דיון מתכונים לפסח בסיסי בלבד!!!

הכי בעולם

משתמש מקצוען
בס" ד
הווי אומר מתכונים שווים וקלים בלבד! בבקשה להתיחס למוצרים שמופעים כאן בלבד!
הבסיס זה!
ביצים.
ק. תפו" א
שמן
מלח
סוכר
פלפל לבן
אגוזים+ שקדים
ירקות מקולפים.
בבקשה
לא לתת מתכונים שמכילים קוקוס, קקאו, שוקלד , א. אפיה, סוכר וניל וכו' , חשוב מאד להקפיד על כללים אלו!!!
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
בלינצעס
קוגל תפוחי אדמה
עוף עם תפוחי אדמה
עוף עם ירקות שורש
בשר עם תפוחי אדמה
עוף בשום
סלט מטבוחה. חצילים. גזר .סלק. חמוצים..
בכלל מלא סלטים חיים מסוגים שונים.
דגים עם רוטב
דגים בתוך נייר כסף עטוף רק עם מלח פלפל ושום בליווי ציפס
מרק עם קניידלך ואיטריות מבלינצעס
 

mwp

משתמש מקצוען
בלינצעס
קוגל תפוחי אדמה
עוף עם תפוחי אדמה
עוף עם ירקות שורש
בשר עם תפוחי אדמה
עוף בשום
סלט מטבוחה. חצילים. גזר .סלק. חמוצים..
בכלל מלא סלטים חיים מסוגים שונים.
דגים עם רוטב
דגים בתוך נייר כסף עטוף רק עם מלח פלפל ושום בליווי ציפס
מרק עם קניידלך ואיטריות מבלינצעס
אפשר מתכון לבלינצעס בבקשה?
 

נחמי ברלינגר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אפשר מתכון לבלינצעס בבקשה?
1 כוס קמח תפוחי אדמה
6 ביצים
1/3 כוס שמן
קצת מלח
כפית שטוחה סוכר
1/3 1 כוס מים
לערבב עם בלנדר מקל
לטגן (עדיף במחבת טפלון ששמים שמן רק בפעם הראשונה\ מכשיר בלינצעס)
(לפירה להוסיף טיפה שמן )
להוסיף את הפירה כשגם הבלינצעס וגם התפוחי אדמה חמים-
וככה נמרח על הבלינצעס כמו ממרח בקלי קלות...
נשמר במקרר לכמה ימים טובות
טעים גם קר...
 

mwp

משתמש מקצוען
1 כוס קמח תפוחי אדמה
6 ביצים
1/3 כוס שמן
קצת מלח
כפית שטוחה סוכר
1/3 1 כוס מים
לערבב עם בלנדר מקל
לטגן (עדיף במחבת טפלון ששמים שמן רק בפעם הראשונה\ מכשיר בלינצעס)
(לפירה להוסיף טיפה שמן )
להוסיף את הפירה כשגם הבלינצעס וגם התפוחי אדמה חמים-
וככה נמרח על הבלינצעס כמו ממרח בקלי קלות...
נשמר במקרר לכמה ימים טובות
טעים גם קר...
זריזה
יודעת להגיד לי לכמה עלים?
במחבת-אין לי ת'מכשיר לפסח
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
בס" ד
הווי אומר מתכונים שווים וקלים בלבד! בבקשה להתיחס למוצרים שמופעים כאן בלבד!
הבסיס זה!
ביצים.
ק. תפו" א
שמן
מלח
סוכר
פלפל לבן
אגוזים+ שקדים
ירקות מקולפים.
בבקשה
לא לתת מתכונים שמכילים קוקוס, קקאו, שוקלד , א. אפיה, סוכר וניל וכו' , חשוב מאד להקפיד על כללים אלו!!!
ק.תפו"א כבר לא נקרא בסיס...
ואיזה ירקות את משתמשת?
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
עוף בשום
סלט מטבוחה. חצילים. גזר .סלק. חמוצים..
בכלל מלא סלטים חיים מסוגים שונים.
לא משתמשים במוצרים אלו בפסח
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
גם בשרי מעניין אותך?

חזה עוף "סיני"
פרוסות בצל
קוביות חזה עוף

- לאדות כרבע שעה

1 גזר
1 קישוא

- לגרד במגרדת גסה
- להמשיך לאדות עוד כחצי שעה.

להוסיף:
קמח תפוחי אדמה
מים
פלפל ומלח

- בהגשה להוסיף רצועות חביתיות
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת קפה ואגוזים - עוגה מצוינת
6 ביצים שלמות
¼ 1 כוסות סוכר
2/3 כוס שמן
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כוס אגוזים קצוצים
2 כפות קפה

א. ההכנה:
- להקציף ביצים שלמות וסוכר הרבה זמן
- להוסיף לאט את שאר החומרים
- לאפות בתבנית בינונית בחום של 170 כ- 30 דק'.
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פשטידת תפוחים ואגוזים
½ 1 כוסות קמח תפוחי אדמה
½ 1 כוסות סוכר
4 ביצים
½ כוס שמן
100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
6 תפוחי עץ גרנד בינוניים

א. ההכנה:
- לקלף ולגלען התפוחים, לפרוס אותם לפרוסות דקות
- לחמם תנור ל- 180
- לערבב במעבד מזון בזרוע המיועדת ללישת בצק או במקצפים את כל החומרים מלבד האגוזים במשך 5-7 דק', עד שמתקבלת עיסה חלקה
- להוסיף את האגוזים לקראת סוף העיבוד
- לשמן קלות שתי תבניות חד פעמיות מאורכות ולסדר בהן את התפוחים
- לצקת על התפוחים את העיסה ולאפות כ- 45 דק' עד להזהבה נאה.

הפשטידה נשמרת היטב בהקפאה.
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת רולדה במילוי קרם
רולדה:

5 ביצים
5 כפות סוכר
5 כפות קמח תפוחי אדמה
1 כף שמן
½ כפית מיץ לימון

קרם:
2 ביצים
3 כפות סוכר
1 כף קפה
½ כוס שמן

א. ההכנה:
- להפריד את הביצים, לטרוף היטב בצלחת את החלמונים עם 3 כפות סוכר
- להקציף את החלבונים לקצף יציב תוך כדי הוספת 2 כפות סוכר בהדרגה, להוסיף את הקמח, השמן והחלמונים.
- לרפד תבנית בנייר אפיה, למרוח מעט שמן על הנייר ולאפות בחום בינוני 180 כ- 12 דק'.
- להוציא, לפרוס מגבת ולגלגל לרולדה.
- להכנת הקרם: לשים בבלנדר את הביצים, הסוכר והקפה
- לערבל היטב, ולטפטף לאט לאט את השמן, להמשיך לערבל עד שמתקבל מרקם קרם.
- לפתוח את הרולדה, לטפטף עליה מעט יין, למרוח את הקרם ולסגור בחזרה
- ניתן לצפות את הרולדה באותו קרם או לפזר אבקת סוכר (= סוכר טחון היטב לבד)
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
סיגרים ממולאים
סיגרים:
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כוס מים
4 ביצים
3 כפות שמן
מעט מלח

- לערבב את החומרים
- לחמם מחבת בקוטר 20 ס"מ, ליצוק מהבלילה כמות של מצקת בכל פעם, ולטגן 3 דקות מכל צד.

מלית:
500 גר' בקר טחון
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה מבושלים
1 ביצה
פלפל לבן
מלח
(פפריקה - למשתמשים)

- לטגן את הבצל עד לשקיפות. להוסיף את הבשר ולטגן יחד עד שהבשר משנה את צבעו.
- להעביר למעבד מזון, להוסיף את תפוחי האדמה, את הביצה והתבלינים.
- להניח על כל עלה כף מתערובת הבשר, לגלגל לסיגר ולטגן בשמן עד להזהבה. ניתן להכין מראש ולטגן סמוך להגשה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה