את המילוי דאז חמותי הכינה והוא היה מאד בסיסי. בצל מטוגן+שמן אגוזים+ בשר טחון+ מלח פלפל ופפריקה.הי
יכולה לתת מתכון של המילוי פליז...
אבא שלי מטגן המון בצל ושום (אם אתם משתמשים בשום),יש כאן כאלה אלופות
אז אני באה לאתגר אתכן...
דרושה הכוונה או מתכון
לאסאדו
ללא תנור בשרי
ללא דבש/ערמונים/פטריות
תבליני בסיס בלבד
איך עושים את זה בתנאי השטח הללו
הכי טוב שאפשר בס"ד
תודה מראש!
אני השתמשתי בכוס של 200 מ"ל.מה מידת הכוס?
תבנית ממש קטנה (בערך בגודל של חמגשית)הכמות הזו, לאיזו תבנית מספיקה? רוצה לשער כמה יוצא....
איפה את שומרת אותם? במקרר או במקפיא? אפשר לאכול ישר מהמקפיא?
אפשרי מתכון?בלינצעס שניסיתי לעשות לפני שנתיים.מתכון מעולה! לא שרויה! פרווה
אפשר למלא מילוי מה שרוצים.
חשוב לערבב את הבלילה כל כמה דקות כי לקמח תפוא יש נטייה לשקוע!
יש פודינג וניל כשל"פ?750 גרם גבינה
2 שמנת חמוצה
3 כפות קמח תפו"א
1 פודינג וניל
2 כפות מיץ לימון
שקיות סוכרזית בערך 20 (אני שמה בלי לספור וטועמת)
7 ביצים.
להקציף חלבונים
ואת כל שאר החומרים לערבב
לאחד עיסות
בתנור 10 דקות על 200 מעלות
+ שעה על 160 מעלות
יש לזה גם ציפוי אבל זה כבר כמו של חמץ יש המון בגוגל...
חוג חת"סיש פודינג וניל כשל"פ?
תודה!!השניצלים הכי כיפיים, שאימצנו גם לכל השנה: "שניצלים מתנפחים "
לא שרויה
בשרי
חומרים בסיסיים (קמח תפו"א )
חותכים חזה עוף לשניצלונים (עדיף לא מדי דקים )
מערבבים:
1 כוס קמח תפו"א
2 ביצים קרות
תבלינים (פלפל שחור, פפריקה, אבקת שום)
1 כף דבש/ סילאן
טובלים את השניצלונים בתערובת. אפשר להשהות במקרר, חשוב שהכל יהיה קר ככל האפשר.
מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים בחום די גבוה, הציפוי אמור להתנפח מיד במגע עם השמן. (אם מזהיב מבחוץ לפני שמוכן בפנים, עדיף להוציא ולאפות בתנור 5 דקות מאשר להשאיר בחום יותר נמוך, אבל גם זה אפשרי )
ועוד גיוון- לחתוך את העוף לקוביות, לטבול ולטגן באותו אופן. יוצא חטיפי במיוחד, מתאים למנת פתיח על סלט חסה ועוד...
@קריה נאמנה הכנתי את התערובת, היא נראית מאטד נוזלית. שמתי במקרר, אבל לא מאמינה שהקירור יסמיך אותה עד כדי כך שיהיה ניתן ליצור ממנה כדורים.... מוכר?מתכון מהפורום שלנו. עדיף על כל עוגה פסחית מבחינת נוחות ההכנה, ללא ביצים וללא צורך בתנור או טוסטר.
כדורי שוקולד-בין המתכונים הכי טובים שטעמתי,
להמיס בסיר-
כוס שמן
1/2 כוס מים
1.5 כוס סוכר
סוכר וניל
3 כפות קקאו
4 כפות גדושות נס קפה
2 כפות יין
לאחר שנמס מערבבים עם-
3 כוסות קמח ת. אדמה
1 כוס קוקוס
1/2 כוס שקדים/אגוזים טחונים
לקרר במקרר לקצת זמן כדי שהתערובת תהיה סמיכה יותר,
אם יש צורך - להוסיף קמח.
ליצור כדורים ולגלגל בקוקוס/ שקדים/ אגוזים טחונים.
אני לא טורחת לקרר וליצור כדורים.
אני מרפדת תבנית קטנה בנייר אפיה, ומפזרת עליה קוקוס בשפע. יוצקת את התערובת החמה, ומפזרת מעל עוד קוקוס. שולחת להקפאה. אחרי כמה שעות מוציאה, חותכת לקוביות, מעבירה לשקית עם כל הקוקוס, ומנערת לציפוי הקוביות בקוקוס מכל הצדדים. מחזירה להקפאה (עדיף במקום הכי מוחבא)
לא מוכר לי.@קריה נאמנה הכנתי את התערובת, היא נראית מאטד נוזלית. שמתי במקרר, אבל לא מאמינה שהקירור יסמיך אותה עד כדי כך שיהיה ניתן ליצור ממנה כדורים.... מוכר?
אה... זה באמת קריטי....לא מוכר לי.
אצלי הסמיך כבר בסיר.
אולי הייתי צריכה להדגיש שהוספתי קמח תפו"א, קוקוס ושקדים/אגוזים טחונים כשהתערובת עוד הייתה על האש. זה מיד מסמיך, כמו דייסה.
זה מתכון למי שלא אוכל חצילים בפסח.זה לא הולך עם חצילים גם?
למי שבכל אופן לא הולך לה.... (כמו לי...)מתכון בסיס לחביתיות מצוינות.
לפני מספר שנים השקעתי מאד והכנתי מנה לבוקר חג הפסח : חביתיות במלית סלמון ומנגולד.
חרשתי מתכונים, הכנתי בחיל וברעדה ולא נעים לומר אבל יצא אסון.
הפלטה הפכה אותם לסמרטוטים צמיגיים בטעם של כלום.
ומזל שכל המנות המדהימות של אמא שלי חיפו על המבוכה....
מאז לא התקרבתי לבלינצע'ס במשך שנים.
בשנה שעברה חמותי הביאה לי מתכון והציעה שאנסה.
הייתי ספקנית אבל להפתעתי גיליתי מתכון מעולה.
חביתיות שלא נהרסות בחימום על הפלטה וטעם עדין ומשובח.
הכנו מלית עוף ומלית ירקות מוקפצים והוספתי להן רוטב פטריות תוצרת בית.
אז ניגש למתכון:
(המידות בכוס פלסטיק חד"פ סטנדרטית)
רכיבים:
2 כוסות קמח תפו"א
כוס מי ברז
4 ביצים
2 כפות שמן
כפית מלח
אופציונלי: פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול קצוצים דק (משדרג מאד במראה).
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את הקמח והמים וטורפים היטב.
פעולת הערבוב תהיה קשה בתחילה וזה בסדר.
טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת וטורפים שוב.
מוסיפים את השמן והתבלינים וטורפים שוב.
מחממים מחבת עם ציפוי נון סטיק ומורחים בה מעט שמן עם נייר סופג.
בעזרת מצקת יוצקים בלילה בשכבה דקה על המחבת ומטים את המחבת בזריזות לפיזור הבלילה.
מטגנים כחצי דקה או עד ששולי החביתיה מתרוממים והיא מזהיבה מעט בתחתיתה.
הופכים ומטגנים כ-20 שניות נוספות.
בין חביתיה לחביתיה מערבבים שוב את הבלילה שבקערה כיון שהקמח נוטה לשקוע.
מניחים את החביתיות בערימה ושומרים במקום קר וסגור עד למילוי.
אם מחממים על הפלטה לא מחממים באופן ישיר אלא על גבי תבנית אחרת.
את החביתיות יש לשמור בכלי סגור למניעת התייבשות ואז למלא ולחמם לפני ההגשה וכך הן מתרככות.למי שבכל אופן לא הולך לה.... (כמו לי...)
תכננתי חביתיות ממולאות בירקות, ובחג בבוקר רציתי למלא וכל החביתיות היו קשות נורא....
שמתי אותם לחימום, וחתכתי לריבועים קטנים, וערבבתי עם הירקות וחיממתי תירקות, ויצא מעדן!!!
@shira bira הכנתי כעת, ויצא ממש טוב וטעים.מתכון בסיס לחביתיות מצוינות.
לפני מספר שנים השקעתי מאד והכנתי מנה לבוקר חג הפסח : חביתיות במלית סלמון ומנגולד.
חרשתי מתכונים, הכנתי בחיל וברעדה ולא נעים לומר אבל יצא אסון.
הפלטה הפכה אותם לסמרטוטים צמיגיים בטעם של כלום.
ומזל שכל המנות המדהימות של אמא שלי חיפו על המבוכה....
מאז לא התקרבתי לבלינצע'ס במשך שנים.
בשנה שעברה חמותי הביאה לי מתכון והציעה שאנסה.
הייתי ספקנית אבל להפתעתי גיליתי מתכון מעולה.
חביתיות שלא נהרסות בחימום על הפלטה וטעם עדין ומשובח.
הכנו מלית עוף ומלית ירקות מוקפצים והוספתי להן רוטב פטריות תוצרת בית.
אז ניגש למתכון:
(המידות בכוס פלסטיק חד"פ סטנדרטית)
רכיבים:
2 כוסות קמח תפו"א
כוס מי ברז
4 ביצים
2 כפות שמן
כפית מלח
אופציונלי: פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול קצוצים דק (משדרג מאד במראה).
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את הקמח והמים וטורפים היטב.
פעולת הערבוב תהיה קשה בתחילה וזה בסדר.
טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת וטורפים שוב.
מוסיפים את השמן והתבלינים וטורפים שוב.
מחממים מחבת עם ציפוי נון סטיק ומורחים בה מעט שמן עם נייר סופג.
בעזרת מצקת יוצקים בלילה בשכבה דקה על המחבת ומטים את המחבת בזריזות לפיזור הבלילה.
מטגנים כחצי דקה או עד ששולי החביתיה מתרוממים והיא מזהיבה מעט בתחתיתה.
הופכים ומטגנים כ-20 שניות נוספות.
בין חביתיה לחביתיה מערבבים שוב את הבלילה שבקערה כיון שהקמח נוטה לשקוע.
מניחים את החביתיות בערימה ושומרים במקום קר וסגור עד למילוי.
אם מחממים על הפלטה לא מחממים באופן ישיר אלא על גבי תבנית אחרת.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
הנחת ענק!
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
24.06
י"ח סיוון
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
7.05
כ"ט ניסן
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
מלחמה מבעד לעדשה
עם אילן לורנצי
שיתוף מטלטל ומיוחד על צילומים בזמן מלחמה ותיעודים יותאי דופן זווית יוצאת דופן מתוך עזה והעוטף ועד הצפון
לתלמידים ובוגרים בלבד!
תהילים פרק קלה
א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֶת שֵׁם יְהוָה הַלְלוּ עַבְדֵי יְהוָה:ב שֶׁעֹמְדִים בְּבֵית יְהוָה בְּחַצְרוֹת בֵּית אֱלֹהֵינוּ:ג הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב יְהוָה זַמְּרוּ לִשְׁמוֹ כִּי נָעִים:ד כִּי יַעֲקֹב בָּחַר לוֹ יָהּ יִשְׂרָאֵל לִסְגֻלָּתוֹ:ה כִּי אֲנִי יָדַעְתִּי כִּי גָדוֹל יְהוָה וַאֲדֹנֵינוּ מִכָּל אֱלֹהִים:ו כֹּל אֲשֶׁר חָפֵץ יְהוָה עָשָׂה בַּשָּׁמַיִם וּבָאָרֶץ בַּיַּמִּים וְכָל תְּהוֹמוֹת:ז מַעֲלֶה נְשִׂאִים מִקְצֵה הָאָרֶץ בְּרָקִים לַמָּטָר עָשָׂה מוֹצֵא רוּחַ מֵאוֹצְרוֹתָיו:ח שֶׁהִכָּה בְּכוֹרֵי מִצְרָיִם מֵאָדָם עַד בְּהֵמָה:ט שָׁלַח אֹתוֹת וּמֹפְתִים בְּתוֹכֵכִי מִצְרָיִם בְּפַרְעֹה וּבְכָל עֲבָדָיו:י שֶׁהִכָּה גּוֹיִם רַבִּים וְהָרַג מְלָכִים עֲצוּמִים:יא לְסִיחוֹן מֶלֶךְ הָאֱמֹרִי וּלְעוֹג מֶלֶךְ הַבָּשָׁן וּלְכֹל מַמְלְכוֹת כְּנָעַן:יב וְנָתַן אַרְצָם נַחֲלָה נַחֲלָה לְיִשְׂרָאֵל עַמּוֹ:יג יְהוָה שִׁמְךָ לְעוֹלָם יְהוָה זִכְרְךָ לְדֹר וָדֹר:יד כִּי יָדִין יְהוָה עַמּוֹ וְעַל עֲבָדָיו יִתְנֶחָם:טו עֲצַבֵּי הַגּוֹיִם כֶּסֶף וְזָהָב מַעֲשֵׂה יְדֵי אָדָם:טז פֶּה לָהֶם וְלֹא יְדַבֵּרוּ עֵינַיִם לָהֶם וְלֹא יִרְאוּ:יז אָזְנַיִם לָהֶם וְלֹא יַאֲזִינוּ אַף אֵין יֶשׁ רוּחַ בְּפִיהֶם:יח כְּמוֹהֶם יִהְיוּ עֹשֵׂיהֶם כֹּל אֲשֶׁר בֹּטֵחַ בָּהֶם:יט בֵּית יִשְׂרָאֵל בָּרְכוּ אֶת יְהוָה בֵּית אַהֲרֹן בָּרְכוּ אֶת יְהוָה:כ בֵּית הַלֵּוִי בָּרְכוּ אֶת יְהוָה יִרְאֵי יְהוָה בָּרְכוּ אֶת יְהוָה:כא בָּרוּךְ יְהוָה מִצִּיּוֹן שֹׁכֵן יְרוּשָׁלִָם הַלְלוּיָהּ: