השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

עברתי כעת על כמה וכמה מ"אשכולות הנוכלות" הגדולים ב"פרוג".
האשכולות על כל הנוכלויות.

מזעזע לראות עד כמה הציבור שלנו מצולק מרמאויות. כמה מאות מליונים נפלו לפח. אבל ברוך ה' זה נראה שאנחנו בתהליך של תיקון, בין השאר בזכות פרוג, ובזכות כל האנשים הטובים.

מה שכן צריך לדעת שפרוג היום הוא כנראה "כיכר העיר" המרכזית של הציבור החרדי, בפרט בכל הקשור לדברים האלו, שהתקשורת החרדית משתפת איתם פעולה במקרה הרע ושותקת במקרה הטוב.

מה הבעיה? הבעיה שכמעט בכל אשכול כזה, שבו אנשים טובים מנסים להגן על האומללים הבאים מנפילה, מגיעים באופן קבוע כמה ניקים חדשים, בני בלי שם, (לפעמים משלמים על פרימיום) ומתחילים להלחם בעד הנוכלות: לזרוע ספיקות, להגן, וכו'.
הם עושים זאת בצורה ממש מתוחכמת ומניפולטיבית, לפעמים מחמיאים לאיצ'ה אבל טוענים שכאן הוא התבלבל, מפריחים חצאי אמיתות, מביאים חצאי נתונים, מאשימים אחרים בשקר, וכו' וכו'. וכאשר מוכיחים על ניק מסויים שהוא טרול - מגיע ניק חדש ומגן עליו...
כמובן שזה ממש שקוף שמדובר בנציגי הנוכלים, ואולי בנציגים של כאלו שנפלו כבר בנוכלות, ועכשיו מקווים שהנוכלות לא תתפוצץ, בכדי שהם יוכלו לחלץ משהו מההשקעה שלהם...
אבל כמובן הם לא מודים בזה, הם בכלל לא קשורים, וגם לא משקיעים, הם רק נציגי הועדה נגד לשון הרע, או שבמקרה הם התעניינו והם יודעים וכו' וכו'.

עכשיו - אנשים שמכירים את הפורום, יודעים פשוט לדלג על כל מה שהם כותבים.

הצרה היא שיש הרבה שלא מכירים. יש הרבה מאוד אברכים בלי שום ידע, שמישהו מנסה לדחוף להם איזו השקעה, והם ניגשים לחדר מחשבים, כותבים בגוגל את שם ההשקעה. האשכול הרלוונטי עולה להם והם מתחילים לקרוא.

וזה ממש מסוכן שהם יקבלו את כל המידע המניפולטיבי הנ"ל. זה נשמע לכם מוזר, אבל יש הרבה כאלו שהודעה של איצ'ה שוות ערך מבחינתם להודעה של טרול כלשהו...

עוד נקודה היא שהם מנסים בכל הכח להטריל את האשכול, להעביר אותו למריבות אישיות, עד שהוא ינעל/ימחק.

ההצעה שלי פשוטה. בכל אשכול בנושא השקעה מסוכנת, ויש כאן ב"ה את המומחים לעניין, יודיעו לניקים הנ"ל שהם יוכלו לכתוב באשכול רק אם הם מזדהים מול הנהלת הפורום עם ת"ז וכו', ומפרסמים כאן גילוי נאות מה הקשר שלהם לעניין.
אם לא - הם יחסמו.

זה נראה פרוצדורה מיותרת, אבל רק למי שלא יודע איזו הצלת נפשות ודורות יש באשכולות החשובים הללו - בלי שום הגזמה.

כמובן שאם הם יזדהו יהיה כאן תועלת עצומה נוספת: הם לא יוכלו יותר לזרוק הבטחות בלי כיסוי, בחינת "גביהא בן פסיסא" (ע"ע).
למשל, ראיתי הודעה באשכול על פנדרלה, לפני שנה ושלושה חודשים, שהניק כותב "בעצם חבל על הדיון, זה הרי סיפור של השנה הקרובה, ברור שבשנה הקרובה יגיעו כל הרווחים".
אז הנה עברה השנה... אם היה כותב את ההודעה הזו מישהו רשמי מטעם - הסיפור כבר היה ברור...

מתייג את המנהלים והשליחים למלאכת הקודש של ההצלה מנוכלויות:

@מקצועי בלבד @השקעות R הון @איצ'ה קו המידע @מנוי פרימיום @אלי אלימלך @ברנדוויין וסליחה ממי ששכחתי...

עריכת מנהל: האשכול לא נועד לדיון בנושא של נוכלות זאת או אחרת [לכך יש את האשכולות המיועדים לכך] אלא רק לדון על רעיונות באופן כללי שהנוכלויות לא יגיעו לפרוג.
שלום לכל חכמי פורום השקעות ובראשם @השקעות R הון @מקצועי בלבד
אני אברך צעיר, וממש עכשיו נולדה לי בתי הראשונה למז"ט.
אני רוצה להתחיל להשקיע בשוק ההון כדי שיהיה לי איך לחתן אותה.
אבל אין לי שום מושג איך משקיעים ובמה להשקיע.
אמרו לי שכדאי להשקיע ב S&P 500.
אז פתחתי אתר אקראי של בית השקעות וחטפתי מבול של סוגי קרנות - מחקה, מנייתית ועוד כל מיני שמות.
אשמח לקבל ייעוץ איפה כדאי להשקיע.
ועוד משהו, אין לי כרגע סכום גדול כי ממש עכשיו קנינו דירה.
מה שאני רוצה זה להפקיד כל חודש סכום של 100-200 ש"ח.
יש אפשרות לעשות את זה בהוראת קבע.
תודה מראש לכל מי שיעזור לי
מישהו מכיר תופעה כזו שמתוארת כאן בציוץ שמסתובב כעת?

נשמע לי דבר הזוי ברמות - הבנאדם בוחר במסלול סנופי, ובמנורה משחקים עם ההחלטה שלו לפי אג'נדות שלהם...

אשמח ממומחי שוק ההון להסביר את הסיפור. כי (גם אם נניח שמדובר במהלך חוקי) זה נשמע פעולה הזייתית לגמרי, לשנות רצון החוסך.

הנה הציוץ:

the Black

רוצים להתרגז? למנורה מבטחים יש מסלול פסניוני עוקב S&P 500 בתחילת 2025 הם החזיקו מחצית מהכסף במדד שהם הבטיחו. בפברואר ומרץ הם הקטינו את החשיפה ל 30% מתוך 21% שעלה ה S&P ב 2025, 17% אחוז הושגו ממרץ והלאה. עשו פה נזק מטורף לחוסכים. פשוט שערוריה. הייתי מתבטא יותר בחריפות אבל לא בא לי לבלות בבתי משפט בשנתיים הקרובות..

שתי הערות:1. בתחילה הנחתי שהם העבירו את החשיפה לנגזרות. הם לא. בדקתי, הנגזרים הם שקל דולר ברובם. מוזמנים לבדוק את חישובי הדלתא שלי. 2. ניהלתי מילארדים בכסף מוסדי. גם פנסיוני. ראיתי הרבה דברים...וזה ממש מדהים. חוצפה שאין כדוגמתה.

בדקתי שוב ושוב, ואיך שלא נהפוך את זה, נראה שהם אכן לכאורה הקטינו חשיפה ל S&P. הגרועות, גם אצלם וגם בגופי פנסיה אחרים יש כמות בלתי סבירה של נגזרים לא סחירים. עם כל הכבוד, אין שום סיבה בעולם להיקפים כאלה של פעילות בנגזרים.אני לא יודע איך ישנים שם בלילה. זה נראה כמו המאזן של גולדמן זאקס. אני מקווה לטובת כולנו שיש שם אנשים ומערכות ברמה של גולדמן זקס.הייתי דירקטור בגוף פנסיוני, ואומר לכם באחריות, אין בזה שום הגיון.

הייתי שמח לדעת מי יודע איזה קרן סל עוקבת אחר S&P 500 כולו, הכי זולה שיש?
ואיזה קרן סל עוקבת אחרי הנאסד"ק 100 כולו הכי זולה שיש?
כמובן כשרה.
נכון ש
@השקעות R הון עשה עבודה מיוחדת עם רשימה של כל הקרנות הכשרות, אבל הבעיה שיש שם עשרות של קרנות מחקות, ואין לי כל כך דרך לדעת האם זה מחקה רגיל או רק סקטור מסויים רק מהמדד, כמו"כ אני לא יודע מה הדמי ניהול, ולעבור לבדוק אחד אחד זה קצת מסובך, ועל כן הייתי שמח שאם יש משהו שכבר עשה את העבודה ומכיר קרנות כשרות מחקות את הנאסד"ק והS&P 500 שיעלה את זה כאן לטובת הכלל.
תודה רבה
אני יודעת שיש כאן ים אשכולות על שוק ההון . אני רוצה לשאול שאלה פשוטה שיהיה לי נהיר, ואספר את המעשה
אנחנו זוג בני 35, עם 5 ילדים מגילאי שנה עד 14. שכירים. לא השקענו אף פעם בשוק ההון. לאחרונה בגלל כל ההתעוררות בנושא, החלטנו לעשות צעד. נפגשנו עם סוכן ביטוח איקס שהמשרד שלו מוכר וגדול בציבור החרדי . הוא הציע לנו לקחת משכנתא על הדירה (שכבר ממושכנת ) למטרת שיפוצים ולהשקיע אותה בשוק ההון בפוליסת חיסכון . משכנתא בסך של חצי מיליון שח . ואז לקחת עוד הלואות בלון מחברת הביטוח ולהשקיע גם אותם . והסביר למה כולם עושים כך וכו. לאחר מחשבה של כמה ימים החלטנו לסגת מזה
נפגשנו עם סוכן ביטוח וואי שהיה הרבה יותר זהיר. והוא הציע לנו לעשות מיחזור משכנתא ולהוציא עוד 300 אלף משכנתא ל10 שנים . ואותם להשקיע בשוק ההון . כאשר הריבית על המשכנתא היא סביב 4.7. ואת הכסף להשקיע גם כאן בפוליסת חיסכון
זה נראה לנו, אך מצד שני מדוע לא להשקיע במספר עצמאי ולחסוך את דמי הניהול הגבוהים של חברת הביטוח? ואיך בכלל פותחים אם כן חשבון עצמאי בשיטה של שגר ושכח ואיפה עושים את זה לבד?? יצאנו מבולבלים מכל הסיפור. אנחנו אנשים שרוצים להשקיע סכום של כ4000 שח לחודש לחיסכון . בין אם זה לחיסכון קבוע לשוק ההון או כסף שילך לבנק בשביל המשכנתא. אנחנו אובדי עצות כרגע מה לעשות ובאיזו דרך לבחור והאם השיטה של משכנתא נכונה בכלל. הבו לנו עצה!!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה