כן. ממךואם הוא לא אוכל ולא נהנה... עדיין יש סיכוי שהם ילמדו?
כן. ממךואם הוא לא אוכל ולא נהנה... עדיין יש סיכוי שהם ילמדו?
לגבי גלוטן -
בגלל שהחיטה היום מהונדסת כל כך, ומרוססת כל כך (אחד הגידולים הכי מרוססים כיום בעולם)
כן.האם יש הרבה ביקוש לחיטה, אז מהנדסים את החיטה
ברור שהחיטה היא הדגן המבוקש ביותר.הדבר הזה עלה המון באשכול.
למה דווקא החיטה מהונדסת ולא שאר הדגנים ככוסמין ודומיו?
בגלל מחיר? או היצע וביקוש?
האם יש הרבה ביקוש לחיטה, אז מהנדסים את החיטה,
אם היה יותר ביקוש לכוסמין, היו מהנדסים את הכוסמין? או שזה כבר נעשה מאליו?
אשמח להבין את הנקודה הזו...
הערת אגב,ברור שהחיטה היא הדגן המבוקש ביותר.
כל הפחמימות כמו פסטה, פתיתים וכו'-חיטה (גם אם מלאה)
כל החטיפים כמו ביסלי, בייגלך, פיתה קראנץ' וכו-חיטה
ועכשיו פני לעמדת הלחמים, מה אחוז הלחמים מחיטה, ומה משאר הדגנים.........
בקיצור,
החיטה מבוקשת יותר מכל דגן.
להנדס את הכוסמין- יכול להיות שזה יקרה אבל לא בעתיד הקרוב
הוא עדיין לא מבוקש בכמויות שכאלה
ווווואואמא שלי, גננת, מספרת שהילדים שמביאים לגן כריכים מקמח מלא עם חסה ונבטים - הם הילדים שמתכופפים מתחת לכסאות של הגן להרים את כל העדשים שנפלו מהיד של הגננת.....
בריאות זה לא עוד משהו זה חיים. ויותר מזה זה איכות חיים.ווווואו
לקחת לי את המילים מהפה
מכירה מישהי שכל החיים שחה זה אוכל בריא לבעל ולילדים וכמובן לה-אוקי צודקת
אבל איך היא סיפרה-"תפסתי" את חבילת הבמבה שבעלי אכל אתמול בלילה בפח
והילדים שלה? בכלל זוכרת שהיא הסכימה לבן שלה רק כדור גלידה אבל כנראה מי שחילק החליט לפרגן לו יותר אחרי שסיים את הכדור
ההטרף שהוא אכל את הכדור הנוסף היה נראה זוועתי
נקודה למחשבה
אישית יש לי סלידה מאוכל בריא אחרי הסיטואציות הקטנות האלו
בגדול אני משתדלת, אבל לא סובלת את צורת הדחיפה הזו של אוכל בריא
ציינתי שאני משתדלת ומעריכהבריאות זה לא עוד משהו זה חיים. ויותר מזה זה איכות חיים.
אז בגלל כמה מקרים שהבעל אכל במבה (כן מותר מידי פעם)
או שהילדים עשו פדיחות ולקחו אוכל בשמחות...
בגלל זה עדיף שיאכלו ג'אנק פוד כל היום?? לכן אני יתן לי לילד שלי משהו שלא טוב לו??
לדעתי זה פשוט תירוץ... הרבה יותר נוח לאכול ג'אנק ביד מיד...
בגיל הצעיר בריאות זו המלצה ובגיל המבוגר זה הופך לחובה!
ומתי היום מתחילים עם התסמינים של סכרת וכדו', את יודעת? באזור גיל 30. מזעזע! עוד לא מחצית מהחיים...
שלא נדבר על ילדים שסובלים מהשמנת יתר, הפרעות קשב וכו' וכו'.
כמובן שאני לא מדברת על קיצוניות ברמה שלא מתאימה לילדים/מבוגר כל אחד לפי יכולתו אבל כל דבר לא טוב שנשאר מחוץ לפה הוא בונוס (כן גם אם מדובר בכפית סוכר פחות כל פעם).
אובססיה היא בעיה נפשית.ציינתי שאני משתדלת ומעריכה
אבל כשאמא דוחפת לילד/כדוגמאת טעימות וכו והוא לא בקטע ואומרים תנסי שוב ושוב ודוגמא אישית ואז היא נהיית מתוסכלת ואובססיבית והילד שלה קולט שאם לא יאכל יעשה עוול
אז נכון שעכשיו הוא אוכל אבל רק עכשיו
יגיע יום והוא פשוט "יקיא" את כל התפריט הנוראי מבחינתו
ככה מרגיש לי האשכול לנסות להכניס בכל מחיר
ולפעמים מחיר=נזק
ווואוהכל ענין של הרגל.
של הגוף, אני מתכוונת.
כלומר- מי שרגיל לאכול הרבה סוכר לא יהיה לו טוב להוריד. וכן להפך.
סבא רבא שלי חי מושלם עד יותר מ100 עם סוכר בכמות שמבחיל לחשוב על זה. היה שם בקפה סוכר יותר ממים, ושותה כזה קפה מס' פעמים ביום.
מכירה אדם זקן (בן כמעט 100) שחי נטו מג'נק פוד. 'מבשל' לעצמו לבד מרק אינסטנט ומנות חמות. אוכל עוגות גבינה ושותה קולה. הבנאדם עצמאי לגמרי, נהג עד גיל 92, ומתפקד פרפקט גם יחסית לצעירים ממנו ב10 שנים לפחות. כשהיה בן 82 הוא קרא ספר של הרב אסחייק ולקח את זה קשה... הוא התחיל לשמור על ההוראות שבספר, עד שהחל לסבול מכאבי בטן חזקים. הלך לרופא וסיפר לו מה שקרה. אמר לו הרופא- תמשיך לאכול סוכר ושטויות, זה מה שטוב לגוף שלך... וב"ה כאבי הבטן חלפו....
לא ממליצה לאף אחד לאכול כמוהו, לא כל גוף מסוגל להתמודד עם כל זה.
אבל זה רק סימן לכך שזה מאד מאד ענין של הרגל. גוף שרגיל רק לקמח מלא, יסבול כשיניסו לו קמח לבן.
אז למה להרגיל את הגוף שלי לאוכל פחות טעים??????????
בריאות זה לא עוד משהו זה חיים. ויותר מזה זה איכות חיים.
בגיל הצעיר בריאות זו המלצה ובגיל המבוגר זה הופך לחובה!
ומתי היום מתחילים עם התסמינים של סכרת וכדו', את יודעת? באזור גיל 30. מזעזע! עוד לא מחצית מהחיים...
שלא נדבר על ילדים שסובלים מהשמנת יתר, הפרעות קשב וכו' וכו'.
הלוואי וכולם היו מקפידים ומשקיעים כמוך!לדעתי חשוב לא להסחף אבל להשתדל להתנזר ממתועש, אני למשל לא מונעת מילדי פיצה אבל הפיצה שהם אוכלים זו פיצה שהכנתי לבד, מבצק שמכיל רק קמח מים ומשרים ללא כל מיני חומרים משונים, רוטב עגבניות שהכנתי מעגבניות טריות, וגבינה טובה למעלה. (למי שנבהלת, פעם בכמה זמן אני מכינה כמות גדולה של בצק, מחלקת לשקיות ויש ללתקופה, אותו דבר גם לרוטב עגבניות.)
וכן הלאה - מכינה לבד שניצל במחבת טובה שלא צריכה הרבה שמן, לא משתמשת באבקת מרק אלא בירקות עליים, משתדלת להכין לחם במכונת לחם במקום לקנות או לקנות פיתה ולא לחם (רק תעשו השוואה בין הרכיבים של שניהם ותזדעזעו!)
תמיד יש על השיש פירות וירקות שטופים שאפשר לקחת לנשנש, ולכל ילד בקבוק מים מלא שיוכל לשתות מתי שרק רוצה.
או לקנות פיתה ולא לחם
מעניין. האנשים שאני מכירה שהאריכו ימים אכלו רק אוכל בריא והתעמלו כל החיים. זה כתוב ברמב"ם.הכל ענין של הרגל.
של הגוף, אני מתכוונת.
כלומר- מי שרגיל לאכול הרבה סוכר לא יהיה לו טוב להוריד. וכן להפך.
סבא רבא שלי חי מושלם עד יותר מ100 עם סוכר בכמות שמבחיל לחשוב על זה. היה שם בקפה סוכר יותר ממים, ושותה כזה קפה מס' פעמים ביום.
מכירה אדם זקן (בן כמעט 100) שחי נטו מג'נק פוד. 'מבשל' לעצמו לבד מרק אינסטנט ומנות חמות. אוכל עוגות גבינה ושותה קולה. הבנאדם עצמאי לגמרי, נהג עד גיל 92, ומתפקד פרפקט גם יחסית לצעירים ממנו ב10 שנים לפחות. כשהיה בן 82 הוא קרא ספר של הרב אסחייק ולקח את זה קשה... הוא התחיל לשמור על ההוראות שבספר, עד שהחל לסבול מכאבי בטן חזקים. הלך לרופא וסיפר לו מה שקרה. אמר לו הרופא- תמשיך לאכול סוכר ושטויות, זה מה שטוב לגוף שלך... וב"ה כאבי הבטן חלפו....
לא ממליצה לאף אחד לאכול כמוהו, לא כל גוף מסוגל להתמודד עם כל זה.
אבל זה רק סימן לכך שזה מאד מאד ענין של הרגל. גוף שרגיל רק לקמח מלא, יסבול כשיניסו לו קמח לבן.
אז למה להרגיל את הגוף שלי לאוכל פחות טעים??????????
אמא אני רוצה משהו טעיםלנשנש קולורבי עם לימון
אמא אני רוצה משהו טעים
מה?
קלמנטינה
זה מה שהילד הזה ביקש לפני שנה וחצי
היום שום כלום-רק איגלויים וחטיפים והוא עוד לא בן 5
באמת? כל האנשים שאת מכירה שהאריכו ימים היו כאלו שאכלו רק אוכל בריא?!מעניין. האנשים שאני מכירה שהאריכו ימים אכלו רק אוכל בריא והתעמלו כל החיים. זה כתוב ברמב"ם.
לדעתי צריך איזון. חושבת שמשפחה שאצלם ג'אנק פוד זה מוקצה מחמת מיאוס הילדים יכלום לפתח ריאקציה.
אני הייתי הולכת על הצד החיובי: ירקות ופירות זמינים בבית, ארוחות בריאות, נשנושים בריאים, דוגמא אישית והרגלים טובים שילוו את הילדים.
לא צריך ללמד ילד לאכול צ'יפס, צריך ללמד אותו לנשנש קולורבי עם לימון. אחת הגננות של הילדים שלי לא האמינה שפריכיות וגזר אצלנו זה נחשב אוכל טעים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
4.06
כ"ז אייר
קורס משולב בינה מלאכותית
קורס פיתוח ובניית אתרים
קריירה מתקדמת, ביקוש עצום, וממוצע משכורות גבוה במיוחד!
מלגות גבוהות ומשתלמות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
18.06
י"ב סיוון
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
פוטושופ לצלמים
עם אופק עוגן
כלים מתקדמים, טכניקות חדשות ובינה מלאכותית בפוטושופ לצלמים בעידן 2024
לתלמידים ובוגרים בלבד!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק יב
א לַמְנַצֵּחַ עַל הַשְּׁמִינִית מִזְמוֹר לְדָוִד:ב הוֹשִׁיעָה יְהוָה כִּי גָמַר חָסִיד כִּי פַסּוּ אֱמוּנִים מִבְּנֵי אָדָם:ג שָׁוְא יְדַבְּרוּ אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ שְׂפַת חֲלָקוֹת בְּלֵב וָלֵב יְדַבֵּרוּ:ד יַכְרֵת יְהוָה כָּל שִׂפְתֵי חֲלָקוֹת לָשׁוֹן מְדַבֶּרֶת גְּדֹלוֹת:ה אֲשֶׁר אָמְרוּ לִלְשֹׁנֵנוּ נַגְבִּיר שְׂפָתֵינוּ אִתָּנוּ מִי אָדוֹן לָנוּ:ו מִשֹּׁד עֲנִיִּים מֵאַנְקַת אֶבְיוֹנִים עַתָּה אָקוּם יֹאמַר יְהוָה אָשִׁית בְּיֵשַׁע יָפִיחַ לוֹ:ז אִמֲרוֹת יְהוָה אֲמָרוֹת טְהֹרוֹת כֶּסֶף צָרוּף בַּעֲלִיל לָאָרֶץ מְזֻקָּק שִׁבְעָתָיִם:ח אַתָּה יְהוָה תִּשְׁמְרֵם תִּצְּרֶנּוּ מִן הַדּוֹר זוּ לְעוֹלָם:ט סָבִיב רְשָׁעִים יִתְהַלָּכוּן כְּרֻם זֻלּוּת לִבְנֵי אָדָם: