עזרה איך מכינים צ'ולנט "כמו של החנות"

מצב
הנושא נעול.

אזור טרופי קסום ושקט

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
מזכיר לי סיפור, פעם באיזה ישיבה הצ'ולנט יצא מאוד טעים, ולא הבינו למה, במוצאי שבת מצאו בתחתית הסיר חתול מת.

עוד סיפור פעם באיזה ישיבה הגוי ביקש שיתנו לו לעשות את הצ'ולנט כי הוא יודע לעשות את זה מאוד טעים, נתנו לו וזה באמת יצא מיוחד, שאלו אות איך עשית את זה, אמר פשוט חתיכה אחת של חמאה עושה את זה.
 

Idjdjdjshjs

משתמש מקצוען
מזכיר לי סיפור, פעם באיזה ישיבה הצ'ולנט יצא מאוד טעים, ולא הבינו למה, במוצאי שבת מצאו בתחתית הסיר חתול מת.

עוד סיפור פעם באיזה ישיבה הגוי ביקש שיתנו לו לעשות את הצ'ולנט כי הוא יודע לעשות את זה מאוד טעים, נתנו לו וזה באמת יצא מיוחד, שאלו אות איך עשית את זה, אמר פשוט חתיכה אחת של חמאה עושה את זה.
ובהמשך לזה יש בדיחה על יהודי שרץ לרב ואמר לו שנפלה לו חתיכת חמאה לטשולנט, אמר הרב:"בטל בשישים". אחרי כמה שבועות בשבת הרב פוגש אותו ושואל אותו:"איך היה הטשולנט היום?" עונה לו היהודי: "כבוד הרב מאז שאני שם חתיכת חמאה בטלה בשישים, מעדן!!"
 

שולמית אור

משתמש מקצוען
עדיף שלא תדעי איך מכינים צ'ולנט כמו של החנות,
את כבר לא תרצי לאוכל אותו יותר בחיים שלך!!!!
יצא לי לראות באיזה מסעדה מאוד פופלרית בבני ברק עם סניף בירושלים, שיש להם גלון של נוזל קרמל מעובד מאוד שאותו הם שופכים בסיר כדי לתת לתבשיל את הצבע הכהה.
ולכי תדעי מה עוד מכניסים שם.....
גם אני שמה קרמל.
יש בעיה עם זה?
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
אחרי טיגון רצועות הבצל+שיני שום שלמות+ כמה חתיכות פלפל חריף לפיקנטיות.
מוסיפים כף סילאן וכף סוכר חום הסוג הדביק.
מערבבים מוסיפים פפריקה מרוקאית.
מוציאים לקערה.
בהמשך מוסיפים את זה באמצע הסיר נותן טעם וצבע מעולים.
* כדי שלא יהיה ריח שרוף מהסיר מומלץ להניח בתחתית הסיר פרוסות תפו''א.
וכל השאר מעליהן.
מתבלים במלח פלפל שחור פפריקה, אפשר אבקת מרק.
בהצלחה.
 

מלאך טוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נו, ברצינות, אין מה להשוות!!!

צ'ונט ביתי זה רק צ'ונט ביתי.

במסעדות משקיעים, ותודו זה יותר טעים, לא סתם משלמים 35 ₪ לצלחת.
לדעתי הגורם הראשון לטעם הצ'ונטאי המוצלח זה הבישול הארוך, בישול ארוך עושה 2 פעולות: 1. מאדה את הנוזלים, והופך לסמיך יותר 2. מרכך את החלקים שטעונים ריכוך.
הגורם השני זה הקרמל, (יש כאלה ששמים סילאן), אבל אם תשאלו אותי... רוטב טריאקי זה הנוסחה הסודית!!!
מנסיון, לא צריך לשטוף את הסיר, הכל מתלקק...
 

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
@מלאך טוב אתה רציני???:eek::eek::eek:
גם בבית וגם בחנות שמים בשר. השעועית מתרככת והמים מתאדים. גם בבית הבישול ארוך.
אתה מזכיר לי שבישיבה ראיתי את הטבח מכין תוספת לארוחת צהריים ולא היה שם רק תבלינים...
לדעתי הצונט נקרא צונט אלוקי כי רק אלוקים יודע מה באמת יש בפנים...
ובקשר למה שנשרף כבר כתבתי שאם משאירים את הסיר במוצ"ש במקרר למחרת הכל יורד בקלות כמו ילד טוב...
 

טליהבא

משתמש מקצוען
נו, ברצינות, אין מה להשוות!!!

צ'ונט ביתי זה רק צ'ונט ביתי.

במסעדות משקיעים, ותודו זה יותר טעים, לא סתם משלמים 35 ₪ לצלחת.
לדעתי הגורם הראשון לטעם הצ'ונטאי המוצלח זה הבישול הארוך, בישול ארוך עושה 2 פעולות: 1. מאדה את הנוזלים, והופך לסמיך יותר 2. מרכך את החלקים שטעונים ריכוך.
הגורם השני זה הקרמל, (יש כאלה ששמים סילאן), אבל אם תשאלו אותי... רוטב טריאקי זה הנוסחה הסודית!!!
מנסיון, לא צריך לשטוף את הסיר, הכל מתלקק...
גם אני עברתי מסילאן לטריאקי ויוצא חבל"ז
 

חלוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ואני שואלת, מה זה לעזאזל גבישי שום?? כמה מסובך לקלף כמה שינים שום ולכתוש לבפנים?? אין כמו שום בצ'ונט.

לא תחליף לשום טרי.
יש לו טעם שונה לחלוטין ואיפה שהוא מתאים הוא ממש טעים!
(למשל לערבב בפירורי לחם של השניצל)
 

בא יבוא

משתמש מקצוען
מזכיר לי סיפור, פעם באיזה ישיבה הצ'ולנט יצא מאוד טעים, ולא הבינו למה, במוצאי שבת מצאו בתחתית הסיר חתול מת.

עוד סיפור פעם באיזה ישיבה הגוי ביקש שיתנו לו לעשות את הצ'ולנט כי הוא יודע לעשות את זה מאוד טעים, נתנו לו וזה באמת יצא מיוחד, שאלו אות איך עשית את זה, אמר פשוט חתיכה אחת של חמאה עושה את זה.
מביעה את מחאתי!!!
 

מגיבים לעניין

משתמש מקצוען
קבלו מתכון של קישקע מוצלח ש'עושה את הטשולנט'.
ק"ג קמח
3 כפיות מלח
3 כפיות פפריקה
3 כפיות פלפל שחור
3 כפיות א.שום
3 כפיות סוכר
3 כפיות א. מרק עוף
3 כפיות א. מרק פטריות
3 כפיות א. מרק בצל (או בצל בינוי קצוץ דק)
400 מ"ל מים
חצי ליטר שמן
מערבבים את כל החומרים לפי הסדר ומכניסים ישר לסיר - יוצא מאוד טעים ומשדרג מאוד את הטשולנט.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  25  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה