עזרה צ'ולנט טוב!

chayasl

משתמש סופר מקצוען
אני מכינה ויוצא מעולה טפו טפו טפו:
מטגנת בצל שיהיה ממש מושחם
מוסיפה בשר, קוביות תפו"א, בטטה(לא חובה).
מערבבת ומכסה במים.
מוסיפה שעועית לבנה או מעורבת.
מוסיפה גריסי פנינה.
מתבלת במלח, פלפל פפריקה.
ניתן להוסיף קישקע
(כמויות: כחצי תפו"א בינוני לכל סועד. לשלשה תפו"א כשליש כוס גריסים ושתי כוסות שעועית)
 

1984

משתמש פעיל
קל ומושלם!

לטגן בצל עם סוכר טיגון איטי עד שמשחים.
להוסיף קוביות בשר טוב וגריסים (אפשר גם שעועית), את כל הנ"ל להמשיך יחד בבישול, בינתיים להכין קוביות (לא גדולות מידיי) של תפו"א, להוסיף לסיר, לתבל במלח, פלפל שחור, פפריקה (מרוקאית מומלץ, לא חובה זה שומני יותר) אבקת שום ואבקת בצל (לא חובה, ניתן לגוון לפי הטעם).
לערבב את כל הנ"ל שיהי מעורבב טוב, להוסיף מים, להרתיח, להקטין להבה ולתת בישול עד שהתפו"א מתרככים.

בהצלחה רבה!
וטוב שיש לך תרוץ שאת טירונית, כך כל תוצאה תתקבל בהבנה....
 

ליבי ;)

משתמש מקצוען
כמה דברים שהופכים את הצ'ולנט מאנמי לחי ועסיסי...
פפריקה מרוקאית בשמן- אלוף בלהוסיף צבע חי
פפריקה מעושנת- טעם עשיר
נקניקי קבנוס- אין מילים להסביר את הארומה...
וכמובן בשר משובח, והרבה הרבה מים!
המונמון הצלחה!
ובתאבון..
 

1984

משתמש פעיל
שחכתי להוסיף בטטה.
קוביות בטטה יחד עם קוביות התפו"א, בהגשה שימי את הבטטה מלמעלה שלא תתרסק
 

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
גריל עוף משבח מאוד את הצולנט
וגם סילאן
 

הכל מהשם

משתמש פעיל
תבלין על האש. גריל בשר. ואבקת מרק בצל. מוסיף המון ...
וחוץ מי זה מה שאנחנו ראינו עם רוצים בשר רך בטשונט שמים גוש בשר ולא חתיכות
שיש לו הרבה שומן והכי טוב זה מספר 8 .
ושופכים על זה מים רותחים עד למעלה ויוצא חבל''ז
והעיקר לא לשכוח לכבוד שבת קודש
 

imac100

משתמש מקצוען
קל ומושלם!

לטגן בצל עם סוכר טיגון איטי עד שמשחים.
להוסיף קוביות בשר טוב וגריסים (אפשר גם שעועית), את כל הנ"ל להמשיך יחד בבישול, בינתיים להכין קוביות (לא גדולות מידיי) של תפו"א, להוסיף לסיר, לתבל במלח, פלפל שחור, פפריקה (מרוקאית מומלץ, לא חובה זה שומני יותר) אבקת שום ואבקת בצל (לא חובה, ניתן לגוון לפי הטעם).
לערבב את כל הנ"ל שיהי מעורבב טוב, להוסיף מים, להרתיח, להקטין להבה ולתת בישול עד שהתפו"א מתרככים.

בהצלחה רבה!
וטוב שיש לך תרוץ שאת טירונית, כך כל תוצאה תתקבל בהבנה....

כשהבשר למעטה הוא לא נשרף על הפלטה?
 

1984

משתמש פעיל
חשוב שיהיה הרבה מים, לפני שבת כל פעם שנספג להוסיף מים וכשמעבירים לפלטה שיהי מים עד למעלה. (אפילו שחצי סיר התרוקן כבר.... :p)
 

1984

משתמש פעיל
אם רוצים צ'ולנט יותר מתוק, מומלץ להוסיף רוטב צילי מתוק.
(כלל של בחורי ישיבות - מה שתשימו בצ'שולנט לא יזיק, וכל המוסיף, הרי זה משובח..)
סוכר בטיגון הבצל מוסיף צבע ומרקם וכמובן מתיקות.
גם הבטטה מוסיפה מתיקות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה