עוגות/עוגיות עוגיות סילאן ושקדים.- מוצלח מאוד.

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
קרדיט: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
זמן הכנה
-10 דקות
זמן אפייה-15 דקות
מס’ מנות-18-20 עוגיות
סוג-פרווה


%E2%80%8F%E2%80%8FDSC_0087-%D7%A2%D7%95%D7%AA%D7%A7.jpg

מצרכים:

1 ביצה קטנה (M)

כף (12 ג’) סוכר

רבע כוס (60 מ”ל) שמן

רבע כוס (60 מ”ל) סילאן

כוס קמח (125 ג’) כוסמין מלא

חצי כוס (50 ג’) קמח שקדים או שקדים טחונים דק (*ניתן להמיר באגוזים טחונים דק)

כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה

רבע כפית (2 ג’) אבקת סודה לשתיה

כפית שטוחה (4 ג’) אבקת קינמון

*אבקת סוכר לציפוי (כ-2 כפות מלאות)

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה בעזרת כף: ביצה, סוכר, שמן וסילאן.

-מערבבים בקערית נפרדת: קמח כוסמין מלא, קמח שקדים, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה ואבקת קינמון.

-מוסיפים את תערובת הקמחים לתערובת הנוזלים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.

-מכניסים למקפיא לחצי שעה (ניתן גם לשים במקרר כמה שעות).

-מחממים תנור ל-180 מעלות (חשוב לחמם את התנור לפחות 7 דקות לפני האפיה).

-פורשים נייר אפיה על תבנית התנור. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של 2.5 ס”מ, מצפים באבקת סוכר ומניחים על נייר האפיה במרווחים קלים. משטחים בעזרת האצבעות לעוגיות בעובי של כ-1 ס”מ.

-אופים בתנור במשך 15 דקות. מוצאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  1  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה