דיון איך מכינים אוכל?

דבורי-ריקי

משתמש פעיל
אני משתדלת סוף שבוע בחמישי שישי שמבשלת לשבת ואני כבר במטבח עובדת גם ככה אז מכינה מרק גדול לשבת שנשאר תמיד גם ליום ראשון , סלטים ואז אוכלים מזה גם ראשון. ומכינה כמה מנות עיקריות כמו לדוג עוף עם תפוחי אדמה בתנור כמות גדולה, נשמר מעולה כמה ימים במקרר ( כל פעם מחממים מה שרוצים לאכול ,לא את כל התבנית) השבוע לדוג הכנתי יאפצ'ק לשבת אז הכנתי 2 תבניות אז אחת מהם לתחילת השבוע , הכנתי אורז כמות שיהיה כבר מוכן וכד'
ברור שיותר טעים וכיף לאכול טרי אבל ראיתי שלעמוד כל יום ולהכין אני לא מספיקה אז מרכזת את הבישולים וככה מסודרת עד יום שלישי. בדכ בשלישי כבר מכינה שוב אוכל ליומיים.( בדכ מנה עיקרית כמו שניצלים כמות גדולה , פירה/תפוחי אדמה אפויים,אורז וירקות כלשהם,וסלט חי)
 

המליונרית

משתמש מקצוען
תקשיבו אתם פשוט אלופות
מתי יש לכם זמן להכין הכל!!
אני חוזרת לבית רק בשעה 4 צריך להכין שיעורי בית עם הבת בכיתה א
לשחק עם שאר הילדים
לארגן לקראת שינה מקלחות וכו
את האוכל מכינה תוך כדי איתם
אבל ממש ממש לא כמו שאתם כתבתן - ממש בקטנה
נגיד אורז עם עדשים וסלט
מרק ירקות וקוסקוס ועוד דברים בסגנון הקליל הזה
פעם בשבוע אני מכינה מושקע יום לפני כי אני מתנדבת בארגון של אחיות מברזל ומכינה למשהי שבעלה במילואים
אז בזכותה מרוויחים אורחה ברמה - זה דורש ממני זמן וללכת לישון מאוחר
יש לכם טיפים לתת לי - למי שחוזרת בשעה 4 לבית ובכל זאת שיהיה אוכל מושקע
את אלופה!
(לא אוהבת שמשווים את לא יודעת תנאי חיים של כל אחת)
הייתי בהרצאה שממש שינתה לי את כל המבט
המרצה דיבר על הכנות לשבת....ואמרה שבאמת הילדים הכי זוכרים איך אמא התייחסה אליהם, האם היתה שמחה ורגועה
עוד 20 שנה הילדים יזכרו איך הכנת איתם שיעורי בית,איך השכבת אותם פחות מה אכלו.......
כמובן כן כדאי בכל אופן לנסות להכין אוכל. אבל אם לא בא לך בטוב וזה על חשבון המצב רוח והילדים פחות הייתי משקיעה......
אני שמתי לב שהכי קל לי להכין אוכל חצי שעה אחרי צהריים ביחד עם הילדים
הילד מקלף לי ירקות.... בנתיים מדברת איתו אז זה לא נהיה על חשבונו
וכן ביום שישי
תחשבי איך את יכולה לדחוס פעם בשבוע זמן שבו את מכינה את המנות עיקריות (שניצלים,עופות,קציצות)
הצלחות!
 

noa5675

משתמש רשום
הנוסחה שהכי עובדת אצלנו בעניין הקניות, ותמיד הבית מלא, כמעט ולא נתקעת:
1. קניה חודשית (קפואים/שימורים/חומרי ניקוי/מוצרים יבשים) עם השנים יצרתי טבלה מסודרת של כל הדברים שצריך כל חודש והכמויות (אותו מעדכנים מפעם לפעם(, פשוט נח, להדפיס את הטבלה וללכת לקנות
2. קניה שבועית (מוצרי חלב/ירקות/פירות/דברים שחסרים) - לקבוע יום קבוע! ולקנות לכמות של שבוע שלם (גם לאט לאט לומדים את הכמויות של החלב, הירקות וכו), שיהיה מבחר בבית ולפי זה מבשלים
ובעניין הבישולים - יש הרבה מתכונים מעולים וקלים (מאוד אוהבת את ניקי בעניין הזה), וגם ביום שישי כשכבר פותחים מטבח תמיד כדאי להכין כמות גדולה ממשהו מסויים ולהקפיא
 

מה יש

משתמש מקצוען
לא קראתי הכל כותבת לך כל מיני דברים שזוכרת..
לי אחד הדברים הקשים היה להתרגל להכין ל2, לעומת ההכנה למשפחה, והמון המון אוכל נזרק בהתחלה..

-קניות: להכין רשימה של כללל הדברים שמשתמשת בהם לפי קטגוריות, יכולה לבקש מאחות רווקה לעבור איתך על המזווה והמקרר/מקפיא של אמא כדי שתזכרי הכל, וככה לפני כל יציאה לסופר את בודקת מה יש ומה אין.
מוצרי חלב לא אמורים להחזיק מעמד שבוע אפילו חלב בקרטון מחזיק שבועיים וחצי.. לבדוק תאריכים בחנות! לקנות אריזות מתאימות לזוג, חודש אחרי החתונה הלכתי כהרגלי לאושר עד הבטתי בחבילות הפסטה שקי האורז ועשיתי אחורה פנה, זה אולי יותר זול אבל הבנתי שנזרוק הכל בערב פסח..
ירקות כדאי למצאו ירקן חביב באזור הבית, זה אולי קצת יותר יקר מסופר אבל סחורה טובה ורב הירקות מחזיק מעמד יותר משבוע ככה פחות תזרקי. אם יש ירקן קרוב ממש אפשר גם לקנות ירקות ליומיים-שלושה ולא לאגור. לא להתפתות לשק תפוחי אדמה וכו'- זה פשוט לא מתאים לשתי אנשים.
-תפריט והקפאות- כמו שכתבו כדאי לך לדעת מראש מה אתם מתכננים לאכול השבוע. ותכנון נכון שם יכול לעזור לך מאד. שימי לב גם לא לתכנן בשבוע אחד 3 ארוחות מושקעות מדי, אלא כמו שכתבו לך פעם בשבוע/שבועיים ארוחה יותר משודרגת. טיפים כללים: שקיות הקפאה איכותיות, הקפאה שטוחה- להקפיא את הדברים משוטחים על רצפת המקפיא, אח"כ אפשר 'להעמיד' כשזה קפוא כמו ספר או חוברת, וזה תופס מעט מקום, ולכתוב על כל דבר מה זה, כי כשהאוכל קפוא אי אפשר לזהות כלום מנסיון.
אני כשהכנתי לנו כזוצ לא הכנתי מראש מלא דברים במקפיא אבל מה שכבר הכנתי- חשבתי קדימה. לדוגמא- הייתי מכינה ירקות למרק עוף לשבת, מקפלת קצת יותר קוצצת ומניחה הכל בשקית במקפיא, שבוע הבא רק שלפתי את השקית לסיר, עשבי תבלון שקית אחרת של עוף (מהעוף שפרקתי, כי עוף שלם מספיק לנצח לזוג) וזהו, יש מרק. מרקים טחונים אפשר לבשל כמות 'נורמלית' ולהקפיא אפילו במנות, הייתי ממש מודדת כמה זה מנה ואורזת כל מנה או שתיים בשקית. אם מקפיאים בשקית שטוחה זה גם מפשיר ממש מהר וככה אם הוצאתי 2 מנות ומישהו חש ברעב הסיר עדיין מלוכלך על הכיריים, מכניסה אליו מנה נוספת וכף מים וב2 דקות יש מנה נוספת מוכנה, בכלום עבודה. פותחת ראש שום- כבר קילפתי את כולו זילפתי קצת שמנז ולמקפיא. כותשת שום? כותשת עוד כמה שיניים. ממילא תמיד הרגיש לי לא נח לקצוץ 2 שיני שום, הייתי רגילה לראש וחצי לפחות ככה שלא הרגשתי שעובדת יותר קשה אבל זה חסך לי המון. מטגנת בצל/פטריות/רוטב- הכל מכינה בכמות 'סבירה' ומקפיאה. בהתחלה הייתי מקפיאה אחרי הארוחה כשהייתי רואה כמה נשאר, אח"כ למדתי מראש מה זה מנה. לגבי בשר/דגים/עוף בייחוד לנשים הרות אבל באופן כללי מוטב לקנות טרי כזוג כי אין חבילה קפואה שמתאימה ל2 מנות, ואסור להפשיר ולהקפיא (הרבה אנשים מזייפים בזה, אבל כדאי להישמר). בצורה כזו קונים חבילת שוקיים, פותחים- מניחים כל 4 בתבנית עם תיבול שונה ומקפיאים. כשמגיע היום ותוציאי תבנית מהמקפיא לתנור תרגישי נבוכה כי זה לא עבודה רק צריך לזכור בזמן..
אצלינו נזרקו גם שימורים בהתחלה.. אין מה לעשות. בסוף המקרר בקופסת זכוכית זה נשמר יותר, עדיין לא היינו אכלנים גדולים.
עוד משהו לגבי גיוון- יש הרבה מאכלים שמרגישים שונה לחלוטין אבל בבסיס זה אותה הכנה- עיסה של בשר טחון ובצל לקבב שמוסיפים לה למחרת עשבי תיבול וצנוברים ונהיית עראייס וכשמוסיפים לה למחרת קצת ירקות הופכת לקציצות בשר, יום אחד מטוגנות ולמחרת מבשלים את הקציצות שנותרו ברוטב עגבניות... יש לך כאן 4 ארוחות עם אותו בשר טחון, אפשר מראש להכין את העיסה ולשמור בעומק המקרר 3 ימים בחורף (בקיץ לא הייתי מעיזה), קציצות מבושלות ברוטב לא ירגישו עליהן טריות לעומת מטוגן שכן מאד מורגש.
עוד דוגמא אפשר להכין רויאל של קיש ובצק פריך ובתבניות אישיות להניח בצק, בכל 4-5 תבניות חותכים ירק אחר, אפילו קפוא ושופכים את הרואיל. בצורה כזו המקפיא שלך מלא בתוספות מושקעות ושוות אבל לא עבדת מדי קשה...
ללמוד מתכוני שאריות- הם יכולים להיות טעימים מאד, יש כאן בפורום מתכון מושלם של כדורי קוסקוס שאני הייתי מכינה עם ירקות שנותרו מהמרק של שבת והקוסקוס שנשאר מהמנה הבשרית.. זה הדרך היחידה כמעט לא לזרוק אוכל וזה גם מאד מקצר תהליכים. קשה לבשל אורז אחד אחד כשמבשלים חצי כוס, אבל יש המון מתכונים שאפשר לעשות עם אורז קר מאתמול.
על כל הדברים האלה אפשר לחשוב כשמתכננים תפריט, ולבנות אותו שלב על גבי שלב.
כדאי שיהיה בכל ארוחה משהו שיש ממנו קצת בשפע שלא תהיי בלחץ שאולי תשארו רעבים, ועדיף משהו שתוכלי למחזר- לא סלט שיראה עייף למחרת אלא פירה (תכיני ממנו כדורים מטוגנים בערב) או עוף (תטגני בצל ותקצצי אותו, תוסיפי למחבת ותתקני תיבול, אם התיבול מתאים זה אחלה שווארמה בפיתה)
בהצלחה רבה רבה!!
 

2475

משתמש רשום
אשכול מדהים ומרתק!!
בתור זו"צית עם קצת ותק אני מוסיפה שכדאי תמיד להחזיק במלאי מתכונים מהירים בלי הרבה מוצרים- ואז לאלתר בהתאמה. כשיש מלאי רטבים, תבלינים, שימורים וקפואים בבית קל יותר להכין המון מתכונים. לדוג'- תבלין שווארמה להכין איתו שווארמה דג/עוף. מתכון שלוקח 5 דק'..... או תפו"א עם נקניקיות כשממש אין זמן....
מה שאני עושה בד"כ זה מפשירה עוף ומכינה ממנו כמה סוגים בבת אחת- כרעיים לעוף בתנור, חזה עוף- כל 'פרפר' תיבול אחר- רצועות/שניצלים/סטייקים/ מוקפץ עם ירקות וכו', כנפיים שומרת למרק עוף.....
כנ"ל בבשר/עוף טחון מפשירה ומכינה קציצות מכמה מתכונים, רוטב בולונז, מילוי לבורקס בשר/פלפל ממולא וכו', ואז מקפיאה. תוספות זה כבר יותר מהר להכין..... ואני מקפידה שיהיה חלבון, פחמימה, וירק. ירקות יהיו בד"כ סוגים שונים של מוקפצים- בהתאם למלאי שבבית.....
אם יש למישהי רעיונות לגיוון בירקות אני ממש אשמח. פחות מתחברת לסלט בצהריים, ופשטידות/מוקפצים/מאפינס כבר הכנתי בהמוןןןןן וואריציות.
 

עיגולים

משתמש רשום
מה בתנור? ירקות? לא אכפת לי. העיקר גיוון....
כן,
בתבנית - קוביות תפו"א, בטטה, קישוא וכד' שופכת שמן (זית) מתבלת בגריל עוף, פפריקה חריפה, קצת מלח ולתנור.
יוצא טעיים, קריספי ורך.
בתאבון!
 
נערך לאחרונה ב:

לוליין

משתמש רשום
לגמרי לא.
אצלי עד היום אלו מרכיבי הארוחה המבושלת.
אני חושבת שמרק טוב מזין ובריא במיוחד בחורף = לחצי ארוחה.
מרקים אני תמיד מבשלת בסיר גדול ומקפיאה בקופסאות ח.פ.-שמה שקית הקפאה בתוך כך הקופסא נשארת נקיה...
אם מבשלים כל שבוע מרק אחד גדול ומקפיאים מצטבר מגוון של כמה סוגי מרקים (כמעט לא מגישה מרק אחד פעמיים בשבוע)
מנות עיקריות-
מכינה מראש בסיס כגון - חזה עוף פורסת לשניצלים, שניצלונים, אצבעות, קביות-רושמת על השקית מה זה מכיל.
מכינה חלקי עוף נקיים מוכנים לבישול
בימי חמישי בדר"כ אוכלים מהעוף שאני מבשלת לשבת ובזמני עומס אני מבשלת כמות ומקפיאה תבניות ח.פ. עם מספר המנות הנצרכות לארוחה)
דגים מוכנים במקפיא
מה שנשאר זה להחליט איזה מרק מוציאים היום ומה אני רוצה למנה עיקרית, להפשיר בבוקר ובערב רק להוסיף תוספת (אנחנו אוכלים בערב)
בימי חמישי לרב אני לא מוציאה מרק אז אני מוסיפה סלט חי או ירק מבושל כמו שעועית ירוקה/ירקות מוקפצים וכדו.

אני אוהבת להכין פשטידת ירקות/בטטה בתבניות אישיות ולהקפיא - לעת הצורך כשבא לי תוספת שנייה או סתם פינוק נוסף.

המון הצלחות!!
לא קראתי הכל כותבת לך כל מיני דברים שזוכרת..
לי אחד הדברים הקשים היה להתרגל להכין ל2, לעומת ההכנה למשפחה, והמון המון אוכל נזרק בהתחלה..

-קניות: להכין רשימה של כללל הדברים שמשתמשת בהם לפי קטגוריות, יכולה לבקש מאחות רווקה לעבור איתך על המזווה והמקרר/מקפיא של אמא כדי שתזכרי הכל, וככה לפני כל יציאה לסופר את בודקת מה יש ומה אין.
מוצרי חלב לא אמורים להחזיק מעמד שבוע אפילו חלב בקרטון מחזיק שבועיים וחצי.. לבדוק תאריכים בחנות! לקנות אריזות מתאימות לזוג, חודש אחרי החתונה הלכתי כהרגלי לאושר עד הבטתי בחבילות הפסטה שקי האורז ועשיתי אחורה פנה, זה אולי יותר זול אבל הבנתי שנזרוק הכל בערב פסח..
ירקות כדאי למצאו ירקן חביב באזור הבית, זה אולי קצת יותר יקר מסופר אבל סחורה טובה ורב הירקות מחזיק מעמד יותר משבוע ככה פחות תזרקי. אם יש ירקן קרוב ממש אפשר גם לקנות ירקות ליומיים-שלושה ולא לאגור. לא להתפתות לשק תפוחי אדמה וכו'- זה פשוט לא מתאים לשתי אנשים.
-תפריט והקפאות- כמו שכתבו כדאי לך לדעת מראש מה אתם מתכננים לאכול השבוע. ותכנון נכון שם יכול לעזור לך מאד. שימי לב גם לא לתכנן בשבוע אחד 3 ארוחות מושקעות מדי, אלא כמו שכתבו לך פעם בשבוע/שבועיים ארוחה יותר משודרגת. טיפים כללים: שקיות הקפאה איכותיות, הקפאה שטוחה- להקפיא את הדברים משוטחים על רצפת המקפיא, אח"כ אפשר 'להעמיד' כשזה קפוא כמו ספר או חוברת, וזה תופס מעט מקום, ולכתוב על כל דבר מה זה, כי כשהאוכל קפוא אי אפשר לזהות כלום מנסיון.
אני כשהכנתי לנו כזוצ לא הכנתי מראש מלא דברים במקפיא אבל מה שכבר הכנתי- חשבתי קדימה. לדוגמא- הייתי מכינה ירקות למרק עוף לשבת, מקפלת קצת יותר קוצצת ומניחה הכל בשקית במקפיא, שבוע הבא רק שלפתי את השקית לסיר, עשבי תבלון שקית אחרת של עוף (מהעוף שפרקתי, כי עוף שלם מספיק לנצח לזוג) וזהו, יש מרק. מרקים טחונים אפשר לבשל כמות 'נורמלית' ולהקפיא אפילו במנות, הייתי ממש מודדת כמה זה מנה ואורזת כל מנה או שתיים בשקית. אם מקפיאים בשקית שטוחה זה גם מפשיר ממש מהר וככה אם הוצאתי 2 מנות ומישהו חש ברעב הסיר עדיין מלוכלך על הכיריים, מכניסה אליו מנה נוספת וכף מים וב2 דקות יש מנה נוספת מוכנה, בכלום עבודה. פותחת ראש שום- כבר קילפתי את כולו זילפתי קצת שמנז ולמקפיא. כותשת שום? כותשת עוד כמה שיניים. ממילא תמיד הרגיש לי לא נח לקצוץ 2 שיני שום, הייתי רגילה לראש וחצי לפחות ככה שלא הרגשתי שעובדת יותר קשה אבל זה חסך לי המון. מטגנת בצל/פטריות/רוטב- הכל מכינה בכמות 'סבירה' ומקפיאה. בהתחלה הייתי מקפיאה אחרי הארוחה כשהייתי רואה כמה נשאר, אח"כ למדתי מראש מה זה מנה. לגבי בשר/דגים/עוף בייחוד לנשים הרות אבל באופן כללי מוטב לקנות טרי כזוג כי אין חבילה קפואה שמתאימה ל2 מנות, ואסור להפשיר ולהקפיא (הרבה אנשים מזייפים בזה, אבל כדאי להישמר). בצורה כזו קונים חבילת שוקיים, פותחים- מניחים כל 4 בתבנית עם תיבול שונה ומקפיאים. כשמגיע היום ותוציאי תבנית מהמקפיא לתנור תרגישי נבוכה כי זה לא עבודה רק צריך לזכור בזמן..
אצלינו נזרקו גם שימורים בהתחלה.. אין מה לעשות. בסוף המקרר בקופסת זכוכית זה נשמר יותר, עדיין לא היינו אכלנים גדולים.
עוד משהו לגבי גיוון- יש הרבה מאכלים שמרגישים שונה לחלוטין אבל בבסיס זה אותה הכנה- עיסה של בשר טחון ובצל לקבב שמוסיפים לה למחרת עשבי תיבול וצנוברים ונהיית עראייס וכשמוסיפים לה למחרת קצת ירקות הופכת לקציצות בשר, יום אחד מטוגנות ולמחרת מבשלים את הקציצות שנותרו ברוטב עגבניות... יש לך כאן 4 ארוחות עם אותו בשר טחון, אפשר מראש להכין את העיסה ולשמור בעומק המקרר 3 ימים בחורף (בקיץ לא הייתי מעיזה), קציצות מבושלות ברוטב לא ירגישו עליהן טריות לעומת מטוגן שכן מאד מורגש.
עוד דוגמא אפשר להכין רויאל של קיש ובצק פריך ובתבניות אישיות להניח בצק, בכל 4-5 תבניות חותכים ירק אחר, אפילו קפוא ושופכים את הרואיל. בצורה כזו המקפיא שלך מלא בתוספות מושקעות ושוות אבל לא עבדת מדי קשה...
ללמוד מתכוני שאריות- הם יכולים להיות טעימים מאד, יש כאן בפורום מתכון מושלם של כדורי קוסקוס שאני הייתי מכינה עם ירקות שנותרו מהמרק של שבת והקוסקוס שנשאר מהמנה הבשרית.. זה הדרך היחידה כמעט לא לזרוק אוכל וזה גם מאד מקצר תהליכים. קשה לבשל אורז אחד אחד כשמבשלים חצי כוס, אבל יש המון מתכונים שאפשר לעשות עם אורז קר מאתמול.
על כל הדברים האלה אפשר לחשוב כשמתכננים תפריט, ולבנות אותו שלב על גבי שלב.
כדאי שיהיה בכל ארוחה משהו שיש ממנו קצת בשפע שלא תהיי בלחץ שאולי תשארו רעבים, ועדיף משהו שתוכלי למחזר- לא סלט שיראה עייף למחרת אלא פירה (תכיני ממנו כדורים מטוגנים בערב) או עוף (תטגני בצל ותקצצי אותו, תוסיפי למחבת ותתקני תיבול, אם התיבול מתאים זה אחלה שווארמה בפיתה)
בהצלחה רבה רבה!!
אתן ממש אלופות ויש לכן רעיונות מקסימים!!
הייתי משתוקקת לבצע אותם וגם אני מבצעת חלקי
הבעיה הקשה שלי זה שאין מקום במקפיא!!! אם אני מכינה שני מרקים ומקפיאה, כבר סתמתי את המקפיא לגמרי..
לא יודעת למה קונים לזו"צים מקרר מיניאטורי, זה פשוט בלתי אפשרי.
הוצאנו את המגרה הקטנה ובכל אופן הכל מפוצץ!
חשבתי שאולי אני שמה במקפיא דברים שלא ממש צריכים הקפאה, אולי תוכלו לעזור לי מניסיונכן?
יש שם לחמים למיניהם, קטניות, ירקות קפואים, תבלינים, (בדלת) חלב מוקפא של התינוקת, וכמובן עופות דגים וכד', יום אחרי קניה אני שונאת לבשל כי אני צריכה להוציא חצי מהתכולה בשביל למצוא משהו...
 

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
אתן ממש אלופות ויש לכן רעיונות מקסימים!!
הייתי משתוקקת לבצע אותם וגם אני מבצעת חלקי
הבעיה הקשה שלי זה שאין מקום במקפיא!!! אם אני מכינה שני מרקים ומקפיאה, כבר סתמתי את המקפיא לגמרי..
לא יודעת למה קונים לזו"צים מקרר מיניאטורי, זה פשוט בלתי אפשרי.
הוצאנו את המגרה הקטנה ובכל אופן הכל מפוצץ!
חשבתי שאולי אני שמה במקפיא דברים שלא ממש צריכים הקפאה, אולי תוכלו לעזור לי מניסיונכן?
יש שם לחמים למיניהם, קטניות, ירקות קפואים, תבלינים, (בדלת) חלב מוקפא של התינוקת, וכמובן עופות דגים וכד', יום אחרי קניה אני שונאת לבשל כי אני צריכה להוציא חצי מהתכולה בשביל למצוא משהו...
תקני מקפיא בנפרד (אם יש מקום)
ישמש אותך לכל המשך החיים בעזרת השם
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
אתן ממש אלופות ויש לכן רעיונות מקסימים!!
הייתי משתוקקת לבצע אותם וגם אני מבצעת חלקי
הבעיה הקשה שלי זה שאין מקום במקפיא!!! אם אני מכינה שני מרקים ומקפיאה, כבר סתמתי את המקפיא לגמרי..
לא יודעת למה קונים לזו"צים מקרר מיניאטורי, זה פשוט בלתי אפשרי.
הוצאנו את המגרה הקטנה ובכל אופן הכל מפוצץ!
חשבתי שאולי אני שמה במקפיא דברים שלא ממש צריכים הקפאה, אולי תוכלו לעזור לי מניסיונכן?
יש שם לחמים למיניהם, קטניות, ירקות קפואים, תבלינים, (בדלת) חלב מוקפא של התינוקת, וכמובן עופות דגים וכד', יום אחרי קניה אני שונאת לבשל כי אני צריכה להוציא חצי מהתכולה בשביל למצוא משהו...
אולי לקנות לחמים עופות דגים ירקות קפואים בכמות קטנה יותר ובתדירות גבוהה יותר?
גם אצלי זה מה שממלא את המקפיא (וגם את המקפיא הנפרד) אבל אנחנו כבר לא משפחה קטנה, ותדירות הקניות שאפשרית לנו היא קצת יותר גדולה.

קטניות - איזה קטניות את מקפיאה? בעיקרון אין צורך בהקפאה אא"כ זה אחרי השריה או בישול. אני מקפיאה חבילות פתוחות של קטניות בוואקום.

ונכון, כשהמקפיא קטן אפשר להקפיא מאכלים מבושלים רק בכמות תואמת למקום...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה