חגים פסח- תבשילים

פינגווין

משתמש מקצוען
יש כאן כאלה אלופות
אז אני באה לאתגר אתכן...
דרושה הכוונה או מתכון
לאסאדו
ללא תנור בשרי
ללא דבש/ערמונים/פטריות
תבליני בסיס בלבד
איך עושים את זה בתנאי השטח הללו
הכי טוב שאפשר בס"ד
תודה מראש!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הי
יכולה לתת מתכון של המילוי פליז...
את המילוי דאז חמותי הכינה והוא היה מאד בסיסי. בצל מטוגן+שמן אגוזים+ בשר טחון+ מלח פלפל ופפריקה.
אפשר גם חזה עוף וירקות או חזה עוף+ בצל ופטריות.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יש כאן כאלה אלופות
אז אני באה לאתגר אתכן...
דרושה הכוונה או מתכון
לאסאדו
ללא תנור בשרי
ללא דבש/ערמונים/פטריות
תבליני בסיס בלבד
איך עושים את זה בתנאי השטח הללו
הכי טוב שאפשר בס"ד
תודה מראש!
אבא שלי מטגן המון בצל ושום (אם אתם משתמשים בשום),
סוגר מעל זה את הקוביות,
ומבשל על אש מינימלית שעתיים-שלוש ללא מים בכלל.
(הבשר מגיר המון נוזלים)
זהו, אפילו בלי פלפל שחור.
יוצא מטורף!
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
מה מידת הכוס?
אני השתמשתי בכוס של 200 מ"ל.
הכמות הזו, לאיזו תבנית מספיקה? רוצה לשער כמה יוצא....
איפה את שומרת אותם? במקרר או במקפיא? אפשר לאכול ישר מהמקפיא?
תבנית ממש קטנה (בערך בגודל של חמגשית)
שמרתי במקפיא, והגשתי ישר מהמקפיא.
 

אמא של בנים

משתמש מקצוען
750 גרם גבינה
2 שמנת חמוצה
3 כפות קמח תפו"א
1 פודינג וניל
2 כפות מיץ לימון
שקיות סוכרזית בערך 20 (אני שמה בלי לספור וטועמת)
7 ביצים.
להקציף חלבונים
ואת כל שאר החומרים לערבב
לאחד עיסות
בתנור 10 דקות על 200 מעלות
+ שעה על 160 מעלות
יש לזה גם ציפוי אבל זה כבר כמו של חמץ יש המון בגוגל...
יש פודינג וניל כשל"פ?
 

שעשוע

משתמש פעיל
שלום לכולן ותודה על המתכונים!

האם יש למישהי מתכון לדגני בוקר ?
בשנים האחרונות נמכרו דגני בוקר של העדה החרדית וזה היה ממש מעולה
והשנה זה חסר לנו...
יש סיכוי להכין משהו לבד?
אם אין כזה מתכון, אולי העני תוכלי להמציא לנו? :) :) :) :) :)
תודה וחג שמח!
 

yudit:)

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
אשמח לרעיון
הייתי רוצה להכין כדורי פירה של @dvory
ואין לי צילי
מה כדאי לשים במקום?
 

פעמוני שלג

משתמש מקצוען
השניצלים הכי כיפיים, שאימצנו גם לכל השנה: "שניצלים מתנפחים "
לא שרויה
בשרי
חומרים בסיסיים (קמח תפו"א )


חותכים חזה עוף לשניצלונים (עדיף לא מדי דקים )
מערבבים:
1 כוס קמח תפו"א
2 ביצים קרות
תבלינים (פלפל שחור, פפריקה, אבקת שום)
1 כף דבש/ סילאן

טובלים את השניצלונים בתערובת. אפשר להשהות במקרר, חשוב שהכל יהיה קר ככל האפשר.
מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים בחום די גבוה, הציפוי אמור להתנפח מיד במגע עם השמן. (אם מזהיב מבחוץ לפני שמוכן בפנים, עדיף להוציא ולאפות בתנור 5 דקות מאשר להשאיר בחום יותר נמוך, אבל גם זה אפשרי )

ועוד גיוון- לחתוך את העוף לקוביות, לטבול ולטגן באותו אופן. יוצא חטיפי במיוחד, מתאים למנת פתיח על סלט חסה ועוד...
תודה!!
היה נהדר!
 

gila zohar

משתמש מקצוען
מתכון מהפורום שלנו. עדיף על כל עוגה פסחית מבחינת נוחות ההכנה, ללא ביצים וללא צורך בתנור או טוסטר.
כדורי שוקולד-בין המתכונים הכי טובים שטעמתי,

להמיס בסיר-
כוס שמן
1/2 כוס מים
1.5 כוס סוכר
סוכר וניל
3 כפות קקאו
4 כפות גדושות נס קפה
2 כפות יין
לאחר שנמס מערבבים עם-
3 כוסות קמח ת. אדמה
1 כוס קוקוס
1/2 כוס שקדים/אגוזים טחונים
לקרר במקרר לקצת זמן כדי שהתערובת תהיה סמיכה יותר,
אם יש צורך - להוסיף קמח.
ליצור כדורים ולגלגל בקוקוס/ שקדים/ אגוזים טחונים.

אני לא טורחת לקרר וליצור כדורים.
אני מרפדת תבנית קטנה בנייר אפיה, ומפזרת עליה קוקוס בשפע. יוצקת את התערובת החמה, ומפזרת מעל עוד קוקוס. שולחת להקפאה. אחרי כמה שעות מוציאה, חותכת לקוביות, מעבירה לשקית עם כל הקוקוס, ומנערת לציפוי הקוביות בקוקוס מכל הצדדים. מחזירה להקפאה (עדיף במקום הכי מוחבא)
@קריה נאמנה הכנתי את התערובת, היא נראית מאטד נוזלית. שמתי במקרר, אבל לא מאמינה שהקירור יסמיך אותה עד כדי כך שיהיה ניתן ליצור ממנה כדורים.... מוכר?
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
@קריה נאמנה הכנתי את התערובת, היא נראית מאטד נוזלית. שמתי במקרר, אבל לא מאמינה שהקירור יסמיך אותה עד כדי כך שיהיה ניתן ליצור ממנה כדורים.... מוכר?
לא מוכר לי.
אצלי הסמיך כבר בסיר.
אולי הייתי צריכה להדגיש שהוספתי קמח תפו"א, קוקוס ושקדים/אגוזים טחונים כשהתערובת עוד הייתה על האש. זה מיד מסמיך, כמו דייסה.
 

gila zohar

משתמש מקצוען
לא מוכר לי.
אצלי הסמיך כבר בסיר.
אולי הייתי צריכה להדגיש שהוספתי קמח תפו"א, קוקוס ושקדים/אגוזים טחונים כשהתערובת עוד הייתה על האש. זה מיד מסמיך, כמו דייסה.
אה... זה באמת קריטי....
אני עשיתי אחרי שהורדתי מהאש...
בסוף שטחתי בתבנית כמו שאמרת כי לא הצלחתי לכדרר (גם אחרי שהוספתי עוד כוס קמח ת. אדמה)
אני מקווה שאצליח לחתוך אחרי ההקפאה
 

ברנדויין מירי

סטודיו Brandwin תדמית שתופסת חזק
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים

תות פלוס

משתמש צעיר
מתכון בסיס לחביתיות מצוינות.

לפני מספר שנים השקעתי מאד והכנתי מנה לבוקר חג הפסח : חביתיות במלית סלמון ומנגולד.
חרשתי מתכונים, הכנתי בחיל וברעדה ולא נעים לומר אבל יצא אסון.
הפלטה הפכה אותם לסמרטוטים צמיגיים בטעם של כלום.
ומזל שכל המנות המדהימות של אמא שלי חיפו על המבוכה....
מאז לא התקרבתי לבלינצע'ס במשך שנים.
בשנה שעברה חמותי הביאה לי מתכון והציעה שאנסה.
הייתי ספקנית אבל להפתעתי גיליתי מתכון מעולה.
חביתיות שלא נהרסות בחימום על הפלטה וטעם עדין ומשובח.
הכנו מלית עוף ומלית ירקות מוקפצים והוספתי להן רוטב פטריות תוצרת בית.

אז ניגש למתכון:
(המידות בכוס פלסטיק חד"פ סטנדרטית)

רכיבים:
2 כוסות קמח תפו"א
כוס מי ברז
4 ביצים
2 כפות שמן
כפית מלח
אופציונלי: פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול קצוצים דק (משדרג מאד במראה).

אופן ההכנה:
מניחים בקערה את הקמח והמים וטורפים היטב.
פעולת הערבוב תהיה קשה בתחילה וזה בסדר.
טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת וטורפים שוב.
מוסיפים את השמן והתבלינים וטורפים שוב.

מחממים מחבת עם ציפוי נון סטיק ומורחים בה מעט שמן עם נייר סופג.
בעזרת מצקת יוצקים בלילה בשכבה דקה על המחבת ומטים את המחבת בזריזות לפיזור הבלילה.
מטגנים כחצי דקה או עד ששולי החביתיה מתרוממים והיא מזהיבה מעט בתחתיתה.
הופכים ומטגנים כ-20 שניות נוספות.
בין חביתיה לחביתיה מערבבים שוב את הבלילה שבקערה כיון שהקמח נוטה לשקוע.
מניחים את החביתיות בערימה ושומרים במקום קר וסגור עד למילוי.
אם מחממים על הפלטה לא מחממים באופן ישיר אלא על גבי תבנית אחרת.
למי שבכל אופן לא הולך לה.... (כמו לי...)
תכננתי חביתיות ממולאות בירקות, ובחג בבוקר רציתי למלא וכל החביתיות היו קשות נורא....
שמתי אותם לחימום, וחתכתי לריבועים קטנים, וערבבתי עם הירקות וחיממתי תירקות, ויצא מעדן!!!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
למי שבכל אופן לא הולך לה.... (כמו לי...)
תכננתי חביתיות ממולאות בירקות, ובחג בבוקר רציתי למלא וכל החביתיות היו קשות נורא....
שמתי אותם לחימום, וחתכתי לריבועים קטנים, וערבבתי עם הירקות וחיממתי תירקות, ויצא מעדן!!!
את החביתיות יש לשמור בכלי סגור למניעת התייבשות ואז למלא ולחמם לפני ההגשה וכך הן מתרככות.
 

gila zohar

משתמש מקצוען
מתכון בסיס לחביתיות מצוינות.

לפני מספר שנים השקעתי מאד והכנתי מנה לבוקר חג הפסח : חביתיות במלית סלמון ומנגולד.
חרשתי מתכונים, הכנתי בחיל וברעדה ולא נעים לומר אבל יצא אסון.
הפלטה הפכה אותם לסמרטוטים צמיגיים בטעם של כלום.
ומזל שכל המנות המדהימות של אמא שלי חיפו על המבוכה....
מאז לא התקרבתי לבלינצע'ס במשך שנים.
בשנה שעברה חמותי הביאה לי מתכון והציעה שאנסה.
הייתי ספקנית אבל להפתעתי גיליתי מתכון מעולה.
חביתיות שלא נהרסות בחימום על הפלטה וטעם עדין ומשובח.
הכנו מלית עוף ומלית ירקות מוקפצים והוספתי להן רוטב פטריות תוצרת בית.

אז ניגש למתכון:
(המידות בכוס פלסטיק חד"פ סטנדרטית)

רכיבים:
2 כוסות קמח תפו"א
כוס מי ברז
4 ביצים
2 כפות שמן
כפית מלח
אופציונלי: פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול קצוצים דק (משדרג מאד במראה).

אופן ההכנה:
מניחים בקערה את הקמח והמים וטורפים היטב.
פעולת הערבוב תהיה קשה בתחילה וזה בסדר.
טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת וטורפים שוב.
מוסיפים את השמן והתבלינים וטורפים שוב.

מחממים מחבת עם ציפוי נון סטיק ומורחים בה מעט שמן עם נייר סופג.
בעזרת מצקת יוצקים בלילה בשכבה דקה על המחבת ומטים את המחבת בזריזות לפיזור הבלילה.
מטגנים כחצי דקה או עד ששולי החביתיה מתרוממים והיא מזהיבה מעט בתחתיתה.
הופכים ומטגנים כ-20 שניות נוספות.
בין חביתיה לחביתיה מערבבים שוב את הבלילה שבקערה כיון שהקמח נוטה לשקוע.
מניחים את החביתיות בערימה ושומרים במקום קר וסגור עד למילוי.
אם מחממים על הפלטה לא מחממים באופן ישיר אלא על גבי תבנית אחרת.
@shira bira הכנתי כעת, ויצא ממש טוב וטעים.
לא התנסיתי בחימום, אני רוצה להכין לחג- וזה יוצא שבת... יש לך רעיון איך להגיש בלינצעס ממולאים בלי שצריך לטגן לפני? כי אין אש... פשוט למלא ולשים קומה שנייה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  18  פעמים

לוח מודעות

למעלה