השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

קיבלתי ומעביר:

*שיטת הונאה חדשה!*
*30 דקות יכולות להרוס לכם את החיים.*
זו לא הונאת טלפון רגילה — היא מסוכנת הרבה יותר.
הם לא צריכים את הכסף שלכם, לא את הסיסמה שלכם ולא את האמון שלכם.
הם צריכים רק את הטוב לב שלכם.

לאחרונה הופיעה במרכזי קניות, בתחנות מטרו, בשווקים ובמקומות ציבוריים “הונאת בקשת עזרה” חדשה.
המבצעים הם בדרך כלל אנשים לבושים היטב, בגיל בינוני או מבוגר.
הם עשויים לומר שאינם יודעים להשתמש בטלפון, שהם צריכים לבדוק את גובה הפנסיה או הסבסוד, או שהם נכנסו בטעות לעמוד הלא נכון — ולבקש מכם לעזור להם עם הטלפון.

*החלק המסוכן:*
כאשר אתם לוקחים את הטלפון ליד, לעיתים קרובות כבר פועל בו שיחת וידאו, הקלטת מסך או זיהוי פנים.
מישהו בצד השני צופה בכם. אתם חושבים שאתם עוזרים — אבל למעשה אוספים את הנתונים הביומטריים שלכם.

זו לא הונאה רגילה.
זו הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית.
הם לא רוצים את הכסף שלכם — הם רוצים אתכם.

אם תיגעו בטלפון (טביעת אצבע), תקראו מספרים או קודים (קול), או תביטו במסך בזמן השיחה (פנים), שלושת המזהים הביומטריים העיקריים שלכם — טביעת אצבע, קול ופנים — עלולים להיגנב.

בינה מלאכותית מודרנית יכולה ליצור “שיבוט דיגיטלי” שלכם — כמעט מושלם.

*ומה שקורה אחר כך מפחיד:*
הם יכולים להשתמש בשיבוט הדיגיטלי שלכם כדי לקחת הלוואות אונליין, מימון צרכני, משיכת כספים, ואימות אוטומטי באמצעות פנים וקול.
תוך 30 דקות כל מסגרת האשראי שלכם עלולה להיגמר.
כשתקבלו הודעות מהבנק, תגלו שהכסף שלכם לא נעלם — אלא להפך, אתם שקועים בחובות של אלפים או אפילו מיליונים.

---

### *זכרו את 3 הכללים:*

1. *לעולם אל תעזרו לאנשים זרים עם הטלפון שלהם.*
אל תיגעו, אל תלחצו, אל תצפו ואל תקראו שום דבר בקול — גם אם יגידו “רק לחיצה אחת”.

2. *שיחות וידאו לא מוכרות:*
נתקו מיד.
לעולם אל תיענו לבקשה “להסתכל למצלמה” או “לדבר רגע”.

3. *שתפו את ההודעה הזו עם מבוגרים, ילדים וחברים טובי לב.*
המתחזים מכוונים עכשיו לאנשים טובים.

---

### *תזכורת אחרונה:*
לעולם אל תחשבו: “לי זה לא יקרה” או “אני מספיק חכם כדי לא ליפול”.
בדיוק על הביטחון הזה ועל טוב הלב הזה הם בונים.

*אנא שתפו. כל שיתוף נוסף עשוי להציל קורבן אחד פחות.*
אל תתנו לבורות הכלכלית לקבוע את גבולות ההצלחה שלכם!
מאמרים פנימיים משפחתיים אשמח להערות והארות.

אני ממש לא מבין גדול בשוק ההון אבל אני קורא הרבה ואני אוגר ולומד הרבה ידע ומידע מכל מיני מקומות בנוסף לפורום השקעות זה.

מה אני בעצם רוצה?
בהרבה הזדמנויות של כינוסים משפחתיים כגון שבתות חתן ואירועים משפחתיים תמיד הנושא של שוק ההון עולה ואני גם משתדל להתערב ולחלוק את המידע שיש ברשותי
עקב כך קיבלה משפחתי החלטה להתחיל להוציא מעין מאמרים פנימיים למשקיע המתחיל ולשלוח אותם במהדורת מייל לכל מבקש (כמובן מהמשפחה) ואני התחלתי לשכתב ולשם כך אני נעזר בבינה מלאכותית לסגנן דברים ולהרחיבם בצורה פשוטה
אשמח לפרסם כאן מידי שבוע את המאמר (שוב לא מדובר במשהו גאוני או יוצא דופן אני בטוח שלהרבה מהקוראים זה ישעמם ולהרבה שלא...) לפני שאני שולח אותו במייל ואשמח לתגובות הארות והערות הכל יתקבל בברכה כי אני גם לומד תוך כדי ובודאי שזה יוסיף וייעל את המאמר

לפני שאני מפרסם אשמח לתגובות הקוראים האם זה שייך והאם זה מתאים לפורום זה
נספח לאשכול:

יש בנו יצר חזק לחפש את “הדבר הבא” האינבידיה או טסלה. משהו אנונימי, קטן, כזה שייתן תחושת הימור חכם ופגיעה בול. המינוף שם מפתה, הסיפור מרגש, והפנטזיה ברורה.

אבל צריך לומר ביושר: מניה אנונימית לא בהכרח תצליח, גם אם הרעיון מבריק והתחום חם. מנגד, חברה מבוססת ודומיננטית כבר מחזיקה יתרון קריטי: נתחי שוק, כוח, חדירה עמוקה ללקוחות, ויכולת לקחת עוד ועוד מהשוק גם בלי “להמציא את עצמה מחדש”. גם אם המכפיל שם נמוך יותר, סביר שהיא תמשיך לצמוח בקצב משמעותי, ולעיתים לא פחות מחברה חדשה שעדיין מחפשת את מקומה. מאחר שהיא כבר שולטת על הצמיחה של השוק

אז הדילמה האמיתית היא לא רק תשואה: האם אנחנו פועלים מתוך היגיון הסתברותי, או מתוך יצר ההימור והרצון להיות הראשונים שזיהו. השקעה ב-4 מניות מבוססות ומצליחות כמעט בהכרח תניב הרבה יותר, מהשקעה במניות קטנות שהם כנראה הדבר הבא.

ובכל זאת, ישנם שלושה כללי בסיס שאי אפשר לדלג עליהם, כללי ייסוד שכל חברה קטנה ששואפת להיות “הדבר הבא” חייבת להיות בנויה עליהם, ושבלעדיהם היא בהכרח לא תצמח. וכמעט אף אחד מאלו שעוסקים בתחום, לא מודע ולא בודק אותם
בהשראת האשכול הזה
ולבקשת @בהזדמנות
נפתח אשכול לשיתוף שיטות וכלים להצלחה
ניסיתם דרך מסוימת שעזרה לכם להתקדם?
הצלחתם בזכות גישה, הרגל או תובנה מסוימת?
שתפו אותנו כאן — ייתכן שגם אחרים יוכלו להיעזר ולצעוד צעד נוסף בדרך להצלחה.

עריכת מנהל:

שימו לב!
האשכול הזה נועד אך ורק לשיתופים אישיים על הצלחות שאתם עצמכם חוויתם.
האשכול לא נועד לדיונים שאלות הערות והארות בהם.
לכל אלו יש את הנספח -
נספח לאשכול הזה -
באשכול פה תוכלו לשאול את השאלות שיש לכם למשתפים הנכבדים, וכן להאיר או להעיר על מה שהתפרסם שם מכלי ראשון.
נא לשמור על שיח ענייני, מכובד ומכבד.
כללים וחוקים

1. חל חובת דיווח שנתית על כל הכנסה מעל 15,750 דולר שנתי. [אפשר להגיש לבד וישנם כאלו שעושים זאת בכמה מאות שקלים]
  2. באם היה לך במהלך השנה בסך כל החשבונות שלך יחד [אפי' ליום אחד] סכום של 10000 דולר חל עליך חובה בנוסף לדיווח השנתי לדווח FBAR משהו כעין הצהרת הון.
  3. לארה"ב יש הסכם פטור ממס כפול עם ישראל - כלומר על מה ששילמת מס בישראל לא תשלם מס בארה"ב [וכן להיפך]. (יותר מדויק שיתנן בארה"ב נקודות זיכוי על המס ששלמת בישראל).

4. מוצרים שפטורים ממס בישראל [לדוג' קרן השתלמות או גמל להשקעה בגיל 60] לא תמיד פטורים ממס בארה"ב ויש עליהם מס. [וכן קופות גמל להשקעה המס מחושב בצורה שונה וכדלהלן]
  5. לארה"ב יש חוק שמחייב מס עצום על רווחי שוק ההון שאינם קרנות אמריקאיות [זה יוצא 37 אחוז + ריבית על הסכום מעת חובת התשלום לפי כללי המס בארה"ב].
  6. אחוז המס על השקעות שוק ההון ברשות המיסים ישראל הוא 25% [ויש ניכוי מס במקור, וישנם מקרי פטור], ואילו בארה"ב הוא לפי מדרגת המס בה אתה חייב, שהרבה פעמים זה יוצא פחות, כמו"כ ישנם הבדלים בצורת ובזמן החישוב [וכן בארה"ב חובה לדווח על הרווח בכל שנה והוא נחשב להכנסה בדוח השנתי].
  7. יש הסכם שיתוף מידע בין ארה"ב לישראל. -וכל בעל רישיון פיננסי בישראל חייב לדווח על דברים מסוימים לארה"ב. [כלומר מוסד אמריקאי [לדוג' בית השקעות אמריקאי] מדווח מעצמו לרשויות, ומוסד ישראלי צריך להביא לך את הטופס הרלוונטי, וכן אם מקבל בקשה מהרשויות בארה"ב הוא חייב להעביר להם את המידע המבוקש].
  8. ניתן לפתוח תיק השקעות לאזרח אמריקאי - באיטרקטיב, מיטב איביאי
  9. יש כאן קישור לרשימת הקרנות וההשקעות פולריות שאזרח אמריקאי יכול לרכוש דרך בתי ההשקעות הנ"ל. קרדיט @השקעות R הון

10. אף שיש הסכם פטור ממס כפול, אין הסכם בין הביטוח לאומי של שתי המדינות, כך שזכויות וחובות של הביטוח לאומי הינם כפולים, ולכן אזרח ארה"ב שעובד בישראל כעצמאי חייב לשלם לארה"ב דמי ביטוח לאומי [15.3%, 2.9% מס בריאות, ודמי ביטוח לאומי של 12.4%] מלבד מה שמשלם לביטוח לאומי בישראל.
  11. מה שחייב בדמי ביטוח לאומי בארה"ב - נחשב כצבירה לקבלת קצבת זקנה בבא העת בס"ד - כמובן בכפוף לתנאים שבהודעה הקודמת.

12. מיסוי נדל"ן - בעת מכירת דירה יש פטור ממס על נכס שהוא היה המגורים הראשיים של המתגורר בשנתיים מתוך ה5 האחרונים - ויש להוכיח זאת [יש לזה כל מיני פתרונות ויש להיוועץ]
  13. אזרח אמריקאי שמגיש דוחות שנתיים זכאי לקבל עד כ1800 דולר לילד לשנה בהתאם לדוח השנתי - יש בזה הרבה פרטים. [אפשר לקבל בשיק ואפשר ישר לחשבון בנק אמריקאי, ואז להשקיע ישר בשוק ההון האמריקאי... וכל ילד יקבל לחתונתו סכום נחמד.. (אולי סכום ראשוני להשקעה עבור חתונות ילדיו...)]
  14. אזרח אמריקאי ונשוי לאזרח ישראלי - עדיף שקרן השתלמות וכן תיקי השקעות יפתח ע"ש הבן זוג שאינו אמריקאי [אם הרעיון הזה מתאים להם..] - וכן החשבון בנק שממנו מגיעים ההפקדות צריך להיות ע"ש הבן זוג שאינו אמריקאי בלבד.
  15. מי שהוא אזרח אמריקאי ועשה לבן זוג שאינו אמריקאי מספר ITIN - בכדי שהכנסות הבן זוג ישראלי יחושבו בדוח השנתי [לדוג' בכדי לקבל יותר דולרים על הילדים], אז הבן זוג הישראלי נחשב במקצת כאזרח אמריקאי ובמקצת לא, לגבי תשלום לארה"ב כעצמאי אינו נחשב כאמריקאי (רק כשכיר במדינה זרה שלא משלם ביטו"ל), אך לגבי הלכות מיסוי שוק ההון שאינם ניירות ערך אמריקאיות (י"א) שנחשב כאזרח ארה"ב.
  16. אזרח שאינו אמריקאי ויש לו ITIN - ישנם מצבים שהוא יהיה זכאי לקצבת זקנה אמריקאית - עד ל50% מהקצבה של הבן זוג האמריקאי.
המלצות משתמשים, ודברים לא חתוכים.

1. י"א שחסכון לכל ילד כשמוציאים בגיל 21 אם מדווחים מיד לארה"ב [כיון שבד"כ אין בגי זה הכנסות וזה דיווח ראשון, זה עובר בשתיקה] כמובן שבתשלום מס קטן מאוד בד"כ, תלוי כמה הרווח, וי"א שלכן לא רצוי להוסיף מעבר למה שהמדינה נותנת, וכן להניח במסלול שאינו מנייתי, וי"א שהאירוע של חיסכון לכל ילד הוא לרוב כלל לא חייב בדיווח . עיי' בפורום זה.
  2. י"א שקרן כספית ניתן למשוך אותה ב31/12, ולהפקיד ב1/1 - ואז זה לא בעיה - יש בזה כמה פרטים [בשם רוטמן מהמתורגמן הפיננסי]. עיי' בפורום זה.
  3. יש ממליצים להשתמש באתרים אמריקאים לתיק השקעות בגלל עלויות נמוכות, ולמי שאינו מבין אנגלית י"א שעדיף בחברה ישראלית שהממשק בעברית... עיי' בפורום זה.
  4. י"א שאם לא תגלה לבנק ולבית ההשקעות שאתה אמריקאי - זה עצה שאינה הוגנת וי"ח.
  5. יש נידון לגבי הכשרות של מניות אמריקאיות - עיי' בפורום זה.
  6. באינטרקטיב צריך SMS בפתיחת החשבון או תוכנת אימות אופליין על המחשב עיי' בפורום זה.
  7. יש שמועות שבארה"ב בודקים כ1% מהדוחות ואולי ניתן לקחת את זה בחשבון בפרט למי שאינו חושב לבקר שם... - אך יש להיוועץ.
הנוסח לא מדויק משפטית אבל בשפה שרוב הציבור מבין.
שלום לכולם אשמח שתתרמו מהידע שלכם לטובת כולם
מציעים לי לקנות דירה להשקעה [דירה שניה] שהיא בעצם מיועדת לפינוי בינוי לטענת המציעה מאוד מתקדם !!
מצורף קישור של הדירה
כמו גם כתבה שבאמת זה עבר אישור ותמל ויש כבר בחירת יזם

כאן כתוב שזה אושר להפקדה

זה נקרא שלב מתקדם ?אשמח למידע

כמו כן למי שיש מידע על העיר לוד גם אשמח ואסביר למה
כי את אותם מחירים שיש באשקלון בפרוייקט שמיועד לפינוי בינוי זה אותם מחירים כמעט בלוד רק ששם יש סוכרייה בצד
"10 דקות מתל אביב" ותכלס זה "המרכז"
וגם שם יש דברים מענינים למי שרוצה אצרף קישורים
תודה
עודכן בכסליו תשפ"ג

שלום לכל הותיקים
פתחתי פורום למתחילים, ללא ידע מוקדם בשוק ההון, ששוקלים את צעדיהם הראשונים בניהול חסכונותיהם.
בואו ננסה יחד לעזור להם.
אני מתחיל ראשון בכמה הודעות.

תחילה,
למידע שקיים בפרוג.
יש בפרוג 'פרקי הקדמה להשקעה בשוק ההון' שנכתבו ע"י:
@מקצועי בלבד
שמאד יעזרו לכם אם אתם לא מכירים את התחום.
במאמר הראשון של @מקצועי בלבד יש הסבר מפורט בנושאים הבאים:
  • אופי ההשקעה של הישראלי לעומת מקבילו האמריקאי.
  • מה זה מניות ?
  • מה זה איגרות חוב ?
  • טענה ששוק ההון מסוכן מאוד.
  • מהו הפלח המנייתי המומלץ ל'תיק ההשקעות' ?
  • ממי לא לשמוע עצות וטיפים ?!
  • איך ממזערים סיכון ?
  • פיזור מניות.
  • השקעה לטווח ארוך.
  • השקעה פאסיבית.
  • לא למכור בשפל.
  • מה זה מדד תל אביב 125. ומהו מדד 35.
על כל אלו ועוד תוכלו לקרוא במאמר הראשון של @מקצועי בלבד על שוק ההון.

ובמאמר השני של @מקצועי בלבד תוכלו לקרוא על הנושאים הבאים:

• תשואה ממוצעת בשוק ההון, 7% לפחות.
  • מהי ריבית דריבית, ואיך מחשבים אותה ?
  • תוכנית השקעה מצוינת לנישואי הילדים.
  • סיכונים שיש בשוק ההון.
  • פיזור השקעות.
  • למידת ההשקעה.

תתחילו במאמרים האלו.
תקראו פעמיים ותחזרו לכאן.
באשכול זה ננסה יחד להשלים לניקים בפרוג את המידע החסר להם כדי להגיע להשקעה בפועל.
תקראו
תישנו על זה לילה.
תחפשו עוד תחשבו
ואל תהססו לחלוק לחשוב אחרת ולשאול
ובסוף להשקיע.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה