אין דברים כאלה.
אבל באמת שלא.
טוב,
רק למי שאוהב אגוזים, שוקולד, פריכות ורכות יחד.
אחרי האשכול הזה
שבו הבטחתי לנסות להרכיב מתכון לנוסטלגיה נוספת מימי ילדותי, ניסיתי.
מחווה לסבתי האהובה תחי'.
שהיתה מכינה לנו את הפאי הזה, שהומצא אי אז בשנות ה 50 של המאה הקודמת, כשהיתה מגיעה לביקור בארץ.
בהשערה גסה נראה לי שכבר קרוב ל 30 שלא טעמתי את הפאי הזה...עד אתמול.
במקור יש ששמים בו וויסקי בורבון. אני לא שמתי.
כשטעמנו את הפאי הזה אתמול, חזרו אלינו הימים הטובים של פעם.
הריח.
המרקם
הנימוחות שבפנים עם הפריכות שבקראסט
בול מה שזכרנו מפעם.
מתכון לפאי בקוטר 28 סנטימטר
לקראסט, קלתית:
200 גרם נטורינה
1 ביצה
2.5 כוסות קמח
1 כוס אבקת סוכר
למלית:
1 כוס סירופ מייפל
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 ו 1/2 כוסות שוקולד צ'יפס
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
100 גרם נטורינה מומסת, לא חמה, אפשר כאן להמיר ל 1/3 כוס שמן
2 סוכר וניל
3/4 כוס קמח
הכנה:
מתחילים בהכנת הקלתית:
המעבד מזון, מעבדים את כל הרכיבים. כאשר הרכיבים הופכים לעיסה אחידה, מוציאים ממעבד המזון ולשים מעט על משטח מקומח. הבצק יהיה מעט דביק וזה בסדר.
עוטפים בנילון נצמד ושולחים למנוחה של כשעה-שעה וחצי במקרר.
לאחר מנוחה במקרר, משטחים את הבצק בתבנית עגולה בעלת שוליים גבוהים [לא תבנית פאי נמוכה], מרופדת בניר אפיה.
משטחים בשכבה דקה של כחצי ס"מ בבסיס ובעובי של כס"מ בשוליים. מוודאים כי השוליים אחידות ויפות. השוליים צריכים להיות בגובה של כ-5 ס"מ
מכינים מלית:
מקציפים סוכר, מייפל וביצים במשך כ-4 דקות לתערובת אוורירית.
מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את יתר הרכיבים. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
יוצקים אל תוך התחתית. המלית לא אמורה למלא את כל גובה הפאי אבל קרוב לשפת הבצק, עם עודף של כ 1 ס"מ.
אופים ב 180 מעלות כ-50 דקות.
השוליים צריכים להיות שחומים ואפויים.
מרכז הפאי יכול להיות רוטט מעט.
אם הוא ממש ממש רטוב, אופים עוד כמה דקות
מקררים היטב לפני ההגשה.
אפשר להגיש עם קצפת מעל
הפאי יתייצב בקירור, אבל גם אחרי הקירור יהיה נימוח ולח בפנים וזה בסדר. כך צריך להיות.
מעולה בהקפאה
אפשר לכאורה להמיר נטורינה שבקלתית לשמן -1/2-3/4 כוס שמן. הבצק יתפורר יותר בחיתוך.
אפשר להמיר אגוזי מלך לאגוזי פקאן
אבל באמת שלא.
טוב,
רק למי שאוהב אגוזים, שוקולד, פריכות ורכות יחד.
אחרי האשכול הזה
עוגות/עוגיות - קולוניאל אינקיפר- כל ביס- נוסטלגיה!!!
סבתא שלי. הונגריה אמיתית. דמות ענק בשבילי. יאריך ה' ימיה ושנותיה בטוב ובנעימים עד 120. אמן. כשהיתה מגיעה מארה"ב, שם היא מתגוררת, לבקר אותנו, היתה מכינה לנו את הפאי-עוגה הזו. קולוניאל אינקיפר COLONIAL INNKEEPER בסיס של בצק פריך, דק. מעליו שכבת עוגה לבנה. מעל לעוגה הלבנה סירופ שוקולד עשיר...
www.prog.co.il
מחווה לסבתי האהובה תחי'.
שהיתה מכינה לנו את הפאי הזה, שהומצא אי אז בשנות ה 50 של המאה הקודמת, כשהיתה מגיעה לביקור בארץ.
בהשערה גסה נראה לי שכבר קרוב ל 30 שלא טעמתי את הפאי הזה...עד אתמול.
במקור יש ששמים בו וויסקי בורבון. אני לא שמתי.
כשטעמנו את הפאי הזה אתמול, חזרו אלינו הימים הטובים של פעם.
הריח.
המרקם
הנימוחות שבפנים עם הפריכות שבקראסט
בול מה שזכרנו מפעם.
מתכון לפאי בקוטר 28 סנטימטר
לקראסט, קלתית:
200 גרם נטורינה
1 ביצה
2.5 כוסות קמח
1 כוס אבקת סוכר
למלית:
1 כוס סירופ מייפל
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 ו 1/2 כוסות שוקולד צ'יפס
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
100 גרם נטורינה מומסת, לא חמה, אפשר כאן להמיר ל 1/3 כוס שמן
2 סוכר וניל
3/4 כוס קמח
הכנה:
מתחילים בהכנת הקלתית:
המעבד מזון, מעבדים את כל הרכיבים. כאשר הרכיבים הופכים לעיסה אחידה, מוציאים ממעבד המזון ולשים מעט על משטח מקומח. הבצק יהיה מעט דביק וזה בסדר.
עוטפים בנילון נצמד ושולחים למנוחה של כשעה-שעה וחצי במקרר.
לאחר מנוחה במקרר, משטחים את הבצק בתבנית עגולה בעלת שוליים גבוהים [לא תבנית פאי נמוכה], מרופדת בניר אפיה.
משטחים בשכבה דקה של כחצי ס"מ בבסיס ובעובי של כס"מ בשוליים. מוודאים כי השוליים אחידות ויפות. השוליים צריכים להיות בגובה של כ-5 ס"מ
מכינים מלית:
מקציפים סוכר, מייפל וביצים במשך כ-4 דקות לתערובת אוורירית.
מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את יתר הרכיבים. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
יוצקים אל תוך התחתית. המלית לא אמורה למלא את כל גובה הפאי אבל קרוב לשפת הבצק, עם עודף של כ 1 ס"מ.
אופים ב 180 מעלות כ-50 דקות.
השוליים צריכים להיות שחומים ואפויים.
מרכז הפאי יכול להיות רוטט מעט.
אם הוא ממש ממש רטוב, אופים עוד כמה דקות
מקררים היטב לפני ההגשה.
אפשר להגיש עם קצפת מעל
הפאי יתייצב בקירור, אבל גם אחרי הקירור יהיה נימוח ולח בפנים וזה בסדר. כך צריך להיות.
מעולה בהקפאה
אפשר לכאורה להמיר נטורינה שבקלתית לשמן -1/2-3/4 כוס שמן. הבצק יתפורר יותר בחיתוך.
אפשר להמיר אגוזי מלך לאגוזי פקאן