פסח.
החג האהוב עלי ביותר
ולא,
לא בגלל השיש המצופה.
ולא,
לא בגלל הכיורים שמאבדים מגודלם הטבעי
ולא,
לא בגלל הבלאגן
אני אוהבת את החג הזה כי הוא אמיתי.
כן.
בלי מעטים חיצוניים שונים ומשונים.
מאכלים משובחים בלי תחפושות.
אני אוהבת את החג הזה כי הוא יצירתי.
כן.
בכל שנה אני נדהמת מהמתכונים שנולדים כמעט יש מאין.
היכולת של נשות ישראל, ובייחוד אלו שחומרי הגלם שלהן מסתכמים בבסיס בלבד להכין ארוחות גורמה שלא מביישות שפים טובים ביותר.
אז זהו
כבר נושף בעורף
ועם הילדים בבית הנשיפה הזו ממש קולנית.
שמעתי פעם משהו נפלא מחברה מבוגרת ממני בהרבה.
היא איחלה לי שנה אחת "פסח כשר ושמח"
ומיד הוסיפה.
פסח כשר- יהיה בעז"ה לכולם
אבל פסח שמח- הלוואי יהיה לכולם. צריך כוח בשביל לשמוח.
ובשביל להביא דברים בשם אומרם אציין את מי שאמרה לי את הנ"ל. הרי היא האישה החשובה הגברת ציפורה אלפא יאריך ה' ימיה ושנותיה בטוב ובנעימים. אישה שאני מעריכה מאוד מאוד. אישה שלי היא ידידה למרות פער השנים.
אז פסח כשר ושמח לכל עמ"י
וכמובן- כל כך רלוונטי השנה- פסח בריא לכל עמ"י.
הלוואי ונזכה לאכול עוד השנה ן השלמים ומן הזבחים בבית המקדש.
מרגיש כל כל קרוב. צמרמורת.
-----
אחרי ההקדמה הארוכה הזו [ותודה למי שלא דילג על כל הנ"ל]--
כאן האשכול למתכונים לפסח
מכל הסוגים
מכל חומרי הגלם
לכל העדות
ועל פי כל המנהגים
איש איש וביתו.
כמה כללים למען הסדר הטוב:
1. בראש ההודעה ציינו סוג מתכון שרויה/לא שרויה/קטניות
2 מתחת לכותרת הנ"ל חלבי/פרווה/בשרי
3. רשמו מתכון ברור. זמן אפיה [חשוב מאוד בטוסטרים] ואני מציינת כבר כאן שזה עלול להשתנות בצורה קיצונית מטוסטר אחד למישנהו.
4. יש תמונה. הנה מה טוב. אין כמו לבחור מתכון לפי ראות העין.
בהצלחה לכולנו.
החג האהוב עלי ביותר
ולא,
לא בגלל השיש המצופה.
ולא,
לא בגלל הכיורים שמאבדים מגודלם הטבעי
ולא,
לא בגלל הבלאגן
אני אוהבת את החג הזה כי הוא אמיתי.
כן.
בלי מעטים חיצוניים שונים ומשונים.
מאכלים משובחים בלי תחפושות.
אני אוהבת את החג הזה כי הוא יצירתי.
כן.
בכל שנה אני נדהמת מהמתכונים שנולדים כמעט יש מאין.
היכולת של נשות ישראל, ובייחוד אלו שחומרי הגלם שלהן מסתכמים בבסיס בלבד להכין ארוחות גורמה שלא מביישות שפים טובים ביותר.
אז זהו
כבר נושף בעורף
ועם הילדים בבית הנשיפה הזו ממש קולנית.
שמעתי פעם משהו נפלא מחברה מבוגרת ממני בהרבה.
היא איחלה לי שנה אחת "פסח כשר ושמח"
ומיד הוסיפה.
פסח כשר- יהיה בעז"ה לכולם
אבל פסח שמח- הלוואי יהיה לכולם. צריך כוח בשביל לשמוח.
ובשביל להביא דברים בשם אומרם אציין את מי שאמרה לי את הנ"ל. הרי היא האישה החשובה הגברת ציפורה אלפא יאריך ה' ימיה ושנותיה בטוב ובנעימים. אישה שאני מעריכה מאוד מאוד. אישה שלי היא ידידה למרות פער השנים.
אז פסח כשר ושמח לכל עמ"י
וכמובן- כל כך רלוונטי השנה- פסח בריא לכל עמ"י.
הלוואי ונזכה לאכול עוד השנה ן השלמים ומן הזבחים בבית המקדש.
מרגיש כל כל קרוב. צמרמורת.
-----
אחרי ההקדמה הארוכה הזו [ותודה למי שלא דילג על כל הנ"ל]--
כאן האשכול למתכונים לפסח
מכל הסוגים
מכל חומרי הגלם
לכל העדות
ועל פי כל המנהגים
איש איש וביתו.
כמה כללים למען הסדר הטוב:
1. בראש ההודעה ציינו סוג מתכון שרויה/לא שרויה/קטניות
2 מתחת לכותרת הנ"ל חלבי/פרווה/בשרי
3. רשמו מתכון ברור. זמן אפיה [חשוב מאוד בטוסטרים] ואני מציינת כבר כאן שזה עלול להשתנות בצורה קיצונית מטוסטר אחד למישנהו.
4. יש תמונה. הנה מה טוב. אין כמו לבחור מתכון לפי ראות העין.
בהצלחה לכולנו.