איפה
@טוצ'ה ?
ספיישל פו יו
התחשק לי לנסות להיכן את העוגיות האלו בגירסא פסחית.
למה? לא ממש ברור לי. יש מספיק עוגות במקפיא גם בלי זה.
אבל הכנתי.
האמת- יצא מוצלח.
קצת מתבקעות מלמעלה באפיה. אבל אחרי קירור הן לא נשברות. כדאי לאחסן בהקפאה.
צפה בקובץ המצורף 859996
2 כוסות קמח תפו"א
2 כוסות קמח שקדים או שקדים מולבנים טחונים דק לממש קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
מערבבים הכל יחד בקערה. גם אם הבצק נראה מעט דביק, חכו כמה רגעים, הוא מתגבש.
אם בכל זאת לא התגבש מוסיפים טיפונת קמחים.
מחלקים ל- 3
מניחים 1/3 מהבצק על ניר אפיה ומכסים בניר אפיה וסף. מרדדים.
לי אין מערוך לפסח אז פשוט הנחתי על ניר אפיה ובעזרת הידיים שיטחתי לעלה בעובי של כ-4 מ"מ
מורחים מילוי כלשהו- ממרח שוקולד, ממרח שוקולד ביתי [יש בחוברת שלי], מעט שמן+סוכר, קינמון ואגזים וכו'
מרימים את ניר האפיה בשולי החלק הארוך של העלה ומגלגלים לגליל.
מעבירים בזהירות לתבנית מרופדת בניר אפיה
חורצים בסכין חדה ולא משוננת סימני חיתוך לאורך הגליל בערך עד 2/3 מגובה הגליל
כך מכינים עוד 2 גלילים
אופים ב 180 מעלות כ-25-30 דקות.
מקררים וחותכים לפי הסימנים
מעבירם בזהירות לקופסא אטומה.
בגלל שהן יותר שבירות מבנות דודותיהן היומחוליות, כדאי אחסן בהקפאה.
צפה בקובץ המצורף 859997