ואפילו בלי שרויה, ומרכיבים בסיסיים בלבד.
אל תגלו מה הרכיבים. חוויה לשמוע איך לא מנחשים שזה עשוי מ... איך לא, תפוחי אדמה!
קוגל ירושלמי כשר לפסח
10 תפו"א
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
4-5 ביצים L
1/2 כפית מלח
1/2 כוס נוסף סוכר
פלפל שחור
לגרר את תפוחי האדמה במעבד מזון במגרדת הדקה (עדיף) או ביד, לשים בצד בסיר או קערה לא מפלסטיק
להמיס 1/2 כוס סוכר עם השמן, להמשיך עד שנהיה קרמל בצבע חום- תוך ערבוב כדי שלא יישרף.
לשפוך על התפו"א ולערבב מהר לכיסוי מלא
לחכות 10 דקות להתקררות
להוסיף ביצים, 1/2 כוסף נוסף של סוכר, מלח ופלפל- אם משתמשים
להעביר לתבניות אינגליש (לנו יצא 3)
לאפות בחום 175 מעלות למשך 3/4 שעה או עד להשחמה
לכבוד יו"ט!
אל תגלו מה הרכיבים. חוויה לשמוע איך לא מנחשים שזה עשוי מ... איך לא, תפוחי אדמה!
קוגל ירושלמי כשר לפסח
10 תפו"א
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
4-5 ביצים L
1/2 כפית מלח
1/2 כוס נוסף סוכר
פלפל שחור
לגרר את תפוחי האדמה במעבד מזון במגרדת הדקה (עדיף) או ביד, לשים בצד בסיר או קערה לא מפלסטיק
להמיס 1/2 כוס סוכר עם השמן, להמשיך עד שנהיה קרמל בצבע חום- תוך ערבוב כדי שלא יישרף.
לשפוך על התפו"א ולערבב מהר לכיסוי מלא
לחכות 10 דקות להתקררות
להוסיף ביצים, 1/2 כוסף נוסף של סוכר, מלח ופלפל- אם משתמשים
להעביר לתבניות אינגליש (לנו יצא 3)
לאפות בחום 175 מעלות למשך 3/4 שעה או עד להשחמה
לכבוד יו"ט!