נראה לי שכן.
בקופסת קוטג' יש 27 גרם חלבון + כ14-21 גרם של הביצים- זה המון!
למיטב ידיעתי הגוף לא יכול לספוג כל כך הרבה חלבון בבת אחת, וכשחלבון לא נספג הוא הופך לשומן צ'יק צ'אק.
תקראי כאן
בניגוד לחלק מהדעות שמצדדות בכך שעודף חלבון הופך לשומן, יש שמוכיחים אחרת.
מחקר מעניין שקצת מנפץ את האמירה הזו
כיום כולם כבר תמימי דעים כי צריכת חלבון מספקת הינה חיונית לשם בניית שרירים. מלבד בניית שרירים, חומצות האמינו, אותן אבני בניין שמהם מורכבים החלבונים, חיוניות לכל פעולות החיים בגופינו. עם זאת, בעוד שכולם כבר מסכימים על חיוניותה של צריכת חלבון מספקת, קיימות עדיין שלל תפיסות מוטעות הנוגעות לחלבונים...
www.ironscience.co.il
ועוד:
מיתוס או לא - האם חלבון הופך לשומן?
חלבון ושומן אלו שתי רקמות שונות, רקמת השומן מורכבת ממולקולות שומן ורקמת השריר מורכבת ממולקולות חלבון, ולכן לא יקרה מצב בו שריר יהפוך לשומן ולהיפך - שומן אינו יכול להפוך לשריר.
על ידי פעילות גופנית ואימוני התנגדות ניתן לשנות את היחס בין רקמות השומן לרקמות השריר ותהליך זה קורה במקביל כאשר אחוזי השומן יורדים וישנה עלייה במסת השריר ולהיפך, אדם שהיה רגיל להתאמן אבל הפסיק - מסת השריר שלו תרד עם הזמן ואחוזי השומן יכולים לעלות כתלות בתזונה ואורח החיים.
בקיצור- שנוי במחלקות
הוכחה לכך שזה לא מדוייק היא דיאטת אטקינס, וגם דאטה קטוגנית ועוד שיטות דיאטה שמתבססות על חלבון בלבד או חלבון עם שומן. אנשים אוכלים כמויות מטורפות של חלבון ויורדים במשקל.