SOS מטבח

אילה ר.

משתמש פעיל
הכנתי בצק לחלות והוא עמד יותר מדי זמן ויש לו ריח חמוץ,
יש מה לעשות איתו?
 

חנה הינדה

משתמש מקצוען
הכנתי סיר גדול של מרק ירקות עכשיו מוכן וכיביתי את האש
בד"כ מכניסה למקרר מיד אבל הוא ממש גדול ואין לי מקום וגם פוחדת שיהרוס את האוכל במקרר כי הוא גדול ורותח
זה בסדר להשאיר אותו עד הבוקר בחוץ? ובבוקר ישר לחלק למנות להקפאה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הכנתי סיר גדול של מרק ירקות עכשיו מוכן וכיביתי את האש
בד"כ מכניסה למקרר מיד אבל הוא ממש גדול ואין לי מקום וגם פוחדת שיהרוס את האוכל במקרר כי הוא גדול ורותח
זה בסדר להשאיר אותו עד הבוקר בחוץ? ובבוקר ישר לחלק למנות להקפאה
בכל מקרה לא מכניסים סיר רותח למקרר.
אם תניחי אותו במקום קריר ממש כמו מרפסת שירות, נראה לי אין בעיה
 

שאפומדיה

משתמש מקצוען
אני באמצע להכין סופלה
חסר לי מרגרינה
איך ממרים את זה?
וגם למה ואיך ממרים
חצי כוס (70 גרם) קמח תופח

תודה רבה!
 

saryk

משתמש מקצוען
אני באמצע להכין סופלה
חסר לי מרגרינה
איך ממרים את זה?
וגם למה ואיך ממרים
חצי כוס (70 גרם) קמח תופח

תודה רבה!
עולם קטן :)
הרגע פתחתי את פרוג כדי לחפש מתכון לסופלה ללא מרגרינה, כי בדיוק נגמרה לי המרגרינה...
בכל אופן, מצאתי את האשכול הזה: (יש לך שם מענה גם למרגרינה וגם לקמח)
סופלה
 

nicky

משתמש מקצוען
כמה זמן אפשר לבשל מרק עוף? העמדתי אותו בערך ב10 -10.30, והוא עדיין לא נראה מספיק ׳בשל׳.. אפשר להשאיר אותו על אש קטנה עד כניסת שבת? או שיחמיץ?

אותה שאלה גם לגבי צ׳ולנט.. אפשר להעמיד עכשיו ושיתבשל עד כניסת שבת? (בד״כ הייתי נותנת לו להתבשל שעה וחצי בערך לפני המעבר לפלטה.. פה זה יוצא קצת יותר)
 

שאפומדיה

משתמש מקצוען
כמה זמן אפשר לבשל מרק עוף? העמדתי אותו בערך ב10 -10.30, והוא עדיין לא נראה מספיק ׳בשל׳.. אפשר להשאיר אותו על אש קטנה עד כניסת שבת? או שיחמיץ?

אותה שאלה גם לגבי צ׳ולנט.. אפשר להעמיד עכשיו ושיתבשל עד כניסת שבת? (בד״כ הייתי נותנת לו להתבשל שעה וחצי בערך לפני המעבר לפלטה.. פה זה יוצא קצת יותר)
לגבי הצונט
כל המוסיף בישול הרי זה משובח
צונט שלא מפסיקים אותו מאז תחילת הבישול הוא עובר מייד אח"כ לפלטה
זה הרבה יותר ניהיה 'צונט'
ויותר טעים
פשוט מה שתעשי לאחר שהוא רתח תשימי על האש הכי נמוכה על הלהבה הכי נמוכה
ותשמרי על איזון נכון של מים
 

nicky

משתמש מקצוען
לגבי הצונט
כל המוסיף בישול הרי זה משובח
צונט שלא מפסיקים אותו מאז תחילת הבישול הוא עובר מייד אח"כ לפלטה
זה הרבה יותר ניהיה 'צונט'
ויותר טעים
פשוט מה שתעשי לאחר שהוא רתח תשימי על האש הכי נמוכה על הלהבה הכי נמוכה
ותשמרי על איזון נכון של מים
תודה!!
 

תהילושש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן

בת ישראל

משתמש צעיר
הכנתי את הקייקפאפס המרשימים של @hbecker
אני צריכה אותם רק למחר בערב (הם כבר מצופים שוקולד)
איך הכי טוב לשמור אותם? בקופסה אטומה בארון? במקפיא? מקרר?
תודה מראש!
 

אש קודש!

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הכנתי את הקייקפאפס המרשימים של @hbecker
אני צריכה אותם רק למחר בערב (הם כבר מצופים שוקולד)
איך הכי טוב לשמור אותם? בקופסה אטומה בארון? במקפיא? מקרר?
תודה מראש!
הם בלי קצפת?
אם הם בלי אפשר בארון.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הכנתי את הקייקפאפס המרשימים של @hbecker
אני צריכה אותם רק למחר בערב (הם כבר מצופים שוקולד)
איך הכי טוב לשמור אותם? בקופסה אטומה בארון? במקפיא? מקרר?
תודה מראש!
הייתי מקפיאה ומוציאה מחר ומפשירה ואז מקשטת
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  6  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה