בשרי שיתוף | מתכון לכבד קצוץ הנמכר בישיבה (המשך לצ'ולנט)

פיקולומאן

משתמש חדש
לגבי כבד טחון. יש 3 אופנים: א. לקצוץ עם סכין. זה הכבד הקצוץ המקורי עוד מחו"ל. ב. מכונת בשר.אז זה טחון אך מרגישים קצת את הכבד ג. בבלנדר חזק. רק שאז זה לא נקרא כבד קצות אלא 'פטה כבד' ומתאים מאד למריחה. וכנ"ל האופן הג' מאד טעים ואיכותי.

אני שם סוכר חום או לבן. זה חובה בציבול הכבד. יתכן בהחלט שסילאן עדיף.
 

איש גם זו

משתמש רשום
לגבי כבד טחון. יש 3 אופנים: א. לקצוץ עם סכין. זה הכבד הקצוץ המקורי עוד מחו"ל. ב. מכונת בשר.אז זה טחון אך מרגישים קצת את הכבד ג. בבלנדר חזק. רק שאז זה לא נקרא כבד קצות אלא 'פטה כבד' ומתאים מאד למריחה. וכנ"ל האופן הג' מאד טעים ואיכותי.

אני שם סוכר חום או לבן. זה חובה בציבול הכבד. יתכן בהחלט שסילאן עדיף.
אם שמים בצל מטוגן, לא צריך סוכר... כי בצל מטוגן הוא מתוק...
 

פיקולומאן

משתמש חדש
מנסיון! בצל מטוגן לא מספיק. חובה למתק את הכבוד. וכנראה שסילאן הכי מיוחד. אני גם הוספתי מעט פיתה שספגתי במים וסחטתי ידנית מהמים. ולאחר מכן הוספתי לטחינה. זה הופך את הכבד למרקם נימוח וטעים.
 

איש גם זו

משתמש רשום
מנסיון! בצל מטוגן לא מספיק. חובה למתק את הכבוד. וכנראה שסילאן הכי מיוחד. אני גם הוספתי מעט פיתה שספגתי במים וסחטתי ידנית מהמים. ולאחר מכן הוספתי לטחינה. זה הופך את הכבד למרקם נימוח וטעים.
מניסיון שלי, אני מכין כבד במוסד... 3 ק"ג כבד מטגן 10 ק"ג בצל. 100 ביצים קשות. ומוסיף רק מלח ופלפל שחור....(שמן יש בשפע מהבצל המטוגן.) מכניס הכל במטחנת בשר ויש לי מעדן.
 

saralulu

משתמש מקצוען
הכי טוב להכין ולאכול כבד בבית... הכמויות של הבצל והביצים ביחס לכבד.....
 

H. Clin

משתמש מקצוען
מנסיון! בצל מטוגן לא מספיק. חובה למתק את הכבוד. וכנראה שסילאן הכי מיוחד. אני גם הוספתי מעט פיתה שספגתי במים וסחטתי ידנית מהמים. ולאחר מכן הוספתי לטחינה. זה הופך את הכבד למרקם נימוח וטעים.
אני לא מוסיפה סוכר או סילאון ומאוד אוהבים את זה פה.
 

בכיוון הנכון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
הטיפ שלי לכבד קצוץ הכי רך ונימוח שיש:

לא מוסיפים ביצים קשות!
לוקחים ביצים חיות, ובסוף הטיגון של הכבד והבצל, מוסיפים 2/3 ביצים כמו חביתה על הכבד.
לא לטגן יותר מידי אלא ממש כשהביצים מתחילות להתגבש ולהתקשות-לכבות את האש ולטחון מיד.

יוצא רך ברמה אחרת..
 

yakov ysrel

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
הטיפ שלי לכבד קצוץ הכי רך ונימוח שיש:

לא מוסיפים ביצים קשות!
לוקחים ביצים חיות, ובסוף הטיגון של הכבד והבצל, מוסיפים 2/3 ביצים כמו חביתה על הכבד.
לא לטגן יותר מידי אלא ממש כשהביצים מתחילות להתגבש ולהתקשות-לכבות את האש ולטחון מיד.

יוצא רך ברמה אחרת..
אני (בטעם שלי) חולק לחלוטין
ניסיתי את זה בעבר וזה יוצא הרבה פחות טעים
 

משה 05276

משתמש מקצוען
רק אני לא מצליח להבין למה צריך כאלה כויות של בצל וביצים
ל500 גר כבד מספיק 1 ק"ג בצל ו4 ביצים
 

yakov ysrel

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
מצד מה פחות טעים.??
מצד המרקם, או שמרגישים אם הטעם של הביצים, רק מידי?
לא יודע אבל זה יצא פחות טעים

רק אני לא מצליח להבין למה צריך כאלה כויות של בצל וביצים
ל500 גר כבד מספיק 1 ק"ג בצל ו4 ביצים
אפשר כתבתי מה אני עושה וזה כמות גדולה אבל טעם עדיין מעולה
 

המקלטת

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
מה לגבי לטחון במג'ימיקס? (בסכין)
כמו מה זה יוצא?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה