מתכון מוצלח ללחמניות מקמח כוסמין מלא

שמע ישראל

משתמש פעיל
אולי מישהו ידע לענות לי?
האם קמח כוסמין לבן אינו דומה לקמח חיטה לבן מבחינת הערכים התזונתיים/החסרונות?
הרי אם עשו אותו לבן זה אומר שהורידו לו סיבים ועוד דברים טובים?

בכל אופן, בעקבות האשכול הזה, הכנתי לשבת חלות מקמח כוסמין ללא סוכר, בשביל מי שמתנזר מקמח לבן וסוכר, השאלה אם זה באמת טוב יותר. יצאו יפות במראה, נקווה שגם טעים.

מה המתכון?
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
1 ק"ג קמח כוסמין
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות דבש
1 כף מלח
1/3 כוס שמן
1 כף חומץ
בערך 3+1/4 כוסות מים פושרים (לשים 2.5 כוסות לערבב ולראות אם חסר להוסיף כל פעם מעט עד שמתקבל בצק חלק רך ולא דביק
להתפיח
על שיש משומן לחלק ל-4 וליצור חלות.
או לחמניות.
למרוח בביצה טרופה+כף דבש(לתוספת מתיקות לא חובה)
לפזר שומשום
להכניס לתנור ללא טורבו על 50 מעלות 20-30 דקות. להגביר את החום ל250 מעלות ל-10 דקות. להנמיך ל 200 מעלות ולאפות עוד 10 דקות או עד שהחלות שחומות.
באפיית לחמניות יש צורך בפחות זמן אפיה.
(קרדיט לטכניקת אפיית הבצק לשירי כהן שהביאה מתכון מצויין לחלות רגילות)
 

secret

משתמש סופר מקצוען
אולי מישהו ידע לענות לי?
האם קמח כוסמין לבן אינו דומה לקמח חיטה לבן מבחינת הערכים התזונתיים/החסרונות?
הרי אם עשו אותו לבן זה אומר שהורידו לו סיבים ועוד דברים טובים?
זה מה שאני הבנתי,
זה לא קמח לבן כי זה לא קמח חיטה,
אבל זה כן כמו הלבן מבחינת הערכים התזונתיים - רק שעשוי מכוסמין ולא חיטה.
לכן למרות הכל עדיין הוא עדיף על הלבן.

אני ג"כ משתמשת בבר ולחם 80%,
מתאים גם למי שלא מעז לנגוע בקמח שהוא לא לבן.

ושמעתי לאחרונה שהכוסמין צורך פחות מים מקמח רגיל.
 

BlueRay

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
בר ולחם באמת מאוד אוורירי וטעים,
החסרון שלו - שהוא מתפורר.
 

שי1

משתמש מקצוען
סליחה על הבורות מול כל האופות המוצלחןת.
אפשר הסבר מפורט יותר איך עושים צורה של לחמניות שיצאו יפות.
לא הבצק הצורה שלהם.
עשיתי פעמיים ולא יצא "משהו"
 

יונת123

משתמש מקצוען
זה לא שהבצק מתפורר, בד"כ לחמניות מכוסמין מתייבשות הרבה יותר מהר מקמח חיטה רגילה ואז הלחמניה מתפוררת. אני אישית מקפיאה מיד כשהלחמניות מתקררות
 

BlueRay

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
?????
ממש לא שמתי לב לזה....
הבצק יוצא מעולה!
תופח מדהים - הרבה יותר מקמח חיטה, וגם נח מאוד לעבוד איתו ולקלוע לחמניות,
הבעיה שאחרי האפיה הלחמניה מתפוררת.
של חברות אחרות פחות מתפורר אבל הטעם פחות טעים וגם הלחמניה יותר יבשה.
 

אני1000

משתמש מקצוען
1 ק"ג קמח כוסמין
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות דבש
1 כף מלח
1/3 כוס שמן
1 כף חומץ
בערך 3+1/4 כוסות מים פושרים (לשים 2.5 כוסות לערבב ולראות אם חסר להוסיף כל פעם מעט עד שמתקבל בצק חלק רך ולא דביק
להתפיח
על שיש משומן לחלק ל-4 וליצור חלות.
או לחמניות.
למרוח בביצה טרופה+כף דבש(לתוספת מתיקות לא חובה)
לפזר שומשום
להכניס לתנור ללא טורבו על 50 מעלות 20-30 דקות. להגביר את החום ל250 מעלות ל-10 דקות. להנמיך ל 200 מעלות ולאפות עוד 10 דקות או עד שהחלות שחומות.
באפיית לחמניות יש צורך בפחות זמן אפיה.
(קרדיט לטכניקת אפיית הבצק לשירי כהן שהביאה מתכון מצויין לחלות רגילות)
האם מדובר בכוסמין 80% ??
ובאיזה כוס מדידה להשתמש?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה