תוספות מתכון פשוט ומושלם לקוגל אטריות אמיתי וכהה

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
ניסיתי המון מתכונים
או שלא יצא מספיק טעים
או שיצא קצת יבש..
וגם רציתי שיהיה כהה כמו של המעדניות
אז השבוע הכנתי ויצא כזה טעיםםםם עסיסי ומתובל טוב!
אני שמחה שאני מגיעה לזה לשתף אתכם
מצרפת לכם גם תמונה ממה שנישאר
IMG_0198.jpg


אז יאלה למתכון! ממש פשוט וקל, רק נשמע מורכב..

כל 200 גר'+ביצה (M) זה תבנית קוגל אחת
אני מכינה לפי 3 תבניות - 600 גר'

שלב ראשון:
מעמידים 2 סירים:
סיר אחד לבישול האיטרות: 600 גר' אטריות + מים לכיסוי מלא ויותר של האטריות + מלח - לבשל לפי הוראות יצרן.
וסיר שני עם הקרמל: 250 גרם סוכר + 250 מ"ל שמן לערבב יחד - ולבשל על להבה בינונית נמוכה. ולא לגעת!
ולהדליק את התנור על 175 מעלות.

שלב שני:
האטריות מוכנות ומעבירים למסננת ומיד לקערה אטומה ומוסיפים:
3 ביצים (M)
1/2 כוס סוכר
כף מלח לפחות
2 כפיות פלפל שחור (אפשר יותר.. כמה שאתם אוהבים פיקנטי)

שלב שלישי:
את הקרמל שעל האש אסור לעזוב. השגחה כל הזמן אסור לגעת בכלל! ברגע שכל שטח הסיר נהיה כהה יפה עם בעבוע עדין זה מוכן ואז לשפוך בזהירות רבה על האטריות הרותחות (עם הביצים והתבלינים) ולערבב במהירות הכל יחד בעזרת כף גדולה.
אם קצת נקרש חלק מהסוכר - לא קריטי. מערבבים היטב הכל הכל למשך דקה עד שאלה שאולי יתקשו - יתרככו יותר.
לטעום את העיסה (ביצים חיות - אז לא צריך לבלוע) להוסיף מלח/פלפל במידה ונצרך.

שלב רביעי:
לחלק לתבניות (200 גר'=תבנית)
ולהכניס לתנור הרותח כשהן מכוסות בנייר אלומיניום

שלב חמישי:
לאחר שעה וחצי להסיר את הנייר אלומיניום
לקחת כוס מים ולשפוך על התבניות שכל חלק יקבל מים ולהמשיך את האפיה
לאחר חצי שעה לסגור את התנור ולא לגלות שמוכן כדי שלא יגמר עד שבת הכל...

יוצא מאוד טעים כששמים על הפלטה איזה שעתיים ויותר משבח את הטעם מאוד!
(רק לשים לב שלא מתייבש מידיי - תלוי במים ששמנו בתנור)


בתאבון!
ממש אשמח לשמוע איך היה לכם!
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
את סתם עובדת קשה :(
נסית הכל בסיר אחד?
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
איך בדיוק?
את המים אני חייבת לסנן.
וזה ממש לא קשה :)
בצורה שאני מכינה לא מבשלים את האטריות לפני ועושים הכל בסיר אחד.

והקוגל שלך נראה מאוד טעים.
 

משה 05276

משתמש מקצוען
ניסיתי המון מתכונים
או שלא יצא מספיק טעים
או שיצא קצת יבש..
וגם רציתי שיהיה כהה כמו של המעדניות
אז השבוע הכנתי ויצא כזה טעיםםםם עסיסי ומתובל טוב!
אני שמחה שאני מגיעה לזה לשתף אתכם
מצרפת לכם גם תמונה ממה שנישאר
צפה בקובץ המצורף 1574993

אז יאלה למתכון! ממש פשוט וקל, רק נשמע מורכב..

כל 200 גר'+ביצה (M) זה תבנית קוגל אחת
אני מכינה לפי 3 תבניות - 600 גר'

שלב ראשון:
מעמידים 2 סירים:
סיר אחד לבישול האיטרות: 600 גר' אטריות + מים לכיסוי מלא ויותר של האטריות + מלח - לבשל לפי הוראות יצרן.
וסיר שני עם הקרמל: 250 גרם סוכר + 250 מ"ל שמן לערבב יחד - ולבשל על להבה בינונית נמוכה. ולא לגעת!
ולהדליק את התנור על 175 מעלות.
שלב ראשון מעמידים סיר ובו מקרמלים את הסוכר
שלב שני:
האטריות מוכנות ומעבירים למסננת ומיד לקערה אטומה ומוסיפים:
3 ביצים (M)
1/2 כוס סוכר
כף מלח לפחות
2 כפיות פלפל שחור (אפשר יותר.. כמה שאתם אוהבים פיקנטי)
שלב שני כשהסוכר חום ויפה שמים עליו את האיטריות ומים ואת התבלינים מים שיכסה את האיטריות לבשל ללא מכסה עד שנגבר המים

שלב שלישי:
את הקרמל שעל האש אסור לעזוב. השגחה כל הזמן אסור לגעת בכלל! ברגע שכל שטח הסיר נהיה כהה יפה עם בעבוע עדין זה מוכן ואז לשפוך בזהירות רבה על האטריות הרותחות (עם הביצים והתבלינים) ולערבב במהירות הכל יחד בעזרת כף גדולה.
אם קצת נקרש חלק מהסוכר - לא קריטי. מערבבים היטב הכל הכל למשך דקה עד שאלה שאולי יתקשו - יתרככו יותר.
לטעום את העיסה (ביצים חיות - אז לא צריך לבלוע) להוסיף מלח/פלפל במידה ונצרך.
שלב שלישי כשנגמר המים מוסיפים את הביצים ומיד מערבבים שלא יצא חביתה
שלב רביעי:
לחלק לתבניות (200 גר'=תבנית)
ולהכניס לתנור הרותח כשהן מכוסות בנייר אלומיניום
אין צורך לכסות אופים על חום 180
שלב חמישי:
לאחר שעה וחצי להסיר את הנייר אלומיניום
לקחת כוס מים ולשפוך על התבניות שכל חלק יקבל מים ולהמשיך את האפיה
לאחר חצי שעה לסגור את התנור ולא לגלות שמוכן כדי שלא יגמר עד שבת הכל...

יוצא מאוד טעים כששמים על הפלטה איזה שעתיים ויותר משבח את הטעם מאוד!
(רק לשים לב שלא מתייבש מידיי - תלוי במים ששמנו בתנור)


בתאבון!
ממש אשמח לשמוע איך היה לכם!
השלב החמישי פשוט מיותר
 

משה 05276

משתמש מקצוען
היה נראה לי בוטה מידי כתגובה למישהי ששיתפה במתכון מוצלח שלה.
מש לא התכוונתי פשוט מישהוא כתב שהיא עובדת קשה
והיא שאלה
איך בדיוק?
את המים אני חייבת לסנן.
וזה ממש לא קשה :)
אז ניסתי לענות לה לפי סדר המתכון שלה

הוי דן את כל האדם לכף זכות
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
שלב ראשון מעמידים סיר ובו מקרמלים את הסוכר

שלב שני כשהסוכר חום ויפה שמים עליו את האיטריות ומים ואת התבלינים מים שיכסה את האיטריות לבשל ללא מכסה עד שנגבר המים


שלב שלישי כשנגמר המים מוסיפים את הביצים ומיד מערבבים שלא יצא חביתה

אין צורך לכסות אופים על חום 180

השלב החמישי פשוט מיותר
חחחח צחקתי בקול :)

אני ממש שמחה לשמוע על עוד טכניקות שעובדות. לא חשבתי שאני המצאתי את המתכון לקוגל הבלעדי... חח
אבל להחליט איך בדיוק בדיוק אמורים להכין, ומה מיותר, - זה לא כ"כ לעניין לפני שטעמתם וראיתם את התוצאה שלנו :)

אם שלכם טעים - המשיכו בו !!
שיתפתי בצורה שלי המוצלחת והטעימה לנו

ולישראל שלום!
 

משה 05276

משתמש מקצוען
חחחח צחקתי בקול

אני ממש שמחה לשמוע על עוד טכניקות שעובדות. לא חשבתי שאני המצאתי את המתכון לקוגל הבלעדי
אבל להחליט איך בדיוק בדיוק אמורים להכין, ומה מיותר, - זה לא כ"כ לעניין לפני שטעמתם וראיתם את התוצאה שלנו

אם שלכם טעים - המשיכו בו !!
שיתפתי בצורה שלי המוצלחת והטעימה לנו

ולישראל שלום!
מסכים
בעיקר התכוונתי שאפשר לכלך פחות סיר
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
בצורה שאני מכינה לא מבשלים את האטריות לפני ועושים הכל בסיר אחד.

והקוגל שלך נראה מאוד טעים.
אני אגיד לך את האמת אני קבלתי מאמא שלי שלא משתמשים במים של אטריות/פסטה. (מטעמי בריאות)
לכן כשראיתי כזו דרך אוטומטי סיננתי ואני אפילו לא מנסה..
בכ"א, מי שלא מתאים לו לסנן וכו' - שיעבור למתכון הבא :)
 

מרים פיין

משתמש חדש
נראה מושלם
ומגרה ממש :)
נכין בעז"ה לשבת
בסה"כ יוצא לך 3 תבניות אינגלישקייק?
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני אגיד לך את האמת אני קבלתי מאמא שלי שלא משתמשים במים של אטריות/פסטה. (מטעמי בריאות)
לכן כשראיתי כזו דרך אוטומטי סיננתי ואני אפילו לא מנסה..
בכ"א, מי שלא מתאים לו לסנן וכו' - שיעבור למתכון הבא :)
מעניין.
למה זה לא בריא?
 

אשה ואמא

משתמש רשום
אנחנו מכינים לפי מתכון שפורסם כאן בעבר של הכנה בסיר אחד כמו שתואר למעלה (מושלם!)
ואכן לאחר אפיה חלקית בכיסוי יוצקים מים רותחים וממשיכים לאפות גלוי.
כך הציפוי יוצא קראנצ'י ופריך.
 

אקטיבית

משתמש פעיל
ניסיתי המון מתכונים
או שלא יצא מספיק טעים
או שיצא קצת יבש..
וגם רציתי שיהיה כהה כמו של המעדניות
אז השבוע הכנתי ויצא כזה טעיםםםם עסיסי ומתובל טוב!
אני שמחה שאני מגיעה לזה לשתף אתכם
מצרפת לכם גם תמונה ממה שנישאר
צפה בקובץ המצורף 1574993

אז יאלה למתכון! ממש פשוט וקל, רק נשמע מורכב..

כל 200 גר'+ביצה (M) זה תבנית קוגל אחת
אני מכינה לפי 3 תבניות - 600 גר'

שלב ראשון:
מעמידים 2 סירים:
סיר אחד לבישול האיטרות: 600 גר' אטריות + מים לכיסוי מלא ויותר של האטריות + מלח - לבשל לפי הוראות יצרן.
וסיר שני עם הקרמל: 250 גרם סוכר + 250 מ"ל שמן לערבב יחד - ולבשל על להבה בינונית נמוכה. ולא לגעת!
ולהדליק את התנור על 175 מעלות.

שלב שני:
האטריות מוכנות ומעבירים למסננת ומיד לקערה אטומה ומוסיפים:
3 ביצים (M)
1/2 כוס סוכר
כף מלח לפחות
2 כפיות פלפל שחור (אפשר יותר.. כמה שאתם אוהבים פיקנטי)

שלב שלישי:
את הקרמל שעל האש אסור לעזוב. השגחה כל הזמן אסור לגעת בכלל! ברגע שכל שטח הסיר נהיה כהה יפה עם בעבוע עדין זה מוכן ואז לשפוך בזהירות רבה על האטריות הרותחות (עם הביצים והתבלינים) ולערבב במהירות הכל יחד בעזרת כף גדולה.
אם קצת נקרש חלק מהסוכר - לא קריטי. מערבבים היטב הכל הכל למשך דקה עד שאלה שאולי יתקשו - יתרככו יותר.
לטעום את העיסה (ביצים חיות - אז לא צריך לבלוע) להוסיף מלח/פלפל במידה ונצרך.

שלב רביעי:
לחלק לתבניות (200 גר'=תבנית)
ולהכניס לתנור הרותח כשהן מכוסות בנייר אלומיניום

שלב חמישי:
לאחר שעה וחצי להסיר את הנייר אלומיניום
לקחת כוס מים ולשפוך על התבניות שכל חלק יקבל מים ולהמשיך את האפיה
לאחר חצי שעה לסגור את התנור ולא לגלות שמוכן כדי שלא יגמר עד שבת הכל...

יוצא מאוד טעים כששמים על הפלטה איזה שעתיים ויותר משבח את הטעם מאוד!
(רק לשים לב שלא מתייבש מידיי - תלוי במים ששמנו בתנור)


בתאבון!
ממש אשמח לשמוע איך היה לכם!
מציאותית,
המתכונים שלך מעולים וההסברים שלך כ"כ מפורטים וטובים
והכל מלווה בתמונות
אשמח מאוד שתעלי עוד מתכונים פשוטים וטובים!
ואגב,
משהי יודעת להגיד לי איך אני מתייגת?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה