מתכונים חלביים לשבועות

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
נכתב ע"י סטודנטית;578386:
חבל, ברגע שתתעסקי עם פטריות טריות לא תביני איך אוכלים את השימורים האלה.....(ותשתמשי בהם רק מחוסר ברירה....)
מכל הפעמים שקניתי טריות (אזור 8 פעמים +-) תמיד היה נגוע! מעדיפה לא להתעסק איתן למרות הטעם!
לתשומת ליבך.
 

אושר

משתמש מקצוען
מה אומר ומה אדבר?
כל בלוטות הטעם שלי התחילו לעבוד באשכול הזה!
תודה לשרית הפרפרית (מקווה שלא טעיתי בכינוי) ולכל אלה שהצטרפו אליה
בהבאת המתכונים. בעז"ה ננסה אחד אחד (התקציב והשומן לא מאפשרים הכל ביחד:eek:)
ולטובת מי שאוהב ואפילו מכור על שוקולד:
טראפלס שוקולד
(מתוך המתכונים של "ורד הגליל")
חומרים ל 40-50 כדורים

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
קמצוץ מלח
2 כפות אבקת נוגט
450 גר' שוקולד חלב קצוץ
25 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
אבקת נוגט /קקאו כהה לציפוי

אופן ההכנה:
1.מחממים שמנת מתוקה עם 2 כפות נוגט וקצוץ מלח לסף רתיחה
יוצקים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהשוקולד נמס לתערובת חלקה
מוסיפים קוביות חמאה וטורפים עד שהתערובת מבריקה
2.יוצקים לתבנית מלבנית גודל 20X30 ס"מ מרופדת בנייר אפיה, מכסים בניילון נצמד טמקררים כ-6 שעות עד שהגנאש קר ומוצק
3. פורסים את הגנאש ל 40-50 רבועים, בסכין חד טבול במים רותחים. מגלגלים כל ריבוע לכדור, מגלגלים את הכדור באבקת נוגט או בקקאו ומחזירים לקרור עד ההגשה.
אני הקפאתי וזה יצא נהדר, למרות שהם טוענים שכדאי לשים במקרר לפני ההגשה.

לחילופין אפשר להכין את זה עם 400 גר' שוקולד מריר או 200 גר' מריר ו250 גר' חלבי.

הטעם דומה לשוקולד רוזמרי שוויצרי, אבל בכמות הרבה יותר גדולה:p
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
נכתב ע"י נעמי ברקאי;578447:
מכל הפעמים שקניתי טריות (אזור 8 פעמים +-) תמיד היה נגוע! מעדיפה לא להתעסק איתן למרות הטעם!
לתשומת ליבך.

לא יודעת אותי הטרי משום מה מגעיל, לא ניסיתי לטעום אותם אפילו. אלא א"כ הם באיזה סלט ואני כאילו לא שמה לב שאני אוכלת פטריות טריות.. אבל ככה כשאני רואה אותן שלמות הן מעוררות בי חלחלה..
 

חיותה

משתמש רשום
אולי יום אחד עוד נעשה הסבה מקצועית...:D
אני קצת מרגישה שבזכותי שרית פתחה את האשכול הזה, אם כן אני רואה לנכון לצרף מתכון. אמנם אני רחוקה מלהיות שפית מקצועית, אבל בעוד שאפיה אינה אהובה עלי בלשון המעטה, בכל הקשור לבישולים אני אוהבת להתנסות, וגם ממציאה מתכונים מידי פעם.
וכך ההגעתי למתכון הזה, לאוהבי הפיקנטי. החסרונות: הכי טעים להגיש טרי, וכן זמן הטיגון. המעלות: קלי קלות של הכנה עם תוצאה מרשימה ביותר, בחג מותר לבשל ולטגן כך שזה בכלל לא בעיה. החומרים זמינים, אצלי תמיד יש בבית.
אזהרה: החומרים יהיו בלי כמויות, ככה זה אצלנו...;)

עיגולי בטטה עם גבינת שום ושמיר

לבסיס:
בטטה בגודל קטן עד בינוני.
למלית:
גבינה לבנה 5%
מעט קוטג'
שום כתוש
שמיר קצוץ (טרי או מיובש)
מלח ופלפל.

פורסים את הבטטה לפרוסות עגולות ברוחב כ-1 ס"מ, מטגנים אותן על אש בינונית עד שהן מתרככות ומזהיבות. ומעבירים לנייר סופג.
מוסיפים לגבינה מעט קוטג'. היחס הוא בערך כף קוטג' לקופסה של 250 גר' גבינה. מוסיפים שום כתוש, שמיר מלח ופלפל, לפי הטעם. מומלץ לא להפריז בשמיר.
מסדרים את פרוסות הבטטה על צלחת הגשה, ומניחים כף מהמלית על כל פרוסה.
אפשר לכסות בפרוסה נוספת ולהניח עוד שכבה מהמלית, אבל לא חובה. לקשט בענף של עלה שמיר.
השילוב של הבטטה החמה עם המלית הקרה נראה מוזר בתחילה, אבל היום אני מכורה לזה.
בהצלחה ובתאבון!
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
נשמע כמו "נשנוש" ממש מעניין!!
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
אחרי כל חוברות המתכונים למינהן המלאות במתכונים "מפחידים", שאנו מוצפים בהן לפני חג השבועות. הרי זה ממש משיב נפש לקרוא כאן מתכונים מחמרים מוכרים, הגיוניים להכנה ועושים רושם טעים ביותר!
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נעמי ברקאי;578447:
מכל הפעמים שקניתי טריות (אזור 8 פעמים +-) תמיד היה נגוע! מעדיפה לא להתעסק איתן למרות הטעם!
לתשומת ליבך.

אני קונה המון ואפעם לא נתקלתי בפטריות נגועות.


נכתב ע"י sarit_f;578485:
לא יודעת אותי הטרי משום מה מגעיל, לא ניסיתי לטעום אותם אפילו. אלא א"כ הם באיזה סלט ואני כאילו לא שמה לב שאני אוכלת פטריות טריות.. אבל ככה כשאני רואה אותן שלמות הן מעוררות בי חלחלה..

כשהן חיות הן באמת לא נראות משהו אבל מטוגנות ומבושלות הן מעדן!
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
שרית, יש בבנין שלך דירה ריקה?
אני מחפשת שכנה בסגנון שלך...
 

אושר

משתמש מקצוען
פירה חלבי

שדרוג קטן לפירה הרגיל
כמה פשוט, ככה טעים

החומרים: (בערך, קבלתי את המתכון מחברה שהמציאה בעצמה)
בצל בינוני
3-4 תפו"א
2 ביצים
פרוסת גבינה צהובה
קורט מלח
תבלינים לפי בחירה

ההכנה:
לטגן בצל עד שיזהיב
להוסיף תפו"א חתוכים לרצועות , לטגן מעט
ולכסות במים+ תבלינים (אני מוסיפה פפריקה, פלפל שחור ומעט כמון)

לבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים ולהוסיף שתי ביצים, לערבב היטב, להוסיף גבינה צהובה (עדיף מגורדת, אבל גם חתוכה לרצועות קטנות זה בסדר) ולהגיש מיד.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הטריקולד הזו נראית משהו מדהים,
רק בחישוב מהיר יוצא כ-100 ש"ח לעוגה...
קחו בחשבון (את הקלוריות אל תיקחו, מילא בחלבי כמו בחלבי משמינים בסוף)
אז הנה החלביים שלי:

סלט חלבי-

פלפלים קלויים עם גבינה בולגרית

חומרים:
רבע כוס שמן זית
כפית מלח
3 כפות שום כתוש
כף פלפל שחור גרוס
8 פלפלים מכל הצבעים
כף חומץ

להגשה:
קוביות קטנות של גבינה בולגרית – חצי חבילה
אגוזי פקאן קלויים (להניח במחבת בלי שמן – פחות מדקה על האש עם קצת מלח)

אופן ההכנה:
לחמם תנור בחום 1800,
לפרוס את הפלפלים לפרוסות עבות ולהניח בתבנית,
לשפוך מעל את השמן והחומץ ולפזר בשווה את השום הכתוש, הפלפל השחור והמלח.
לאפות בתנור כחצי שעה או יותר – עד שהפלפלים רכים במיוחד ומצומקים.
לחכות שיתקרר.
לחתוך גבינה בולגרית לקוביות ולשים אותן עם הפלפלים בתוך קופסה – שהגבינה תקבל את הטעם.
להגשה – לפזר מלמעלה אגוזי פקאן קלויים ואם רוצים אפשר גם מעט פטרוזיליה קצוצה.


עוגה מיוחדת -
עוגת גבינה עם אוכמניות או ריבת חלב
חומרים לבסיס:
3 כוסות פירורי ביסקוויט עם חמאה 1 מומסת,
לשטוח בתבנית ח"פ ענקית.

לעוגה:
9 ביצים מופרדות
2 כפות תמצית וניל
9 כפות קמח
4 קופסאות גבינה
2 לבן
1 שמנת
אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:
להקציף את 9 החלבונים עם הסוכר,
לערב עם יתר החומרים ולשפוך לתבנית אפיה,
לתת מכת חום (גבוה!) בתנור במשך כ-10 דקות, כדי שהעוגה לא תיפול,
(יש טוענים שתבנית עם מים בתחתית התנור ג"כ עוזרת למטרה זו.)
לאפות בערך שעה בחום בינוני עד שמזהיב.
כשמוציאים מהתנור – להפריד את העוגה מהדפנות – כדי ש"תצנח" באופן אחיד,
מקררים את העוגה,
מורחים מלמעלה ריבת אוכמניות לריבת חלב – עייני בקישוט. לא מומלץ למרוח בשלב זה, למה זה יוצא מתוק להבחיל.

מעל הכל:
2 שמנת מתוקה
אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב

אופן ההכנה:
להקציף יחד ולמרוח על העוגה מלמעלה.
אפשר לקישוט – בריבת חלב: ליצור פסים אלכסוניים של הריבה,
לריבת האוכמניות – לקשט בפירות או בשוקולד.
 

חזון

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עוגת גבינה מהירת הכנה והעיקר טעימה!! ללא צורך במיקסר!

בסיס:
1 כוס קמח
1/4 כוס אבקת סוכר
1/2 כפית א. אפיה
1/4 כוס שמן
1 חלמון
ניתן להוסיף 100 גרם שוקולד עדיף חלבי

מלוי:
2 גבינה
1 שמנת חמוצה
1/3 כוס קמח
2 ביצים +חלבון
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
מערבבים הכל יחד ומורידים כוס+מהתערובת
ומוסיפים לכוס
1+כפות קקאו
2 כפות סוכר

לשפוך לתבנית מהבלילה הלבנה ומעל זה מהחום ושוב...עד שנוצר כמן שיש/

ניתן לדלג על השלב של הוספת הקקאו ואז הגבינה נשארת לבנה.


וכן ניתן לשדרג את העוגה ולצפות אותה עם ריצ' מוקצף +חלב +2 כפות אינסטנט וניל ולמרוח מעל העוגה ולפזר מעל שוקולד חלבי מגורד וכד'
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
נכתב ע"י כוכב103;578513:
שרית, יש בבנין שלך דירה ריקה?
אני מחפשת שכנה בסגנון שלך...

האמת שהשכנות שלי באמת נהנות מזה, שבועייםאחרי שילדתי הן כבר קיבלו פרוסת עוגת גבינה עם תותים :)
 

מיה יצחקי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
למי יש?

מרשם של עוגת חלבית בצבע חום ולא לבן.
וכן האם יש גם גלידה חומה משמנת מתוקה. עם שוקולד ולא קקאו?

תודה לכל העוזרים
ויום נעים :)
 

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י sarit_f;578010:
אתם מוזמנים להוסיף מתכונים חלביים. הפלוס בשבועות, אגב זה שאפשר לבשל את הכל במקום..

רוטב אלפרדו (שמנת פטריות)
מטגנים בצל עם חבילת חמאה.
מוסיפים לטיגון חבילת פטריות (שימורים. זה מה שאני עושה בכל אופן.. לא מתעסקת עם טריים)

מוסיפים לסיר חצי כוס חלב, חבילת שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור.

פשוט פשוט, וטעים לגמרי!!
יש כאלה שמתשמשים בשום במקום בצל, לדעתי האישית זה פחות טעים - יוצא מר יותר ופחות מתוק.

הרוטב כמובן הולך עם רביולי גבינה (http://www.prog.co.il/showthread.php?t=74482&goto=newpost)

וכן מתאים להקרים איתו תפו"א, בקצרה:
עוטפים תפו"א בנייר כסף (שלמים, עם הקליפה - רק שוטפים טוב לפנ"כ)
מכניסים לתנור לעוצמה גבוהה, עד שהם קצת מתרככים.
מוציאים מהתנור, מוציאים את הנייר כסף וחותכים את התפו"א עם הקליפה לפרוסות בעובי של כ1-1.5 ס"מ.
מסדרים בתבנית אלומיניום, שופכים על זה את הרוטב, לשים לב שגם יכנסו בין הפרוסות של התפו"א, מסדרים פרוסות של גבנ"צ מעל / גבנ"צ מגורדת (יש המהדרין גם לשים גבנ"צ מתחת לתפו"א..) ומכניסים לתנור עד שהתפו"א ממש רכים והגבנ"צ נמסה.
יש לשים לב שהגבנ"צ לא תישרף! אפשר בהתחלה לכסות עם נייר כסף ולקראת סוף האפייה להוציא.


בתאבון!


הרוטב הזה מתאים גם לפסטה מוקרמת. פשוט מבשלים פסטה לפי ההוראות שעך השקית, מסננים ומגישים עם הרוטב.
אני אישית מכינה את הרוטב הזה גם עם בצל מטוגן וגם עם שום! השום מוסיף לזה טעם שלא הייתי מוותרת עליו. בנוסף - אני מוסיפה לזה גם מעט בזיליקום, או טימין. הבזיליקום משדרג את זה פי כמה. ו- כן, גם מה שמישהי כתבה פה על האגוז מוסקט. קורט אגוז מוסקט (כמעט) בכל מאכל חלבי מקפיץ את המאכל בכמה רמות.
ממממ....מממ... בתאבון ;)
 

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
העליתי את המתכון הזה כבר פעם ומעלה שוב...

מתכון לסמבוסק גבינות של סבתא פורטונה (מתכון חָלַבִּי):

הבצק:
5 ושלושת רבעי כוסות קמח (מנופה כמובן)
2 כוסות סולת
כפית מלח
2 מרגרינה מומסת
2 כוסות מים

- לשים את כל התערובת וכדי שהבצק לא יידבק לידיים אפשר לשמן אותן קצת.

תערובת הגבינות:
גבינה לבנה
קוטג'
גבינה מלוחה
גבינה צהובה
(ניתן להוסיף או להחסיר לפי הטעם ולפי מה שיש בבית. אם לא שמים גבינה מלוחה להוסיף מעט מלח)
2 ביצים

- מערבבים את הגבינות יחד עם הביצים לקבלת תערובת אחידה.
- מרדדים את הבצק, יוצרים עיגולים (אני עושה עם מכסה של נס קפה) שמים במרכז כל עיגול כפית מתערובת הגבינות וסוגרים היטב עם האצבעות (חשוב מאוד - אחרת הגבינות גולשות החוצה בזמן האפייה). מורחים מעל ביצה ושומשום.

בשלב הזה אפשר להקפיא את הכמות ולאפות כל פעם רק מה שצריכים.
(לא מומלץ לאפות הכל ולחמם במיקרוגל - הורס את כל הטעם).
בהצלחה!
 

ארזים1

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
באותו ענין, ללמי יש מתכון למרק חלבי ברמה, לא פטריות ובצל משהו יותר משודרג...
 

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
כמה טיפים בקשר למתכונים חלביים:
1. נסו להוסיף לרוטב אלפרדו אבקת מרק פטריות ומעט אגוז מוסקט - יוצא בדיוק כמו במסעדה!
2. את עלי הלזניה של אוסם צריך לרכך מעט לפני האפייה, הבעיה היא שהעלים נדבקים זה לזה וצריך לבשל אותם אחד אחד. פטנט: מלאו צלחת במים רתוחים וטבלו בה את העלים לכמה דק'.
3. במקום להסתבך עם סעיף מס' 2 אפשר פשוט לקנות לזניה של חברת "ברילה" שעשויה מחיטת דורום ויוצאת רכה במיוחד ללא בישול מוקדם.
4. אם תרכיבו את הלזניה בצורה של עלה לזניה, קוטג', רוטב עגבניות - הגבינה תרכך את עלה הלזניה והוא ייצא הרבה יותר טעים...
5. לרוטב עגבניות מומלץ להוסיף בזילקום ושום (כתוש/טרי ואם אין ברירה אז אבקת שום).
6. הגבינה הצהובה בשכבה העליונה של הלזניה נמסה במהירות ואילו ללזניה לוקח זמן להיאפות ולהתרכך. מה עושים? אופים את הלזניה ללא גבינה צהובה, לפני שהיא מתרככת לגמרי מוציאים מהתנור, שמים רוטב עגבניות וגבינה צהובה (עדיף מגורדת) ומכניסים לתנור שוב - כך הגבינה נמסה בדיוק כשהלזניה מוכנה - המראה נפלא והטעם - מעדן...
 

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י זילבר;578838:
באותו ענין, ללמי יש מתכון למרק חלבי ברמה, לא פטריות ובצל משהו יותר משודרג...

יש את הכתום או מרק כרישה אם מענין אותך אני יעלה מתכון.
 

מיה יצחקי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
פשטידה חלבית

זו פשטידה מאוד טעימה
אני מכינה אותה בכל ארוחה חלבית מכובדת

היא תמיד יוצאת טוב, אין הרבה אפשרויות לפקשוש.
 

קבצים מצורפים

  • פשטידה.jpg
    KB 848.7 · צפיות: 68

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק יד

א לַמְנַצֵּחַ לְדָוִד אָמַר נָבָל בְּלִבּוֹ אֵין אֱלֹהִים הִשְׁחִיתוּ הִתְעִיבוּ עֲלִילָה אֵין עֹשֵׂה טוֹב:ב יְהוָה מִשָּׁמַיִם הִשְׁקִיף עַל בְּנֵי אָדָם לִרְאוֹת הֲיֵשׁ מַשְׂכִּיל דֹּרֵשׁ אֶת אֱלֹהִים:ג הַכֹּל סָר יַחְדָּו נֶאֱלָחוּ אֵין עֹשֵׂה טוֹב אֵין גַּם אֶחָד:ד הֲלֹא יָדְעוּ כָּל פֹּעֲלֵי אָוֶן אֹכְלֵי עַמִּי אָכְלוּ לֶחֶם יְהוָה לֹא קָרָאוּ:ה שָׁם פָּחֲדוּ פָחַד כִּי אֱלֹהִים בְּדוֹר צַדִּיק:ו עֲצַת עָנִי תָבִישׁוּ כִּי יְהוָה מַחְסֵהוּ:ז מִי יִתֵּן מִצִּיּוֹן יְשׁוּעַת יִשְׂרָאֵל בְּשׁוּב יְהוָה שְׁבוּת עַמּוֹ יָגֵל יַעֲקֹב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל:
נקרא  19  פעמים

לוח מודעות

למעלה