השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

אשמח לשמוע דעתכם על זה
חברת דיאסאייטי, (DSIT) חברת בת של רפאל
הונפק רק ביום שישי האחרון וכבר עשה מעל 170%!
מה ההימור שלכם?
הודעת הנהלה:
הודעות הועתקו מאשכול

כמו כן, יש לי גם על מדדים לא מפוזרים, כמו ישראל והודו.
עריכת הנהלה:
ההודעות הועתקו מאשכול

צפה בקובץ המצורף 2193942
המערכת של אלטשולר נמצאת בעדכון, למישהו יש מידע על צפי חזרה?
בכל מקרה אין מסחר היום.
כך שדי סביר שזה תוזמן להיום בדווקא.
שלום לכולום ובפרט למומחים היקרים
@השקעות R הון @מקצועי בלבד @ה. שלמה @מקור המיע האמין

אשמח ל2 שאלות התייעצות (כמובן לא המלצה אלא תיאוריה)

1. האם להעביר מהs&P500 כ20% מהפנסיה וכן מההשתלמות/גמל לתל אביב 125?
2. במידה וזה אסטרטגיה נכונה האם לחכות קצת הן מצד שהדולר יעלה חזרה או שיהיה קצת נפילות בישראל או להעביר מיידי?

תודה
אני כותב בידיעה אישית שיש הרבה מאוד קבלנים שנמצאים במצוקה מטורפת על סף קריסה

אני עדיין אופטימי, וגם מקוה שהגרוע מכל לא יקרה, אבל צריך לקחת הכל בחשבון

בכל זכרו נא, שהדעה שלי בלתי רלוונטית בעליל
יש לי חברים שקנו בפריסייל במרכז של פרוייקט גדול עם 700 דירות,
כעת הם רוצים לבטל את העסקה (כמו כולם) והקבלן לא מסכים לבטל אפי' לא ב10/15 % דמי ביטול שהם מוכנים לשלם, הוא פשוט אומר אני לא מוכן לבטל, ובלי הסכמה שלו אין אפשרות לבטל, ההשערה שלי שהוא עומד לפני קריסה ולכן לא מוכן לביטולים, אגב-יש אפשרות חוקית לחייב אותו לבטל?
המשקיעים הפאסיביים מתבקשים כל העת ע"י המומחים שלא לעקוב אחר חדשות.
אמנם ברצוני לרכז אשכול שבו יהיו עדכונים חדשים ייעודים רק למה שנוגע לניהול השקעות פאסיביות - בתי מסחר / קרנות סל חדשות, ועוד.
ולא למה שקורה מסביב.

למשל
@מקור המיע האמין קיבל דיווח מחברת אינווסקו כי:
"אנחנו ננפיק 3 קרנות סל על מדדי אגח, 2 על מדדי מניות ואחת על סחורות"

נא לא לכתוב פרשנויות/שאלות.
לפרשנויות ושאלות
כנסו לנספח
@מקצועי בלבד
אשמח לדעת האם קיים או איך אפשר להתעדכן על פרוייקטים 20/80 באיזורים המרכזיים של ירושלים

לא קרית מנחם/רמות/קריית יובל/מלחה/תלפיות וכו'

אלא באיזורים הממש מרכזיים כמו גאולה רוממה מקור ברוך סנהדרייה נוה צבי שמואל הנביא וכו' וכו'
חברים יקרים,
לפני כשנתיים בדקנו כאן בסקר עד כמה אנחנו פאסיביים.
קל מאוד להצהיר על "קנה והחזק" כשהשוק עולה או יציב,
אבל החיים (והבורסה) מזמנים לנו מבחנים בזמן אמת.
הפעם, הסקר פחות בודק "מה אתם",
אלא "מה קרה מאז"...
האם הצלחתם להיצמד לתוכנית המקורית,
או שהמציאות גרמה לכם להפוך לאקטיביים יותר (או פחות)?
נשאל כך:
  • האם בצעתם פעם מכירה בפאניקה?
  • האם שיניתם גישה בפיזור קרנות הסל שלכם?
  • האם לפעמים אתם חוששים להשקיע וממתנים לראות את ההתפתחויות?
  • האם השקעתם במנייה ספציפית לפי המלצה של אנליסט, מרצה וכדומה?
מתוצאות הסקר ננסה לדלות עד כמה קשה להיות משקיע פאסיבי.

הצביעו והשפיעו!
שימו לב הסקר גלוי!
עריכת מנהל: פוצל מאשכול מניית טסלה לאן?

איך אתם בכלל מסוגלים לדבר על טסלה כשיש אנבידיה?... :)

מה אתם אומרים, מתי כדאי להיכנס לאנבידיה.
אני אומר שעכשיו, אפילו שזה נראה הכי לא הגיוני
מה קורה, מן הסתם? המון אנשים יושבים על הגדר ומחכים לתיקון. עכשיו זה כבר הגיע ל800.
עד שיהיה תיקון, אולי היא תהיה כבר 850, ואז היא תתקן ל820 וכולם יקפצו. אז עדיף להיכנס כבר עכשיו.

גילוי נאות: אני בעצמי לא עשיתי את זה.
ההגדרות כאן דקות.
פאסיבי משמעותו אי עשייה.
אקטיבי פירושו עשייה.
לא לחינם אלו שהנחילו את צורת ההשקעות המונחלת פה ובעוד מקומות, לא תמיד כינו שיטה זו בשם " השקעות פאסיביות ".
אפשר לקנות מניית בנק הפועלים, ואת מניית קוקוה קולה, ואת מניית בן אנד ג'ריס, ולהחזיקק את זה 50 שנה בלי להיכנס לחשבון מסחר פעם אחת. וזו תהיה השקעה פאסיבית. - כי היא מועטת במעשים.
אפשר לקנות מדד עולמי, ואחרי רווח למכור, ואז לקנות סנופי, ולמכור, ולמנף על סנופי, ולעקוב כל יום אחרי המצב בשווקים, ואז לקנות ראסל 2000 וחוזר חלילה. וזו תהיה השקעה אקטיבית. כי היא מרובה במעשים.
אז איך נקרא להשקעות האלה ביום יום, זה לא מעניין אפשר לקרוא לזה איזה שם שאתם רוצים.
אבל כשמדברים בדיון כזה על אקטיבי VS פאסיבי חשוב לחדד את זה.

ההגדרה היותר מדויקת (אם כי פחות קליטה וקלילה)
זה בין השקעה המסתפקת בממוצע השוק.
מתוך הנחה שאין לאדם יכולת חיזוי עתידית, ואין אפשרות לאדם להכות את השוק, ולהחזיק ברווח מעל הממוצע של השוק לאורך שנים ארוכות. ומתוך שלל הנחות.
להשקעה המנסה להשיג רווח מעל הממוצע.
מתוך הנחה שהאדם מסוגל לזהות את הדבר החם הבא, ולקנות בזול את מה שמאוד הולך להתייקר (במילים אחרות: לחזות ביקוש עתידי, ולקנות במחיר של ביקוש מועט) ואדם יכול להשיג רוחים שהם מעל הממוצע לאורך זמן.
או דאפשר להגדיר זאת משקיעים VS סוחרים.

חשוב לחדד עוד נקודה: גם המשקיע הכי פאסיבי קונה בנקודה מסוימת ומוכר בנקודה מסוימת, אבל הוא עדיין לא אקטיבי, כי הוא קונה לשם החזקה, ולא לשם מסחר. (אלא הם הוא לא משקיע, אלא פאסיבי בלבד.)

לסיום: גם אם האקטיבי יוכח כמשיא תשואה עודפת על הפאסיבי, עדיין יש מקום לעיין כמה, כי אדם שכיר שמפקיד להשקעות 15000₪ בחודש ממוצע והוא במקביל עובד ומתפרנס יפה, ייתכן והוא ישתכר יותר מאשר אם יעסוק במסחר אקטיבי כל היום, ובשורה התחתונה ירוויח יותר, כל זה בשאלה של כמה זמן זה לוקח לו מן היום.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה