עוגת שוקולית
זו עוגה פשוטה להכנה מעט יקרה אבל מאוד טעימה!
6 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח טופח
1 כוס שוקולית
1/2 כוס שמנת להקצפה חלבית
כף קפה נמס
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מים רותחים
כף תמצית רום.
לציפוי 1/2 חב' שמנת מתוקה (מהחצי שהשתמשתי למעלה)
חב' שוקולד
אופן ההכנה:
1. מכינים קפה נמס מהמים כף הקפה והשמנת.
2. מקציפים את הביצים עם כוס הסוכר (לא צריך להפריד) עד לקבלת קצף אורירי.
3. מוסיפים את השמן וכוס קפה (של מים ושמנת) ותמצית רום
4. מערבבים יחד את הקמח והשוקולית (כך לא נוצרים אח"כ גושים בתערובת.) ושופכים אל התערובת הנוזלית, וממשיכים לערבב.
5. אופים כחצי שעה בחום בנוני. (העוגה טופחת מאוד, כמעט מכפילה את עצמה)
הרוטב:
מחממים את השמנת במיקרו 90 שניות ומוסיפים לו את השוקולד ממיסים ושופכים מעל העוגה.
לשמור במקרר.
זו עוגה פשוטה להכנה מעט יקרה אבל מאוד טעימה!
6 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח טופח
1 כוס שוקולית
1/2 כוס שמנת להקצפה חלבית
כף קפה נמס
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מים רותחים
כף תמצית רום.
לציפוי 1/2 חב' שמנת מתוקה (מהחצי שהשתמשתי למעלה)
חב' שוקולד
אופן ההכנה:
1. מכינים קפה נמס מהמים כף הקפה והשמנת.
2. מקציפים את הביצים עם כוס הסוכר (לא צריך להפריד) עד לקבלת קצף אורירי.
3. מוסיפים את השמן וכוס קפה (של מים ושמנת) ותמצית רום
4. מערבבים יחד את הקמח והשוקולית (כך לא נוצרים אח"כ גושים בתערובת.) ושופכים אל התערובת הנוזלית, וממשיכים לערבב.
5. אופים כחצי שעה בחום בנוני. (העוגה טופחת מאוד, כמעט מכפילה את עצמה)
הרוטב:
מחממים את השמנת במיקרו 90 שניות ומוסיפים לו את השוקולד ממיסים ושופכים מעל העוגה.
לשמור במקרר.