חגים פסח- תבשילים

תות פלוס

משתמש צעיר
את החביתיות יש לשמור בכלי סגור למניעת התייבשות ואז למלא ולחמם לפני ההגשה וכך הן מתרככות.
תודה,
לא ידעתי שככה אופן ההכנה, פשוט מבהלתי בהתחלה,
אבל בסוף היה מושלם!!!
וגם טעמנו לפני החג היה טעים מאדד.... בנוסף הטיפ של הערבוב היה מעולה!!!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira הכנתי כעת, ויצא ממש טוב וטעים.
לא התנסיתי בחימום, אני רוצה להכין לחג- וזה יוצא שבת... יש לך רעיון איך להגיש בלינצעס ממולאים בלי שצריך לטגן לפני? כי אין אש... פשוט למלא ולשים קומה שנייה?
למלא ממש לפני שבת ולהניח קומה שניה.
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
ש כאן כאלה אלופות
אז אני באה לאתגר אתכן...
דרושה הכוונה או מתכון
לאסאדו
ללא תנור בשרי
ללא דבש/ערמונים/פטריות
תבליני בסיס בלבד
איך עושים את זה בתנאי השטח הללו
הכי טוב שאפשר בס"ד
תודה מראש!
אסאדו זה חלק עם המון המון שומן הוא לא צריך כמעט תבלינים להיפך הוא מתבלן את הירקת שתוספי איתו
ירקות שורש תפוחי אדמה גזר וכו תבלינים בסיסים כמו פפריקה פלפל שחור יין לבן
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון -פרוסות בשר בריבת בצל
המתכון הזה מוצלח כמעט עם כל גוש בשר בתנאי שתעשו לו בישול כפול כמובן יוצא עסיסי רך ומלא טעם עשיר
לוקחים נתח בשר 5/6/8 מה שתבחרו
שולקים אותו כשעה על האש עם מים שמכסים בתוספת פלפל שחור (לבשר 5 אפשר לוותר על השליקה ולעבור ישר לבישול ברוטב של נתחים חתוכים מראש )
מקררים היטב ופורסים לפרוסות
בסיר מטגנים הרבה בצל -3 בערך עד להזהבה קלה , מוסיפים סוכר 2כפות +פלפל שחור + יין אדום סוגרים במכסה ל10 דקות עד לצמצום וכו
מכניסים את פרוסות הבשר , מכסים במים , ומוסיפים 1-2 עגבניות מגורדות או קוביות , מלח מעט פפריקה
מכסים ומבשלים על אש יחסית נמוכה למשך 3 שעות
זהו :p בתאבון
 

mg3

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
מחפשת מתכון עסיסי לרולדת עגל ברשת

תודה רבה
 

קפה קפה

משתמש מקצוען
מחפשת מתכון עסיסי לרולדת עגל ברשת

תודה רבה
3 בצלים - חצאי טבעות
ראש שום
מטגנים את הבצל ושיני השום בשמן עד להזהבה טובה.
מניחים את הרולדה כשהיא עטופה בתבלינים:
מלח
פפריקה
פלפל שחור
אבקת שום / בצל (לא חובה)

לבשל עם חצי כוס יין אדום יבש עד להרתחה.
אח"כ לתת בישול על אש נמוכה למשך שעתיים כאשר כל חצי שעה בערך את הופכת את הרולדה על צד אחר.
לכבות את האש.
לשים את הרולדה בקירור ללילה.
את הרוטב קררי.

כשהרולדה קרה אפשר לחתוך פרוסות דקות ויפות בזהירות.

לחמם מעט לפני ההגשה.

יוצא רך כמו חמאה!
 

*טובית*

משתמש מקצוען
שושני תפו"א
מקלפים תפו״א, פורסים בדיסקית פרוסות דקות של המג׳ימיקס את התפו״א בשלמותם ומעבירים לקערה, מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה ושמן זית.
לוקחים קוקוטים כמו בתמונה, ומשמנים אותם (עדיף בתרסיס שמן למי שמשתמשת) ומתחילים לסדר לצורת שושנים, פרוסות גדולות בחופף אחת לשניה בסדר של מהגדול לקטן לחלק הפנימי של השושנה.צפה בקובץ המצורף 632789
הכנתי היום, יצא מוששששששששששששששששששששש
תודה!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

סטודיו בול

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי

דבורי-ריקי

משתמש פעיל
3 בצלים - חצאי טבעות
ראש שום
מטגנים את הבצל ושיני השום בשמן עד להזהבה טובה.
מניחים את הרולדה כשהיא עטופה בתבלינים:
מלח
פפריקה
פלפל שחור
אבקת שום / בצל (לא חובה)

לבשל עם חצי כוס יין אדום יבש עד להרתחה.
אח"כ לתת בישול על אש נמוכה למשך שעתיים כאשר כל חצי שעה בערך את הופכת את הרולדה על צד אחר.
לכבות את האש.
לשים את הרולדה בקירור ללילה.
את הרוטב קררי.

כשהרולדה קרה אפשר לחתוך פרוסות דקות ויפות בזהירות.

לחמם מעט לפני ההגשה.

יוצא רך כמו חמאה!
יש לי רולדת הודו
יתאים המתכון גם?
 

השלגיה

משתמש רשום
מתכון -פרוסות בשר בריבת בצל
המתכון הזה מוצלח כמעט עם כל גוש בשר בתנאי שתעשו לו בישול כפול כמובן יוצא עסיסי רך ומלא טעם עשיר
לוקחים נתח בשר 5/6/8 מה שתבחרו
שולקים אותו כשעה על האש עם מים שמכסים בתוספת פלפל שחור (לבשר 5 אפשר לוותר על השליקה ולעבור ישר לבישול ברוטב של נתחים חתוכים מראש )
מקררים היטב ופורסים לפרוסות
בסיר מטגנים הרבה בצל -3 בערך עד להזהבה קלה , מוסיפים סוכר 2כפות +פלפל שחור + יין אדום סוגרים במכסה ל10 דקות עד לצמצום וכו
מכניסים את פרוסות הבשר , מכסים במים , ומוסיפים 1-2 עגבניות מגורדות או קוביות , מלח מעט פפריקה
מכסים ומבשלים על אש יחסית נמוכה למשך 3 שעות
זהו :p בתאבון
@Geula-Arc אחרי השליקה הראשונית של הבשר צריך לשפוך את המים? או שמשתמשים בהם?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה