השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

שלום,
החלטתי להכנס לשוק ההון, מתוך הבנה שזהו אפיק שיכול להניב רווחים גדולים בעזרת ה'.
כמובן שלהכנס לנושא כה רחב וגדול- עם אפס ידע (זה בגדול מה שיש לי...)- לא מומלץ.
אני מחפשת קורס מקיף ואיכותי שלאחריו אני אוכל לעוף קדימה עצמאית.
מחיפוש ברשת, נתקלתי במכללת דניאל דמארי,- שהוא, כך הבנתי מלמד את הנושא בצורה מעמיקה ויסודית.
אני לא אכתוב מחיר מדויק, אבל הם לוקחים בסביבות התשע אלף, ונותנים בתמורה מעטפת מאוד מושקעת, של כמעט 24/7 עם קבוצת ווצאפ צמודה שבה אפשר לשאול הכל ועונים ממש מהר, תיעוד ביומני מסחר- שהם עוברים עליו כל שבוע ומפדבקים אותי, בנוסף יש סקירה שבועית על כל מה שקורה בשוק מדניאל עצמו בה הוא מפרט על כל מה שכנראה הולך לקרות והמהלכים שהוא עצמו הולך לעשות.
וגם- פתיחת חשבון דמו- ולווי צמוד עליו, ורק אחרי שהם רואים שאני יודעת להתנהל איתו מעולה, הם עושים בדיקה ומשחררים אותי לפתיחת חשבון אמיתי.
וגם- הם מדגישים שהליווי שלהם הוא לכל החיים.
שאלתי היא-
שווה?
האם יש קורסים אחרים שנותנים מענה דומה בפחות מחיר?
זה מחיר הגיוני בשוק?

אשמח לכל מידע.
תודה רבה!!!
שלום לכולום ובפרט למומחים היקרים
@השקעות R הון @מקצועי בלבד @ה. שלמה @מקור המיע האמין

אשמח ל2 שאלות התייעצות (כמובן לא המלצה אלא תיאוריה)

1. האם להעביר מהs&P500 כ20% מהפנסיה וכן מההשתלמות/גמל לתל אביב 125?
2. במידה וזה אסטרטגיה נכונה האם לחכות קצת הן מצד שהדולר יעלה חזרה או שיהיה קצת נפילות בישראל או להעביר מיידי?

תודה
עריכת מנהל: פוצל מאשכול מניית טסלה לאן?

איך אתם בכלל מסוגלים לדבר על טסלה כשיש אנבידיה?... :)

מה אתם אומרים, מתי כדאי להיכנס לאנבידיה.
אני אומר שעכשיו, אפילו שזה נראה הכי לא הגיוני
מה קורה, מן הסתם? המון אנשים יושבים על הגדר ומחכים לתיקון. עכשיו זה כבר הגיע ל800.
עד שיהיה תיקון, אולי היא תהיה כבר 850, ואז היא תתקן ל820 וכולם יקפצו. אז עדיף להיכנס כבר עכשיו.

גילוי נאות: אני בעצמי לא עשיתי את זה.
יהודה בוזגלו כבר זמן רב מסתובב מחוסר עבודה,
עד לפני כמה חודשים עוד היה לו משרה מכובדת
אבל מאז שליטת הai בעולם לא צריכים אותו.

חיפש רעיון להרוויח קצת כסף ומצא, רעיון מבריק.
יזמין מסין מדפסת תלת מימד שתדפיס רהיטים
בירר בעלי באבא כמה יעלה לו לקנות כזה מדפסת
ויצא 700 אלף שקל
מכיון שתקופה לא עבד לא היה לו את הסכום ביד.

פרסם מודעה ביוצאי חברון שהום מחפש 35 משקיעים
להשקעה נהדרת
כל החברים שאלו אותו מה השקעה? כמה כסף צריך בשביל להשקיע?
סיפר להם שצריך רק 20 אלף לאחד
וכשהמכונה תבוא לארץ יגייס שוב

לאחר שבוע של גיוסים הצליח להשיג 34 משקיעים
והיה חסר אחד
הציע לו חיים שיציע לנהוראי להשקיע
פנה מיודיענו לנהוראי האגדי ראש הקהל של הבית הכנסת

לפני שנמשיך נספר קצת על נהוראי
נהוראי הוא אחד מהמשקיעים
הגדולים בסביבה שלו
אבל בכל זאת הוא נקרא
משקיע לא כשיר.
אצטט הסבר מai
"תנאי הסף למשקיע כשיר (מי שלא עומד בהם - הוא לא כשיר):
כדי להיחשב כשיר (Accredited Investor), יש לעמוד באחד משלושת התנאים הבאים (נכון ל-2025):
  1. נכסים נזילים (מזומן, ני"ע) בשווי מעל כ-9.4 מיליון ש"ח.
  2. הכנסה שנתית גבוהה (מעל כ-1.4 מיליון ש"ח ליחיד או 2.1 מיליון לתא משפחתי) בשנתיים האחרונות.
  3. שילוב של נכסים נזילים (מעל כ-5.8 מיליון ש"ח) והכנסה שנתית.
לסיכום, משקיע לא כשיר הוא הלקוח הסטנדרטי שעליו הרגולציה מגינה יותר ומגבילה את הגישה שלו למכשירים פיננסיים מסוכנים".
בקיצור נהוראי הוא כמו כמעט כולנו
הוא מרוויח לחודש 60 אלף שקל
ואשתו עוד 100 אלף לחודש
יש לו 7 דירות
ועוד 10 קרקעות בכל מיני מקומות
המדינה מפחדת עליו שהוא לא מבין בהשקעות
ומגינה עליו (יפה מצידה)
ונחזור למיודיענו

שמע נהוראי את הפרטים ואמר אולי שאשקיע בזה לבד
לי אתה לא יכול להציע להשקיע בכזה דבר אני לא כשיר
לאחר שכנועים גדולים הסכים נהוראי להלוות לאחד מהמשקיעים הדלפונים
שכבר השקיעו עוד 20 אלף שקל
וכך היתה הרווחה

ההשקעה הצליחה מאוד
ויהודה נהיה הנגיד של
הבית הכנסת

לאחר תקופה יהודה רצה
להתחיל להרוויח בגדול
אז הוא פנה למיטב
וסיכם איתם על אחוזים על כל אחד
שהוא מביא להם

יהודה פנה מיד אח"כ לנהוראי
והציע לו שה2 מיליון ששוכבים בצד הוא ישקיע
בשוק ההון
ענה לו נהוראי בשוק ההון אפילו למשקיע לא כשיר
יחיד אסור לפנות.

לסיכום כמה שאלות:
1. מה הגיון בקטע של משקיע לא כשיר?
2. האם כל המפרסמים להשקיע בשוק ההון עוברים על החוק?
3 . האם אני בטור משקיע לא כשיר אמור להבין מזה שלא כדאי להשקיע?
4 האם גם לפי ההלכה לא קיים שאם מך אחיך תלווה בשביל להשקיע?
5. אם יש לי רעיון לקנות משהו טוב ולמכור אז אני צריך להפיל רק 34 אנשים
ולא 35?
אשמח לתגובות
הוא מיומנות. מי שחושב שזה עניין של להרגיש את השוק או ליפול על מניה נכונה משחק משחק שלא בנוי לנצח בו לאורך זמן. אין דבר כזה מניה טובה או מניה רעה. יש טיימינג נכון. יש מחקר מקדים. יש הבנה של הדינמיקה בשוק. ויש נקודות טכניות שבהן הסיכון יורד דרמטית והסיכוי הופך להיות מחושב ולא רגשי. כואב לי לראות אנשים שנכנסים בלי ידע ומחזיקים תיק שהוא בכלל לא שלהם. קצת של השכן, קצת של הקולגה בעבודה, קצת מהמלצה אקראית ברשת. והכי חמור אין להם כלים לנהל את הפוזיציה כשהשוק זז מולם. אין להם תוכנית יציאה. אין להם הבנה של ניהול סיכונים. אין להם שליטה. ובשוק ההון מי שאין לו שליטה אין לו סיכוי לאורך זמן. המציאות פשוטה מי שנכנס בלי ידע בלי הבנה ובלי כלים לא יוכל לייצר רווח עקבי. זה לא אכזרי זו מתמטיקה. השוק מתגמל משמעת, תהליך, למידה ודיוק. מי שבוחר להשקיע בעצמו, להבין את הדינמיקה, ללמוד לקרוא את התמונה הרחבה ולפעול מנקודות שבהן הסיכון מחושב הוא זה שבונה לעצמו עתיד פיננסי אמיתי.
אחרי ההצלחה עם מחשבון המשכנתאות גאה להציג את סימולטור ההשקעות החכם בישראל!
לשימוש חינמי

מה יש בסימלטור?

✅ בניית תיק השקעות אישי – שילוב מדדים (S&P 500, נאסד"ק, ת"א 125, עולמי) או פיקדון בנקאי.

✅ בדיקה היסטורית (Backtesting) – הרצת התיק על נתוני אמת של השוק החל משנת 1928 ועד היום.

✅ חישוב ריאלי vs נומינלי – הצגת שווי התיק במונחי כוח קנייה אמיתיים (בניכוי אינפלציה) בלחיצת כפתור.

✅ מנוע מיסוי חכם – חישוב אוטומטי של מס רווח הון (25%), כולל אפשרות לחישוב מס ריאלי או פטור מלא (קה"ש/IRA).

✅ השוואת אסטרטגיות – בניית מספר תיקים שונים והצגתם אחד מול השני על אותו הגרף.

✅ ניהול עמלות מדויק – הזנת דמי ניהול (מהצבירה) ועמלות קנייה (מההפקדה) כדי לראות את השחיקה האמיתית.

✅ ניהול תזרים חיים – הוספת אירועים עתידיים בציר הזמן: הפקדות חד-פעמיות (ירושה), משיכות (דירה/חתונה) ושינויי שכר.

✅ סימולציית מונטה קרלו – הרצת 1,000 תרחישים סטטיסטיים כדי לראות את ההסתברות להצלחה או לכישלון של התיק.

✅ מצב Drift (סחף) – הדמיית תיק ללא איזון מחדש (Rebalance), שנותן למניות המנצחות "לרוץ" ודוחה תשלום מס.

✅ מבחני קיצון (Stress Test) – בדיקה "מה יקרה אם" יבוא משבר כמו 2008, הבועה של 2000 או "עשור אבוד". לפי מדדים נבחרים

✅ נתונים שקופים – גישה לטבלת נתונים גולמית (Data Inspector) ולפירוט חודשי מלא של כל שנה.

✅ ייצוא ושיתוף – אפשרות להוריד את הנתונים לאקסל (CSV) או ליצור לינק ייחודי לשיתוף התיק עם חברים.
ועוד ועוד ועוד...

לכניסה למחשבון
באם מצאתם באג טעות וכד' אשמח לשמוע
מעוניין להשקיע בקרן סל מחקה S&P בכשרות גלאט הון,
מצאתי את הקרן הזו
מגדל 1162189 עם דמי ניהול אפסיים (0.01),
אבל אני מבין שהיא לא מחקה את כל המדד אלא לפי ערכים של איכות הסביבה וכד'.
אשמח לחוו"ד מהמומחים עליה.
האם הקרן מומלצת בכל זאת להשקעה ארוכת טווח?
אציין שראיתי שהתשואות שלה גבוהות יותר ביחס למחקה S&P של מור 1165810 (דמי ניהול 0.12).

תודה רבה.
ולטובת העצלנים.. ככה בינתיים נראית השנה האחרונה שלנו
צפה בקובץ המצורף 1979520
עם כל הכבוד לעליות היפות של החודש האחרון (שמחקו את הירידות החדות), במבט רחב יותר, המדד עדיין מאכזב למדי, עם עלייה מינורית של 1.74% בלבד מתחילת השנה, ו12.83% בשנה האחרונה.
וזאת לעומת מי שהשקיע בבורסה המקומית במדד 125 שעשה 11.53% מתחילת השנה, ולא פחות מ36.42% בשנה האחרונה.
כשמוסיפים לכך את העובדה ששער הדולר ירד ב3.8% מתחילת השנה, וב5.19% מתחילת השנה, הפערים בין ההשקעות מתחדדים אפילו יותר.
יש סיפור על אדם צעיר שתעה ביער, ואחרי הרבה פיתולים והסתבכויות יותר עמוק ביער ועוד יותר עמוק ביער שהוא נמצא בהם ללא נפש חיה, [אולי כן אבל לא בדרגת מדבר ...] הוא רואה אדם זקן מופלג והוא שואל אותו, אתה יודע איך יוצאים מהיער ? אז הזקן עונה לו את הדרך לצאת אני מחפש כבר 70 שנה ! אבל אני יכול לפחות להגיד לך איפה וודאי אין יציאה איפה וודאי לא לנסות ללכת .

הסיפור הזה הוא משל להרבה דברים :
אני רוצה לקחת אותו בתור משל לנושא של מסחר יומי :
רוב המומחים סוברים שמסחר יומי "גם לאלו שמצליחים בו" זה עדיין פחות רווחי מהשקעה פסיבית לטווח ארוך !
ורובם מפסידים את כספם !
אבל לאלו שבכל זאת מהמרים אולי אצלם זה אחרת והם יעקפו את המדד או שהם יעשו מכה של כסף בפעם אחת ,
אולי
כדאי שהאשכול הזה יהיה תועלת עבורם מה וודאי לא לעשות, מאיזה צורת מסחר וודאי להתרחק ,
הרי כל פעם שעולה כאן אשכול יש כמה שאומרים שהם הצליחו [רובם זה ממסחר לתקופה קצרה ויכול להיות להם הפתעות בהמשך הדרך ...] אולי כדאי שהם יועילו בטובם לתת מניסיונם לאחרים בעיקר מה לא לעשות ! וקצת מה כן לעשות.

אשמח שהאשכול יעלה על אף שמדובר על מסחר יומי.
ושוב אני מדגיש !
רוב המומחים סוברים שמסחר יומי "גם לאלו שמצליחים בו" זה עדיין פחות רווחי מהשקעה פסיבית לטווח ארוך !
ורובם מפסידים את כספם !
ערב טוב
אני רוצה להשקיע 20000 ואח"ז סכום חודשי יחסית (לסביבתי) גבוה
במחקה מדד עולמי או בנאסד"ק 100 וכד' בקרנות איריות
אני קצת מבולבלת
איפה כדאי מבחינת
עמלות
מיסוי
שקל דולר
אני לא רוצה לגעת בזה אלא להשקיע וזהו לא פאסיבי,
אשמח לעזרתכם
@אמת מארץ תצמח @מקצועי בלבד @ה. שלמה @דניאל נבון (אחלה אתר!)
אשמח לעזרת כולכם.
בלי לבלבל אותי תודה.
ואולי באמת כן שווה דרך ברוקר עולמי?
חבל לרוץ ישר לפתיחת חשבון השקעות רגיל לפני שבודקים כל אפיקי ההטבות שפתוחים עבורך. בחשבון השקעות רגיל יש מס רווחי הון, עמלות חודשיות. לפני שנוגעים בזה כדאי לבדוק אפיקים שמקבלים פטור מס או דחיית מס.

כדי להבין את הפער, הנה דוגמה פשוטה.

שני אנשים בני 40 משקיעים אותו מסלול, אותה תשואה של 10% בשנה, אותה הפקדה ראשונית של 20000.

האחד משקיע בחשבון השקעות רגיל בלי עמלות דמי ניהול
הרווח אחרי 20 שנה הוא 114,500.
מס רווחי הון 25% משאיר רווח נטו של 85,912.
יחד עם הקרן יש 105,912.
וזה לפני קיזוז עמלות חודשיות אם יש בברוקר

השני משקיע בקופת גמל להשקעה עם דמי ניהול של 0.8
אחרי 20 שנה הרווח הוא 94,729.
יחד עם הקרן יש 114,729.
ויש אפשרות לקבל פטור מלא ממס בקצבה.

המסר פשוט. לפני שמתמקדים בשאלה איפה לפתוח חשבון, כדאי לבדוק אפיקים שמקטינים מס ומשאירים יותר כסף אצלך. אחרי שממצים את ההטבות אפשר להשלים עם חשבון השקעות רגיל.
בהמשך לאשכול ב2025 שזכה ליותר מ 500 הצבעות. ווהויכוח עדיין לא הוכרע, מי צדק?! הטוענים לדישדוש או הטוענים לטיפוס? היום אנחנו מכריזים על הימור חדש ל2026! האם הS&P 500 ימריא או ינחת. תנו בראש!
הי אני לא מצליח להוסיף סקר. @הכלבויניק פרוג ב2026 חוזר לשנות ה90?

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  3  פעמים
למעלה