מתכון מחפשת מתכון לצ'ולנט המושלם

שביעית

משתמש מקצוען
יש לך אחד כזה? או לפחות המלצות בכיוון?
אשמח אם תשתפי, כי לא יודעת מה איתך - אבל שלי בחיים לא יוצא לטעמי...
לא משנה מה הוספתי, מה גרעתי, מה שיניתי בתהליך - הוא לא משתנה...

אשמח לטיפים ומתכונים וכן להסבר סדר ההכנה...
 

nomi

משתמש פעיל
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
דבש
ולהוסיף את המלח לפני שבת כדי שהקטניות יצאו רכות
 

תילי5565

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מטגנת הרבה בצל,
מתבלת אותו בגריל עוף, פפריקה, פלפל שחור, גריל בשר, מלח, רוטב צ׳ילי..

ואז מכניסה את העוף/בשר, תפוא, בטטה, קטניות(אחרי השרייה במים חמים) קישקע, ביצה,

מאדה את זה ללא מים למשך כ20 דקות

ואז מוסיפה מים עד שמכסה את הכל, מרתיחה
ומבשלת על אש נמוכה למשך שעה.
 

שביעית

משתמש מקצוען
מטגנת הרבה בצל,
מתבלת אותו בגריל עוף, פפריקה, פלפל שחור, גריל בשר, מלח, רוטב צ׳ילי..

ואז מכניסה את העוף/בשר, תפוא, בטטה, קטניות(אחרי השרייה במים חמים) קישקע, ביצה,

מאדה את זה ללא מים למשך כ20 דקות

ואז מוסיפה מים עד שמכסה את הכל, מרתיחה
ומבשלת על אש נמוכה למשך שעה.
פחות או יותר כמו שלי, מלבד הצ'ילי.

אני קודם מטגנת את הבצל והבשר עם תבלינים והרבהההה שום כתוש, ואז מוסיפה תפו''א ושעועית, מציפה במים ומרתיחה. את הגריסים המליצו לי לשים ממש לפני שאני מניחה את הסיר על הפלטה. כך הם לא נדבקים ולא נמסים.
 

לרעהו

משתמש פעיל
לדעתי צ'ולנט זה המאכל היחיד שכל אחד אוהב בצורה שונה, חלק אוהבים עם המון פלפל שחור חלק בכלל בלי, חלק אוהבים קישקע מתוק חלק יותר מלוח, בקיצור צריך פעם לאכול צ'ולנט שתם אוהבים ולברר את המתכון
 

שביעית

משתמש מקצוען
לדעתי צ'ולנט זה המאכל היחיד שכל אחד אוהב בצורה שונה, חלק אוהבים עם המון פלפל שחור חלק בכלל בלי, חלק אוהבים קישקע מתוק חלק יותר מלוח, בקיצור צריך פעם לאכול צ'ולנט שתם אוהבים ולברר את המתכון
נכון מאוד! זו אגב מטרת האשכול הזה.
אני אנסה עכשיו תקופה את המתכונים וההמלצות שיועלו פה ואז נחליט אני ואישי מה המועדף. נס שהילדים עדיין קטנים מדי בשביל להביע דעה....
 

תילי5565

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פחות או יותר כמו שלי, מלבד הצ'ילי.

אני קודם מטגנת את הבצל והבשר עם תבלינים והרבהההה שום כתוש, ואז מוסיפה תפו''א ושעועית, מציפה במים ומרתיחה. את הגריסים המליצו לי לשים ממש לפני שאני מניחה את הסיר על הפלטה. כך הם לא נדבקים ולא נמסים.
אם תשרי את הגריסים במים חמים לפני כן, הם לא ידבקו.
ו.. כן, הרוטב צילי מוסיף המווון..
 

מלי

משתמש מקצוען
כשניסיתי להוסיף ולשפר את הטעם עם כל מיני תבלונים שונים כמו קטשופ/ דבש /סוכר מקורמל
וכן על זה הדרך, גיליתי שזה פחות טעים לי, חזרתי למתכון הישן והטוב והרגיל ויוצא מעדן...
מצחיק אותי שאני כאשה טועמת מהטשולנט בחמישי, בשישי לפעמים בשבת בלילה אחרי הסעודה ו..בשבת בבוקר כשפעם עשיתי טובה כדי לטעום...
מטגנת בצל בשמן, מוסיפה את השעועית( שהרתחתי לפני כן בסיר נפרד ) ואת התפו"א ,פפריקה, פלפל, מלח וגריל נותנת לזה להתאדות ומוסיפה מים.
כשרותח, מכינה את הקישקע(מעייל קוגל בלעז) ומוסיפה
טעים טעים טעים
 

מלי

משתמש מקצוען
אני מוסיפה שגריסים אני לא שמה כיהתרגלנו מהבית
יש לי אחות ואחיינים שרגישים לגלוטן
 

תאורת חרום

משתמש פעיל
מה שבטוח שהטושלנטים של החנויות הטעימים כנראה שזרקו שם הרבה חומרים... לא בריאים.
בישיבה אצלנו הסוד היה. שביום שלישי שהיו מכינים עופות היו שופכים את כל הרוטב של העוף לפיילה (קערה) וביום שישי היו מכניסים את זה לתוך הטשולנט.
כמובן שאפשר לשים רוטב פטריאקי
וכמובן אבקת מרק בשפע..
ובישול איטי באש נמוכה מאוד.
הרבה שמן
מלח
 

סיפי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
כמו שאמרו למעלה, כל אחד והטשולנט שלו. משתדלת לכתוב בפרוט את כל השלבים-
מתכון לטשולנט הכי פשוט, כמו בחנויות, למי שאוהב...

דבר ראשון, להשתמש בסיר נירוסטה (כמו סולתם) ולא טפלון למניהם
מטגנים היטב עד להשחמה עם שמן בנדיבות 1 בצל גדול חתוך לקוביות
לוקחים בשר לחמין, או כל חלק אחר טוב יותר ומעסים אותו במלח, פלפל, פפריקה.
מוסיפים לסיר לטיגון קצר מכל הצדדים
מוסיפים כוס/2 כוסות מים ומבשלים את הבשר שעה

מוסיפים את שאר החומרים-
תפו"א חתוכים לקוביות,
בטטה חתוכה לחלקים גדולים כי היא מאוד מתפרקת
שעועית מושרית מראש
גריסים
מוסיפים מים עד לכיסוי של הרכיבים
מתבלים בנדיבות
במלח
פלפל
"פפריקה בשמן" (פפריקה טובה עושה הבדל גדול, לקנות בחנות תבלינים)
כף אחת של "קל קוגל" (סוכר מושחם קנוי)
אופציונלי: בשקית קוקי מכניסים אורז מתובל, מחוררים את השקית ומכניסים מעל הכל, לדאוג שיהיה מספיק מים
מוסיפים מעל-קוגל/קישקע (משפיע מאוד על כל הטשולנט, לא לוותר!)
מבשלים לפחות שעתיים על אש נמוכה
זהו---
מניחה על פלטה חמה כדי שיבעבע בעדינות כמובן עם מספיק נוזלים
ממליצה לא לדלג על כלום כי בסוף הכל ביחד משפיע על הטעם

עדכני איך יצא;)

מתכון למעל-קוגעל
יוצא כמות יחסית גדולה, אני מכינה, מחלקת כמו בצורה שמתואר בהמשך ומקפיאה:
4 כוסות קמח
1 ו-1/4 כוסות פרורית זהב
1 ו-1/4 כוסות מים חמים
1 ו-1/4 כוסות שמן
1 ו-1/3 כוסות סוכר
1 כף מלח
2 כפות פפריקה
1 כף אבקת שום
חצי כף פלפל שחור/לבן
מערבבת את כל החומרים בקערה
לוקחת נייר אפיה, חוצה אותו,
מכניסה רול של העיסה, מגלגלת עליו את נייר האפיה.
בקצוות מגלגלת את נייר האפיה כך שיצא כמו סוכריה מאורכת.
מכניסה לסיר של הטשולנט ורק לאחר הבישול מוציאה את נייר האפייה.
(כך נשמרת הצורה של הרול וזה לא מתערבב עם כל הטשולנט)
 

יבר

משתמש מקצוען
לא לוותר על פפריקה מעושנת.
מוסיף המון ! טעם אוטנטי של טשולנט !
ממליצה לקנות בחנות ברכת הארץ ברח' לבוש מרדכי בי-ם.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופירייטינג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
לטגן בצל
לשים בתוך השמן 2 כפות סוכר לחכות שהסוכר ישחים קצת
להוסיף תבלינים:
מלח (בנדיבות)
פפריקה אדומה
אבקת קארי
פלפל שחור

ואח"כ תפוחי אדמה וכל שאר המרכיבים כמו שאת אוהבת.
מומלץ מאוד לשים קוגל תפו"א (קישקע)
וגם- מוסיף מאוד לשים קצת קמח מהול במים להסמיך את הרוטב
 

הבת של מלכה

משתמש חדש
יש לך אחד כזה? או לפחות המלצות בכיוון?
אשמח אם תשתפי, כי לא יודעת מה איתך - אבל שלי בחיים לא יוצא לטעמי...
לא משנה מה הוספתי, מה גרעתי, מה שיניתי בתהליך - הוא לא משתנה...

אשמח לטיפים ומתכונים וכן להסבר סדר ההכנה...
 

ברוך אתה

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הכל שטויות.
אבקת מרק!
קטשופ!
קישקע בשרי קנוי בחנות.!
זה הסוד של הטעם ובעיקר הריח של הטשולנט.
(ולפעמים הריח יותר מהטעם)
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אז כנראה שרק אני מכינה טשולנט פשוט בלי כל מיני תבלינים:
מטגנת בצל, מוסיפה מעט מים, פפריקה ומלח, מוסיפה שעועית מושרית ובדוקה, בשר, תפו"א קוביות וגריסים, מוסיפה עוד מים לכיסוי ואחרי הרתיחה מוסיפה את הקישקע כדי שלא יתפרק וזהו, מבשלת כמה שעות ומעבירה לפלטה. שבוע שנחה עלי הרוח מוסיפה גם אורז בשקית קוקי מחוררת מלמעלה.
פשוט פשוט אבל טעים טעים, לא נשאר כלום.
לפי דעתי הקישקע גם עושה את הטעם של הטשולנט אז מאוד משנה איזה קישקע שמים בפנים
 

הבת של מלכה

משתמש חדש
חמין מעולה שכולם אוהבים ומחמיאים
מטגנים בצל בכמות נדיבה של שמן . כמובן לא מידי הרבה אבל השמן מאוד משמעותי לטעם של הצו'לנט.(שמן מאוד חשוב בחמין ניסיתי פעם ללא ולא היה מוצלח.)
מוסיפים 2-3 כפות סוכר ,משחימים עד להשחמה נאה.
כעת מוסיפים שעועוית ,תפוחי אדמה, לי למשל גריסים נוטים לשקוע בקרקעית ולהדבק, לפי הטעם,מלח ומאוד חשוב ונותן טעם אבקת מרק בצל של חברת מטבל מתוך נסיון עם אבקת מרק בצל של חברות אחרות. זה כל הטיבול וזה מעולה!
אפ' אם לפעמים בא לנו חמין פרווה הוא ב"ה מעולה.
אני שמה קיגל קמח . שמן ומים בכמויות שוות ,מלח ופלפל שחור ,ואז מערבבים קמח עד לקבלת עסה לא קשה מידי ,יוצרים כדורים ומכנינסים לחמין הרותח.
חשוב להרתיח .לאחר שרתח להמשיך לבשל על אש נמוכה מאוד עד שבת
חמין שנתבשל ללא הפסקמה יותר משובח מז\ה שכבו לו את האש.
אני שמה את החמין כבר ב-8-9 בבוקר ביימי החורף וזו ארוחת צהריים מצוינת ליום שישי
בהצלחה
 

אירועים קרובים

ראש פינה

הפרוגיסטים נותנים בראש

לוח דרושים

למעלה