מתכונים חלביים לשבועות

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
אתם מוזמנים להוסיף מתכונים חלביים. הפלוס בשבועות, אגב זה שאפשר לבשל את הכל במקום..

רוטב אלפרדו (שמנת פטריות)
מטגנים בצל עם חבילת חמאה.
מוסיפים לטיגון חבילת פטריות (שימורים. זה מה שאני עושה בכל אופן.. לא מתעסקת עם טריים)

מוסיפים לסיר חצי כוס חלב, חבילת שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור.

פשוט פשוט, וטעים לגמרי!!
יש כאלה שמתשמשים בשום במקום בצל, לדעתי האישית זה פחות טעים - יוצא מר יותר ופחות מתוק.

הרוטב כמובן הולך עם רביולי גבינה (http://www.prog.co.il/showthread.php?t=74482&goto=newpost)

וכן מתאים להקרים איתו תפו"א, בקצרה:
עוטפים תפו"א בנייר כסף (שלמים, עם הקליפה - רק שוטפים טוב לפנ"כ)
מכניסים לתנור לעוצמה גבוהה, עד שהם קצת מתרככים.
מוציאים מהתנור, מוציאים את הנייר כסף וחותכים את התפו"א עם הקליפה לפרוסות בעובי של כ1-1.5 ס"מ.
מסדרים בתבנית אלומיניום, שופכים על זה את הרוטב, לשים לב שגם יכנסו בין הפרוסות של התפו"א, מסדרים פרוסות של גבנ"צ מעל / גבנ"צ מגורדת (יש המהדרין גם לשים גבנ"צ מתחת לתפו"א..) ומכניסים לתנור עד שהתפו"א ממש רכים והגבנ"צ נמסה.
יש לשים לב שהגבנ"צ לא תישרף! אפשר בהתחלה לכסות עם נייר כסף ולקראת סוף האפייה להוציא.


בתאבון!
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
פשטידת בצל, שמנת ופטריות

מתאים לתבנית חד פעמית בינונית-קטנה (לא הבינונית של העוגות, אלא קטנה יותר..)

התחתית אמורה להיות בצק. אני משתמשת בבצק עלים. ניתן להשתמש בבצק של לחם/פיצה וכו'.

למלית:
קוצצים 4 בצלים גדולים במגרדת או במעבד מזון,
מטגנים עם חמאה
אחרי שהבצל קצת מקבל צבע להוסיף חבילת פטריות (שימורים) שטופות ומסוננות.
ממשיכים לטגן עד שהבצל ממש קיבל צבע.
(הריח הטוב והמגרה שמתפשט בבית כבר עם הטיגון לא על אחריותי.. :) )

במקביל, טורפים בקערה 4 ביצים, חבילת שמנת מתוקה, מלח ופלפל שחור.
מוסיפים לתערובת את הבצל והפטריות המטוגנים. מערבבים היטב ושופכית לתבנית עם הבצק.
מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות. לכחצי שעה.
באמצע האפייה יש להוסיף לפשטידה מלמעלה גבינ"צ. עדיף מגורדת. שיכסה את כל הפשטידה. (ניתן גם להוסיף קצת פירורי גבנ"צ לתערובת עצמה לפני ששופכים לתבנית).


זה יוצא פשוט מעדן. התבנית מתחסלת מהר, קחו בחשבון :)
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
לזניה
מתאים לתבנית ח"פ בינונית (של עוגות)

ראשית מבשלים חבילת אטריות עבות לפי ההוראות, שוטפים ומסננים.

מכינים את תערובת הגבינות:
מערבבים היטב קופסאת קוטג' עם 3 ביצים, מלח ופלפ"ש.

רוטב עגבניות:
2 עגבניות מגורדות, 2 כפות גדושות רסק עגבניות (או חבילת רסק קטנה), בצל מגורד, מלח ופלפ"ש (אפשר להכניס הכל למעבד מזון).

הרכבה:
משטחים בתבנית חצי מכמות האטריות, מורחים ע"ז חצי מהרוטב עגבניות, ועל זה חצי מתערובת הגבינה, ע"ז מסדרים יפה פרוסות גבינ"צ. וחוזרים על התהליך שוב - שכבה של אטריות, עגבניות, גבינות וגבינ"צ

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה-שעה, זה כבר תלוי בתנור.. (רצוי לעטוף עם נייר כסף ע"מ שהגבנ"צ לא תישרף.
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת גבינה מעולה

6 ביצים
750 גר' גבינה לבנה
3 כפות קורנפלור או קמח תפו"א
3 כפות אינסטנט פודינג
כוס ו3/4 סוכר
1 כף רום או וניל


מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם כוס סוכר.
בקערה אחרת מערבבים את כל שאר החומרים עם החלמונים ואז מוסיפים לקצף בתנועות עטיפה.

שמים בתבנית עגולה (28) ואותה שמים בתוך תבנית גדולה יותר עם 3 כוסות מים.
אופים ב-180 מעלות כשעה + - (עד שהמים נגמרים)מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים (רצוי עד שהתנור קר).

אני מורחת למעלה ריבת חלב ומעל שמנת מתוקה מוקצפת עם אינסטנס פודינג בטעם ריבת חלב אבל לא חייב זה טעים גם ככה!

העוגה מאד עולה בתנור אבל אח"כ יורדת מעט (אבל נשארת מספיק גבוהה) לא להתאכזב!


בתאבון!!
 

נסים בן חיי

משתמש רשום
עיצוב גרפי
עוגיות גבינה
לבצק:
4.5-5 כוסות קמח
2 מרגרינה
1 גביע שמנת חמוצה
למלית:
750 גר' גבינה
1.5 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 חב' פודינג וניל
מעט תמצית וניל

יש ללוש את הקמח והמרגרינה ובהמשך להוסיף את השמנת, מתקבל בצק נעים ורך, קל מאוד לעיבוד (במתכון המקורי מדובר ב-4.5 כוסות קמח, מנסיון אני תמיד מוסיפה ולכן ההמלצה היא להכין עוד קמח מנופה ולהוסיף במידת הצורך).
את חומרי המלית לערבב בקערה, עד לקבלת מרקם אחיד.
לחלק את הבצק למספר חלקים, לשטוח במערוך למשטח די דק (לא מידי) ולחתוך לריבועים
במרכז כל ריבוע להניח בעזרת כפית מעט מן המלית ולסגור 2 קצוות נגדיות.
להניח בתבנית (אפשר בצפיפות, זה לא תופח) ולאפות עד להשחמה.
אזהרה: העוגיות נימוחות בפה, נאכלות זו אחר זו כמו גרעינים
בהצלחה וחג שמח!
 

mutagim

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י sarit_f;578025:
לזניה
מתאים לתבנית ח"פ בינונית (של עוגות)

ראשית מבשלים חבילת אטריות עבות לפי ההוראות, שוטפים ומסננים.

מכינים את תערובת הגבינות:
מערבבים היטב קופסאת קוטג' עם 3 ביצים, מלח ופלפ"ש.

רוטב עגבניות:
2 עגבניות מגורדות, 2 כפות גדושות רסק עגבניות (או חבילת רסק קטנה), בצל מגורד, מלח ופלפ"ש (אפשר להכניס הכל למעבד מזון).

הרכבה:
משטחים בתבנית חצי מכמות האטריות, מורחים ע"ז חצי מהרוטב עגבניות, ועל זה חצי מתערובת הגבינה, ע"ז מסדרים יפה פרוסות גבינ"צ. וחוזרים על התהליך שוב - שכבה של אטריות, עגבניות, גבינות וגבינ"צ

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה-שעה, זה כבר תלוי בתנור.. (רצוי לעטוף עם נייר כסף ע"מ שהגבנ"צ לא תישרף.

למטה ציינת: רצוי לעטוף עם נייר כסף ע"מ שהגבנ"צ לא תישרף, לא כתבת במתכון בכלל גבינה צהובה.
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
במתכון של הלזניה - מומלץ מאוד מאוד להוסיף לרוטב האדום שום (קצוץ או אבקה), ואורגנו בכמות נדיבה, זה מה שעושה לזה את הטעם!

אפשר גם לגוון עם תוספת של ירקות בין השכבות


מאפה תפו"א:

5-6 תפו"א
1 בצל
100 גר' חמאה מומסת
מלח פלפל

פורסים פרוסות דקיקות של תפו"א (ממש דקות) ומניחים בקערה
קוצצים את הבצל, מערבבים עם חמאה מומסת, מלח, פלפל שחור
שופכים את הרוטב הנ"ל על התפו"א ומערבבים טוב
מסדרים את התפו"א בתבנית עגולה, בצורה מעגלית, כשהפרוסות חופפות
(עושים כמה שכבות כאלה, זה מאוד מצטמק באפיה)
אופים בתנור כשעה, או עד שמוכן (צריך להיות רך בפנים, שחום למעלה, וקריספי בקצוות)

אפשר לגוון עם בטטות
אפשר לפזר למעלה גבינ"צ
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
נכתב ע"י מרחבים;578069:
למטה ציינת: רצוי לעטוף עם נייר כסף ע"מ שהגבנ"צ לא תישרף, לא כתבת במתכון בכלל גבינה צהובה.

בהחלט שכתבתי, שימי לב על ההוראות הרכבה.. :rolleyes:
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
נכתב ע"י סטודנטית;578053:
6 ביצים
750 גר' גבינה לבנה
3 כפות קורנפלור או קמח תפו"א
3 כפות אינסטנט פודינג
כוס ו3/4 סוכר
1 כף רום או וניל


מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם כוס סוכר.
בקערה אחרת מערבבים את כל שאר החומרים עם החלמונים ואז מוסיפים לקצף בתנועות עטיפה.

שמים בתבנית עגולה (28) ואותה שמים בתוך תבנית גדולה יותר עם 3 כוסות מים.
אופים ב-180 מעלות כשעה + - (עד שהמים נגמרים)מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים (רצוי עד שהתנור קר).

אני מורחת למעלה ריבת חלב ומעל שמנת מתוקה מוקצפת עם אינסטנס פודינג בטעם ריבת חלב אבל לא חייב זה טעים גם ככה!

העוגה מאד עולה בתנור אבל אח"כ יורדת מעט (אבל נשארת מספיק גבוהה) לא להתאכזב!


בתאבון!!

עוגה מעולה, אני ג"כ אופה עוגת גבינה ממש כזו כמעט.

טיפ שלא יהיה לעוגה "שקע" כמו שקורה בד"כ לכל עוגות הגבינה..
מכניסים לתנור לחום הכי גבוה! ל-10 דק' בערך. אח"כ מוציאים את העוגה, עם סכין מפרידים את העוגה מהתבנית מסביב. ומכניסים לעוד כשעה ל-150 מעלות.

שימו לב! לא לפתוח בשום פנים ואופן את הדלת של התנור בזמן האפייה
וכן בגמר האפייה עדיין לא לפתוח, לחכות לפחות שעה ואפילו יותר ואז להוציא את העוגה.
את הקרם יש למרוח רק אחרי שהעוגה התקררה לגמרי.

סתם תוספת מעניינת שעשיתי לעוגה בשבת האחרונה:
סידרתי יפה מלמעלה פרוסות של תותים. במקביל הכנתי רוטב תותים: תותים טחונים עם אבקת סוכר ומיץ לימון. שפכתי חלק מהרוטב על העוגה וחלק השארתי במקרר, וכשפרסתי עוגה בשביל להגיש לאורחים, שפכתי שוב מלמעלה קצת רוטב בצורה שנזל מהעוגה לצדדים ולצלחת.. מרשים ומגרה!

אין לי תמונה מהעוגה עם התותים, אבל זו אותה עוגה עם ציפוי קצפת ופירורי שוקולד (שהכנתי לשכנה שילדה..)


אגב, אני אופה אותה בתבנית 26 ע"מ שתצא גבוהה יותר.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0220.jpg
    1.3 MB · צפיות: 47

ליקי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
ומה עושים בעוגות שכתוב להוסיף את הקרם ואח"כ לאפות 5 דקות.
בד"כ אז הכל נופל..
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
לאפות את הקרם? לא מכירה כאלה עוגות..
 

ליקי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
למשל זה. יש לקריזמן מתכון כזה ואני מכירה כמה כאלו.
אבל את זה מצאתי ברשת...
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
אה, ציפוי שמנת חמוצה - לא יודעת. אף פעם לא התעסקתי עם זה..
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
עוגת טריקולד קלה ומעולה!!
עשיתי אותה כמה פעמים, יוצאת ממש מוצלחת, טעימה שפשוט ללקק את האצבעות.
אזהרה! היא מאד מאד משמינה ויקרה.. אני שומרת אותה לאירועים חגיגיים או אורחים חשובים במיוחד.. (שימו לב לכמויות של השמנת והשוקולדים שצריכים פה..)

מאת: ניקי ב http://www.nikib.co.il/
עוגת טריקולד קלה


גודל תבנית: 24"

מצרכים

בסיס:
150 ג` ביסקויטים טחונים
100 ג` חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום
מוס שוקולד חלב:
200 ג` שוקולד חלב
25 ג` חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
קופסת אינסטנט וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה
מוס שוקולד לבן:
200 ג` שוקולד לבן
25 ג` חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
קופסת אינסטנט וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה
גנאש לציפוי:
150 ג` שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה


אופן ההכנה

1. לערבב את מצרכי הבסיס, לשטח בתבנית ולהכניס להקפאה.
2. הכנת מוס שוקולד חלב: להמיס שוקולד, חמאה ושמנת (רבע כוס), להקציף אינסטנט, חלב ושמנת לקרם יציב מאוד (חשוב). לקפל בעדינות את תערובת השוקולד לקרם הוניל. למרוח את מוס השוקולד על הבסיס שהכנו ולהקפיא לשעה.
3. הכנת מוס שקולד לבן: להמיס שוקולד, חמאה ושמנת (רבע כוס), להקציף אינסטנט, חלב ושמנת לקרם יציב מאוד (חשוב). לקפל בעדינות את תערובת השוקולד לקרם הוניל. למרוח את מוס השוקולד על שכבת השוקולד ולהקפיא לשעה.
4. הכנת קרם שוקולד: לחמם שמנת מתוקה עד סף רתיחה, לצקת על השוקולד, לערבב לתערובת אחידה ולצקת על שכבת השוקולד הלבן.
5. להקפיא ללילה, להוציא כשעתיים לפני ההגשה למקרר.





טיפ!
לקבלת שוליים חלקות ומושלמות משתמשים ב"שקף" -
מצמידים אותו לבנית לאחר השכבה של הבסקויטים.
 

ליקי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
הגודל המקורי הוא 24?
לי יד מתכון מאוד דומה אבל ל26 ובשביל שזה יהיה גבוה אני שמה ב24.
זאת עוגה גבוהה?
 

gol

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
חמאה, חמאה, חמאה.............
שמנת, שמנת, שמנת,.................
מה יהיה?......
לאן תגיעו?
 

blueberry

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י sarit_f;578210:
עוגת טריקולד קלה ומעולה!!
עשיתי אותה כמה פעמים, יוצאת ממש מוצלחת, טעימה שפשוט ללקק את האצבעות.
אזהרה! היא מאד מאד משמינה ויקרה.. אני שומרת אותה לאירועים חגיגיים או אורחים חשובים במיוחד.. (שימו לב לכמויות של השמנת והשוקולדים שצריכים פה..)

עוגת טריקולד קלה


האם היא נשארת גבוהה ויפה גם לאחר החיתוך, או שהיא נמסה בצלחת ויש צורך להוסיף ג'לטין?
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
אין צורך בג'לטין היא לא נמסה.
 

נעמי.

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י sarit_f;578010:
אתם מוזמנים להוסיף מתכונים חלביים. הפלוס בשבועות, אגב זה שאפשר לבשל את הכל במקום..

רוטב אלפרדו (שמנת פטריות)
מטגנים בצל עם חבילת חמאה.
מוסיפים לטיגון חבילת פטריות (שימורים. זה מה שאני עושה בכל אופן.. לא מתעסקת עם טריים)

מוסיפים לסיר חצי כוס חלב, חבילת שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור.

פשוט פשוט, וטעים לגמרי!!
יש כאלה שמתשמשים בשום במקום בצל, לדעתי האישית זה פחות טעים - יוצא מר יותר ופחות מתוק.

הרוטב כמובן הולך עם רביולי גבינה (http://www.prog.co.il/showthread.php?t=74482&goto=newpost)

וכן מתאים להקרים איתו תפו"א, בקצרה:
עוטפים תפו"א בנייר כסף (שלמים, עם הקליפה - רק שוטפים טוב לפנ"כ)
מכניסים לתנור לעוצמה גבוהה, עד שהם קצת מתרככים.
מוציאים מהתנור, מוציאים את הנייר כסף וחותכים את התפו"א עם הקליפה לפרוסות בעובי של כ1-1.5 ס"מ.
מסדרים בתבנית אלומיניום, שופכים על זה את הרוטב, לשים לב שגם יכנסו בין הפרוסות של התפו"א, מסדרים פרוסות של גבנ"צ מעל / גבנ"צ מגורדת (יש המהדרין גם לשים גבנ"צ מתחת לתפו"א..) ומכניסים לתנור עד שהתפו"א ממש רכים והגבנ"צ נמסה.
יש לשים לב שהגבנ"צ לא תישרף! אפשר בהתחלה לכסות עם נייר כסף ולקראת סוף האפייה להוציא.


בתאבון!

קצת אגוז מוסקט מגורד, משדרג פלאים!
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י sarit_f;578010:
מוסיפים לטיגון חבילת פטריות (שימורים. זה מה שאני עושה בכל אופן.. לא מתעסקת עם טריים)

חבל, ברגע שתתעסקי עם פטריות טריות לא תביני איך אוכלים את השימורים האלה.....(ותשתמשי בהם רק מחוסר ברירה....)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמד

א לְדָוִד בָּרוּךְ יְהוָה צוּרִי הַמְלַמֵּד יָדַי לַקְרָב אֶצְבְּעוֹתַי לַמִּלְחָמָה:ב חַסְדִּי וּמְצוּדָתִי מִשְׂגַּבִּי וּמְפַלְטִי לִי מָגִנִּי וּבוֹ חָסִיתִי הָרוֹדֵד עַמִּי תַחְתָּי:ג יְהוָה מָה אָדָם וַתֵּדָעֵהוּ בֶּן אֱנוֹשׁ וַתְּחַשְּׁבֵהוּ:ד אָדָם לַהֶבֶל דָּמָה יָמָיו כְּצֵל עוֹבֵר:ה יְהוָה הַט שָׁמֶיךָ וְתֵרֵד גַּע בֶּהָרִים וְיֶעֱשָׁנוּ:ו בְּרוֹק בָּרָק וּתְפִיצֵם שְׁלַח חִצֶּיךָ וּתְהֻמֵּם:ז שְׁלַח יָדֶיךָ מִמָּרוֹם פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִמַּיִם רַבִּים מִיַּד בְּנֵי נֵכָר:ח אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:ט אֱלֹהִים שִׁיר חָדָשׁ אָשִׁירָה לָּךְ בְּנֵבֶל עָשׂוֹר אֲזַמְּרָה לָּךְ:י הַנּוֹתֵן תְּשׁוּעָה לַמְּלָכִים הַפּוֹצֶה אֶת דָּוִד עַבְדּוֹ מֵחֶרֶב רָעָה:יא פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִיַּד בְּנֵי נֵכָר אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:יב אֲשֶׁר בָּנֵינוּ כִּנְטִעִים מְגֻדָּלִים בִּנְעוּרֵיהֶם בְּנוֹתֵינוּ כְזָוִיֹּת מְחֻטָּבוֹת תַּבְנִית הֵיכָל:יג מְזָוֵינוּ מְלֵאִים מְפִיקִים מִזַּן אֶל זַן צֹאונֵנוּ מַאֲלִיפוֹת מְרֻבָּבוֹת בְּחוּצוֹתֵינוּ:יד אַלּוּפֵינוּ מְסֻבָּלִים אֵין פֶּרֶץ וְאֵין יוֹצֵאת וְאֵין צְוָחָה בִּרְחֹבֹתֵינוּ:טו אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁכָּכָה לּוֹ אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁיֲהוָה אֱלֹהָיו:
נקרא  8  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה