מתכונים חלביים לשבועות

מיה יצחקי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
עוגת שוקולית

זו עוגה פשוטה להכנה מעט יקרה אבל מאוד טעימה!

6 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח טופח
1 כוס שוקולית
1/2 כוס שמנת להקצפה חלבית
כף קפה נמס
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מים רותחים
כף תמצית רום.

לציפוי 1/2 חב' שמנת מתוקה (מהחצי שהשתמשתי למעלה)
חב' שוקולד

אופן ההכנה:
1. מכינים קפה נמס מהמים כף הקפה והשמנת.
2. מקציפים את הביצים עם כוס הסוכר (לא צריך להפריד) עד לקבלת קצף אורירי.
3. מוסיפים את השמן וכוס קפה (של מים ושמנת) ותמצית רום
4. מערבבים יחד את הקמח והשוקולית (כך לא נוצרים אח"כ גושים בתערובת.) ושופכים אל התערובת הנוזלית, וממשיכים לערבב.
5. אופים כחצי שעה בחום בנוני. (העוגה טופחת מאוד, כמעט מכפילה את עצמה)

הרוטב:
מחממים את השמנת במיקרו 90 שניות ומוסיפים לו את השוקולד ממיסים ושופכים מעל העוגה.
לשמור במקרר.
 

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י באג;579075:

אני משתמשת בהמון מתכונים מהשף הלבן הבעיה שהרבה דברים זה בעיה עם כשרות (פעם הלכתי להכין לזניה משם ופתאום ראיתי שצריך בשר טחון:eek:) ורוב המתכונים צריך למצוא תחליפים לכל מיני גבינות צהובות וכדו'
למה מקפחים אותנו ולא מוציאים לנו כאלה גבינות כשרות
או אולי אם משהו יודע אם יש תחליף כשר לפרמז'ן ודומיו
 

באג

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י bbr;579080:
אני משתמשת בהמון מתכונים מהשף הלבן הבעיה שהרבה דברים זה בעיה עם כשרות (פעם הלכתי להכין לזניה משם ופתאום ראיתי שצריך בשר טחון:eek:) ורוב המתכונים צריך למצוא תחליפים לכל מיני גבינות צהובות וכדו'
למה מקפחים אותנו ולא מוציאים לנו כאלה גבינות כשרות
או אולי אם משהו יודע אם יש תחליף כשר לפרמז'ן ודומיו

ככה?

עכשיו שמתי לב שישי גם ל 'מהדרין'
http://www.chef-lavan.co.il/tabid/53/id/82/default.aspx
 

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תרומתי הצנועה: קאדֶה - מאכל כורדי ששכנה שלי מכינה כל בוקר של חג השבועות על פח
אנחנו מכינים את זה בבית, במחבת טפלון בלי שמן.

מכינים בצק שמרים רגיל
קורצים עיגולים בקוטר של כ-12 ס"מ
ממלאים בגבינה מלוחה קשה מפוררת (בולגרית וכדו', כדאי שתהיה מלוחה)
סוגרים היטב לחצי ירח, מהדקים את הקצוות
שמים במחבת ללא שמן על אש נמוכה במשך כמה דקות מכל צד, עד שמקבל צבע יפה.

טעים חבל"ז.
 

gol

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
סליחה על הבורות, מה זה אגוז מוסקט? מה הטעם שלו?
בכלל, כיצד הוא מופיע? אבקה?נוזל?חתיכות?עלים?
אני באמת לא מכירה רק יודעת את השם.
ותודה לשרית על פתיחת האשכול.
מכירים את המתכון להכנת גבינת שמנת בחיתול?
אעלה מאוחר יותר.
 

חברה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
אגוז מוסקט - תבלין שדומה לקנמון.
 

gol

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מהו מתוק?מלוח?פיקנטי?
קינמון זה ממש מתוק ופה הם מדברות להוסיף אותו לרוטב שמנת.
אז מה?
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
זה בין חריף לקינמון. סוג פיקנטי. מגיע כתבלין גרוס בד"כ.
 

chavi9

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
נכתב ע"י נעמי ברקאי;579330:
זה בין חריף לקינמון. סוג פיקנטי. מגיע כתבלין גרוס בד"כ.
ניתן לקנות גם כאגוז שלם, (קצת יותר גדול מלוז) ולגרר ממנו כל פעם לתוך התבשיל.
 

RacheliA

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י pr;578519:
הטריקולד הזו נראית משהו מדהים,
רק בחישוב מהיר יוצא כ-100 ש"ח לעוגה...
קחו בחשבון (את הקלוריות אל תיקחו, מילא בחלבי כמו בחלבי משמינים בסוף)
אז הנה החלביים שלי:

סלט חלבי-

פלפלים קלויים עם גבינה בולגרית

חומרים:
רבע כוס שמן זית
כפית מלח
3 כפות שום כתוש
כף פלפל שחור גרוס
8 פלפלים מכל הצבעים
כף חומץ

להגשה:
קוביות קטנות של גבינה בולגרית – חצי חבילה
אגוזי פקאן קלויים (להניח במחבת בלי שמן – פחות מדקה על האש עם קצת מלח)

אופן ההכנה:
לחמם תנור בחום 1800,
לפרוס את הפלפלים לפרוסות עבות ולהניח בתבנית,
לשפוך מעל את השמן והחומץ ולפזר בשווה את השום הכתוש, הפלפל השחור והמלח.
לאפות בתנור כחצי שעה או יותר – עד שהפלפלים רכים במיוחד ומצומקים.
לחכות שיתקרר.
לחתוך גבינה בולגרית לקוביות ולשים אותן עם הפלפלים בתוך קופסה – שהגבינה תקבל את הטעם.
להגשה – לפזר מלמעלה אגוזי פקאן קלויים ואם רוצים אפשר גם מעט פטרוזיליה קצוצה.


עוגה מיוחדת -
עוגת גבינה עם אוכמניות או ריבת חלב
חומרים לבסיס:
3 כוסות פירורי ביסקוויט עם חמאה 1 מומסת,
לשטוח בתבנית ח"פ ענקית.

לעוגה:
9 ביצים מופרדות
2 כפות תמצית וניל
9 כפות קמח
4 קופסאות גבינה
2 לבן
1 שמנת
אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:
להקציף את 9 החלבונים עם הסוכר,
לערב עם יתר החומרים ולשפוך לתבנית אפיה,
לתת מכת חום (גבוה!) בתנור במשך כ-10 דקות, כדי שהעוגה לא תיפול,
(יש טוענים שתבנית עם מים בתחתית התנור ג"כ עוזרת למטרה זו.)
לאפות בערך שעה בחום בינוני עד שמזהיב.
כשמוציאים מהתנור – להפריד את העוגה מהדפנות – כדי ש"תצנח" באופן אחיד,
מקררים את העוגה,
מורחים מלמעלה ריבת אוכמניות לריבת חלב – עייני בקישוט. לא מומלץ למרוח בשלב זה, למה זה יוצא מתוק להבחיל.

מעל הכל:
2 שמנת מתוקה
אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב

אופן ההכנה:
להקציף יחד ולמרוח על העוגה מלמעלה.
אפשר לקישוט – בריבת חלב: ליצור פסים אלכסוניים של הריבה,
לריבת האוכמניות – לקשט בפירות או בשוקולד.



לחמם תנור בחום 1800, בטוחה??? יש לך תנור כזה ;););)
תודה על המתכון! :)
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
אגב, מחפשת מתכון חלבי מעניין עם חצילים. יש?

לגבי הטריקולד - אכן, היא מאד יקרה. לכן אני שומרת ותה לאירועים חגיגיים במיוחד..
 

מי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש קיש חצילים קלויים עם גבינות בספר החלבי של מייזליק.
להקליד את זה אני קצת מתעצלת, אבל אולי יש לך או לשכנה שלך את הספר?
אם לא, תעדכני ואשתדל בל"נ לסרוק.
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
אין לי את הספר, אשמח לקבל מתכון אם לא קשה לך..
תודה
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אפשר להכין גלילות של חצילים ממולאים גבינת עיזים
(המתכון בשליפה אין לי כמויות)
פורסים חצילים לאורך
בוזקים מלח, משרים, מטגנים - בקיצור כל מה שעושים עם חצילים...
לחילופין אפשר לזרות מלח ושמן זית ולאפות בתנור בחום גבוה
כשזה מתקרר לוקחים כל פרוסה, שמים בפנים גליל קטן של גבינת עיזים רכה שמנה (פרומעז ושות', לא מתמצאת בהכשרים שיש כרגע, זה כל הזמן משתנה)
מגלגלים את החציל על הגבינה, אפשר לסגור בקיסם
לשדרוג מוסיפים קצת עירית קצוצה

אפשר גם להקרים את זה אח"כ בתנור עם גבינת מוצרלה מעל
ואפילו לשפוך על זה רוטב מכל סוג שתרצי
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי מתכון של בניצה - בצק פילו עם גבינות, חצילם ועגבניות שרי, מדהים!
אשתדל להעלות מחר בע"ה.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אריאלס - הוא מחק לי את כל ה'עיצוב', ובתוכו ה-0 הקטן של המעלות...
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אה, ולגבי הגבינות שכתבו פה,
יש הרבה גבינות שפשוט אין דרך להכין אותן כשרות בגלל החומרים שמגבנים איתם
מצד שני -
מי שרוצה גבינות מאוד איכותיות
יש מחלבה בהכשר הבד"ץ שעושים גבינות קשות מיוחדות (פרמזן למשל)
מאחר וזו מחלבה אורגנית המוצרים שלהם נמצאים בד"כ רק בחנויות טבע
הם נקראים "גבעות עולם" מהיישוב איתמר
 

מי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
קיש חצילים, מתוך הספר "מאכלים חלביים" של אביגיל מייזליק

לא מעט עבודה, אבל טעים מאד!
 

קבצים מצורפים

  • קיש חצילים1.jpg
    KB 55.8 · צפיות: 25
  • קיש חצילים2.jpg
    KB 89.8 · צפיות: 15

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ד

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּקָרְאִי עֲנֵנִי אֱלֹהֵי צִדְקִי בַּצָּר הִרְחַבְתָּ לִּי חָנֵּנִי וּשְׁמַע תְּפִלָּתִי:ג בְּנֵי אִישׁ עַד מֶה כְבוֹדִי לִכְלִמָּה תֶּאֱהָבוּן רִיק תְּבַקְשׁוּ כָזָב סֶלָה:ד וּדְעוּ כִּי הִפְלָה יְהוָה חָסִיד לוֹ יְהוָה יִשְׁמַע בְּקָרְאִי אֵלָיו:ה רִגְזוּ וְאַל תֶּחֱטָאוּ אִמְרוּ בִלְבַבְכֶם עַל מִשְׁכַּבְכֶם וְדֹמּוּ סֶלָה:ו זִבְחוּ זִבְחֵי צֶדֶק וּבִטְחוּ אֶל יְהוָה:ז רַבִּים אֹמְרִים מִי יַרְאֵנוּ טוֹב נְסָה עָלֵינוּ אוֹר פָּנֶיךָ יְהוָה:ח נָתַתָּה שִׂמְחָה בְלִבִּי מֵעֵת דְּגָנָם וְתִירוֹשָׁם רָבּוּ:ט בְּשָׁלוֹם יַחְדָּו אֶשְׁכְּבָה וְאִישָׁן כִּי אַתָּה יְהוָה לְבָדָד לָבֶטַח תּוֹשִׁיבֵנִי:
נקרא  18  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה