פיצה יותר טעימה מהחנות (לדעת הילדים, לא רק לדעתי)
מתקבלות 4 פיצות יפות, בערך גודל של פיצה בינונית קנויה.
לבצק:
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כף מלח
2 כפות שמן זית
2 וחצי כוסות מים
לרוטב:
מערבבים בקערה:
רסק עגבניות
שום כתוש
שמן זית
אורגנו יבש
סוכר
מלח
פלפל שחור
גבינה צהובה מגורדת
פה אין לי כמויות מדוייקות, זה לפי העין ולפי הטעם....
אופן הכנה:
להכניס לקערת המיקסר את הקמח, השצרים והסוכר ולערבב. להוסיף מלח ושמן זית ומעט מהמים ולהתחיל ללוש תוך הוספה הדרגתית של המים עד שמתקבל בצק חלק ורך. לחלק את הבצק ל 4 ומכל חלק לעשות כדור חלק כשאוספים את השוליים שלו לאמצע כמה פעמים, אח"כ הופכים אותו ומגלגלים על השלין שיתקבל חלק מאוד. משמנים כל כדור בשמן זית מכל הכיוונים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים גדולים אחד מהשני ועוטפים בניילון נצמד. מניחים להתפחה של לפחות שעה להכפלת הנפח.
צפה בקובץ המצורף 704076
מדליקים תנור לחום הכי גבוה (!) עם תבנית הפוכה בתוכו.
לוקחים כדור בצק, מעבירים למשטח מקומח בהרבה קמח, מקמחים את פני הבצק ומתחילים לפתוח אותו עם היד (הכי נח צורת אגרוף) מהאמצע, את השוליים לא משטחים אלא משאירים עבים. מעבירים את הבצק לנייר אפייה, עם מצקת שמים מהרוטב על הבצק, מפזרים מעל גבינה ותוספות, ואת השוליים מורחים בשמן זית (אפשר גם לפזר שומשום), להכניס לתנור על התבנית הרותחת (זהירות!) לאפייה קצרה עד שהגבינה מבעבעת והשוליים משחימים. בתאבון
צפה בקובץ המצורף 704074צפה בקובץ המצורף 704075