עוגות/עוגיות משתפת-פסי שמרים מוצלחים ביותר!!

לווים

משתמש מקצוען
קיבלתי מתכון מעולה לעוגת שמרים שוקולד עם פרורים מלמעלה, מתכון שמנצח את כל המתכונים שניסיתי..(מצורפת תמונה, לא הכי מדויק וסימטרי..)צפה בקובץ המצורף 549015
שווה לנסות!!!
יוצא אורירי, תפוח וטעיםםםם.
מהכמות הזו יוצא 4 תבניות אינגליש קייק.

החומרים לבצק- לשים בקערה לפי הסדר הזה:
2 כפיות מלח
1.5 כוס שמן
3 ביצים
7.5 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות שמרים
1 ו3/4 כוס מים חמימים
להשאיר בקערה את החומרים ללא ערבוב 15 דקות!!
ורק אחכ לערבב במשך 8 דקות.
להתפיח שעה שלמה.

החומרים למילוי מערבבים במיקסר)

כוס שמן
חבילת פודינג שוקולד
ביצה
1/2 כוס מים
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו

החומרים לפרורים:
1/4 כוס שמן
כוס קמח
3/4 כוס סוכר

אופן הכנת הפסים:
אחרי שהבצק תפח שעה מחלקים את הבצק ל4 וכל חלק מחלקים ל2 .
מרדדים כל חלק למלבן לא דק ומורחים במילוי שוקולד.
מרדדים לרולדה ומלפפים אחד בשני את 2 הרולדות הסגורות ומעבירים לתבנית אינגליש קייק . (סהכ י וצא 4 פסים )
נותנים התפחה של עוד שעה ומורחים בביצה ומפזרים פרורים.
אופים כ25 דקות (אני אפיתי על 200 וקצת יותר זמן אבל יש לי תנור דפוק..)

בהצלחה!!!
שאלה עקרונית.
מדובר על קילו קמח בעצם?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הי,
אתמול הכנתי אחרי תקופה ארוכה שלא הכנתי.
העוגות נראו מושלמות
אבל סה"כ לדעתי היה יותר טעם של בצק מאשר של שוקולד מה הסיבה?? פשוט למרוח יותר?

אגב מה עושים עם חבילה של שמרים פתוחה? לשמור במקרר? להקפיא?
הכנתי מליון פעמים את המתכון, ואני מכינה בדיוק כפול במילוי, אני ממש מתפלאת איך יוצא מספיק שוקולדי עם כמות המילוי הנ"ל, והרבה ניקיות אמרו שיצא מצויין, ולדעתי רק עם כמות כפולה זה יוצא באמת מוצלח.
 

לווים

משתמש מקצוען
הכנתי מליון פעמים את המתכון, ואני מכינה בדיוק כפול במילוי, אני ממש מתפלאת איך יוצא מספיק שוקולדי עם כמות המילוי הנ"ל, והרבה ניקיות אמרו שיצא מצויין, ולדעתי רק עם כמות כפולה זה יוצא באמת מוצלח.
זהו יש מצב שלא שמתי מסםפיק מילוי ...
 

גילה החמודה

משתמש רשום
תודה רבה,
הלכה הדיאטה......... :p
סופסופ יצא לי טוב שמרים, ממש היה לי נחיתות בענין...
מתכון פצצה...
תודה.
 

חני 0278

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
קיבלתי מתכון מעולה לעוגת שמרים שוקולד עם פרורים מלמעלה, מתכון שמנצח את כל המתכונים שניסיתי..(מצורפת תמונה, לא הכי מדויק וסימטרי..)צפה בקובץ המצורף 549015
שווה לנסות!!!
יוצא אורירי, תפוח וטעיםםםם.
מהכמות הזו יוצא 4 תבניות אינגליש קייק.

החומרים לבצק- לשים בקערה לפי הסדר הזה:
2 כפיות מלח
1.5 כוס שמן
3 ביצים
7.5 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות שמרים
1 ו3/4 כוס מים חמימים
להשאיר בקערה את החומרים ללא ערבוב 15 דקות!!
ורק אחכ לערבב במשך 8 דקות.
להתפיח שעה שלמה.

החומרים למילוי מערבבים במיקסר)

כוס שמן
חבילת פודינג שוקולד
ביצה
1/2 כוס מים
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו

החומרים לפרורים:
1/4 כוס שמן
כוס קמח
3/4 כוס סוכר

אופן הכנת הפסים:
אחרי שהבצק תפח שעה מחלקים את הבצק ל4 וכל חלק מחלקים ל2 .
מרדדים כל חלק למלבן לא דק ומורחים במילוי שוקולד.
מרדדים לרולדה ומלפפים אחד בשני את 2 הרולדות הסגורות ומעבירים לתבנית אינגליש קייק . (סהכ י וצא 4 פסים )
נותנים התפחה של עוד שעה ומורחים בביצה ומפזרים פרורים.
אופים כ25 דקות (אני אפיתי על 200 וקצת יותר זמן אבל יש לי תנור דפוק..)

בהצלחה!!!
אחת העוגות ההכי טובות שטעמתי.
הכנתי כבר כמה פעמים.
בכל הפעמים הבצק יצא דביק. לפעמים הסתדר אחרי ההתפחה ולפעמים לא.
אבל היה שווה את זה--- אחרי האפיה הטעם זהה... וגם הפירורים מסתירים...

טיפ קטן:
לא לאפות את כל 4 התבניות יחד צפופות בנגלה אחת, כדי שיאפו טוב גם בצדדים.
העוגה יוצאת גבוהה ומרשימה, ולכן כדאי שתוכל להאפות טוב מכל צדדיה.
 
נערך לאחרונה ב:

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
אחת העוגות ההכי טובות שטעמתי.
הכנתי כבר כמה פעמים.
בכל הפעמים הבצק יצא דביק. לפעמים הסתדר אחרי ההתפחה ולפעמים לא.
אבל היה שווה את זה--- אחרי האפיה הטעם זהה... וגם הפירורים מסתירים...

טיפ קטן:
לא לאפות את כל 4 התבניות יחד צפופות בנגלה אחת, כדי שיאפו טוב גם בצדדים.
העוגה יוצאת גבוהה ומרשימה, ולכן כדאי שתוכל להאפות טוב מכל צדדיה.
אני אופה את העוגה הזו קבוע מאז ש @זהבהלה פרסמה, לא מוותרים עליה!! יוצאת טעימה ומרשימה.
לא ראיתי בעיה באפיית 4 תבניות יחד, כנראה תלוי בתנור.
 

חני 0278

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אני אופה את העוגה הזו קבוע מאז ש @זהבהלה פרסמה, לא מוותרים עליה!! יוצאת טעימה ומרשימה.
לא ראיתי בעיה באפיית 4 תבניות יחד, כנראה תלוי בתנור.
יכול להיות באמת. כך זה אצלי בכל אופן
בהחלט עוגה משגעת... כל פעם מחדש מבקשים ממני להכין אותה...
והיא נגמרת בשניות.
 
נערך לאחרונה ב:

הודיה לולוי

משתמש סופר מקצוען!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
עוד טיפ בקשר למילויי:)
כשפותחים את העלה של הרולדה- מורחים שיכבה נדיבה של שוקולד- מקפלים לשניים- ככה שיוצא לנו סוג של ריבוע/ מלבן. מרדדים שוב עד שהעלה שקוף (רואים את השוקולד מבעד לבצק) ואז מגלגלים לרול.
ככה עושים את כל הרולים וקולעים צמות של 2/3
יוצא ממש יפה- ואסטטי. וגם המילויי עשיר ושופע…
בהצלחה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה