מתכון לצ'ולנט מקצועי. יש דבר כזה??

אלמגור

משתמש רשום
יש למישהו מושג מה המתכון 'הסודי' של החנויות שמוכרות צ'ולנט בימי חמישי (אלי'ס לדוגמה) ?

יש בו מין סמיכות מדויקת צבע וטעם נהדר, אך לא נראה שהוא משופע בעודף תבלינים.

מידי שישי אני מנסה להכין (הכל לשם שמים ולכבוד שבת קודש כמובן...) משהו דומה וזה לא צולח...

אשמח לשמוע טיפים מקצועיים

תודה רבה מראש!!
 

ov

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
רסק עגבניות.....
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
סמיך- קמח
חום- סוכר.
 

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מעט רוטב סויה, יש כאלה ששמעתי ששמים קולה...
 

ag

חבר קהילה: מעצבים גרפיים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הסמיכות זה עניין של הסיר. סיר רחב = יותר יבש. סיר גבוה = יותר רטוב.
 

ngraphic

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
גיסי סיפר לי שהפם מכניסים במקום שמן........ מרגרינה
לדעתי זה מה שעושה את זה סמיךךךךךךךךך
 

chayasl

משתמש סופר מקצוען
.

סליחה מכולם. אבל מרגרינה?? קמח???
אם מכינים את הבסיס טוב אז זה שזה יושב שעות על הפלטה, עושה אותו סמיך ושחום בדיוק כמו שרוצים.
אם תרצי אפרט לך איך אני מכינה ויוצא לי יותר טעים מאלי'ס :p:p:p;)
 

GTV

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
בשביל צבע טוב ותוספת טעם תוסיפי קצת סילאן...
 

שוצי

משתמש פעיל
D I G I T A L
בשביל צבע טוב פשוט צריך בישול ארוך והרבה פפריקות!
כל מי שמוסיף תיונים/ קולה/ סילאן וכו'
תגלו לי, מה הקשר?? הכל בשביל הצבע?
 

GTV

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
לא רק בשביל הצבע, הסילאן מוסיף מתיקות מעודנת- כמובן כששמים במינון הנכון, ועל הדרך נותן צבע טוב
 

poto12

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
סוכר/קרמל משחים...
לי תמיד יצא טעם אנמי
עד שהתחלתח לשים קצת דבש בסןף טיגון של הבצל (לקרמל אותו)
לשים גם בקר
וכמובן פפריקה פלפל שחור לפי הטעם
 

שג

תג, רב-טקסט
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
יש מוסיפים איזה חומר רעיל שנקרא מרגרינה.
אבל אפשר להכניס במקומו שמן טבעי של קוקוס, והתוצאות דומות.
 

מרגלית ויסברג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
לטגן בצל + כמה שיני שום
להוסיף את התפוחי אדמה+שועית + בקר + גריסים + אורז + קניידאלך על אש נמוכה
מכינים את התבילינים הבאים בצנצנת:
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
גריל בשר
גריל עוף
פלפל שחור
קארי
חייאג'
מלח
יוצקים על זה מים רותחים עד להמסה של התבלינים ואת זה לתוך הסיר על כל הרכיבים.
(לפעמים המים לא מכסים עד למעלה, ואז אפשר להוסיף מים בלבד ללא התבלינים כי הכל כבר בסיר)
יש לדאוג שהמים יכסו את כל מה שנמצא בפנים
מביאים להרתחה, ולאחר מכן על אש נמוכה במשך שעות, כמה שיותר יותר טוב :)
בתאבון, ושבת שלום
 

שוצי

משתמש פעיל
D I G I T A L
נכתב ע"י GTV;1266275:
לא רק בשביל הצבע, הסילאן מוסיף מתיקות מעודנת- כמובן כששמים במינון הנכון, ועל הדרך נותן צבע טוב
מתוק? צ'ונט?
טוב, זה כנראה באמת עניין של טעם
 

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
אני דבר ראשון מקרמלת סוכר, מוסיפה אחר כך קצת רסק עגבניות, דבש וסויה.
מה שמסמיך לי בתהליך הבישול אלה גריסי פנינה.
 

HGO

משתמש רשום
רב אלה שמוכרים מוסיפים מרגרינה בשביל הסמיכות והמרקם
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  3  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה