חגים פסח- תבשילים

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
פסח.
החג האהוב עלי ביותר

ולא,
לא בגלל השיש המצופה.
ולא,
לא בגלל הכיורים שמאבדים מגודלם הטבעי
ולא,
לא בגלל הבלאגן

אני אוהבת את החג הזה כי הוא אמיתי.
כן.
בלי מעטים חיצוניים שונים ומשונים.
מאכלים משובחים בלי תחפושות.

אני אוהבת את החג הזה כי הוא יצירתי.
כן.
בכל שנה אני נדהמת מהמתכונים שנולדים כמעט יש מאין.
היכולת של נשות ישראל, ובייחוד אלו שחומרי הגלם שלהן מסתכמים בבסיס בלבד להכין ארוחות גורמה שלא מביישות שפים טובים ביותר.

אז זהו
כבר נושף בעורף
ועם הילדים בבית הנשיפה הזו ממש קולנית.

שמעתי פעם משהו נפלא מחברה מבוגרת ממני בהרבה.
היא איחלה לי שנה אחת "פסח כשר ושמח"
ומיד הוסיפה.
פסח כשר- יהיה בעז"ה לכולם
אבל פסח שמח- הלוואי יהיה לכולם. צריך כוח בשביל לשמוח.
ובשביל להביא דברים בשם אומרם אציין את מי שאמרה לי את הנ"ל. הרי היא האישה החשובה הגברת ציפורה אלפא יאריך ה' ימיה ושנותיה בטוב ובנעימים. אישה שאני מעריכה מאוד מאוד. אישה שלי היא ידידה למרות פער השנים.

אז פסח כשר ושמח לכל עמ"י
וכמובן- כל כך רלוונטי השנה- פסח בריא לכל עמ"י.

הלוואי ונזכה לאכול עוד השנה ן השלמים ומן הזבחים בבית המקדש.
מרגיש כל כל קרוב. צמרמורת.

-----
אחרי ההקדמה הארוכה הזו [ותודה למי שלא דילג על כל הנ"ל]--

כאן האשכול למתכונים לפסח
מכל הסוגים
מכל חומרי הגלם
לכל העדות
ועל פי כל המנהגים
איש איש וביתו.


כמה כללים למען הסדר הטוב:
1. בראש ההודעה ציינו סוג מתכון שרויה/לא שרויה/קטניות
2 מתחת לכותרת הנ"ל חלבי/פרווה/בשרי
3. רשמו מתכון ברור. זמן אפיה [חשוב מאוד בטוסטרים] ואני מציינת כבר כאן שזה עלול להשתנות בצורה קיצונית מטוסטר אחד למישנהו.
4. יש תמונה. הנה מה טוב. אין כמו לבחור מתכון לפי ראות העין.


בהצלחה לכולנו.
 

ANANAS

משתמש מקצוען
לא שרויה
חומרי גלם בסיסיים
בשרי

מטגנים שניצלים בביצה.
מאדים יחד בצל וגזר מגורר.
מניחים את השניצלים בתבנית ומעליהם שוטחים את הגזר ואופים עד להשחמה.

או אפשרויות לשניצל:

לטגן עם ציפוי של ביצה אליה "מדביקים" תפו"א מגורר גס,
יוצא שניצל בציפוי צ'יפס.

או לטגן בציפוי שקדים גרוסים.
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

כללית

משתמש מקצוען
או לטגן בציפוי שקדים גרוסים.
או בציפוי שקדים טחונים דק- מומלץ מאוד! ציפוי פירורי עדין ומראה של שניצלים אמיתיים.
מי שמשתמשת - יכולה לטחון את השקדים עם פפריקה מתוקה לקבלת מראה כמו של "פירורית זהב".
 

*טובית*

משתמש מקצוען
פסח.
החג האהוב עלי ביותר

ולא,
לא בגלל השיש המצופה.
ולא,
לא בגלל הכיורים שמאבדים מגודלם הטבעי
ולא,
לא בגלל הבלאגן

אני אוהבת את החג הזה כי הוא אמיתי.
כן.
בלי מעטים חיצוניים שונים ומשונים.
מאכלים משובחים בלי תחפושות.

אני אוהבת את החג הזה כי הוא יצירתי.
כן.
בכל שנה אני נדהמת מהמתכונים שנולדים כמעט יש מאין.
היכולת של נשות ישראל, ובייחוד אלו שחומרי הגלם שלהן מסתכמים בבסיס בלבד להכין ארוחות גורמה שלא מביישות שפים טובים ביותר.

אז זהו
כבר נושף בעורף
ועם הילדים בבית הנשיפה הזו ממש קולנית.

שמעתי פעם משהו נפלא מחברה מבוגרת ממני בהרבה.
היא איחלה לי שנה אחת "פסח כשר ושמח"
ומיד הוסיפה.
פסח כשר- יהיה בעז"ה לכולם
אבל פסח שמח- הלוואי יהיה לכולם. צריך כוח בשביל לשמוח.
ובשביל להביא דברים בשם אומרם אציין את מי שאמרה לי את הנ"ל. הרי היא האישה החשובה הגברת ציפורה אלפא יאריך ה' ימיה ושנותיה בטוב ובנעימים. אישה שאני מעריכה מאוד מאוד. אישה שלי היא ידידה למרות פער השנים.

אז פסח כשר ושמח לכל עמ"י
וכמובן- כל כך רלוונטי השנה- פסח בריא לכל עמ"י.

הלוואי ונזכה לאכול עוד השנה ן השלמים ומן הזבחים בבית המקדש.
מרגיש כל כל קרוב. צמרמורת.

-----
אחרי ההקדמה הארוכה הזו [ותודה למי שלא דילג על כל הנ"ל]--

כאן האשכול למתכונים לפסח
מכל הסוגים
מכל חומרי הגלם
לכל העדות
ועל פי כל המנהגים
איש איש וביתו.


כמה כללים למען הסדר הטוב:
1. בראש ההודעה ציינו סוג מתכון שרויה/לא שרויה/קטניות
2 מתחת לכותרת הנ"ל חלבי/פרווה/בשרי
3. רשמו מתכון ברור. זמן אפיה [חשוב מאוד בטוסטרים] ואני מציינת כבר כאן שזה עלול להשתנות בצורה קיצונית מטוסטר אחד למישנהו.
4. יש תמונה. הנה מה טוב. אין כמו לבחור מתכון לפי ראות העין.


בהצלחה לכולנו.
ריגשת!!!
 

nomi

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אפשר לאפות בטוסטר שניצלים או שיצא זוועה?
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
השניצלים הכי כיפיים, שאימצנו גם לכל השנה: "שניצלים מתנפחים "
לא שרויה
בשרי
חומרים בסיסיים (קמח תפו"א )


חותכים חזה עוף לשניצלונים (עדיף לא מדי דקים )
מערבבים:
1 כוס קמח תפו"א
2 ביצים קרות
תבלינים (פלפל שחור, פפריקה, אבקת שום)
1 כף דבש/ סילאן

טובלים את השניצלונים בתערובת. אפשר להשהות במקרר, חשוב שהכל יהיה קר ככל האפשר.
מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים בחום די גבוה, הציפוי אמור להתנפח מיד במגע עם השמן. (אם מזהיב מבחוץ לפני שמוכן בפנים, עדיף להוציא ולאפות בתנור 5 דקות מאשר להשאיר בחום יותר נמוך, אבל גם זה אפשרי )

ועוד גיוון- לחתוך את העוף לקוביות, לטבול ולטגן באותו אופן. יוצא חטיפי במיוחד, מתאים למנת פתיח על סלט חסה ועוד...
 

Rachefet

משתמש פעיל
לא שרויה
חומרי גלם בסיסיים
פרווה


ממליצה מאוד על המתכון הבא לסורבה על בסיס מיץ (מכינה בפסח ממיץ לימון, תפוזים וענבים, כל השנה אפילו ממיץ מוכן בבקבוק).
המתכון לקוח מכאן: https://www.bamixer.co.il/גיליון-125-טוחנים-מים/
כדאי מאוד להכנס ולקרוא את ההסבר המלא. עודד פישר מסביר מעולה כל מתכון וטכניקה שהוא מביא (ובכלל אתר מומלץ מאוד).
סורבה לימונענע

החומרים

120 מ”ל מים (1/2 כוס)
200 גרם סוכר (1 כוס)
1 חלבון ביצה
חופן עלי נענע קצוצים
1 קליפת לימון מגוררת
250 מ”ל מיץ לימון (1 כוס)
180 מ”ל מים (3/4 כוס)

אופן ההכנה

מכינים סירופ: מרתיחים 120 מ”ל מים עם הסוכר עד לבעבוע חזק.
בקערה נפרדת מערבבים את הנענע, גרידת הלימון, המיץ וה-180 מ”ל מים.
מקציפים את החלבון במהירות גבוהה עד ליצירת קצף לבן. ממשיכים להקציף ומוזגים פנימה את הסירופ הרותח לאט לאט, מתקבל קצף לבן אך נוזלי. ממשיכים להקציף במהירות בינונית ומוזגים פנימה את תערובת הלימון.

מעבירים לתבנית אלומיניום חד פעמית רחבה ומכסים בניילון נצמד. מכניסים להקפאה במקום הקר ביותר במקפיא למשך לילה שלם.

לאחר ההקפאה חותכים את התערובת לקוביות גדולות. מעבירים למעבד מזון וטוחנים בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת חלקה. הטחינה חייבת להיעשות מהר – אין להניח לתערובת להפשיר!

שמים בקופסא, דוחסים מעט ומכניסים לאחסון במקפיא. מניחים לסורבה לקפוא שוב במשך כשעתיים לפחות לפני ההגשה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
שרויה
חומרי גלם בסיסיים [ועוד קצת]
בשרי

לזניה בשרית לפסח


מעדן.

מתכון ל-2 תבניות אינגליש קצרות או תבנית בינונית חד פעמית [קטנה מA4]


למלית הבשר:

500 גרם בשר עוף/הודו או בקר טחון

1 בצל גדול, קצוץ דק

2 כפות פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

1 קופסא 250 גרם רסק עגבניות

1/3 כוס סוכר חום

1/2 כוס מים

1 חציל קוביות קטנות, לבחירה]

6 מצות מרובעות


התחילי בהכנת המלית:

בסיר קטן, טגני בצל קצוץ דק במעט שמן עד שצבעו הופך שקוף. הוסיפי חציל וגני לריכוך קל. הוסיפי את הבשר. טגני מספר דקות תוך כדי ערבוב. ערבבי את יתר החומרים לרוטב. הפרישי 3 כפות מהרוטב ושימי בצד. הוסיפי את הרוטב הנותר לסיר. בשלי כ 10 דקות.


רפדי את התבניות בניר אפיה.

טבלי את המצות במים למשך כ-10 שניות
הוציאי בזהירות והניחי על ניר סופג
המשיכי כך עם כל המצות. הפרידי בין מצה למצה עם ניר סופג
המתיני 2 דקות
חצי את המצות לרצועות ברוחב התבנית

צקי את שלושת כפות הרוטב מעל לניר האפיה. סדרי רצועות מצה מעל לרוטב. שפכי שליש מכמות המלית על עלי הלזניה. הניחי עוד שכבה של מצות ושוב עוד שליש של בשר. עשי כך גם עם השליש הנותר. סיימי בשכבה של מצות.

כסי את התבנית והעבירי לאפיה של 40 דקות בתנור ב 180 מעלות.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תרומתי הצנועה לאשכול תהיה של מאכל שאינו פסחי במובהק.
אבל החלטתי לכתוב כי הוא קל להכנה, המוצרים זמינים (אני מדברת אליכן ביצים!) וחובבי החריף ישמחו לצרפו לארוחת בוקר או כל ארוחה אחרת בחול המועד.
במשלוח המנות של פורים צירפתי אותו לצד מאכלים אחרים והוא בהחלט קצר תשואות נלהבות.
אז אנחנו מדברים על פלפלים חריפים בתחמיץ. בואו נתחיל:

הכמויות לנפח של צנצנת טייסטרס צ'ויס.

שלב ראשון והכרחי - מעקרים את הצנצנת:

מדיחים בסבון את הצנצנת, שוטפים ומייבשים.
מרתיחים מים , שופכים על כל פנים הצנצנת והפקק, מרוקנים ומייבשים באוויר. לא לנגב.

רכיבים:

10- 15 פלפלים ירוקים חריפים.
7-8 שיני שום שלמות מקולפות ושטופות.
כף מלח
כוס מים רותחים
חצי כוס חומץ
שמן לכיסוי -זית/אגוזים/קנולה למי שמשתמש.
שני גבעולי שמיר שטופים.

אופן ההכנה:

מערבבים את המים הרותחים והמלח עד שהמלח נמס. מניחים בצד.
חוצים את הפלפלים, מסירים את הראש, מנקים מגרעינים ושוטפים.
יש לעבוד עם כפפות וחלון פתוח.
דוחסים את הפלפלים והשום בשכבות בצנצנת.
כדאי למלא עד מקסימום קיבולת כיון שהירקות יתכווצו בהמשך.
שופכים מעל הפלפלים את המים והחומץ ומנערים מעט.
מוסיפים עוד מים כמעט עד לכיסוי.
שופכים מעל את השמן, ממתינים שיצוף ומעליו שמים את השמיר.
מכסים במכסה סגור היטב
לאחר 4-5 ימים השימורים מוכנים וטעימים :)

בכל פעם שמוציאים מקפידים להוציא רק במזלג חד פעמי ונקי אחרת השימורים יתעפשו.
פלפלים.JPG
 

I.Q

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
נשמח למתכונים מחומרים בסיסים בלבד ובלי שמן
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
לא שרויה
פרווה.
ברוח המוחמצים של שירה, אוסיף את המוחמצים העצלנים שלי.
מתכון הבסיס לתחמיץ הוא כפית מלח, כפית סוכר, שני שליש כוס מים, ושליש כוס חומץ. אחרי שמכינים, אפשר לטעום, ולשחק קצת עם היחס, לפי טעמכם האישי.

כרוב חמוץ לפסח.
בשונה מהמתכון הבריא בו מחמיצים את הכרוב זמן רב, המתכון העצלן שלי מהיר בהרבה, ולא מחייב הכשרת המטבח שבועיים לפני החג. כמו כן, אין צורך לעקר כלים. אני מכינה בכלי פלסטיק חד פעמיים, בקיבולת של ליטר.
דוחסים לכלי כרוב קצוץ. יוצקים כוס מהנוזל הנ"ל, ומכניסים למקרר.
כעבור חצי שעה בערך, תכולת הכלי מצטמצמת, ואפשר לדחוס עוד כרוב (בינתיים הוא מחכה בסבלנות במקרר, בשקית שבה קנינו אותו;)) כך כמה פעמים, עד שלא ניתן לדחוס יותר. בד"כ משקית של ק"ג יוצאים לי שני כלים. אחרי כמה שעות, טועמים ומתקנים תיבול. נשמר מצוין לכל החג וגם אחריו, ואין את הטרחה שבהעברה מכלי פסח לכלי חמץ.

צ'ולומדי (ירקות מעורבים)
חותכים פלפל (אפשר כמה צבעים) גזר וקולרבי לפיסות. מוסיפים את התחמיץ הנ"ל כמעט עד כיסוי, ומרתיחים לדקה בלבד.
מקררים ומוסיפים פרוסות מלפפון ובצל. אפשר להכין רק עם פלפלים. אחרי קירור אפשר לאכסן בכלי פלסטיק, כנ"ל.

עריכה - מאחר שהכלים אינם מעוקרים, חובה לאכסן במקרר, שם החמוצים נשמרים שבועיים ויותר.
 
נערך לאחרונה ב:

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
לא שרויה
בשרי
אני אף פעם לא מסתדרת עם שניצלים, בוודאי לא בפסח:(
חזה העוף אצלנו נאכל כמעורב ירושלמי או סיני מוקפץ, או פשוט כסטייק עוף

מעורב ירושלמי
מטגנת להזהבה המון בצלים פרוסים לרבעי טבעות. מוסיפה פפריקה, מלח, וחזה חתוך לנתחים. ממשיכה להקפיץ רק עד שמוכן. מגישה על מצע פירה. (במשך השנה אני מוסיפה גם כמון, אבל גם בלי זה זה יוצא נהדר)

מוקפץ סיני
משרה את רצועות העוף במעט סילאן. מקפיצה עם פרוסות בצל ופלפל וגזר וקולרבי מגורדים גס. מתבלת במלח ומגישה על מצע פירה כנ"ל.

סטייק עוף
משרה כמה שעות ביין לבן מעורב בשמן ותבלינים. צורבת במחבת.
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
פליז, מי שנותנת מתכונים לקינוחים (ולא רק) שתחשוב לפעמים גם על נשות ישראל הפשוטות (כמוני.....) שמחוסר מקום בביתן אין להם שום טוסטר\ תנור אפיה\ כל דבר שאופים איתו! פ'סדר??
מתכון מהפורום שלנו. עדיף על כל עוגה פסחית מבחינת נוחות ההכנה, ללא ביצים וללא צורך בתנור או טוסטר.
כדורי שוקולד-בין המתכונים הכי טובים שטעמתי,

להמיס בסיר-
כוס שמן
1/2 כוס מים
1.5 כוס סוכר
סוכר וניל
3 כפות קקאו
4 כפות גדושות נס קפה
2 כפות יין
לאחר שנמס מערבבים עם-
3 כוסות קמח ת. אדמה
1 כוס קוקוס
1/2 כוס שקדים/אגוזים טחונים
לקרר במקרר לקצת זמן כדי שהתערובת תהיה סמיכה יותר,
אם יש צורך - להוסיף קמח.
ליצור כדורים ולגלגל בקוקוס/ שקדים/ אגוזים טחונים.

אני לא טורחת לקרר וליצור כדורים.
אני מרפדת תבנית קטנה בנייר אפיה, ומפזרת עליה קוקוס בשפע. יוצקת את התערובת החמה, ומפזרת מעל עוד קוקוס. שולחת להקפאה. אחרי כמה שעות מוציאה, חותכת לקוביות, מעבירה לשקית עם כל הקוקוס, ומנערת לציפוי הקוביות בקוקוס מכל הצדדים. מחזירה להקפאה (עדיף במקום הכי מוחבא)
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
אהבתי!! נראה לי אני אעדיף בלי קוקוס, כי אינני אוהבת את הטעם שלו. (אולי אצפה בקקאו)
שימי לב שיש קוקוס גם בתערובת, אבל לדעתי הוא לא מורגש.
את יכולה גם לצפות באגוזים קצוצים, אבל זה יקר באופן משמעותי. (אני משתמשת בדי הרבה קוקוס בשביל הטכניקה העצלנית שלי, ומאחר והעסק נשמר במקפיא כל הזמן, אני מעבירה את שאריות הקוקוס לנגלה הבאה שאני מכינה)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה