מכניסים שעועית ברוטב משימורים........
ובהמשך לזה יש בדיחה על יהודי שרץ לרב ואמר לו שנפלה לו חתיכת חמאה לטשולנט, אמר הרב:"בטל בשישים". אחרי כמה שבועות בשבת הרב פוגש אותו ושואל אותו:"איך היה הטשולנט היום?" עונה לו היהודי: "כבוד הרב מאז שאני שם חתיכת חמאה בטלה בשישים, מעדן!!"מזכיר לי סיפור, פעם באיזה ישיבה הצ'ולנט יצא מאוד טעים, ולא הבינו למה, במוצאי שבת מצאו בתחתית הסיר חתול מת.
עוד סיפור פעם באיזה ישיבה הגוי ביקש שיתנו לו לעשות את הצ'ולנט כי הוא יודע לעשות את זה מאוד טעים, נתנו לו וזה באמת יצא מיוחד, שאלו אות איך עשית את זה, אמר פשוט חתיכה אחת של חמאה עושה את זה.
גם אני שמה קרמל.עדיף שלא תדעי איך מכינים צ'ולנט כמו של החנות,
את כבר לא תרצי לאוכל אותו יותר בחיים שלך!!!!
יצא לי לראות באיזה מסעדה מאוד פופלרית בבני ברק עם סניף בירושלים, שיש להם גלון של נוזל קרמל מעובד מאוד שאותו הם שופכים בסיר כדי לתת לתבשיל את הצבע הכהה.
ולכי תדעי מה עוד מכניסים שם.....
דובר שם על קרמל מעובד, לא נשמע טעים במיוחד...גם אני שמה קרמל.
יש בעיה עם זה?
גם אני עברתי מסילאן לטריאקי ויוצא חבל"זנו, ברצינות, אין מה להשוות!!!
צ'ונט ביתי זה רק צ'ונט ביתי.
במסעדות משקיעים, ותודו זה יותר טעים, לא סתם משלמים 35 ₪ לצלחת.
לדעתי הגורם הראשון לטעם הצ'ונטאי המוצלח זה הבישול הארוך, בישול ארוך עושה 2 פעולות: 1. מאדה את הנוזלים, והופך לסמיך יותר 2. מרכך את החלקים שטעונים ריכוך.
הגורם השני זה הקרמל, (יש כאלה ששמים סילאן), אבל אם תשאלו אותי... רוטב טריאקי זה הנוסחה הסודית!!!
מנסיון, לא צריך לשטוף את הסיר, הכל מתלקק...
מה היחס? כמה לכמה?גם אני עברתי מסילאן לטריאקי ויוצא חבל"ז
ואני שואלת, מה זה לעזאזל גבישי שום?? כמה מסובך לקלף כמה שינים שום ולכתוש לבפנים?? אין כמו שום בצ'ונט.
מביעה את מחאתי!!!מזכיר לי סיפור, פעם באיזה ישיבה הצ'ולנט יצא מאוד טעים, ולא הבינו למה, במוצאי שבת מצאו בתחתית הסיר חתול מת.
עוד סיפור פעם באיזה ישיבה הגוי ביקש שיתנו לו לעשות את הצ'ולנט כי הוא יודע לעשות את זה מאוד טעים, נתנו לו וזה באמת יצא מיוחד, שאלו אות איך עשית את זה, אמר פשוט חתיכה אחת של חמאה עושה את זה.
מסתבר שכן, אחרת אנשים לא היו משלמים על זה."כמו של החנות" נקרא טשולנט טעים?
יצא לי שנתקעתי בלי שעועית מושרית וזה מה שעשיתי ויצא טשולנט ממש כמו של החנות..(מרוכז פיקנטי וטעיםם)מכניסים שעועית ברוטב משימורים........
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
הנחת ענק!
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
24.06
י"ח סיוון
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
7.05
כ"ט ניסן
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
מלחמה מבעד לעדשה
עם אילן לורנצי
שיתוף מטלטל ומיוחד על צילומים בזמן מלחמה ותיעודים יותאי דופן זווית יוצאת דופן מתוך עזה והעוטף ועד הצפון
לתלמידים ובוגרים בלבד!
תהילים פרק קלא
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם: