מתכון מחפשת מתכון לצ'ולנט המושלם

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י שביעית, ‏17/1/18.

  1. שביעית

    שביעית משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏24/4/17
    הודעות:
    1,154
    תודות :
    6,582
    נקודות:
    174
    יש לך אחד כזה? או לפחות המלצות בכיוון?
    אשמח אם תשתפי, כי לא יודעת מה איתך - אבל שלי בחיים לא יוצא לטעמי...
    לא משנה מה הוספתי, מה גרעתי, מה שיניתי בתהליך - הוא לא משתנה...

    אשמח לטיפים ומתכונים וכן להסבר סדר ההכנה...
     
  2. nomi

    nomi משתמש פעיל פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏27/10/09
    הודעות:
    811
    תודות :
    314
    נקודות:
    79
    עיסוק:
    עריכת וידאו לארועים
    דבש
    ולהוסיף את המלח לפני שבת כדי שהקטניות יצאו רכות
     
    Mark 1 ו-שביעית מודים על התגובה.
  3. תילי5565

    תילי5565 משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏3/12/12
    הודעות:
    1,008
    תודות :
    6,688
    נקודות:
    184
    מטגנת הרבה בצל,
    מתבלת אותו בגריל עוף, פפריקה, פלפל שחור, גריל בשר, מלח, רוטב צ׳ילי..

    ואז מכניסה את העוף/בשר, תפוא, בטטה, קטניות(אחרי השרייה במים חמים) קישקע, ביצה,

    מאדה את זה ללא מים למשך כ20 דקות

    ואז מוסיפה מים עד שמכסה את הכל, מרתיחה
    ומבשלת על אש נמוכה למשך שעה.
     
    בתשבע7 ו-שביעית מודים על התגובה.
  4. שביעית

    שביעית משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏24/4/17
    הודעות:
    1,154
    תודות :
    6,582
    נקודות:
    174
    דבש? כמה ומתי להכניס?

    לגבי המלח - אני מוסיפה מלח בבישול הראשוני כבר. לא מחכה עם זה עד שבת.
     
  5. שביעית

    שביעית משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏24/4/17
    הודעות:
    1,154
    תודות :
    6,582
    נקודות:
    174
    פחות או יותר כמו שלי, מלבד הצ'ילי.

    אני קודם מטגנת את הבצל והבשר עם תבלינים והרבהההה שום כתוש, ואז מוסיפה תפו''א ושעועית, מציפה במים ומרתיחה. את הגריסים המליצו לי לשים ממש לפני שאני מניחה את הסיר על הפלטה. כך הם לא נדבקים ולא נמסים.
     
  6. לרעהו

    לרעהו משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏26/10/16
    הודעות:
    9
    תודות :
    341
    נקודות:
    54
    לדעתי צ'ולנט זה המאכל היחיד שכל אחד אוהב בצורה שונה, חלק אוהבים עם המון פלפל שחור חלק בכלל בלי, חלק אוהבים קישקע מתוק חלק יותר מלוח, בקיצור צריך פעם לאכול צ'ולנט שתם אוהבים ולברר את המתכון
     
  7. שביעית

    שביעית משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏24/4/17
    הודעות:
    1,154
    תודות :
    6,582
    נקודות:
    174
    נכון מאוד! זו אגב מטרת האשכול הזה.
    אני אנסה עכשיו תקופה את המתכונים וההמלצות שיועלו פה ואז נחליט אני ואישי מה המועדף. נס שהילדים עדיין קטנים מדי בשביל להביע דעה....
     
  8. תילי5565

    תילי5565 משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏3/12/12
    הודעות:
    1,008
    תודות :
    6,688
    נקודות:
    184
    אם תשרי את הגריסים במים חמים לפני כן, הם לא ידבקו.
    ו.. כן, הרוטב צילי מוסיף המווון..
     
    שרינה ו-שביעית מודים על התגובה.
  9. מלי

    מלי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏29/12/13
    הודעות:
    912
    תודות :
    1,004
    נקודות:
    149
    כשניסיתי להוסיף ולשפר את הטעם עם כל מיני תבלונים שונים כמו קטשופ/ דבש /סוכר מקורמל
    וכן על זה הדרך, גיליתי שזה פחות טעים לי, חזרתי למתכון הישן והטוב והרגיל ויוצא מעדן...
    מצחיק אותי שאני כאשה טועמת מהטשולנט בחמישי, בשישי לפעמים בשבת בלילה אחרי הסעודה ו..בשבת בבוקר כשפעם עשיתי טובה כדי לטעום...
    מטגנת בצל בשמן, מוסיפה את השעועית( שהרתחתי לפני כן בסיר נפרד ) ואת התפו"א ,פפריקה, פלפל, מלח וגריל נותנת לזה להתאדות ומוסיפה מים.
    כשרותח, מכינה את הקישקע(מעייל קוגל בלעז) ומוסיפה
    טעים טעים טעים
     
    חדוי כנרת ו-שביעית מודים על התגובה.
  10. מלי

    מלי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏29/12/13
    הודעות:
    912
    תודות :
    1,004
    נקודות:
    149
    אני מוסיפה שגריסים אני לא שמה כיהתרגלנו מהבית
    יש לי אחות ואחיינים שרגישים לגלוטן
     
    שביעית מודה על התגובה.
  11. תאורת חרום

    תאורת חרום משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏10/5/17
    הודעות:
    772
    תודות :
    510
    נקודות:
    99
    מה שבטוח שהטושלנטים של החנויות הטעימים כנראה שזרקו שם הרבה חומרים... לא בריאים.
    בישיבה אצלנו הסוד היה. שביום שלישי שהיו מכינים עופות היו שופכים את כל הרוטב של העוף לפיילה (קערה) וביום שישי היו מכניסים את זה לתוך הטשולנט.
    כמובן שאפשר לשים רוטב פטריאקי
    וכמובן אבקת מרק בשפע..
    ובישול איטי באש נמוכה מאוד.
    הרבה שמן
    מלח
     
    שביעית, bekkiback ו-אוטוטו מודים על התגובה.
  12. סיפי

    סיפי משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏16/8/11
    הודעות:
    1,452
    תודות :
    72
    נקודות:
    64
    כמו שאמרו למעלה, כל אחד והטשולנט שלו. משתדלת לכתוב בפרוט את כל השלבים-
    מתכון לטשולנט הכי פשוט, כמו בחנויות, למי שאוהב...

    דבר ראשון, להשתמש בסיר נירוסטה (כמו סולתם) ולא טפלון למניהם
    מטגנים היטב עד להשחמה עם שמן בנדיבות 1 בצל גדול חתוך לקוביות
    לוקחים בשר לחמין, או כל חלק אחר טוב יותר ומעסים אותו במלח, פלפל, פפריקה.
    מוסיפים לסיר לטיגון קצר מכל הצדדים
    מוסיפים כוס/2 כוסות מים ומבשלים את הבשר שעה

    מוסיפים את שאר החומרים-
    תפו"א חתוכים לקוביות,
    בטטה חתוכה לחלקים גדולים כי היא מאוד מתפרקת
    שעועית מושרית מראש
    גריסים
    מוסיפים מים עד לכיסוי של הרכיבים
    מתבלים בנדיבות
    במלח
    פלפל
    "פפריקה בשמן" (פפריקה טובה עושה הבדל גדול, לקנות בחנות תבלינים)
    כף אחת של "קל קוגל" (סוכר מושחם קנוי)
    אופציונלי: בשקית קוקי מכניסים אורז מתובל, מחוררים את השקית ומכניסים מעל הכל, לדאוג שיהיה מספיק מים
    מוסיפים מעל-קוגל/קישקע (משפיע מאוד על כל הטשולנט, לא לוותר!)
    מבשלים לפחות שעתיים על אש נמוכה
    זהו---
    מניחה על פלטה חמה כדי שיבעבע בעדינות כמובן עם מספיק נוזלים
    ממליצה לא לדלג על כלום כי בסוף הכל ביחד משפיע על הטעם

    עדכני איך יצא;)

    מתכון למעל-קוגעל
    יוצא כמות יחסית גדולה, אני מכינה, מחלקת כמו בצורה שמתואר בהמשך ומקפיאה:
    4 כוסות קמח
    1 ו-1/4 כוסות פרורית זהב
    1 ו-1/4 כוסות מים חמים
    1 ו-1/4 כוסות שמן
    1 ו-1/3 כוסות סוכר
    1 כף מלח
    2 כפות פפריקה
    1 כף אבקת שום
    חצי כף פלפל שחור/לבן
    מערבבת את כל החומרים בקערה
    לוקחת נייר אפיה, חוצה אותו,
    מכניסה רול של העיסה, מגלגלת עליו את נייר האפיה.
    בקצוות מגלגלת את נייר האפיה כך שיצא כמו סוכריה מאורכת.
    מכניסה לסיר של הטשולנט ורק לאחר הבישול מוציאה את נייר האפייה.
    (כך נשמרת הצורה של הרול וזה לא מתערבב עם כל הטשולנט)
     
    מאיר ר., Tweenset, הפוך ו-4 משתמשים נוספים מודים על התגובה.
  13. יבר

    יבר משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏28/9/17
    הודעות:
    411
    תודות :
    1,915
    נקודות:
    149
    לא לוותר על פפריקה מעושנת.
    מוסיף המון ! טעם אוטנטי של טשולנט !
    ממליצה לקנות בחנות ברכת הארץ ברח' לבוש מרדכי בי-ם.
     
    sara gold ו-שביעית מודים על התגובה.
  14. כוכב103

    כוכב103 משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי עיצוב ואדריכלות פנים פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏30/7/08
    הודעות:
    3,621
    תודות :
    2,035
    נקודות:
    240
    עיסוק:
    גרפיקה, שיווק, ניהול ופרסום
    מיקום:
    מודיעין עילית
    לטגן בצל
    לשים בתוך השמן 2 כפות סוכר לחכות שהסוכר ישחים קצת
    להוסיף תבלינים:
    מלח (בנדיבות)
    פפריקה אדומה
    אבקת קארי
    פלפל שחור

    ואח"כ תפוחי אדמה וכל שאר המרכיבים כמו שאת אוהבת.
    מומלץ מאוד לשים קוגל תפו"א (קישקע)
    וגם- מוסיף מאוד לשים קצת קמח מהול במים להסמיך את הרוטב
     
    שביעית מודה על התגובה.
  15. הבת של מלכה

    הבת של מלכה משתמש חדש

    הצטרף:
    ‏24/12/17
    הודעות:
    0
    תודות :
    3
    נקודות:
    2
     
  16. ברוך אתה

    ברוך אתה משתמש מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏22/9/16
    הודעות:
    565
    תודות :
    562
    נקודות:
    119
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים
    הכל שטויות.
    אבקת מרק!
    קטשופ!
    קישקע בשרי קנוי בחנות.!
    זה הסוד של הטעם ובעיקר הריח של הטשולנט.
    (ולפעמים הריח יותר מהטעם)
     
    צפוני אבוד ו-שביעית מודים על התגובה.
  17. תאורת חרום

    תאורת חרום משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏10/5/17
    הודעות:
    772
    תודות :
    510
    נקודות:
    99
    קישקע זה בדר"כ מחיטה ולא מתפו"א.
    או קמח. או פירורי לחם.
    יש בק"ס מכירה של טושלנט פרווה מול היכל יצחק ששם חלק מהטעים זה הקישקע, והרבה גם מוסיפים להם סחוג לטשולנט
     
    שביעית מודה על התגובה.
  18. ציפופו 1

    ציפופו 1 משתמש מקצוען עיצוב גרפי עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏30/8/17
    הודעות:
    1,233
    תודות :
    6,742
    נקודות:
    184
    אז כנראה שרק אני מכינה טשולנט פשוט בלי כל מיני תבלינים:
    מטגנת בצל, מוסיפה מעט מים, פפריקה ומלח, מוסיפה שעועית מושרית ובדוקה, בשר, תפו"א קוביות וגריסים, מוסיפה עוד מים לכיסוי ואחרי הרתיחה מוסיפה את הקישקע כדי שלא יתפרק וזהו, מבשלת כמה שעות ומעבירה לפלטה. שבוע שנחה עלי הרוח מוסיפה גם אורז בשקית קוקי מחוררת מלמעלה.
    פשוט פשוט אבל טעים טעים, לא נשאר כלום.
    לפי דעתי הקישקע גם עושה את הטעם של הטשולנט אז מאוד משנה איזה קישקע שמים בפנים
     
    חנה א, ישועת השם ו-שביעית מודים על התגובה.
  19. אילה שולמן

    אילה שולמן משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏4/2/16
    הודעות:
    75
    תודות :
    720
    נקודות:
    89
    ואולי זה ההזדמנות לשאול איך אתן עושות קישקע?
    תודה
     
  20. הבת של מלכה

    הבת של מלכה משתמש חדש

    הצטרף:
    ‏24/12/17
    הודעות:
    0
    תודות :
    3
    נקודות:
    2
    חמין מעולה שכולם אוהבים ומחמיאים
    מטגנים בצל בכמות נדיבה של שמן . כמובן לא מידי הרבה אבל השמן מאוד משמעותי לטעם של הצו'לנט.(שמן מאוד חשוב בחמין ניסיתי פעם ללא ולא היה מוצלח.)
    מוסיפים 2-3 כפות סוכר ,משחימים עד להשחמה נאה.
    כעת מוסיפים שעועוית ,תפוחי אדמה, לי למשל גריסים נוטים לשקוע בקרקעית ולהדבק, לפי הטעם,מלח ומאוד חשוב ונותן טעם אבקת מרק בצל של חברת מטבל מתוך נסיון עם אבקת מרק בצל של חברות אחרות. זה כל הטיבול וזה מעולה!
    אפ' אם לפעמים בא לנו חמין פרווה הוא ב"ה מעולה.
    אני שמה קיגל קמח . שמן ומים בכמויות שוות ,מלח ופלפל שחור ,ואז מערבבים קמח עד לקבלת עסה לא קשה מידי ,יוצרים כדורים ומכנינסים לחמין הרותח.
    חשוב להרתיח .לאחר שרתח להמשיך לבשל על אש נמוכה מאוד עד שבת
    חמין שנתבשל ללא הפסקמה יותר משובח מז\ה שכבו לו את האש.
    אני שמה את החמין כבר ב-8-9 בבוקר ביימי החורף וזו ארוחת צהריים מצוינת ליום שישי
    בהצלחה
     
    שביעית ו-stst מודים על התגובה.