל לפזר את השקדים הפרוסים.
5. לאפות כ-20 דקות, להוציא ולזלף פסי סירופ מייפל לאורך ולרוחב העוגה .
6. לאפות 5-7 דקות נוספות.
הערות והארות:
1. הבצק אמור להזהיב מעט וייראה רך גם בתום האפיה וזה בסדר. אפיית יתר תייבש אותו לחלוטין.
2. העוגה מאד יפה להגשה בבר. ניתן לחתוך לקוביות קטנות לאחר צינון מוחלט.
3. ניתן להמיר את הסוכר בבצק באבקת סוכר. יתקבל בצק נימוח יותר.
אני כאן לשאלות
בהצלחה ובתאבון!
במקור העוגה כללה פירורי חלבה, שקדים פרוסים ומייפל. אחותי היקרה שכללה את המתכון והתוצאה שהתקבלה לדעתנו עולה על המקור בהרבה.
עוגת אגוזים וחלבה קלה ומרשימה.
תבנית : אלומיניום מלבנית בינונית (20*25)
המידות בכוסות חד פעמית סטנדרטית של כ180 מל'.
לבצק
2 כוסות קמח
1 שקית א. אפיה
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס סוכר
100 גר' חמאה/ שמן קוקוס/ מחמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה L
לציפוי:
3 כפות סילאן/דבש
1/2 כוס טחינה
2 כוסות אגוזים שבורים גס מאד מכמה סוגים מלך, פקאן, לוז ,קשיו, פיסטוק
(אני מערבבת אגוזי מלך, פקאן ופיסטוק- כי הצבע שלו יפה כמובן שאפשר רק סוג אחד).
3/4 כוס שקדים פרוסים
סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. לא טורבו.
2. הכנת הבצק: לערבב את החומרים היבשים ולהוסיף ביצה ומחמאה וללוש בפולסים קצרים ביד או במעבד מזון עד לקבלת בצק דביק. לשטח בתבנית וליישר ככל שניתן (אפשר להיעזר בכוס זכוכית נטולת ידית כדי ליישר).
3. מלית: לערבב את הדבש/ סילאן והטחינה ולמרוח על הבצק בשכבה דקה ואחידה.
4. לפזר את תערובת האגוזים על העוגה ומעל לפזר את השקדים הפרוסים.
5. לאפות כ-20 דקות, להוציא ולזלף פסי סירופ מייפל לאורך ולרוחב העוגה .
6. לאפות 5-7 דקות נוספות.
הערות והארות:
1. הבצק אמור להזהיב מעט וייראה רך גם בתום האפיה וזה בסדר. אפיית יתר תייבש אותו לחלוטין.
2. העוגה מאד יפה להגשה בבר. ניתן לחתוך לקוביות קטנות לאחר צינון מוחלט.
3. ניתן להמיר את הסוכר בבצק באבקת סוכר. יתקבל בצק נימוח יותר.
אני כאן לשאלות
בהצלחה ובתאבון!
קבצים מצורפים
נערך לאחרונה ב: