השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

מה הבעייה להמציא תחזיות
אם אף אחד לא טורח לעקוב?!

מצורף קישור לכתבה מביזפורטל מלפני שנתיים ויותר (6/22)

בנק אוף אמריקה: "ה-S&P500 עשוי להגיע ל-6,000 נקודות" עד 2028

ביום העלאת הכתבה המדד עמד על 3,674 נקודות
בינתיים (10/24) והמדד טיפס ל 5,815 נקודות
הסיכויים שלהם לצאת צודקים בפברואר 2028 נועדו מראש לכישלון
מה יש לתאריך פברואר 2028 עם המספר 6,000?!
למה בנקים מכובדים מוכנים לשחרר אמירות תמוהות?!
מה המשקל שמשקיע צריך לתת לתחזית מבנק אוף אמריקה?!

ועכשיו כתבה עדכנית
אין סיבה שהמדד לא יגיע ל-6,000 נק' בזמן הקרוב,
אך קיים סיכוי שלאחר מכן ייגמר השוק השורי בו אנו נמצאים.

אגב הכותרת גורמת תחושה שהמדד עומד לעלות ל6,000 ולאחר מכן לרדת,
למרות שזה לא כתוב בכותרת.
למעשה זאת כותרת של גיבובי מילים ללא תוכן.
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם.

אני מחזיק כרגע בקרן הסל IBIT (של בלקרוק) ונמצא בהפסד על הנייר של כמה אלפי דולרים. מצד שני, יש לי רווחים משמעותיים בפוזיציות אחרות בתיק (בעיקר שבבים ומדדים) שאני מתכנן לממש בהמשך.

אני שוקל לבצע מכירה של IBIT כדי לקבע את ההפסד לצורכי מס (מגן מס), ובמקביל לקנות מיד קרן סל מקבילה (כמו FBTC של פידליטי או ARKB) כדי לא לפספס את החשיפה לביטקוין אפילו לדקה אחת.

ההתלבטויות שלי הן:
  1. סוגיית ה"עסקה המלאכותית": אני סוחר מישראל (דרך ברוקר ישראלי). האם החלפת נייר של יצרן אחד (BlackRock) בנייר של יצרן אחר (Fidelity) שעוקבים אחרי אותו נכס בסיס נחשבת לגיטימית לצורכי מס, או שיש כאן סיכון שרשות המסים תראה בזה עסקה מלאכותית?
  2. תזמון: האם מישהו התנסה בביצוע פעולה כזו "באותה דקה"? יש דגשים מיוחדים לגבי המרווחים (Spreads) בקרנות האלו בזמן המעבר?
  3. עלויות: העמלות בברוקר שלי מסתכמות בכמה עשרות דולרים, בעוד שמגן המס שייוצר שווה כמה אלפי דולרים (25% מההפסד). על הנייר זה נראה משתלם מאוד – האם אני מפספס פה איזה "מוקש"?
אשמח לשמוע ממי שביצע מהלך דומה של "גלגול הפסדים".

תודה מראש!
@השקעות R הון
איך אני יכול לדעת לראות את הגרף ולדעת את התשואות של מניית קמטק בעשור האחרון?
תודה רבה מראש
  • תודה
Reactions: השקעות R הון1 //
12 תגובות
אני משתדל להשקיע ע"פ גלאט הון. דא עקא, הרשימה של הקרנות הכשירות קצת יותר מידי ארוכה. יש כאלו עם מילים באנגלית וכו'. אולי כדאי שמישהו ייקח על עצמו לעשות קצת סדר. מה זול יותר ומה מומלץ.
מה ההבדל בין הראל למגדל? איך לחפש קרן טובה? ועוד אין ספור שאלות.
אמנם
@השקעות R הון עשה לנו טבלה יפה מאוד. אך לצערנו בחלק הגלאט הון הרשימה קצרה ביותר. גם בחלק הקרנות נאמנות יש רק קרן אחת של נאסדק 100.
מה גם שיש הרבה מדדים פחות פופולריים מסנופי, שיש הרבה שזה דווקא מתאים להם. רק הם לא יודעים לקרוא אנגלית ולחפש את האותיות הקטנות....
אנא!! עזרו לאוריה המשקיע המתחיל!!.....:oops:
אני מעוניין לעבור למסלול השקעה עוקב S&P500 במגדל בביטוח מנהלים
@השקעות R הון החכים אותי שהמסלול מנוהל בפוליסת חיסכון של מגדל על S&P,
רק מה? שיש 2 פוליסיות כאלו, אחת בכשרות בד"ץ ותשואה כהלכה, והשניה לא מוזכרת ככשרה (אם הבנתי נכון השניה מנוטרלת מט"ח)
האם למישהו יש מידע ספציפי בעניין, באיזה מס' נייר מושקע הכסף במסלול זה, או דרך לבדוק את זה,
כי במגדל האתר לא נותן פרטים על המסלול גם כשאני מנסה לבצע העברה, בטלפון עד שמישהו עונה זה רק להשארת הודעה ו'יחזרו אליך.. היום...'
מספרי הפוליסות -
13625 - בד"ץ ותשואה כהלכה (ע"פ אתר R הון)
15062- לא מוכר ככשר, ככל הנראה (גם לפי גובה התשואות השנה) מנוטרלת
לא ראיתי בספר 'תקנת הריבית' איזכור למניות חו"ל
אשמח שתכווני אותי לעמוד שעליו את מדברת.

בתשואה כהלכה לא נותנים מידע.
במכון כתר נותנים מידע בתשלום.

אבל הם לא מאשרים מניות בארץ ?

המנייה היחידה בארץ שלא נראה שיש לאיזו כשרות בעייה איתה
זה מניית 'שניב,
https://maya.tase.co.il/company/1025?view=details
אגב, אתמול נרשמו עליות חדות במנייה. והיום כמובן ירד מעט.
שלום רב
ראשית תודה על האשכול הנפלא
שנית אודה לדעת האם מסלול בשם כלל משולב סחיר (חברת כלל ) מס' אוצר 14246
לאור מה שנכתב לעיל לאורך כל בשרשור הוא בסדר למרות שאין הכשר
או לחילופין האם יש דרך לדעת מי הם החברות המושקעות במסלול זה כדי לדעת אם יש איסור השקעה בחברות אלו

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה