מתכון מוצלח ללחמניות מקמח כוסמין מלא

רחלי חתן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני מכינה עם כף סילאן טבעי
החלות מקבלות צבע ,מה גם שהקמחים עצמם כהים...
והביצה שנמרחת מעל מזהיבה ודאי
 

יונת123

משתמש מקצוען
לי יש ניסיון של שנה עם הכנת לחמניות מקמח כוסמין. אחרי שניסיתי כל מיני מתכונים וסוגים שונים של קמחים הגעתי למסקנה שלא המתכון הוא זה שקובע (בכל אופן אצלי) אלא סוג הקמח. אני משתמשת בקמח כוסמין 80% של נפלאות ואין על הקמח שלהם. מוצלח, אוורירי, בהיר. המתכון שלי הכי פשוט:
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סילאן 100% תמרים ללא סוכר (אפשר במקום 1/3-1/2 כוס סוכר)
בערך 2 1/2 כוסות מים פושרים- חמימים
חצי כוס שמן
כף מלח
התפחה, הכנת לחמניות, משיחת שמן זית עם זעתר, התפחה נוספת ואפייה קצרה עד 10 דק' בתנור
בהצלחה!!
 

י.ט.ו.

משתמש מקצוען
מומלץ מאד קמח נפלאות
ולהשתמש במתכונים מהאתר שלהם
 

טליהבא

משתמש מקצוען
איך אני עושה לחמניות כוסמין קלות? כמו של ה99 קלוריות ללחמניה?
 

רחלי מעצבת/הראל דיזיין

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
לחלות מקמח מלא-לקנות קמח מלא של חברת "נפלאות"ועל האריזה יש מתכון נהדר לחלות מקמח מלא-אני עושה ויוצא חלות נהדרות ממש חלות נפלאות.
ללחמניות מקמח כוסמין-כנ"ל,לקנות קמח כוסמין של חברת"נפלאות" על האריזה יש מתכון נהדר ללחמניות כוסמין,אני עשיתי יצא נהדר

ממש קל טעים ובריא
בהצלחה ובתאבון
 

yydd

משתמש פעיל
אני עושה לחמניות וחלות עם קמח של בר ולחם
הוא מעולהההה
(לא מכירה את נפלאות, אבל לעומת רובינפלד, הוא הרבה יותר קליל ודומה ללבן...)
 

gs

משתמש פעיל
תודה על ההערה,
כל מתכון חלות - הוא מצוין, גם חלות אני אופה מקמח 80% הצבע לבן וכולם אוכלים את זה ולא מוכנים לאכול חלה של חנות. 100% זה קצת חום ויבש יותר.
גם את העוגות אני עושה מקמח זה אין לנו קמח לבן בכלל.
ממליצה מאד על חברת גדיש או בר ולחם
מתכון:

  • כף מלח ולאחריה לשים חצי ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרים (לחים) לא גרגרים, להתפיח בקופסה של חצי ליטר עם כוס מים חמימים (כמעט חצי כוס רותחים ולמלא במי ברז) + כף סוכר
  • לשפוך לקמח,
  • להוסיף חצי כוס סוכר ואפשר ביצה אחת בלבד, לא תמיד אני שמה
  • להתחיל ללוש 5 דקות
  • להוסיף עוד חצי ק"ג קמח
  • ללוש היטב עוד 5 דקות ולקראת סיום להוסיף 1/4 כוס שמן.
  • לתת לנוח ל-10 דקות ושוב ללוש 5 דקות.
  • לשים בתוך שקית נילון סגורה - תופח מהר מאד! תלוי בטריות השמרים כמובן, מספיק אפילו חצי שעה
  • להכין לחמניות, אפשר לטבול במים ובשומשום לאחר תפיחה של רבע שעה ולאפות כ-20 דקות
  • אני לא משתמשת בטורבו לחלות כי זה מייבש.
  • אפשר להניח בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים, נותן התפחה טובה וקצת קרנצ'יות
בתאבון ולבריאות
אכן יש להוסיף עוד 2 כוסות מים חמימים
 

gs

משתמש פעיל
כשכתוב ללוש, הכוונה בידיים או במיקסר?
ודאי במיקסר, אם תוכלי ביד על הרצפה כמו שהערביות יושבות בישיבה מזרחית גם את תרויחי קצת בריאות...
 

gs

משתמש פעיל
1. האם כוס מים הכוונה ל 180 cc או 200 cc?. - כוס חד פעמית פשוטה
2. האם לא צריך עוד קצת מים חוץ מכוס אחת שנמצאית בשמרים?[/QUOTE]
 

חנה עהרנטאל

משתמש רשום
עיצוב גרפי
אני עופה כל כמה ימים לחמניות מקמח כוסמין 100%
1 ק"ג קמח כוסמין (לא כל כך משנה איזה סוג)
2 כפות שמרים
חצי כוס סוכר או סוכרלוז
חצי כוס שמן
4 כוסות מים
כף מלח
זה יוצא קצת לך, יוצרים לחמניות עגולת עם ידיים רטובות
אופים כעשרים דקות!!
בהצלחה!
 

טליהבא

משתמש מקצוען
אני עופה כל כמה ימים לחמניות מקמח כוסמין 100%
1 ק"ג קמח כוסמין (לא כל כך משנה איזה סוג)
2 כפות שמרים
חצי כוס סוכר או סוכרלוז
חצי כוס שמן
4 כוסות מים
כף מלח
זה יוצא קצת לך, יוצרים לחמניות עגולת עם ידיים רטובות
אופים כעשרים דקות!!
בהצלחה!

יש לי את הסוכרלוז בשקיות הקטנות יש לך מושג כמה שקיות צריך לשים ממנו?
ואין לזה טעם לוואי?
 

טליהבא

משתמש מקצוען
אני עופה כל כמה ימים לחמניות מקמח כוסמין 100%
1 ק"ג קמח כוסמין (לא כל כך משנה איזה סוג)
2 כפות שמרים
חצי כוס סוכר או סוכרלוז
חצי כוס שמן
4 כוסות מים
כף מלח
זה יוצא קצת לך, יוצרים לחמניות עגולת עם ידיים רטובות
אופים כעשרים דקות!!
בהצלחה!

יש לי את הסוכרלוז בשקיות הקטנות יש לך מושג כמה שקיות צריך לשים ממנו?
ואין לזה טעם לוואי?
 

צליל בגיל

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
ללחמניות מוש-מוש-למות!!!
קמח כוסמין 100%
של רובינפלד. ואין לי אחוזים
יש שם מתכון ברור עם טיפים מצויינים
יוצאות לחמניות מדהימות, רכות וטעימות.
אני מכינה כמות של 2 ק"ג ומקפיאה.
הן מפשירות נהדר ותמיד מתחשק לי עוד....

לצבע יפה- אני מורחת אחרי ההתפחה ביצה עם מעט סוכר ומעט שמן , הצבע מגרה מאד מאד.
 

ישראלה

ללמוד תוכנות בכייף :)
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
מצטרפת שסוג הקמח משנה המון,
ניסיתי כמה קמחים ולא בכולם יצא מוצלח,
של רובינפלד מצויין, אך בינתיים עדיין הכי יקר
לאחר עוד כמה סוגים, בר ולחם מעולה ובמחיר סביר.

הסוד אולי בכל בצק שמרים, לישה קצת ארוכה, כ-8 דק'
התפחה כפולה, לפני הקליעה ולאחריה
כמובן תפילות לסיעתא דשמיא בכל התהליך.
לא נורא אם הבצק קצת דביק, לטפל בבצק עם ידיים משומנות,
וכן מעט שמן על כל חתיכת בצק,
רידוד קצר, גלגול עם להשאיר קצת אויר באמצע וקליעה.

הרבה הרבה הצלחה!
 

יונת123

משתמש מקצוען
אני ניסיתי גם את של רובינפלד והוא מוצלח, אבל נפלאות הרבה יותר! חוץ מזה שנפלאות עולה סביבות ה15 שקל ורובינפלד רק במבצעים מגיע למחיר הזה
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אולי מישהו ידע לענות לי?
האם קמח כוסמין לבן אינו דומה לקמח חיטה לבן מבחינת הערכים התזונתיים/החסרונות?
הרי אם עשו אותו לבן זה אומר שהורידו לו סיבים ועוד דברים טובים?

בכל אופן, בעקבות האשכול הזה, הכנתי לשבת חלות מקמח כוסמין ללא סוכר, בשביל מי שמתנזר מקמח לבן וסוכר, השאלה אם זה באמת טוב יותר. יצאו יפות במראה, נקווה שגם טעים.
 

קבצים מצורפים

  • חלות.jpg
    חלות.jpg
    KB 226.1 · צפיות: 34

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה