מאפים למה החלה מתפוצצת לי??

אבי2000

משתמש סופר מקצוען
גם לגובה וגם שלא תתפוצץ - אמרו פה לקלוע עם כמה שפחות מגע וקליעות רפויות.
אוקיי,
זה בוודאי לא ייתפוצץ כי זה לא כל כך תופח, בצק שכמעט לא מתעסקים איתו הוא לא מספיק אוורירי,
בשביל שיהיה אוורירי צריך כמה פעמים ללוש ולהניח במרווחים של 20 דקות..
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
בלע''ר כמות הטיפים - - באמת חייבים לעשות סדר,
ולענין הקמח - אני משמנת כדי שהחלה לא תתייבש לא טוב?? הקמח לא מייבש אותה טיפונת?

אצלי, בהתפחה שניה, אני לא מתפיחה מתחת למגבת, אלא מתחת לשקיות ניילון. מניחה מלמעלה, שקיות הקפאה (חדשות ונקיות כמובן...) זה שומר עליהן שהחלק החיצוני לא יתייבש ואז הן יכולות לתפוח כמה שבא להן.
 
נערך לאחרונה ב:

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הרבה פעמים הקליעות בחלה מתפוצצות ,
יש אולי טיפים איך להשאיר את הקליעות יפות, שחומות מבריקות - - ושלמות??
אשמח....
זה נובע מהתפתחת יתר,ואז זה נופל ומתפוצץ בתנור
במזג אויר כמו עכשיו לא יותר מ20 דקות
בהצלחה
בהתפחה תמיד לכסות במגבת או בשקית כדי שלא יתייבש
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
ריכוז הטיפים - - מסודר ומרוכז!
לא ציטטתי - העתקתי!



\ להכניס לתנור רותח.

\ קליעה דחוסה מידי גורמת להתפוצצות וכן התפחת יתר.

\ כשמגלגלים את הנחשים, לא למשוך לכוון הצדדים כדי להאריך את נחש הבצק אלא לעבוד רק בהפעלת לחץ על הבצק תוך כדי גלגול אחורה וקדימה.

\ להפחית מעט מהשמרים.

\ עם שירים ברקע בלי שירים זה יוצא הרבה פחות טוב..

\ לאפות את החלות בהתחלה על חום גבוה 220- 250 מעלות, עשר דקות, ואז להנמיך ל180מעלות לרבע שעה.

\ לא רוצה לייאש - אבל אני אופה חלות כבר 14 ש' ועד היום לא עליתי על הסוד למניעת התפוצצות , אני חושבת שאין טיפ שלא יישמתי,

\ יש מצב שזה בעיה של התנור.

\ אני מתפיחה חצי שעה ואז קולעת קצת משוחרר ומתפיחה (מכוסה במגבת) עוד שעה וחצי.
בקיץ לעתים לא צריך להתפיח יותר משעה נוספת. עקבי שההפתחה לא מוגזמת.

\ החתך של החלה צריך להיראות עם חורים קטנים וגדולים, אבל לא חורים ארוכים.
מה שכן, נותנת הרבה רווח בתוך הקליעה.
וגם, התפחה לפני אפיה של שעה בערך.
החלות יוצאות מעולות! תפוחות לגובה! ובצבע מצוין.

\ גם לי התפוצצו החלות ושמעתי על טיפ מצוין שמאז החלות מעולות, לשטוף את החלה טוב טוב מתחת לברז ולשים בתבנית.

\ אני מכינה את הבצק וקולעת ואח"כ מכניסה לתבניות אינגליש..... שמה ביצה ושומשום ומחכה בערך שעה וחצי ורק אח"כ מכניסה לתנור רותח (אני שמה את התנור רבע שעה קודם על 180 מעלות לא טורבו) ויוצא לי חלות מקסימות

\ הסוד שלי!
ולדעתי זה מה שינצח את הפיצוץ!
אחרי ההתפחה הראשונה של הבצק, מוציאים מהקערה, מבלי לרסק אותו, שופכים על שולחן משומן או מקומח.
לוקחים סכין חד ומחלקים אותו לחלקים, כל אחד כמה שהוא צריך.
הרעיון הוא לשחק עם הבצק כמה שפחות... מרדדים ומגלגלים לנחשים ארוכים (לא למתוח בכוח!)
נותנים לזה דקה להתאוורר ואז קולעים (שוב לא למתוח)
אחרי שזה בתבנית, לתת לזה שוב לתפוח! (לא להגזים , שלא יחמיץ)
בקיצור, לא לשחק עם הבצק, מגע, כמה שפחות.

\ הסוד שהחלות לא יתפוצצו זה לקמח קלות את הנחשים לפני הקליעה
כך החלה לא נדבקת לעצמה וממילא באפיה כשהיא תופחת היא לא מתפוצצת.
פשוט וקל.

\ אצלי, בהתפחה שניה, אני לא מתפיחה מתחת למגבת, אלא מתחת לשקיות ניילון. מניחה מלמעלה, שקיות הקפאה (חדשות ונקיות כמובן...) זה שומר עליהן שהחלק החיצוני לא יתייבש ואז הן יכולות לתפוח כמה שבא להן.

\ אני קולעת חלש ומשאירה להתפחה אחרי הקליעה.
 

אבי2000

משתמש סופר מקצוען
ריכוז הטיפים - - מסודר ומרוכז!
לא ציטטתי - העתקתי!



\ להכניס לתנור רותח.

\ קליעה דחוסה מידי גורמת להתפוצצות וכן התפחת יתר.

\ כשמגלגלים את הנחשים, לא למשוך לכוון הצדדים כדי להאריך את נחש הבצק אלא לעבוד רק בהפעלת לחץ על הבצק תוך כדי גלגול אחורה וקדימה.

\ להפחית מעט מהשמרים.

\ עם שירים ברקע בלי שירים זה יוצא הרבה פחות טוב..

\ לאפות את החלות בהתחלה על חום גבוה 220- 250 מעלות, עשר דקות, ואז להנמיך ל180מעלות לרבע שעה.

\ לא רוצה לייאש - אבל אני אופה חלות כבר 14 ש' ועד היום לא עליתי על הסוד למניעת התפוצצות , אני חושבת שאין טיפ שלא יישמתי,

\ יש מצב שזה בעיה של התנור.

\ אני מתפיחה חצי שעה ואז קולעת קצת משוחרר ומתפיחה (מכוסה במגבת) עוד שעה וחצי.
בקיץ לעתים לא צריך להתפיח יותר משעה נוספת. עקבי שההפתחה לא מוגזמת.

\ החתך של החלה צריך להיראות עם חורים קטנים וגדולים, אבל לא חורים ארוכים.
מה שכן, נותנת הרבה רווח בתוך הקליעה.
וגם, התפחה לפני אפיה של שעה בערך.
החלות יוצאות מעולות! תפוחות לגובה! ובצבע מצוין.

\ גם לי התפוצצו החלות ושמעתי על טיפ מצוין שמאז החלות מעולות, לשטוף את החלה טוב טוב מתחת לברז ולשים בתבנית.

\ אני מכינה את הבצק וקולעת ואח"כ מכניסה לתבניות אינגליש..... שמה ביצה ושומשום ומחכה בערך שעה וחצי ורק אח"כ מכניסה לתנור רותח (אני שמה את התנור רבע שעה קודם על 180 מעלות לא טורבו) ויוצא לי חלות מקסימות

\ הסוד שלי!
ולדעתי זה מה שינצח את הפיצוץ!
אחרי ההתפחה הראשונה של הבצק, מוציאים מהקערה, מבלי לרסק אותו, שופכים על שולחן משומן או מקומח.
לוקחים סכין חד ומחלקים אותו לחלקים, כל אחד כמה שהוא צריך.
הרעיון הוא לשחק עם הבצק כמה שפחות... מרדדים ומגלגלים לנחשים ארוכים (לא למתוח בכוח!)
נותנים לזה דקה להתאוורר ואז קולעים (שוב לא למתוח)
אחרי שזה בתבנית, לתת לזה שוב לתפוח! (לא להגזים , שלא יחמיץ)
בקיצור, לא לשחק עם הבצק, מגע, כמה שפחות.

\ הסוד שהחלות לא יתפוצצו זה לקמח קלות את הנחשים לפני הקליעה
כך החלה לא נדבקת לעצמה וממילא באפיה כשהיא תופחת היא לא מתפוצצת.
פשוט וקל.

\ אצלי, בהתפחה שניה, אני לא מתפיחה מתחת למגבת, אלא מתחת לשקיות ניילון. מניחה מלמעלה, שקיות הקפאה (חדשות ונקיות כמובן...) זה שומר עליהן שהחלק החיצוני לא יתייבש ואז הן יכולות לתפוח כמה שבא להן.

\ אני קולעת חלש ומשאירה להתפחה אחרי הקליעה.
לפעמים תשועה ברוב יועץ...
ולפעמים צריך תשועה בגלל רוב יועץ..

מעניין מי יוכל לוודאות מה יצא בסוף...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה