אשמח למתכון מדויק
תודה מראש
מוקפץ עם בשר טחון:
מקור- משפחה באנגלית.
לא להבהל! המתכון ארוך ומלא רכיבים. אני אף פעם לא הכנתי עם כל הרכיבים! תוך כדי התרגום הופתעתי מכמה שלא זכרתי שיש כאן בכלל...
אני לוקחת את המתכון כרעיון בסיסי, שאפשר לשחק איתו איך שרוצים.
חומרים:
2 כפות שמן
680 גר' בשר טחון (אני מעגלת לחצי קילו או לקילו לפי החשק)
1 בצל סגול פרוס (אני משתמשת ברגיל)
1 גזר פרוס באלכסון
350 גר' ברוקולי (אני שמה שעועית ירוקה)
1 קישוא פרוס באלכסון
1 פלפל אדום פרוס לרצועות
1 שן שום כתושה
1 קופסת שימורים תירס גמדי, חתוך לחתיכות גדולות
1/4 כוס רוטב סויה (אני שמה פחות)
3 כפות דבש
1 כף חומץ אורז (בחלומות שיש לי את זה. שמים במקום 1/2 כף חומץ רגיל)
כפית ג'ינג'ר (אני עוקפת)
כפית שמן שומשום (כנ"ל)
1/4 כפית חרדל טחון, אפשרי
1 כף קורנפלור
2 כפות מים
הכנה:
מטגנים את הבשר בשמן במחבת (אני משתמשת בסיר) כמה דקות עד שמשחים. שופכים את השומן וזורקים (הערה שלי: בשקית באשפה ולא בכיור. זה גורם לסתימות) ושמים את הבשר בצד.
מוסיפים למחבת הריק את הבצל ומטגנים כמה דקות עד לריכוך. מוסיפים גזר וברוקולי (שעועית), אחרי 2-3 דקות מוסיפים פלפל אדום, קישוא, שום ותירס גמדי. מבשלים כמה דקות עד שהירקות מתרככים מעט אך עדיין פריכים (אני מבשלת הרבה עד שרכים לגמרי, עניין של טעם)
בינתיים מערבבים בנפרד (בכוס ח"פ) רוטב סויה, דבש, ג'ינג'ר, חומץ, שמן שומשום וחרדל טחון.
מוסיפים חזרה למחבת את הבשר ואת תערטבת הרוטב, ומערבבים לאיחוד.
מערבבים בנפרד את הקורנפלור והמים עד שאחיד. מוסייפים לסיר ומבשלים עוד דקה-שתיים עד שמסמיך.
מגישים עם אטריות או אורז, אפשר לפזר שומשום מעל.
בהצלחה!