עוגות/עוגיות קולוניאל אינקיפר- כל ביס- נוסטלגיה!!!

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
סבתא שלי.
הונגריה אמיתית.
דמות ענק בשבילי.

יאריך ה' ימיה ושנותיה בטוב ובנעימים עד 120. אמן.

כשהיתה מגיעה מארה"ב, שם היא מתגוררת, לבקר אותנו, היתה מכינה לנו את הפאי-עוגה הזו.
קולוניאל אינקיפר COLONIAL INNKEEPER

בסיס של בצק פריך, דק. מעליו שכבת עוגה לבנה. מעל לעוגה הלבנה סירופ שוקולד עשיר שמחלחל בחלקו אל תוך העוגה ומעל לכל שברי פקאן.
חגיגת טעמים בכל ביס.

כבר תקופה ארוכה שאני רוצה לנסות לשחזר את העוגה הזו. מחווה לסבתי האהובה תחי' ולאמי תחי', ביתה.
חיפשתי מתכונים ברשת, אבל לא מצאתי מה שהעלה בי את זכרון בלוטות הטעם במדויק.
וכך נדחתה הכנת העוגה הזו שוב ושוב, ושוב.

עיו"כ, החלטתי שאני רוצה להכין אותה ויהי מה.
אנחנו נוהגים לאכול אגוזים מאחרי יו"כ אז מה מתאים יותר מעוגה שיש בה אגוזים. והמון המון נוסטלגיה...

מאחר ולא מצאתי מתכון שהיה נראה לי בדיוק מה שאני מחפשת על פי הזכרון שלי, קמבנתי ויצרתי מתכון חדש.
בעוד העוגה בתנור, והריח מתפשט בבית החלו נימים לזוז בלב שלי, זה היה הרגע שבו הבנתי שהצלחתי בשחזור.

הריח.
בדיוק אותו ריח שזכור לי מלפני 25-30 שנה.
בסופו של דבר, גם המראה וגם הטעם דברו בעד הנוסטלגיה הזו.
IMG_9958_800x449.jpg


תבנית חד פעמית ענקית
מדידה בכוסות חד פעמיים.

הערה, לפני שמתחילים:
השתמשת כאן בעוגה בנטורינה.
אני יודעת שלא כולם אוהבים אותה.
לרוב גם אני לא משתמשת בה. אבל בגלל שזו פעם ראשונה שאני מנסה לשחזר את העוגה הזו וברור לי ששם במקור היה מרגרינה, החלטתי לנסות עם נטורינה. מאמינה שניתן להמיר לפחות חלקית לשמן. אבל לא ניסיתי.
היית מנסה אולי שמן קוקוס

אם מישהי תחליט להכין עם שמן- אשמח לשמוע איך יצא.


שנתחיל?

לבסיס:
200 גרם נטורינה בטמפרטורת חדר, חתוכה לקוביות
3.5 כוסות קמח
1 ביצה
1 כף מים קרים
100 גרם אבקת סוכר

לסירופ שוקולד:
1 כוס מים
150 גרם שוקולד מריר
1 ו 1/3 כוסות סוכר
75 גרם נטורינה - כאן אפשר להמיר ל 1/3 כוס שמן
2 סוכר וניל

לעוגה הלבנה:
3 כוסות קמח
1.5 שקיות אבקת אפיה
1 כפית מלח
3/4 כוס שמן
2 כוסות סוכר
3 ביצים
1 ו 1/4 כוסות חלב שקדים או חלב סויה או מים [באין ברירה]
1 כוס ריצ' גולמי
3 שקיות סוכר וניל


לפיזור מלמעלה:
150 גרם פקאן טבעי שבור לחתיכות לא גדולות, או אגוזי מלך שבורים

הכנה:
מעבדים את רכיבי הבסיס במעבד מזון לפירורים. מוציאים ממעבד המזון ומעבדים עוד על שטח מקומח עד שמתקבל בצק רך רק ונעים. אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח לפי הצורך. אבל אל תגזימו. חשוב שהבצק ישר רך ואם הוא רק מעט דביק, זה בסדר.
עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ושולחים לקירור של כשלושת רבעי שעה במקרר.

לאחר שלושת רבעי שעה, מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים בעזרת ידיים מקומחות קלות את הבצק בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה בשכבה אחידה ודקה. השכבה תהיה דקה. זה בסדר.

מכינים סירופ שוקולד:
שמים את כל רכיבי הסירופ, למעט הנטורינה [אם משתמשים בשמן מכניסים יחד עם כל הרכבים לסיר] בסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד להמסה מלאה של כל הרכיבים ולקבל סירופ שוקולד חלק. מסירים מהאש ומוסיפים נטורינה חתוכה לקוביות. מערבבים עד להמסה מלאה של הנטורינה.
מניחים בצד.

מכינים את העוגה הלבנה:
מקציפים ביצים שלימות עם סוכר עד להמסה של הסוכר.
מוסיפים שמן.
מוסיפים את יתר הרכיבים, נוזלים וריצ' לסירוגין עם מלח, קמח, סוכר וניל ואבקת אפיה.
מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה לא מאוד דלילה. נוזלית, אבל לא ממש דלילה.

מכאן חשוב לעבוד בתבנית שכבר תהיה מונחת על תבנית התנור או רשת האפיה כדי שיהיה קל להכניס תנור מבלי לטלטל את העוגה יותר מדי.

יוצקים את בלילת העוגה הלבנה מעל לבצק שבתבנית.
בזהירות, בעזרת מצקת, יוצקים את סירופ השוקולד שהתקרר מעט בינתיים מעל לשכבת העוגה. לא מערבבים את השכבות. חלק מהסירופ ישקע תוך כדי האפיה בעוגה ויעניק לו א המרקם הרצוי.
מפזרים שברי פקאן [או אגוזי מלך] מעל לסירופ


אופים ב 180 מעלות כ-45 דקות.

פורסים רק לאחר קירור מוחלט ועדיף הקפאה חלקית.
IMG_9957_800x449.jpg


IMG_9961_800x449.jpg

IMG_9960_800x449.jpg

IMG_9959_800x449.jpg


התודות על העוגה הזאת מגיעות לסבתא שלי שהנוסטלגיה הזו ממנה לא נתנה לי מנוחה.


וסבתא, יש עוד עוגה אחת שמנקרת לי בראש.
לא מוותרת. חיבת לשחזר גם אותה
:)
 
נערך לאחרונה ב:

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
נראה ממש יאמייי
 

קוויק

משתמש מקצוען
תודה, מגוון את העוגות המוכרות, ננסה לחג אי"ה
מה שבטוח, או בעצם לפחות כנראה, סבתא לא השתמשה במרגרינה, אז מענין מה כן.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה, מגוון את העוגות המוכרות, ננסה לחג אי"ה
מה שבטוח, או בעצם לפחות כנראה, סבתא לא השתמשה במרגרינה, אז מענין מה כן.
בטח שהשתמשה במרגרינה
למה נראה לך שלא?
מרגרינה יש כבר מלא שנים
כשהכינה אצלינו תמיד השתמשה במרגרינה

מרגרינה יש בעולם כבר מלפני המאה ה 19....היא הומצאה ב 1869....מאז עברה שינויים אבל קיימת בשוק כבר הרבה מאוד שנים.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מה שבטוח, או בעצם לפחות כנראה, סבתא לא השתמשה במרגרינה, אז מענין מה כן.
כל המתכונים של סבתא שלי נוטפי מרגרינה
או שורטנינג, שזה יותר גרוע.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

איילה אור

משתמש צעיר
אם אני רוצה להכין אותה בתבנית ח"פ בינונית, מה הכמויות שאני צריכה??
תודה רבה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הונגריה, ולא מכירה את העוגה
אבל ניסיתי לקרא את השם שלה עם המנגינה, זה נשמע יופי.....
:LOL:
זו לא עוגה ממקור הונגרי.
רק מי שהכינה אותה היתה הונגריה ואלו כידוע אלופות באפיה.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
זו לא עוגה ממקור הונגרי.
רק מי שהכינה אותה היתה הונגריה ואלו כידוע אלופות באפיה.
עכשיו הכל מובן.
כי לא הכרתי אפילו את השם...

וההונגריות (היהודיות לכל הפחות) אפו עם מרגרינה. בודאות.

סבתא שלנו עד היום אופה עם מרגרינה. ומשתמשת בשמן סויה. לא מבינה איך אפשר להשתמש בקנולה.
הבריאות? הלואי על כולנו להיות בריאים כמוה.
 

חולי

משתמש סופר מקצוען
@ה. בקר לא יכולתי לחכות, העוגה גירתה אותי.
איך שהגעתי הביתה הכנתי אותה והיא יצאה מושלם.
טעימה ורכה מאוד!!
תודה רבה!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה