חגים סופגניות מווווווווווווווושלמות ממש כמו בחנות

**Moko**

משתמש מקצוען
יצא מושלם אבל--- חלווול ... ?
כאילו אצלך בתמונה ניכר שיש בצק בפנים ואצלי הם יצאו חלולים, עדיין טעימים להפליא!

ובקשר למזרק הנובימול באמת במקום (הגדול יותר) למרות שהילדים אהבו ככה בלי כלום :)

תודה על השיתוף!
 

הודיה בושארי- ציירת

איור דיוקנאות ברמה גבוהה מאד
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
טוב אז איך יצא?
טעיםםםם
אכלתי 4!!
בעלי אמר שזה הסופגניות הכי טעימות שאכל בחייו,
(בהתחשב בזה שאלו הסופגניות הראשונות שהכנתי במשך שנות נישואינו)
אז הוחמאתי קשות...
ו...
תחסכו לי תמונה, הניראות:sne::sne::sne::sne:
 

הגרפולוגית

משתמש פעיל
תודה על המתכון!
רציתי לשאול כמה שאלות:
1. באיזה כמות אמור להיות השמן במחבת, מה העומק (בס"מ)?
2. איפה קונים את המדחום?
3. האם הן טובות בהקפאה
@ציפורה ב.
אני כבר ממש משתוקקת לעשות את הסופגניות אחרי התגובות של כולם אבל אשמח קודם לדעת את התשובות לשאלות- אם את יודעת אשמח שתעני לי.
 

saralulu

משתמש מקצוען
לכל האלופות שכבר הכינו, מטגנים בסיר פתוח? מכוסה?
רק מלקרוא את האשכול נהייתי רעבה... :p
 

יוכיש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עשיתי ויצא מושלם, רציתי לצלם אבל עד שבאתי כבר לא היה כמעט מה לצלם,
היו כמה שיצאו חלול אבל הרוב היה מלא
הטעם כמו החנות

כן, טיגנתי עם סיר פתוח
 

תודה לה’

משתמש רשום
הכנתי והם נחטפו ברמה הזויה, הבן שלי בן שנתיים, אכל שלוש וחצי!!! ההכנה כל כך קלה!!! והטעם פשוט מושלם.
רק הם לא תפחו לי לגבוה הרבה, אולי כי השארתי את זה יותר משעה לתפוח.
 

צפורה. ב.

משתמש פעיל
@ציפורה ב.
אני כבר ממש משתוקקת לעשות את הסופגניות אחרי התגובות של כולם אבל אשמח קודם לדעת את התשובות לשאלות- אם את יודעת אשמח שתעני לי.

אני רואה ש @צפורה ב. ענתה שמדובר במתכון הנוכחי בכוס ח״פ 180 מ״ל.
מענין יש עוד 2 "צפורה ב." בפרוג
שתיכן לא תייגתן אותי נכון
האם יש אפשרות להחליף שם ניק?
 

צפורה. ב.

משתמש פעיל
רציתי לשאול כמה שאלות:
1. באיזה כמות אמור להיות השמן במחבת, מה העומק (בס"מ)?
2. איפה קונים את המדחום?
3. האם הן טובות בהקפאה?
1. הכנסתי שמן בערך בגובה ס"מ וחצי
2. אין לי מושג איפה קונים מדחום (לא השתמשתי איתו)
3. אני לא ניסיתי להקפיא
 

**Moko**

משתמש מקצוען
במתכון המקורי כתוב שמן עמוק
אני שמתי סנטימטר וחצי
נראה לי שזה מה שיצר את אפקט החגורה...
אני הכנסתי בערך 7 ס"מ וזה מה שאיפשר לסופגניות לתפוח הרבה
וכן יצא גם מראה של "חגורה"
המתכון מאוד מוצלח ונוח לעבודה (y)
 

mutagim

משתמש סופר מקצוען
אני רוצה להכין את הספגניות שוב,
אבל הם תופחות לי גם לרוחב
ואני צריכה היקף מסוים בשביל להכניס כל אחד לקופסא אישית לאחר הטיגון והציפוי.
מה הפתרון?
 

שירן

משתמש פעיל
הרבה ניסיתי והמון התאכזבתי
לא.... לא שווה ת'מאמץ
האמת יצא לי הטעם מלנסות שוב
עד היום הסופגניות יצאו , איך לאמר?
נו... הקנויות יותר טעימות..

עד שהגעתי למתכון הקליל הזה
הסופגניות ממש מתחרות עם החנויות
הטעם, הנראות וההתפחה המושלמת
והכי כיף שתוך שעה מהעמדת הבצק
נשאר לך רק ללקק את הקערה:p

אז למתכון:
3/4 כוס סוכר
100 גר מרגרינה
2 ביצים
50 גר שמרים
2 כפות גדושות יין/ קוניאק
2 כוסות מים פושרים
מעט מלח
1 קג קמח


הוראות הכנה:
לעבד לבצק נעים
להתפיח כ 20 דק'
לרדד לעובי של כ1 סמ'
לקרוץ עיגולים בכוס
להתפיח עוד כ 20 דק'
לטגן בסיר רחב בשמן עמוק (לא מידי)
להוסיף ריבה עם מזרק לתוך הסופגניה
ולפזר א. סוכר

בתאבון!!!
מתכון מדהים!
תודה
 

**Moko**

משתמש מקצוען
אני רוצה להכין את הספגניות שוב,
אבל הם תופחות לי גם לרוחב
ואני צריכה היקף מסוים בשביל להכניס כל אחד לקופסא אישית לאחר הטיגון והציפוי.
מה הפתרון?
כדי למנוע תפיחה לרוחב בדר"כ מצמידים את הבצקים אחד לשני עד שנוגעים בעדינות זה בזה
אח"כ בהפרדה הם נמתחים לרגע, אבל הגודל נשאר קבוע
קחי בחשבון שזה לא יהיה מה שקרצת בהתחלה אלא פי שניים בערך
 

ali-li

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
הרבה ניסיתי והמון התאכזבתי
לא.... לא שווה ת'מאמץ
האמת יצא לי הטעם מלנסות שוב
עד היום הסופגניות יצאו , איך לאמר?
נו... הקנויות יותר טעימות..

עד שהגעתי למתכון הקליל הזה
הסופגניות ממש מתחרות עם החנויות
הטעם, הנראות וההתפחה המושלמת
והכי כיף שתוך שעה מהעמדת הבצק
נשאר לך רק ללקק את הקערה:p

אז למתכון:
3/4 כוס סוכר
100 גר מרגרינה
2 ביצים
50 גר שמרים
2 כפות גדושות יין/ קוניאק
2 כוסות מים פושרים
מעט מלח
1 קג קמח


הוראות הכנה:
לעבד לבצק נעים
להתפיח כ 20 דק'
לרדד לעובי של כ1 סמ'
לקרוץ עיגולים בכוס
להתפיח עוד כ 20 דק'
לטגן בסיר רחב בשמן עמוק (לא מידי)
להוסיף ריבה עם מזרק לתוך הסופגניה
ולפזר א. סוכר

בתאבון!!!

וואו איזה אליפות !
אני רואה שעפים כאן על המתכון שלך :p
אני עדיין לא הכנתי ... יש לי בעיה שאני לא אוהבת להכין בצקים :rolleyes:
יש לך עוד מתכונים מעניינים שמתאימים עכשיו לחנוכה ?
 

פרידא

משתמש מקצוען
הרבה ניסיתי והמון התאכזבתי
לא.... לא שווה ת'מאמץ
האמת יצא לי הטעם מלנסות שוב
עד היום הסופגניות יצאו , איך לאמר?
נו... הקנויות יותר טעימות..

עד שהגעתי למתכון הקליל הזה
הסופגניות ממש מתחרות עם החנויות
הטעם, הנראות וההתפחה המושלמת
והכי כיף שתוך שעה מהעמדת הבצק
נשאר לך רק ללקק את הקערה:p

אז למתכון:
3/4 כוס סוכר
100 גר מרגרינה
2 ביצים
50 גר שמרים
2 כפות גדושות יין/ קוניאק
2 כוסות מים פושרים
מעט מלח
1 קג קמח


הוראות הכנה:
לעבד לבצק נעים
להתפיח כ 20 דק'
לרדד לעובי של כ1 סמ'
לקרוץ עיגולים בכוס
להתפיח עוד כ 20 דק'
לטגן בסיר רחב בשמן עמוק (לא מידי)
להוסיף ריבה עם מזרק לתוך הסופגניה
ולפזר א. סוכר

בתאבון!!!
תקשיבי. אני כבר 20 שנה עושה סופגניות ויצא לי הכי טעים שאני זוכרת!!
והעיקר ממש קל. כל המתכונים שעשיתי תמיד הייתי צריכה להתחיל מוקדם כדי שיספיק לתפוח כמה פעמים.

ריססתי בספרי שמן על השיש לפני ששמתי את העיגולים הקרוצים וככה לא נדבק לי כשהוצאתי לסיר.

ולמי ששאלה על החגורה הלבנה- 2 דקות בסיר מכוסה, להפוך ולטגן עוד 2 דקות בסיר גלוי!! נסי ותראי ישועות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמא

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָה קְרָאתִיךָ חוּשָׁה לִּי הַאֲזִינָה קוֹלִי בְּקָרְאִי לָךְ:ב תִּכּוֹן תְּפִלָּתִי קְטֹרֶת לְפָנֶיךָ מַשְׂאַת כַּפַּי מִנְחַת עָרֶב:ג שִׁיתָה יְהוָה שָׁמְרָה לְפִי נִצְּרָה עַל דַּל שְׂפָתָי:ד אַל תַּט לִבִּי לְדָבָר רָע לְהִתְעוֹלֵל עֲלִלוֹת בְּרֶשַׁע אֶת אִישִׁים פֹּעֲלֵי אָוֶן וּבַל אֶלְחַם בְּמַנְעַמֵּיהֶם:ה יֶהֶלְמֵנִי צַדִּיק חֶסֶד וְיוֹכִיחֵנִי שֶׁמֶן רֹאשׁ אַל יָנִי רֹאשִׁי כִּי עוֹד וּתְפִלָּתִי בְּרָעוֹתֵיהֶם:ו נִשְׁמְטוּ בִידֵי סֶלַע שֹׁפְטֵיהֶם וְשָׁמְעוּ אֲמָרַי כִּי נָעֵמוּ:ז כְּמוֹ פֹלֵחַ וּבֹקֵעַ בָּאָרֶץ נִפְזְרוּ עֲצָמֵינוּ לְפִי שְׁאוֹל:ח כִּי אֵלֶיךָ יְהוִה אֲדֹנָי עֵינָי בְּכָה חָסִיתִי אַל תְּעַר נַפְשִׁי:ט שָׁמְרֵנִי מִידֵי פַח יָקְשׁוּ לִי וּמֹקְשׁוֹת פֹּעֲלֵי אָוֶן:י יִפְּלוּ בְמַכְמֹרָיו רְשָׁעִים יַחַד אָנֹכִי עַד אֶעֱבוֹר:
נקרא  4  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה