חגים סופגניות מווווווווווווווושלמות ממש כמו בחנות

צפורה. ב.

משתמש פעיל
הרבה ניסיתי והמון התאכזבתי
לא.... לא שווה ת'מאמץ
האמת יצא לי הטעם מלנסות שוב
עד היום הסופגניות יצאו , איך לאמר?
נו... הקנויות יותר טעימות..

עד שהגעתי למתכון הקליל הזה
הסופגניות ממש מתחרות עם החנויות
הטעם, הנראות וההתפחה המושלמת
והכי כיף שתוך שעה מהעמדת הבצק
נשאר לך רק ללקק את הקערה:p

אז למתכון:
3/4 כוס סוכר
100 גר מרגרינה
2 ביצים
50 גר שמרים
2 כפות גדושות יין/ קוניאק
2 כוסות מים פושרים
מעט מלח
1 קג קמח


הוראות הכנה:
לעבד לבצק נעים
להתפיח כ 20 דק'
לרדד לעובי של כ1 סמ'
לקרוץ עיגולים בכוס
להתפיח עוד כ 20 דק'
לטגן בסיר רחב בשמן עמוק (לא מידי)
להוסיף ריבה עם מזרק לתוך הסופגניה
ולפזר א. סוכר

בתאבון!!!
 

קבצים מצורפים

  • IMG_1862[1].JPG
    4.3 MB · צפיות: 66
  • IMG_1864[1].JPG
    4.7 MB · צפיות: 49

(:1234

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
הנדסת תוכנה
נראה אש!!!
הולכת להכין בקרוב בעז"ה
 

לא כמו כולם

משתמש מקצוען
אגב
האם יש משהו שיכול להסביר לי איך להעלות תמונה פתוחה?
אחרי שהטעינה של התמונה הושלמה
נפתחת אפשרות ללחוץ על "תמונה ממוזערת".
והסופגניות נראות ממש טובות!!
מעניין אם זה בגלל המרגרינה...

איפה קונים קוניאק?
בכל המתכונים אני רואה את הרכיב הזה
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הרבה ניסיתי והמון התאכזבתי
לא.... לא שווה ת'מאמץ
האמת יצא לי הטעם מלנסות שוב
עד היום הסופגניות יצאו , איך לאמר?
נו... הקנויות יותר טעימות..

עד שהגעתי למתכון הקליל הזה
הסופגניות ממש מתחרות עם החנויות
הטעם, הנראות וההתפחה המושלמת
והכי כיף שתוך שעה מהעמדת הבצק
נשאר לך רק ללקק את הקערה:p

אז למתכון:
3/4 כוס סוכר
100 גר מרגרינה
2 ביצים
50 גר שמרים
2 כפות גדושות יין/ קוניאק
2 כוסות מים פושרים
מעט מלח
1 קג קמח


הוראות הכנה:
לעבד לבצק נעים
להתפיח כ 20 דק'
לרדד לעובי של כ1 סמ'
לקרוץ עיגולים בכוס
להתפיח עוד כ 20 דק'
לטגן בסיר רחב בשמן עמוק (לא מידי)
להוסיף ריבה עם מזרק לתוך הסופגניה
ולפזר א. סוכר

בתאבון!!!
וואו מושלם!
השתמשת במדחום לשמן?
אם לא, איך ידעת מתי להכניס לטיגון?
 

אקטיבית

משתמש פעיל
הרבה ניסיתי והמון התאכזבתי
לא.... לא שווה ת'מאמץ
האמת יצא לי הטעם מלנסות שוב
עד היום הסופגניות יצאו , איך לאמר?
נו... הקנויות יותר טעימות..

עד שהגעתי למתכון הקליל הזה
הסופגניות ממש מתחרות עם החנויות
הטעם, הנראות וההתפחה המושלמת
והכי כיף שתוך שעה מהעמדת הבצק
נשאר לך רק ללקק את הקערה:p

אז למתכון:
3/4 כוס סוכר
100 גר מרגרינה
2 ביצים
50 גר שמרים
2 כפות גדושות יין/ קוניאק
2 כוסות מים פושרים
מעט מלח
1 קג קמח


הוראות הכנה:
לעבד לבצק נעים
להתפיח כ 20 דק'
לרדד לעובי של כ1 סמ'
לקרוץ עיגולים בכוס
להתפיח עוד כ 20 דק'
לטגן בסיר רחב בשמן עמוק (לא מידי)
להוסיף ריבה עם מזרק לתוך הסופגניה
ולפזר א. סוכר

בתאבון!!!
נראה מעולה. נראה קנוי א"א להאמין שזה ביתי.
מעניין אותי זמן ההתפחה
רק 20 דק' התפחה ראשונה?
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
זה באמת באמת טעם כמו של החנות?
 

rivka-rubinstein

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
איזה כוסות את משתמשת למדוד? כמה מל
 

צפורה. ב.

משתמש פעיל
מעניין אותי זמן ההתפחה
רק 20 דק' התפחה ראשונה?
פחות או יותר,
זה באמת באמת טעם כמו של החנות?
ממש דומה
ואפילו יותר שווה, כי זה ביתי.
כמה יוצא ב'נגלה' אחת?
אני עשיתי מחצי קג' ויצא לי כ25 -30 סופגניות
אמנם יותר קטנות מהחנות (הגודל של הכוס)
 

שלג בבני ברק

משתמש פעיל
הרבה ניסיתי והמון התאכזבתי
לא.... לא שווה ת'מאמץ
האמת יצא לי הטעם מלנסות שוב
עד היום הסופגניות יצאו , איך לאמר?
נו... הקנויות יותר טעימות..

עד שהגעתי למתכון הקליל הזה
הסופגניות ממש מתחרות עם החנויות
הטעם, הנראות וההתפחה המושלמת
והכי כיף שתוך שעה מהעמדת הבצק
נשאר לך רק ללקק את הקערה:p

אז למתכון:
3/4 כוס סוכר
100 גר מרגרינה
2 ביצים
50 גר שמרים
2 כפות גדושות יין/ קוניאק
2 כוסות מים פושרים
מעט מלח
1 קג קמח


הוראות הכנה:
לעבד לבצק נעים
להתפיח כ 20 דק'
לרדד לעובי של כ1 סמ'
לקרוץ עיגולים בכוס
להתפיח עוד כ 20 דק'
לטגן בסיר רחב בשמן עמוק (לא מידי)
להוסיף ריבה עם מזרק לתוך הסופגניה
ולפזר א. סוכר

בתאבון!!!
תודה,

יש גורסים שזה מקור המתכון...
 

שלג בבני ברק

משתמש פעיל
זה לדעתי מתכון פצצה,
הסוד זה הביצה והרביכה בפנים שגורמות לבצק פלופי במיוחד עם טעם עוגתי ולא חלתי!

אדרבה יבואו הציבור ויכריעו!!!

------


החומרים ל-9-12 סופגניות:

לרביכה:

20 גרם (2 כפות) קמח
50 מ"ל (רבע כוס פחות כף) מים
50 מ"ל (רבע כוס פחות כף) חלב (או חלב צמחי/עוד מים לפרווה)

לסופגניות:

330 גרם (2 כוסות ושליש) קמח
50 גרם (רבע כוס) סוכר
6 גרם (כפית וחצי) שמרים יבשים או 18 גרם שמרים טריים
1/2 כפית מלח
1 ביצה L
100 מ"ל (שליש כוס ועוד כף וחצי) חלב (או חלב צמחי/עוד מים לפרווה)
15 מ"ל (כף) ברנדי, רום, ליקר תפוזים, או וודקה (עוזר להפחית ספיגת שמן בבצק)
1 כפית תמצית וניל
30 גרם חמאה, רכה (או שמן קוקוס/קנולה לפרווה)

לטיגון:

1.5-2 ליטר שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

לרביכה:

שופכים את הקמח לסיר קטן. יוצקים את המים פנימה בהדרגה תוך כדי טריפה רצופה עד שהקמח נמס לגמרי
(אם תוסיפו בבת אחת תקבלו גושים). מוסיפים פנימה את החלב ומערבבים.
מבשלים את התערובת על להבה בינונית-נמוכה לדקותיים, תוך טריפה רצופה במטרפה למניעת חריכת התערובת
ולמניעת גושים, עד שהתערובת הופכת סמיכה מאוד מאוד.

מוסיפים לבשל לעוד כחצי דקה נוספת תוך טריפה רצופה,
עד שהתערובת כל כך סמיכה שכבר ממש צריך לנער קצת את המטרפה כדי שתיפול חזרה לסיר.

הקפידו לבשל את התערובת מספיק- בישול מועט מדי יניב בצק דביק מדי.
מעבירים מיד את התערובת לקערה קטנה, מכסים את פניה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה או יותר.

לסופגניות:

עוברים להכנת הבצק רק לאחר שהרביכה התקררה לגמרי.
בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים מלח ומערבבים.
מוסיפים את הביצה ואת החלב בהדרגה ואת הברנדי/רום ותמצית הוניל תוך לישה קלה במהירות נמוכה.
מוסיפים את הרביכה שהכנו מראש ולשים כדקה עד לקבלת בצק. מוסיפים את החמאה הרכה ומוסיפים ללוש 10 דקות נוספות
במהירות בינונית לבצק חלק ואלסטי וקצת דביק- אל תתפתו להוסיף לו קמח,
במידה והבצק מרגיש דביק ורך מדי בסוף הלישה ניתן להוסיף עוד כף-שתיים של קמח אבל לא מעבר.
מפזרים על הבצק טיפונת של קמח, מעצבים לכדור רך, מעבירים לקערה משומנת קלות מאוד,
מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

על משטח עבודה מקומח ממש קלות, מחלקים את הבצק ל-9-12 חלקים
(9 סופגניות בינוניות או 12 קטנות יותר, אני חילקתי לכדורים של 70 גרם).
יוצרים מכל חלק של בצק כדור חלק, ניתן לעשות זאת ע"י מתיחה של קצוות הבצק ואיחוד שלהן בצביטה.
לאחר גלגול של כדור הבצק על משטח העבודה עד לכדור עגול וחלק כמה שניתן.
הבצק עלול להיות מעט עדין ויחסית רך במהלך העבודה וזה בסדר, פשוט היעזרו בידיים מעט מקומחות.

בתום עיצוב הסופגניות מומלץ לשמן אותן טיפונת בעזרת ידיים משומנות- בדרך זו הן לא ידבקו לנייר האפייה
בזמן ההתפחה ולניילון הנצמד/המגבת שמעל, ישמרו על צורתן ותוכלו להעביר אותן לטיגון בקלות.
מסדרים את הסופגניות על נייר אפייה במרווחים עם קו התפר כלפי מטה,
כדי להקל על העברת הסופגניות לסיר מבלי לפגוע בצורתן הכי מומלץ לחתוך נייר אפייה לריבועים של 10 ס"מ,
לסדר על תבנית אפייה ולהניח כל סופגניה להתפחה על ריבוע נייר אפייה אישי.
מכסים את הסופגניות בניילון נצמד רופף או במגבת בד נקייה ללא סיבים ומתפיחים להכפלת הנפח.

לטיגון:

מחממים בסיר בינוני שמן עמוק עד שקיסם הנטבל בשמן יוצר מעט בועות קטנות סביבו (165מעלות).
מעבירים בכל פעם כמה סופגניות לשמן החם (אפשר פשוט להרים אותן מריבוע נייר האפייה ולהפוך בעדינות רבה לתוך השמן,
אל תעשו זאת מגובה רב כדי שהשמן לא ישפריץ).

מטגנים בכל פעם כמה סופגניות כ-2 דקות מכל צד עד לקבלת גוון זהוב עמוק, במידה והסופגניות תפחו כמו שצריך
והשמן לא חם מדי, יווצר פס לבן במרכז הסופגניה (במידה ולא, אפשר גם להמשיך ולהתפיח עוד קצת את השאר).
מסירים את הסופגניות המוכנות מהשמן בעזרת כף מחוררת ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר סופג לצינון.





 

saralulu

משתמש מקצוען
הרבה ניסיתי והמון התאכזבתי
לא.... לא שווה ת'מאמץ
האמת יצא לי הטעם מלנסות שוב
עד היום הסופגניות יצאו , איך לאמר?
נו... הקנויות יותר טעימות..

עד שהגעתי למתכון הקליל הזה
הסופגניות ממש מתחרות עם החנויות
הטעם, הנראות וההתפחה המושלמת
והכי כיף שתוך שעה מהעמדת הבצק
נשאר לך רק ללקק את הקערה:p

אז למתכון:
3/4 כוס סוכר
100 גר מרגרינה
2 ביצים
50 גר שמרים
2 כפות גדושות יין/ קוניאק
2 כוסות מים פושרים
מעט מלח
1 קג קמח


הוראות הכנה:
לעבד לבצק נעים
להתפיח כ 20 דק'
לרדד לעובי של כ1 סמ'
לקרוץ עיגולים בכוס
להתפיח עוד כ 20 דק'
לטגן בסיר רחב בשמן עמוק (לא מידי)
להוסיף ריבה עם מזרק לתוך הסופגניה
ולפזר א. סוכר

בתאבון!!!
נראה ממש מתכון קל וידידותי, בדיוק קראתי היום מתכון של סופגניות של מאפיית עיני, וכמה שקרץ לי המתכון יותר מידי הוראות... ושוב אני בטוחה שההוראות והטיפים זה כדי שיצליח!
אצלך זה נראה ממש פשוט להכנה, תודה לך על השיתוף!
ושאלה לסיום... מה גודל הכוס? ח״פ לשתיה קרה או כוס קרטון לשתיה חמה?
כמה בערך סופגניות יוצאות לך?
מכסים את הסיר? כמה בערך זמן מטגנים מכל צד?
חשוב לי שיצליח בעז״ה!
תודה לך על כל תשובה!
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה