דיון מתכונים לפסח בסיסי בלבד!!!

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני לא יכול להרכיב רשימה של מה לא אוכלים בפסח
הגיליון תקצר מלהכיל
רשימה של מה כן אוכלים ימלא כמה עשרות בודדות שורות

לפי הכללים דלהלן:
לא אוכלים דברים שלא הוכנו בבית, פרט למוצרי יסוד ממש (לא אלו שנקראים מוצרי יסוד)
רשימה קצרה ממש של פריטים
לא אוכלים חלבי בכלל
ירקות שניתנים לקילוף וגם מהם לא כל הסוגים (פרט לחסה ובצל ירוק)
לא אוכלים שרויה וקיטניות
מצות ללא מגע באף מאכל אחר
ועוד סייגים

כל מה שהסבים שלי לא אכלו (כי פשוט לא היה להשיג) לא אוכלים

וב"ה לא חסר מה לאכול בפסח

יש ווארט יפה לפסח
אומרים בתפילה, בקרבנות
באיזה תנאים הם נאכלים
בקרבן פסח כתוב והפסח אינו נאכל...
 

AVIGAIIL M

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת קפה ואגוזים - עוגה מצוינת
6 ביצים שלמות
¼ 1 כוסות סוכר
2/3 כוס שמן
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כוס אגוזים קצוצים
2 כפות קפה

א. ההכנה:
- להקציף ביצים שלמות וסוכר הרבה זמן
- להוסיף לאט את שאר החומרים
- לאפות בתבנית בינונית בחום של 170 כ- 30 דק'.
איזה כמות יוצא מזה?
והאם לא להוסיף א. אפייה?
 

AVIGAIIL M

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
סיגרים ממולאים
סיגרים:
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כוס מים
4 ביצים
3 כפות שמן
מעט מלח

- לערבב את החומרים
- לחמם מחבת בקוטר 20 ס"מ, ליצוק מהבלילה כמות של מצקת בכל פעם, ולטגן 3 דקות מכל צד.

מלית:
500 גר' בקר טחון
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה מבושלים
1 ביצה
פלפל לבן
מלח
(פפריקה - למשתמשים)

- לטגן את הבצל עד לשקיפות. להוסיף את הבשר ולטגן יחד עד שהבשר משנה את צבעו.
- להעביר למעבד מזון, להוסיף את תפוחי האדמה, את הביצה והתבלינים.
- להניח על כל עלה כף מתערובת הבשר, לגלגל לסיגר ולטגן בשמן עד להזהבה. ניתן להכין מראש ולטגן סמוך להגשה.
גם זה
מאוד יעזור שתכתבו בערך כמות

כמה סיגרים יוצא?

והאם אפשר להקפיא את הסיגרים? לפני המילוי כמובן
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
@y&m
יש לי חלק מהמתכונים קראט שנה שעברה אם אני לא טועה
עדיין רלוונטי?
 
  • תודה
Reactions: y&m

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
  • תודה
Reactions: y&m

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
מצורף

ויש לי גם בכתב ידני משם מתכון לגרנולה:
חצי כוס שברי שקדים
חצי כוס שברי אגוזי לוז
חצי כוס שברי אגוזי מלך
חצי כוס שברי אגוזי פקאן
כוס שברי עוגיות פסחיות
שליש כוס שמן
2 כפות סוכר
קורט מלח

לאפות 20 דקות על 180 ולערבב מדי כמה דקות

מוצלח מאוד כתוספת מעל גלידה / עם יוגורט / סתם כנאש
 

קבצים מצורפים

  • 1.jpeg
    1.jpeg
    KB 236.9 · צפיות: 170
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    KB 258.5 · צפיות: 165
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    KB 214.4 · צפיות: 150
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    KB 255.7 · צפיות: 156

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
למי שביקש, העליתי את המתכון לקוגל ירושלמי כאן:
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
 

זכיתי בפיס!

משתמש פעיל
מקפיצה את האשכול.
השנה עושה פסח פעם ראשונה בבית,
אשמח לעוד מתכונים טובים של דברי בסיס כמפורט בתחילת האשכול
תודה מראש
 

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
פסח ראשון בבית לדעתי תתחילו מהאוכל הבסיסי.
עוף תפוחי אדמה
תוספות אחת או שתיים
עוגה פשוטה בחושה (אם השקעתם בתנור)
לאט לאט תעברו לקשקושים.....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  15  פעמים

לוח מודעות

למעלה