עוגות/עוגיות משתפת-פסי שמרים מוצלחים ביותר!!

הודיה לולוי

משתמש סופר מקצוען!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
בעקרון אחרי שעובדים עם הבצק צריך לתת לו מנוחה, ע״מ שהשמרים יעבדו והגלוטן בבצק יפתח.
אם עשית את ההתפחה הראשונה, וישר לשת ע״מ לעשות את הצורה זה בסדר.
ההתפחה היא חלק מאוד חשוב לשמרים מוצלחים.
 

?!?!

משתמש פעיל
מצרפת טיפ מיוחד להתפחה מהירה בחורף-
להניח על שקית הניילון שמכסה את הקערה , ראש שום,
הבצק מכפיל את עצמו ונעשה במרקם אוורירי ביותר!
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
@זהבהלה יש לי שאלה:
הכנתי כבר מספר פעמים את הפסים המוצלחים שלך.
הבעיה שהבצק יוצא לי דביקי, ואני צריכה המון קמח לרידוד. עכשיו הכנתי ושמתי רק 1 כוס מים וזה נראה מספיק רך וטוב. אבל מצד שני קצת שומני. מה דעתך? להוסיף אולי קמח?
 

sim

משתמש פעיל
@זהבהלה הפעם ניסתי את המילוי מהמתכון המחודש
יצא טעים בדיוק כמו בקונדיטוריה!!
את הטכניקה לקחתי מאיזה אתר
צפה בקובץ המצורף 747201צפה בקובץ המצורף 747197
פלמינגו
לא הצלחתי להבין את שלבים 7 ו8 את יכולה להסביר גם במילים?
אחרי שגילגלת לרולדה איך את פותחת שיראו את כל הקיפולים?
ולמה רואים שתי רולדות? חתכת אותה? כמה ס"מ זה אמור להיות? יש לך הערכה?
ולכמה חלקים חילקת את הבצק?
מליון תודות
 
נערך לאחרונה ב:

פלמינגו.

משתמש מקצוען
לא הצלחתי להבין את שלבים 7 ו8 את יכולה להסביר גם במילים?
פשוט מאד. גלגלתי כרולדה וחתכתי באמצע (ה2 רולדות במספר 8 נראה לי מיותר)
כשעשיתי את הקליעה שמתי את העלים כפי מעלה
וחילקתי ל4 חלקים -פסים מכל קילו קמח
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
פלמינגו
לא הצלחתי להבין את שלבים 7 ו8 את יכולה להסביר גם במילים?
אחרי שגילגלת לרולדה איך את פותחת שיראו את כל הקיפולים?
ולמה רואים שתי רולדות? חתכת אותה? כמה ס"מ זה אמור להיות? יש לך הערכה?
ולכמה חלקים חילקת את הבצק?
מליון תודות
אם לא אכפת לך אענה לך אני.
את לוקחת את הרולדה, חוצה אותה ל2 חצאים לאורך. את 2 החצאים מסובבת אחד סביב השני תוך הקפדה שהצד החתוך כלפי מעלה גלוי.
הנה תמונה שלי לפני האפיה:
ו2 טיפים:
1. אם יש לי סבלנות אני מקפיאה את הרולדה לאיזה 20 דק' ואחר כך חוצה ומגלגלת, כי כשחותכים ומתעסקים עם רולדה בצקית המילוי קצת נמרח ובורח ופחות נח ככה.
2. (המתכון של זהבהלה מקסים! מבין המתכונים הטובים ביותר של שמרים, וניסיתי עשרות שהיו טובים יותר או פחות.)אך אני מכפילה את כמות המילוי, לדעתי הכמות המקורית קטנה מידי.
 

קבצים מצורפים

  • 20200813_020313.jpg
    20200813_020313.jpg
    5 MB · צפיות: 157

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
חייבת להעלות לכן 2 מתכוני מילויים משובחים ביותר שהכנתי לעוגות שמרים. נחטף עוד הרבה קודם לשמרים שוקולד הקלאסי וטוב לגיוון:

*מלית אגוזים וקפה*

200 גר' אגוזים קצוצים
150 גר' מרגרינה
1 כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות קמח
½ כפית תמצית וניל
2 כפיות קפה

קרדיט:

*מלית שקדים (חלבית)*
100 גר' שקדים מולבנים טחונים
100 גר' אבקת סוכר
100 גר' חמאה רכה
1 ביצה L
1 כף קמח
קרדיט:

לא ניסיתי את הבצקים, רק את המילויים.
 
נערך לאחרונה ב:

נעמיתוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
החומרים לבצק- לשים בקערה לפי הסדר הזה:
2 כפיות מלח
1.5 כוס שמן
3 ביצים
7.5 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות שמרים
1 ו3/4 כוס מים חמימים
להשאיר בקערה את החומרים ללא ערבוב 15 דקות!!
ורק אחכ לערבב במשך 8 דקות.
להתפיח שעה שלמה.


האם הבצק הזה טוב גם לחלות ? בלי הסוכר וניל?
 
נערך לאחרונה ב:

משתדרגת

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
@זהבהל'ה @הרי זהב @טובית @פלמינגו @זהבהלה
לא הבנתי מכל ה27 עמודים
איזה בצק תכלס מנצח
ואיזה מילוי
אני רוצה לעשות את הקליעה של @פלמינגו עם מילוי שוקולד עסיסי
היום.
לגבי הקליעה-
עשיתי את זה כבר כמה פעמים - וזה מושלם!
בע"ה עושה כזה גם היום..
מתכון יש לי אחר ממש מוצלח, אני יוכל להעלות רק יותר מאוחר. תזכירי לי אם תרצי
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
@זהבהל'ה @הרי זהב @טובית @פלמינגו @זהבהלה
לא הבנתי מכל ה27 עמודים
איזה בצק תכלס מנצח
ואיזה מילוי
אני רוצה לעשות את הקליעה של @פלמינגו עם מילוי שוקולד עסיסי
היום.
רק עכשיו רואה....
מאמינה שלא יעזור לך כבר....
יש לי איזה חולי לנסות כל תקופה גרסה חדשה...
אני עכשיו דווקא בקטע של השמרים ש @כוכב103 העלתה...
לפני כן המתכון של "שמרית "
ולפני כן תקופה עם השמרים של @זהבהלה אך עם כמות כפולה של מילוי לאותו כמות בצק....
בקיצור..
 

נחמה רובין

ביצועיסטית בנשמה.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
@זהבהלה
תודה רבה על המתכון (מתכוונת לראשון בשרשור הזה)
עשיתי אותו לאחרונה כמה פעמים והוא פשוט רץץץ
בפעם האחרונה שעשיתי אותו. עשיתי ביום חמישי בצהרים התפחתי רק חצי שעה, הכנתי והכנסתי למקרר
נסעתי להורים שלי עם העוגות הלא אפויות ואפיתי אצלם לסוף הצום
לא לקח הרבה זמן עד שלא נשאר פרור לאכול (אמנם היה שם הרבה צוות לגמור, אבל כל אופן;))
ממש ליקלקנו את האצבעות
אז תודה רבה לך!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה