סלטים קלים ומושלמים לשבת (ולא רק...)

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הכנתי גם סלט בטטה שכבר כמעט חוסל..
טגנתי בטטות, ולקראת סוף הטיגון הוספתי טימין, מעט סילאן וסויה
 

פוווש

משתמש רשום
סלט כרוב סגול מיוחד
(וסלחו לי אם הוא כבר פורסם- אין לי זמן לעבור על ה13 עמודים כאן, רפרפתי מלמעלה)

כרוב סגול
בצל ירוק פרוס לחתיכות קטנות
שומשום
שקדי מרק (כן הצהובים!)
"גפרורים" של שקדים מולבנים

לרוטב:
שמן קנולה
חומץ
סוכר

יוצא ממש טעים וגם נראה יפה
עדיף להרכיב אותו ממש לפני הסעודה שישאר קראנצי
 

אילוש

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
לסנן את הנוזלים שנשארים מהפטריות? או שבכלל לא אמורים להישאר נוזלים?
את העגבניות והבצל להוסיף כשפטריות עדיין רותחות או אחרי שהן מצטננות מעט?
לא אמורים להישאר הרבה נוזלים. מה שנשאר אני משאירה ומוסיפה את העגבניות והבצל כשהפטריות עדיין חמות (לא רותחות)
 

תמר בר חנין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אלפי תודות
זה כ"כ כיף לגוון
והכל בזכותכן..
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
עוד סלט טעים מאוד שאלתרתי פעם ונכנס לתפריט הקבוע:

דיפ איטלקי:
2 עגבניות בשלות
1 בצל
4 שיני שום קלופות

מסדרים את הירקות חצויים בתבנית אלומניום מגודל מתאים, כך שכל התבנית תהיה מלאה.
מפזרים בינהם את שיני השום.
מזלפים שמן זית על הירקות ומפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס.
אופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה, עד לריכוך.
אם השכבה העליונה של הבצל נשרפה ניתן להסיר אותה.
טוחנים במעבד מזון למטבל חלק.
@java מסירים את הקליפה של העגבניה לפני הטחינה?
 

ברכת מרום

משתמש מקצוען
בלת"ק
רצועות בצל וגמבה ופטריות מקופסת שימורים מטגנת הכל במחבת עם מכסה של סיר -כאילו חצי אידוי חצי טיגון
מוסיפה מלח לפי הטעם לבסוף מוסיפה קטשופ טעים אשש..
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

באתי לחלום

משתמש מקצוען
הוספתי 2 סלטים למאגר שלי
יוצאים מושלם!!!
וקלים מאד.
פרשם ורעננים
קבלו אותם>>>
1. סלט צנון מהאתר:
;
סלט צנוניות של סבתא לאה

המתכון של לאה מאיר


סלט צנוניות של סבתא לאה







מרכיבים

  • 15-20 צנוניות קטנות חתוכות לעיגולים דקים (סכין חדה תעשה את העבודה אין צורך במנדולינה).

  • 5 גבעולי בצל ירוק חתוכים לעיגולים דקים.

  • חופן פטרוזיליה קצוץ דק.

  • רבע פלפל ירוק חריף קצוץ דק דק לאוהבי החריף (אפשר לוותר).

  • כפית מחוקה מלח.

  • כפית מחוקה סוכר.

  • חצי כפית פלפל שחור גרוס.

  • רבע כפית מלח לימון (לא לוותר מוסיף המון טעם).

  • 4 כפות שמן קנולה (לא ממליצה על שמן זית).

  • מיץ מלימון קטן.

  • כפית חומץ.


אופן ההכנה

  • 1
    בקערה לשים את הצנוניות, בצל הירוק, פטרוזיליה, פלפל ירוק ולתבל לטעום לשפר טעמים ולהגיש.
  • 2
    ממליצה לעשות את הסלט ביום הארוחה, הסלט מאבד מטעמו כשהוא אינו טרי ונשמר במקרר.
  • 3
    תכינו בכמות קטנה רק לארוחה אחת בכל פעם.
  • 4
    כדאי ממליצה בחום הסלט טעיםםםם, ללקק ת'אצבעות.
  • 5
    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


2. סלט סלק וגזר

מהאתר:
מרכיבים

  • סלק

  • 3 גזרים

  • 1/4 כוס חומץ

  • 1/4 כוס שמן

  • כפית חרדל דיז'ון

  • כפית בטוחה מלח

  • כף סוכר

  • שום כתוש

  • פלפל שחור

  • חופן פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה

  • 1
    את הסלק והגזר מגרדים לרצועות דקות מאוד..
  • 2
    בצנצנת נפרדת מכינים רוטב מחומץ, שמן, חרדל, מלח, סוכר, שום ופלפל שחור. מנערים היטב (מומלץ כמובן להשתמש בצנצנת עם מכסה טוב)..
  • 3
    שופכים את הרוטב מעל לסלק והגזר המגורדים ומערבבים היטב..
  • 4
    טועמים ומתקנים תיבול..
  • 5
    מפזרים פטרוזיליה קצוצה ולמקרר עד להגשה..

בתיאבוןןן
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
סלט זיתים שיחטף! (5 דק' הכנה בפעול..)

1 זיתים
1 גמבה - לחתוך לרצועות
1 חבילה פטרוזיליה - לקצוץ
ראש שום - (תלוי כמה זמן יש לך.. אפשר לכתוש ואפשר פשוט לשים חתיכות שלמות)

לשפוך שמן זית מלח ופלפל שחור (גרוס אני אוהבת..)

לתנור 40 דק' בערך..
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
ממרח זיתים - המוכר והאהוב בגירסה טעימה יותר...

1 ביצה
רבע כוס שמן
1 זיתים

לטחון את הביצה בבלנדר כמה דק' להוסיף שמן לטחון טובב שממש לבן
להוסיף את החבילת זיתים לטחון כמעט לגמרי..

מוכן:)
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
סלט כרוב כמו בשוארמיות, הכי טעים שיש!!!!

1 כרוב לבן
1 כפית מלח לימון
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1/4 כוס שמן זית או קנולה

ההכנה:
  1. קוצצים את הכרוב לרצועות דקות בעזרת סכין חדה (ולא במעבד מזון, חס וחלילה) ומעבירים לקערה. מפזרים מלח לימון, ומעסים אותו לתוך רצועות הכרוב בעזרת הידיים. מניחים למלח הלימון לרכך את הכרוב במשך כשעה – שעתיים.
  2. מוסיפים מלח, סוכר ושמן, מערבבים היטב, מתקנים תיבול ומגישים.


20141226_192857-862x506.jpg

(התמונה סתם מהרשת..)
 

זה בדיוק

משתמש פעיל
עוד סלט טעים מאוד שאלתרתי פעם ונכנס לתפריט הקבוע:

דיפ איטלקי:
2 עגבניות בשלות
1 בצל
4 שיני שום קלופות

מסדרים את הירקות חצויים בתבנית אלומניום מגודל מתאים, כך שכל התבנית תהיה מלאה.
מפזרים בינהם את שיני השום.
מזלפים שמן זית על הירקות ומפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס.
אופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה, עד לריכוך.
אם השכבה העליונה של הבצל נשרפה ניתן להסיר אותה.
טוחנים במעבד מזון למטבל חלק.
הכנתי לשבת. יצא מאוד טעים!
תודה רבה!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
סלט מלפפונים א'
אין לי כמויות מדויקות.
אבל ממש טעים ומרענן!
פרוסות מלפפונים לא קלופים
קוביות מלפפון חמוץ
בצל לבן קצוץ דק
(שמיר)
התיבול:
מיונז
סוכר
מלח
פלפל
שום גבישי

סליחה על ההקפצה
צריך שמן או נוזל אחר?
 

Tzzpora

משתמש פעיל
סלט ערבי - מושלם וקל הכנה
3 עגבניות
3 שיני שום
כפית מלח
כפית סוכר
פטרוזיליה (בעיקר ליופי...)

לטחון הכל במעבד מזון, וזהו. (מומלץ לטעום ולתקן תיבול, לא חובה).
אצלנו זה בגרסה שונה:
5 עגבניות מקולפות
2 שיני שום
שמן זית
מלח ופלפל
 

Tzzpora

משתמש פעיל
סלט פטריות קל וטעים, אפשר לשים גם מעל אורז
מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים פטריות משימורים , פפריקה, מלח ופלפל שחור, מטגנים עוד קצת וזהו. קל וטעיםםםם
סלט זיתים ברוטב אדום:
מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים זיתים משימורים(לא לשכוח שמן זית) רסק עגבניות ומים בכמות הרסק, כף סוכר, כפית מלח, פלפל שחור.
להמשיך לאדות עד שהרוטב נהיה סמיך
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ח

א לַמְנַצֵּחַ עַל הַגִּתִּית מִזְמוֹר לְדָוִד:ב יְהוָה אֲדֹנֵינוּ מָה אַדִּיר שִׁמְךָ בְּכָל הָאָרֶץ אֲשֶׁר תְּנָה הוֹדְךָ עַל הַשָּׁמָיִם:ג מִפִּי עוֹלְלִים וְיֹנְקִים יִסַּדְתָּ עֹז לְמַעַן צוֹרְרֶיךָ לְהַשְׁבִּית אוֹיֵב וּמִתְנַקֵּם:ד כִּי אֶרְאֶה שָׁמֶיךָ מַעֲשֵׂי אֶצְבְּעֹתֶיךָ יָרֵחַ וְכוֹכָבִים אֲשֶׁר כּוֹנָנְתָּה:ה מָה אֱנוֹשׁ כִּי תִזְכְּרֶנּוּ וּבֶן אָדָם כִּי תִפְקְדֶנּוּ:ו וַתְּחַסְּרֵהוּ מְּעַט מֵאֱלֹהִים וְכָבוֹד וְהָדָר תְּעַטְּרֵהוּ:ז תַּמְשִׁילֵהוּ בְּמַעֲשֵׂי יָדֶיךָ כֹּל שַׁתָּה תַחַת רַגְלָיו:ח צֹנֶה וַאֲלָפִים כֻּלָּם וְגַם בַּהֲמוֹת שָׂדָי:ט צִפּוֹר שָׁמַיִם וּדְגֵי הַיָּם עֹבֵר אָרְחוֹת יַמִּים:י יְהוָה אֲדֹנֵינוּ מָה אַדִּיר שִׁמְךָ בְּכָל הָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה