מאפים למה החלה מתפוצצת לי??

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הרבה פעמים הקליעות בחלה מתפוצצות ,
יש אולי טיפים איך להשאיר את הקליעות יפות, שחומות מבריקות - - ושלמות??
אשמח....
בלת"ק
אחרי ניסוי וטעיה
בבצק שלי- אני מתפיחה חצי שעה ואז קולעת קצת משוחרר ומתפיחה (מכוסה במגבת) עוד שעה וחצי.
בקיץ לעתים לא צריך להתפיח יותר משעה נוספת. עקבי שההפתחה לא מוגזמת.
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אני אופה כבר שנים בלי לרדד. יוצא מעולה. אווירירי מאד.
יותר מזה, אני לא אוהבת את הרידוד, כי אז לפעמים בתוך החלה, בחתך, פתאום רואים מנהרות כאלה של אוויר. זה לא מה שהחלה צריכה. החתך של החלה צריך להיראות עם חורים קטנים וגדולים, אבל לא חורים ארוכים.

מה שכן, נותנת הרבה רווח בתוך הקליעה.
וגם, התפחה לפני אפיה של שעה בערך.
החלות יוצאות מעולות! תפוחות לגובה! ובצבע מצוין.

למי שכתבה שזה תופח לצדדים ולא לגובה, זה יכול להיות קשור גם לצורת הקליעה. בקליעה של 3 תקבלי חלה נמוכה, רחבה וארוכה.
בקליעה של ה 6, לעומת זאת, זה יוצא גבוה ומרשים, או קליעה של 4 - עגול או 4 מאורך.
לדעתי זה הקליעות הכי יפות.
 
נערך לאחרונה ב:

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
העיקרון הוא לפרוס את ארבעת הרצועות מולך
ואז לקחת את השני מימין ולהעלות אותו למעלה בצד שמאל
ואז לקחת את הראשון ולשים בין השלישי לרביעי המקוריים (כלומר באמצע)

ואז עוברים לצד שמאל:

לוקחים את השני משמאל ושמים אותו להיות ראשון מימין.
לוקחים את הראשון משמאל ושמים באמצע.
וכך שוב ימין ושמאל עד הסוף

אם מעניין אותך קליעה לחלה עגולה
אני עושה בחגים וזה ממש קל
8AD1F42F-F80C-4E53-AE9E-A7885E389B6F.jpeg
0E2C3DBE-8AF3-40D3-83EC-C67987F3FE39.jpeg
F0B04305-1F39-423A-9D28-F1271BD66F2F.jpeg
3C9BCC4D-6014-4F45-B7E6-93B34E6708E7.jpeg
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
אצל קרייזמן בספר יש הדרכה לקליעת חלות .IMG_3751.JPGIMG_3751.JPGIMG_3753.JPGIMG_3754.JPG
 

קבצים מצורפים

  • IMG_3752.JPG
    IMG_3752.JPG
    KB 190.7 · צפיות: 68

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
הדפים לא ברורים - הדילוג הוא בצילום החסר.....
אני אסרוק את הדפים בע''ה מחר כדי לקבל תוצאה יותר טובה.
יש לנו את הספר. אבל בכל זאת אשמח לראות כאן את הסריקה כדי להסביר איפה הקושי.
תודה מראש
 

6588433

משתמש חדש
הרבה פעמים הקליעות בחלה מתפוצצות ,
יש אולי טיפים איך להשאיר את הקליעות יפות, שחומות מבריקות - - ושלמות??
אשמח....
גם לי התפוצצו החלות ושמעתי על טיפ מצוין שמאז החלות מעולות, לשטוף את החלה טוב טוב מתחת לברז ולשים בתבנית.
בהצלחה!
 

.....

משתמש מקצוען
אני מכינה את הבצק וקולעת ואח"כ מכניסה לתבניות אינגליש..... שמה ביצה ושומשום ומחכה בערך שעה וחצי ורק אח"כ מכניסה לתנור רותח (אני שמה את התנור רבע שעה קודם על 180 מעלות לא טורבו) ויוצא לי חלות מקסימות
 

משולש ▲

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הסוד שלי!
ולדעתי זה מה שינצח את הפיצוץ!
אחרי ההתפחה הראשונה של הבצק, מוציאים מהקערה, מבלי לרסק אותו, שופכים על שולחן משומן או מקומח.
לוקחים סכין חד ומחלקים אותו לחלקים, כל אחד כמה שהוא צריך.
הרעיון הוא לשחק עם הבצק כמה שפחות... מרדדים ומגלגלים לנחשים ארוכים (לא למתוח בכוח!)
נותנים לזה דקה להתאוורר ואז קולעים (שוב לא למתוח)
אחרי שזה בתבנית, לתת לזה שוב לתפוח! (לא להגזים , שלא יחמיץ)

בקיצור, לא לשחק עם הבצק, מגע, כמה שפחות
 

קבצים מצורפים

  • WhatsApp Image 2020-03-25 at 13.30.45.jpg
    WhatsApp Image 2020-03-25 at 13.30.45.jpg
    KB 553.7 · צפיות: 69

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה