דיון מתכונים לפסח בסיסי בלבד!!!

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
השנה- עלה לי רעיון מהפכני-
להכין אייס קפה!
אנחנו לא משתמשים במוצרי חלב רק בחלב ניגר
מקפיאים 1 ליטר חלב לילה, חותכים אותו לקוביות כשקפוא (או להקפיא בכוסות ח"פ)
מוסיפים תמצית של קפה שחור (לא משתמשים בקפה נמס)
סוכר ומעט קקאו,
מוסיפים חלב לא קפוא
אפשר להוסיף קצת קרם נוגט

טוחנים הכל בבלנדר וזהו- לכוסות!
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
ממרח דמוי חומוס
תפו"א מבושל מקולף
כחצי כוס בצל מטוגן + אגוזי מלך קלופים מטוגנים קלות יחד עם הבצל בסיום הטיגון
ביצה קשה
מלח, פלפל שחור
לטחון הכל (כשהרכיבים קרים, אחרת יש נטיה להתקלקל)
אפשר להוסיף קצת מיונז

אם שמרתם על הכל יבש
מתאים גם כממרח על המצה
 

יחי המלך!

משתמש חדש
מיונז ביתי
מוסיף הרבה לסלטים הפסחיים ואפילו בשביל למרוח על המצה.

יש הרבה מתכונים יותר מסובכים, אבל שלי פשוט לחלוטין.

שמים בקערת מעבד מזון ביצה אחת ומעט מלח.
מפעילים בעצמה החזקה ביותר.
מחוררים נקב קטן בתחתית של כוס ח"פ ותוקעים אותה במקומו של הדוחסן.
יוצקים לתוכה כוס וחצי שמן אגוזים (לא בבת אחת, כן?)
השמן יטפטף בזרם דקיק לתוך הקערה ואתם תראו את הקסם איך השמן למיונז.

אפשר להוסיף מעט מיץ לימון ו/או שום
איך מפסטרים את הביצה, בלי להרוס אותה?
 

הרואה את הנולד

משתמש צעיר
יש חוברת מצויינת של מתכונים של הרבנית שרה זאקש מהר נוף 052-7150624
הכל ללא שרויה ומוצרי בית.
לקחנו מהחוברת מתכון ל"מוסקה" וליקקנו את השפתיים
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
שנה שעברה היו מתכונים נהדרים בקראט.
חשבתי ששמרתי ומשום מה אני א מוצאת.
אם יש למשהי אשמח לקבל.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
איך מפסטרים את הביצה, בלי להרוס אותה?
מחממים ל70 מעלות ל5 דקות
אפשר עם מדחום לבישול

פעם ניסיתי, חלק מהביצה שסמוך לקליפה הלבין, אבל עדיין יצא לי מיונז טוב.
מאז חזרתי להשתמש בביצים טריות ולהקפיד על קירור טוב, בלי פיסטור.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כל שנה מנסים למצוא אצלינו רעיונות חדשים לאותם חומרי גלם בסיסיים
רעיונות מעניינים שמצאנו:
-טופי קרמל חלבי
-קוגל ירושלמי (על בסיס תפו"א מגורר, במקום האיטריות. לא מזהים! ואבא שלי קילף פלפלים שחורים אחד אחד... אבל אפשר גם בלי פלפל שחור)
-פקאן סיני (מטוגן)
-סלט מרענן: גזר מגורר, תפוז קוביות, תפוח קוביות. תיבול לימון וסוכר.
 

chaia

משתמש מקצוען
כל שנה מנסים למצוא אצלינו רעיונות חדשים לאותם חומרי גלם בסיסיים
רעיונות מעניינים שמצאנו:
-טופי קרמל חלבי
-קוגל ירושלמי (על בסיס תפו"א מגורר, במקום האיטריות. לא מזהים! ואבא שלי קילף פלפלים שחורים אחד אחד... אבל אפשר גם בלי פלפל שחור)
-פקאן סיני (מטוגן)
-סלט מרענן: גזר מגורר, תפוז קוביות, תפוח קוביות. תיבול לימון וסוכר.
אפשר את המתכונים של הטופי קרמל וקוגל ירושלמי?
 

הרואה את הנולד

משתמש צעיר
מיונז מצויין לפסח - למי שמשתמש בשום טרי
1 ביצה חלבון וחלמון עם שן שום
להקציף בבלנדר מוט - ולהוסיף שמן לאט לאט עד להתקשות
ולהוסיף מיץ לימון ומעט חומץ מלח וסוכר (אפשר סוכרזית נוזלי)
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר את המתכונים של הטופי קרמל
טופי חלבי תוצרת בית:
שמים בסיר קטן
1/2 ליטר חלב (2 כוסות)
10 כפות סוכר
5 כפות שמן

מבשלים כשעה על אש נמוכה עד לסמיכות הרצויה
מערבבים מידי כמה דקות, כדי שלא יישרף. חשוב לגרד את תחתית הסיר.
כשנהיה סמיך ממש, מעבירים לנייר אפיה
ממתינים להתקררות וחותכים לריבועים קטנטנים
אפשר לעטוף כל אחד בנייר אפיה
ביום-יומיים הראשונים זה מצוין, אח"כ הטעם נשאר מצוין אבל הטופים מתחילים להתפורר.


מתכון לקוגל ירושלמי בהמשך...
 

אש קודש!

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
בס" ד
הווי אומר מתכונים שווים וקלים בלבד! בבקשה להתיחס למוצרים שמופעים כאן בלבד!
הבסיס זה!
ביצים.
ק. תפו" א
שמן
מלח
סוכר
פלפל לבן
אגוזים+ שקדים
ירקות מקולפים.
בבקשה
לא לתת מתכונים שמכילים קוקוס, קקאו, שוקלד , א. אפיה, סוכר וניל וכו' , חשוב מאד להקפיד על כללים אלו!!!
בלת"ק
אני מתעלפת!!!
זה מה שאתם אוכלים כל הפסח???
בלי שוקולד? בלי קקאו? רק זה?
אשכרה אין לכן מצה עם שוקולד???
 

דפה

משתמש מקצוען
בלת"ק
אני מתעלפת!!!
זה מה שאתם אוכלים כל הפסח???
בלי שוקולד? בלי קקאו? רק זה?
אשכרה אין לכן מצה עם שוקולד???
ועוד ל@הכי בעולם יש ירקות מקולפים פלפל לבן, קמח תפו"א וסוכר, לנו גם זה לא.
לא. גם לא דבש.
 

סבתא של שולה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
בבקשה דחוף מרשמים לעוגיות טובות בלי הרבה קמח תפוח אדמה
אפשר עם קוקוס או אגוזים או שקדים
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
גם אני אשמח למתכון של טופי קרמל.
טופי חלבי תוצרת בית:
שמים בסיר קטן
1/2 ליטר חלב (2 כוסות)
10 כפות סוכר
5 כפות שמן

מבשלים כשעה על אש נמוכה עד לסמיכות הרצויה
מערבבים מידי כמה דקות, כדי שלא יישרף. חשוב לגרד את תחתית הסיר.
כשנהיה סמיך ממש, מעבירים לנייר אפיה
ממתינים להתקררות וחותכים לריבועים קטנטנים
אפשר לעטוף כל אחד בנייר אפיה
ביום-יומיים הראשונים זה מצוין, אח"כ הטעם נשאר מצוין אבל הטופים מתחילים להתפורר.


מתכון לקוגל ירושלמי בהמשך...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  9  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה