דיון השקעה בהודו, הזדמנות?

• הוסף לסימניות
מדד (נתונים ל-27.02.2026)MSCI India (INDA)FTSE India RIC Capped (FLIN)
מספר חברות (Constituents)
163

272
משקל 10 החזקות הגדולות
36.11%

32.47%
החזקה גדולה ביותר (HDFC Bank)
7.37%

6.32%
מכפיל רווח (P/E)
25.36
לא מופיע במסמך
מכפיל רווח עתידי (Forward P/E)
21.31
לא מופיע במסמך
תשואת דיבידנד
1.18%

1.21%
מגזר הפיננסים (Financials)
29.9%

28.37%
מגזר התעשייה (Industrials)
10.79%

13.50%
מגזר הטכנולוגיה (Information Tech)
7.89%

8.75%
תשואה שנתית ב-5 שנים האחרונות
14.07%

10.3%
דמי ניהול0.65%0.19%
סטיית תקן (סיכון) ב-5 שנים
13.18%

15.3%

• הוסף לסימניות
מאמין בה לטווח הארוך, כשחקן שיתפוס מקום דומיננטי בשוק העולמי.
כמה אחוז מהתיק שלך נחשפת להודו?
לא מבין כלום בהודו, אבל תאה באמת חושב שיש מצב שתיק מוטה 10 אחוז להודו, יהיה בטוח יתר מתיק 100 אחוז ארהב?

• הוסף לסימניות
בהנחה שזו ההחזקה הפרטנית היחידה שיש לך אולי.
זה לא משנה.
בכל סיטאוציה שהיא - החזקה פרטנית של הודו = החלטה מודעת להחזיק בה מעבר לחלק.
האופציה היחידה שלא, זה במקרה שאני מחזיק את כל העולם מלבד הודו - ואז את הודו.

כי אם למשל התיק שלי כולו סנופי, ואני מחזיק בנוסף הודו (גם אם רק 3%), זה גם החלטה להמר על הודו יותר מעל כל העולם (-שאני לא נותן לו מקום בתיק שלי).

• הוסף לסימניות
זה לא משנה.
בכל סיטאוציה שהיא - החזקה פרטנית של הודו = החלטה מודעת להחזיק בה מעבר לחלק.
האופציה היחידה שלא, זה במקרה שאני מחזיק את כל העולם מלבד הודו - ואז את הודו.

כי אם למשל התיק שלי כולו סנופי, ואני מחזיק בנוסף הודו (גם אם רק 3%), זה גם החלטה להמר על הודו יותר מעל כל העולם (-שאני לא נותן לו מקום בתיק שלי).
מי שמידרדר או מבחירה נניח ל 40 - 50 אחוז מהתיק החזקות פרטניות כאלה ואחרות, אז סוף כל סוף ימצא עצמו שוב עם כ 3-4 אחוז חשיפה להודו ובטח לא ביחס משמעותי מעבר למשקל שלה.

מאד מבלבל ומטעה לבנות תיק עם חשיפה נכונה , גם לא גבוהה מדי ומאידך לא נמוכה מדי בהתאם לרצון שלך "להמר" על מדד או מניה מסוימת.
חשוב לפזר, אבל גם לא להתפזר, ואם החזקה פרטנית ממילא לא מביאה לך חשיפה מיוחדת, היא מיותרת.
כמה שפחות שורות בתיק בריא.

• הוסף לסימניות
מי שמידרדר או מבחירה נניח ל 40 - 50 אחוז מהתיק החזקות פרטניות כאלה ואחרות, אז סוף כל סוף ימצא עצמו שוב עם כ 3-4 אחוז חשיפה להודו ובטח לא ביחס משמעותי מעבר למשקל שלה.

מאד מבלבל ומטעה לבנות תיק עם חשיפה נכונה , גם לא גבוהה מדי ומאידך לא נמוכה מדי בהתאם לרצון שלך "להמר" על מדד או מניה מסוימת.
חשוב לפזר, אבל גם לא להתפזר, ואם החזקה פרטנית ממילא לא מביאה לך חשיפה מיוחדת, היא מיותרת.
כמה שפחות שורות בתיק בריא.
מתנצל ממש, אך לא הבנתי את תגובתך.
עניתי משהו מאד פשוט:
הקצאה של 3% להודו - מתאימה רק אם זה כחלק מהמדד העולמי.
ברגע שזה מלבד ההחזקה הרגילה שלי במדד עולמי, או שאני בכלל לא מחזיק במדד עולמי - זה בהכרח החלטה מודעת 'להמר' במידה מסויימת על הודו. כי ה 3% לא נובע מחמת שזה חלקה במדד העולמי - כי עובדה שאני שלא מחזיק בכל שאר הכלכלות שבו באחוז שכזה.

• הוסף לסימניות
מתנצל ממש, אך לא הבנתי את תגובתך.
עניתי משהו מאד פשוט:
הקצאה של 3% להודו - מתאימה רק אם זה כחלק מהמדד העולמי.
ברגע שזה מלבד ההחזקה הרגילה שלי במדד עולמי, או שאני בכלל לא מחזיק במדד עולמי - זה בהכרח החלטה מודעת 'להמר' במידה מסויימת על הודו. כי ה 3% לא נובע מחמת שזה חלקה במדד העולמי - כי עובדה שאני שלא מחזיק בכל שאר הכלכלות שבו באחוז שכזה.
אז זה גבוה ביחס לתיק שלך. ההימור שלך על הודו חיובי לעומת ההימור השלילי שלך על דברים אחרים.
אבל ההחזקה שלך בהודו לא מסוכנת מאותגרת או מרגשת.
אז אם החטא היחיד שלך בהחזקה פרטנית היא הודו, ואז אתה מחזיק בה לערך 7 אחוז זה משהו אחר.
וקשה לי להאמין שיש לך החזקה פרטנית אחת.
אז למצוא את אחוז החשיפה המדויק, וכל עוד הוא לא באופן פרטני כ 7-10 אחוז מובק לא הייתי מתרגש.
מעבר לזה וצפונה הייתי טורח להסביר לך למה זה טעות. אבל בלי המלצה.

• הוסף לסימניות
אז זה גבוה ביחס לתיק שלך. ההימור שלך על הודו חיובי לעומת ההימור השלילי שלך על דברים אחרים.
אבל ההחזקה שלך בהודו לא מסוכנת מאותגרת או מרגשת.
אז אם החטא היחיד שלך בהחזקה פרטנית היא הודו, ואז אתה מחזיק בה לערך 7 אחוז זה משהו אחר.
וקשה לי להאמין שיש לך החזקה פרטנית אחת.
אז למצוא את אחוז החשיפה המדויק, וכל עוד הוא לא באופן פרטני כ 7-10 אחוז מובק לא הייתי מתרגש.
מעבר לזה וצפונה הייתי טורח להסביר לך למה זה טעות. אבל בלי המלצה.
מי אמר שזה מסוכן?
דובר האם זה אקטיבי או לא.
ובכן, זה מעט אקטיבי.

להחזיק 1% של מניה ספציפית, זה גם לא מסוכן, ועדיין אקטיביות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...