דרוש מידע מה התפריט השבתי של משפחות אמריקאיות אשכנזיות?

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
סתם שאלה פחות קשורה.
האמריקאים קונים קטשופ ומיונז בג'ריקנים?
לא.
אבל בכמויות :)
וגם mustard (חרדל)


וזה מצחיק שכ"כ הרבה דברים לא ידעתי שאנחנו אוכלים/עושים בגלל שאנחנו אמריקאים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
וואו תודה רבה לכולם על הרעיונות
כמובן שאנחנו לא באמת הולכים עכשיו לשנות את התפריט שלנו
רק רציתי כמה דברים קטנים להוסיף לאמריקאים שירגישו יותר בבית...

אבל האמת אני קצת בהלם תרבות עכשיו ... ייתכן בהחלט שאם הייתי נקלעת כאורחת למשפחה אמריקאית לא היה לי כ"כ מה לאכול...
בקיצור, הבנתי סופית - שבת אמריקאית היא לא שבת מרוקאית

אבל בכולופן אנחנו רוצים לפרגן לאורחינו את הכי טוב שנוכל אז נראה לי אקח את זה:

בתור תוספת לסעודה שלישית (קשור? פשוט זה הכי מסתדר לי שם...)

ואת זה גם:

אבל הם יצטרכו לאכול הכל לבד למה אצלינו מוסיפים לימון מלח ושמן לסלטים חיים וזה הכי ברור מאליו (למה אני מרגישה מוזרה עכשיו?
emoji_u1f914.png
)

גם זה איכשהו עובר לי בגרון:

אולי נכין שתי סוגים

אז שוב תודה לכולם נשמח לקבל עוד מתכונים טעימים וקלים(עם כמה שפחות סוכר, חומץ, ודברים כאלו)


תודה... משתדלים.
ובסה"כ אוהבים מאד אורחים!
ממש יפה מצידך שאת מתעניינת ובודקת
והאמת ניחשתי די מהר מאיזה מוצא את. קשה לנו כשהאורחים לא אוכלים :)
 

camara

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
צחוקים
עכשיו אני מבינה את האוכל של חמותי
גדלה בארץ אבל ממשפחה חוצניקית
 

nc

משתמש סופר מקצוען
וואו תודה רבה לכולם על הרעיונות
כמובן שאנחנו לא באמת הולכים עכשיו לשנות את התפריט שלנו
רק רציתי כמה דברים קטנים להוסיף לאמריקאים שירגישו יותר בבית...

אבל האמת אני קצת בהלם תרבות עכשיו ... ייתכן בהחלט שאם הייתי נקלעת כאורחת למשפחה אמריקאית לא היה לי כ"כ מה לאכול...
בקיצור, הבנתי סופית - שבת אמריקאית היא לא שבת מרוקאית

אבל בכולופן אנחנו רוצים לפרגן לאורחינו את הכי טוב שנוכל אז נראה לי אקח את זה:

בתור תוספת לסעודה שלישית (קשור? פשוט זה הכי מסתדר לי שם...)

ואת זה גם:

אבל הם יצטרכו לאכול הכל לבד למה אצלינו מוסיפים לימון מלח ושמן לסלטים חיים וזה הכי ברור מאליו (למה אני מרגישה מוזרה עכשיו?
emoji_u1f914.png
)

גם זה איכשהו עובר לי בגרון:

אולי נכין שתי סוגים

אז שוב תודה לכולם נשמח לקבל עוד מתכונים טעימים וקלים(עם כמה שפחות סוכר, חומץ, ודברים כאלו)


תודה... משתדלים.
ובסה"כ אוהבים מאד אורחים!
את מקסימה
אפשר לשים רטבים מוכנים על השולחן, והאורחות יטביעו את הסלטים שלהם במיונז ואלף האיים..
 

tbh

משתמש מקצוען
עוד דבר מניסיון לא אוהבים דגים חמים רק קרים
כןןן
נכנסתי להגיד את זה.
פעם ראשונה שאכלתי דג חם כמעט הקאתי.
מי מגיש סלמון חם?? (התרגלתי מאז)
המתכוני סלמון מתוק/חמוץ מתוק אמורים להיות מוגשים קרים.

ו @רחל ב. את נשמעת מארחת מהממת!!!! הלוואי עלי להתארח במקום שמוכנים לשנות תפריט שלם + סגנון רק בשבילי...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מבחינתם תביאי להם ממתקים במישקל זה יפנק רותם בשבת!!!
לענינינו
הם רוצים יותר אוכל הסטטי...
אוכל אסתטי זה לא עניין של עדה אלא של מיומנות המבשל/ת והרגלי נקיון וסדר.
 

-ARTIK-

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
בשבת????
במה למשל אפשר להכניס את זה, בדגים? בסלטים? או אולי בחמין?....
בדגים - בסלומון יש מיונז וכן בגפילטע. ובמושט, לפי המוזה והתיבול- או מיונז או קטשופ
בחמין- קטשופ
ואם נמשיך עוד במה דוחפים(מנסיון:p)הרשימה לא תיגמר....
 

רחל ב.

משתמש רשום
ממש יפה מצידך שאת מתעניינת ובודקת
את נשמעת מארחת מהממת!!!!
ואת ממש מרגשת באיך שאת משתדלת למצוא מה יהיה טעים לאורחים.
אשכול מרגש...
מארחת מדהימה שאת!
קודם כל מרגש לקרוא את הכנסת האורחים שלך עם כל הנשמה.
תודה תודה!
עם כאלו מחמאות -היה שווה לשאול...

אם זה אורחים שידוע לך עליהם מראש ואת גרה בירושלים
ממליצה לך לקנות קופסא קטנה של קולסלאו מוכן מהדר גאולה, ודיפ בצל ירוק משערי רווחה (אתם לא חייבים ללכת לכל מקום רק בשביל לקנות לאורחים זה סתם המלצה על איפה לקנות מה שזה הכי טעים שם...)
רעיון!
תודה רבה!
 

רחל ב.

משתמש רשום
הלוואי עלי להתארח במקום שמוכנים לשנות תפריט שלם + סגנון רק בשבילי...
היי אל תגזימי.... עדיין לא הגענו לרמה הזאת...
אמרתי שבסה"כ אני רוצה רק להוסיף כמה דברים לא לשנות את כל התפריט ממש,
אחרי הכל, גם אנחנו רוצים לאכול
emoji_u1f60f.png
 

The Point Art Studio

מיתוג | עיצוב | UXUI
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
מבית עם תפריט אמריקאי מובהק,
אני יכולה להעיד שדי צדקו פה במה שכתבו והיה לי כיף לקרוא מהצד :)

בגדול התפריט של אמא שלי (וגם שלי היום) הוא די פשוט אבל טעים וכל האורחים טורפים את האוכל:

ליל שבת
דג סלומון בתיבול שמן זית (ממש מריחה קטנה על כל פרוסה)
תבלין דגים מעל
ומעל זה תערובת פטרוזיליה יבשה
והופ - לתנור!
מוגש עם חריין וסלטים קנויים מהחנות
מרק עוף שמבוסס על רוב עוף (גם כנםיים זה בסדר)
ירקות - גזר, בצל, שורש סלרי ושורש פטרוזילה, קישוא ופטרוזיליה
מים וקצת מלח וזהו! לא להוסחף אבקת מרק בשום אופן!
עוף מתוק - יש המון מתכונים שווים (לדוג' עם ריבת משמש\אננס\דבש וחרדל)
לשבת שבת היא מכינה עם סויה וצ'ילי מתוק עם קצת תבלינים לאזן את המתיקות,
שופכים על כל העוף
מכניסים לתנור ואחרי איזה שעה פותחים ושופכים עם כף על העופות את הרוטב שוב מתוך התבנית ומשארים להשחים
קוגל תפו"א (חובה!)
אורז לבן
אורז עם רוטב סויה
(מבשלים רגיל ומוסיפים קצת רוטב סויה אחרי הבישול)
שעועית ירוקה מההקפאה מבושלת עם רוטב סויה
פלפלים מוקפצים חותכים פלפלים לרצועות, מטגנים כרבע שעה מוסיפים צי'לי מתוק ונותנים עוד 5 דקות (טעים מאוד לערבב עם אורז)
סלטים חיים (חסה, סלט ישראלי, מלפפון בתחמיץ, סלט גזר עם מיץ תפוזים)
מנה אחרונה - החלק הכי מושקע
פאי שוקולד, גלידה שלוש שכבות, נפולאון - זה הסגנון

שבת בבוקר
וויט פיש (גפילטע פיש הכי טעים)
מחממים מים עם בצל
מוסיפים את הדג עם הגזר, מוסיפים מלח, רבע כוס סוכר וקצת פלפל שחור
10 דקות ומוכן
צ'ולנט
בסיס רגיל של שעועית תפו"א קישקע בשר וכו'
חובה להוסיף - המווןןן צ'ילי מתוק וקטשופ
חזה עוף
מושרה (שוב..) ברוטב סויה וברביקיו עם תבלינים עדינים ואפוי בתנור
סלטים ואורז כמו בליל שבת
מנה אחרונה - גלידה ביתית בדר"כ

סעודה שלישית
שאריות דגים וסלטים מהסעודות
וגם קציצות טונה

זה בגדול התפריט לשבת,
ביו"ט בכלל זה חגיגה יקח לי כמה מאמרים לכתוב על זה

סתם טיפ: אנחנו מאוד אוהבים אוכל אסייתי - אז לכי על כיוון כזה ואת יכולה למצוא המון מתכונים

אה - וגם מגישים אישי את המנות אחד אחד
(לא חייב במנה עיקרית אם יש המון אנשים, אבל דג ומרק כן. יותר מתורבת ונעים פשוט)

יש גם המון ספרי מתכונים אלופים אמריקאים אם את זורמת עם הקריאה
(The Balebuste, The Beis Yaakov Cookbook, Kosher by design)

כל הכבוד לך ובהצלחה!
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
עם איזה רוטב/תיבול?
מתאים עם קפוא?
עושים את עם קפוא... :)
יש שתי מתכונים:
ברוקולי, קשיו וחמוציות ברוטב מיונז:
חבילה של ברוקולי קפוא
3/4 כוס חמוציות
3/4 כוס קשיו

לרוטב-
1/4 כוס מיונז
1 כף חומץ (בעיקרון זה הולך עם חומץ יין אבל אני שמה חומץ רגיל איכותי)
1 וחצי כפות סוכר סוכר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

חולטים את הברוקולי במים רותחים ל5 דק' בדיוק
מעבירים למסננת שוטפים במים קרים ומניחים לזה כ10 דק' להתייבש.
מערבבים את החומרים של הרוטב
שמים בקערה את הברוקולי עם החמוציות והקשיו
שופכים את הרוטב כ10 דק' לפני שאוכלים.

סלט ברוקולי ברוטב חרדל ודבש:
חבילה ברוקולי קפוא
2 כוסות סלרי קצוץ
1 בטטה חתוכה לקוביות אפויה
1/2 כוס שקדים פרוסים או קצוצים
1/2 כוס חמוציות

לרוטב-
3 כפות חרדל
3 כפות דבש
2 כפות חומץ
1/2 כוס שמן זית
קורט מלח

חולטים את הברוקולי 5 דק' במים רותחים ,
מעבירים למסננת שוטפים במים קרים ומניחים לזה להתייבש כ10 דק'.
מערבבים את החומרים של הרוטב
שמים את המרכיבים של הסלט ומערבבים עם הרוטב.



כתבתי פה כבר שניסיתי פעם לעשות, אבל לא יצא לי טעים כמו בחנות אז אני פשוט קונה...
אני חושבת שאת המתכון שאז ניסיתי כתבתי בפרוג אבל אני לא מוצאת אותו עכשיו.

גם סלט וולדורף הולך טוב
ו meat- pie
 

tbh

משתמש מקצוען
אגב זה האתר של מתכונים לחוצניקים

עם המתכונים מכל המגזינים וחלק מספרי המתכונים.

התפריט של @BTM Art Studio מצוין, הייתי מוסיפה דלי רול עם הצ'ולנט.
אפשר גם יאפצ'ק
אף פעם לא ראיתי שאוכלים אורז ביום.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה