תמונה מוסיפה נקודותאהבתי מאד!
כבר מתכננת על מה אפשר לכתוב
בעצם, יש לי רעיון. אפשר גם בלי תמונות?
איזה דג?שניצל 'מאמעס'.
הילדים שלי מאד אוהבים את השניצל הקפוא דג או עוף. אני פחות אוהבת שהם אוכלים אוכל תעשייתי לכן אני משתדלת להכין להם מוצר דומה:
חצי קילו דג או הודו או עוף טחון.
2 גזרים מגורדים דק (לא חובה- תלוי בילדים אם הם מוכנים לראות קצת כתום בשניצל)
כף אבקת פלאפל (לאלו שרוצים טעם טיפה יותר מתובל)
מלח פלפל
כפית רוטב צילי
מערבבים הכל לעיסה אחידה
יוצרים קציצות שטוחות
טובלים טוב בפירורי לחם
מטגנים על הפלנצה ללא שמן כלל.
אני אישית משתמשת בנסיכת הנילוס או בקלהאיזה דג?
פיצה יותר טעימה מהחנות (לדעת הילדים, לא רק לדעתי)
אני מטגנת את הפטריות ואז מוסיפה את הקמח וכל הנ"ל בלי אבקת מרק, הטעם של הטיגון של הפטריות נותן לרוטב טעם מעולה@א-ירושלמית
תנסי את הרוטב עם פטריות טריות ובלי האבקת מרק. חבל עליה ועל כמות המלח הלא הגיונית שבה.
, הן נותנות את הטעם הזה בלעדיה...
זהאו מאכלים שלא מייצרים אום בד"כ בבית?(כמו רוטב צ'ילי, מיונז, מלפפון חמוץ וכו)
אז אני לא זאת שלא הבנתי....
הבנת מצויןנראה לי הבנתי לא נכון את האתגר,
הרעיון של האתגר זה מאכלים ביתיים(פיצה, רוגעלאך,וכו)
או מאכלים שלא מייצרים אום בד"כ בבית?(כמו רוטב צ'ילי, מיונז, מלפפון חמוץ וכו)
מוסיפה טיפ קטן שראיתי אצל קרוטית, ניסיתי ואמצתי:קרוטונים
נשנוש קטן וטעים מאוד.
במקום לקנות כל הזמן ניתן להכין ממש בקלי קלות מפרוסות לחם יבשות או חלה שנותרה משבת.
מתאים כתוספת למרק, לסלט או סתם בשביל הנשנוש.
מצרכים:
5 פרוסות חלה או לחם חתוכות לקוביות קטנות.
5-6 כפות שמן זית.
שליש כפית פפריקה מתוקה.
חצי כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת.
רבע כפית מלח.
חצי כפית אבקת שום (אפשר לוותר).
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-170 מעלות (חום עליון וחום תחתון).
מרפדים תבנית בנייר אפיה ושמים את קוביות הלחם. מערבבים היטב עם השמן והתבלינים עד לכיסוי אחיד.
מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-12 דקות.
מוציאים מהתנור ומניחים לקרוטונים להתקרר לגמרי.
לשמור בקופסא אטומה או בצנצנת. (אם נשאר משהו אחרי דקה )
ניתן להגדיל כמויות בהתאם לצורך
בתאבון!!
דוקא לא פיצהנראה לי הבנתי לא נכון את האתגר,
הרעיון של האתגר זה מאכלים ביתיים(פיצה, רוגעלאך,וכו)
או מאכלים שלא מייצרים אום בד"כ בבית?(כמו רוטב צ'ילי, מיונז, מלפפון חמוץ וכו)
בדגש על חומרי גלם.האתגר הוא למוצרים שלרוב קונים אותם ולא מכינים בבית.
באתגר הזה בחרו חומר גלם שבדרך כלל נרכש מוכן בסופר או במעדניה והעלו מתכון מתאים להכנה שלו בבית.
המתכון יכול להיות, למשל, מהקטגוריות הבאות: כבושים, חמוצים, מעושנים, ממרחים, רטבים, בצקים שונים, גבינות, ממתקים, משקאות ועוד.
התכוונתי נניח לריבת עגבניות, ריבת משמש או ריבת חלב, לגבינת שמנת או ריקוטה, לטורטייה, לבצק עלים, עגבניות מיובשות, ממרח חלבה, חמוצים וכן הלאה (בכוונה לא כתבתי את הדוגמאות האלה בפתח האשכול כדי לא לחסום רעיונות לאנשים אחרים).
- יש להציע באיזה אופן ניתן לשלב את החומר גלם. מעין הצעת הגשה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
הנחת ענק!
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
24.06
י"ח סיוון
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
21.05
י"ג אייר
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
דיגיטל בגובה העיניים
עם מנדי נאבול
כל האפשרויות הטמונות בעולם הדיגיטל שיגרמו לך להרוויח יותר!
לתלמידים ובוגרים בלבד!
תהילים פרק קלז
א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע: