מאפים ה-לחמניות הכככי מושלמות - בהתחייבות!! צעד צעד עד לתוצאה המושלמת!!!

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
בטח שמתאים גם לחלות!!
(אני אוהבת חלות קטנות כדי שיהיה לנו הרבה לחם משנה והרבה "קליפה" טעימה, אז אני עושה מ300 גר' כלומר עם 3 עיגולים, - 4 בתבנית. אבל אם אין לך זמן להתקשקש עם הרבה חלות קטנות תעשי רגיל עם 6 רצועות.)
@CO2 אז הנה החלות שלי… אותו המתכון והכנה בדיוק.

רק באפיה ב7 דק האחרונות העליתי ל200
1707376116021.jpeg


7 חלות של 400 גר (4 עיגולים של 100 גר)
ועוד אחת של 600
יצאו קלות ומנופחות משהו לא רגיל :)

1707376481633.jpeg

ארזתי בזהירות רבה שלא יתכווץ׳ 😉 והנחתי במקפיא עד שבת
שעתיים לפני שבת מוציאה מהמקפיא ובכניסתה שמה על הפלטה וזהו מסודרים לשבת מענגת😍
 

ילילי

משתמש מקצוען
@מציאותית

אני רוצה לעשות את הלחמניות אבל עם קצת שומשום. עדיין לטבול כל לחמנייה במים ואז לפזר קצת למעלה?
או לוותר על המים?

המתכון נראה מדהים. תודה רבה.
 

אקטיבית

משתמש פעיל
חסרון בולט: אחרי שתכינו פעם אחת הילדים לא יוותרו על אחרות
במיוחד שהן דורשות צומי… והרבה… אבל שווה הכל!!!!
לחמניות מלאות אוויר נשמרות מושלם בהקפאה וכשיוצאות כאילו הרגע יצאו מהמאפייה……
טעימות גם ככה בלי כלום ישר לתיק ללימודים :)
אז קבלנו אותן!

צפה בקובץ המצורף 1567143
מלאות אוויר וציפוי דק פריך ומושלם🥰

אז בא נתחיל מהתחלה…
שנים שאני מכינה לחמניות והן יוצאות מעולות וטעימות והילדים ממש אוהבים
אבל הרגשתי שזה עדיין לא זה. אני רוצה לחמניות קלילות יותר פחות מלאות בבצק אלא יותר אוויר (בקיצור, כמו של המאפיות…) וניסיתי הרבה מתכונים
עד שהגעתי לנוסחה המדוייקת
אני כאן כדי לתת לכם את כל הסודות צעד צעד עד ללחמניות הללו מלאות האוויר והטעימות ברמה לא רגילה!

כן אומרת שזה לא להכין בצק ולתנור הם בהחלט דורשות השקעה וזמן אבל שווה שווה!!!


1. נכניס לקערת המיקסר:
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
500 מ״ל מים חמימים

2. לערבב קלות ולחכות 7 דקות -לא פחות.

3. להוסיף 1 ק״ג קמח (אני משתמשת בכוסמין 80% של תחנות הישראליות)
150 מ״ל שמן
כף מלח

4. ללוש היטב במהירות הכי נמוכה כ-12 דק׳ -לא פחות.

5. לכסות היטב את הקערה עם הבצק בניילון ניצמד עד להכפלת הנפח. - לא יותר מזה!

6. לחלק את הבצק לכדורים לפי הגודל הרצוי של הלחמניות
אני שוקלת כל חתיכה ל100 גר׳

7. להניח כדורים יפים ולכסות להתפחה כ-10 דק׳
אם הבצק יצא קצת דביק ולא נעים לעבוד איתו אפשר להעזר בקמח נוסף.

צפה בקובץ המצורף 1567136

לאחר 10 דק׳ כשהעיגולים תפחו מעט מתחילים להכין את הלחמניות:

8. להכין תבניות מצופות בנייר אפיה
9. קערה מלאה במי ברז
10. קערה מלאה בלפחות 200 גר שומשום/קצח

11. מרדדים כל עיגול ומכינים את הלחמניה (אצבע/בילקעס/חלת 8/עיגול ביס)
12. טובלים את הלחמניה בתוך המים ומוציאים מיד
13. זורקים לתוך הקערה עם השומשום ומנערים היטב עד שכל הלחמניה מצופה היטב בשומשום מכל הכיוונים ומעבירים לתבנית
כך עם כל הלחמניות.

14. לאחר ציפוי כל הלחמניות לכסות ולהתפיח על התבנית כ40 דק׳ - לא פחות!
15. זה הזמן להדליק את התנור על 180 כדי שיהיה מוכן להכנסה כשהוא מחומם מראש כחצי שעה לפחות לפני האפיה.
(גם אני הייתי מכניסה לתנור רותח של מעל 200. כאן זה אחרת וחשוב שיהיה ב180 ולא יותר!)

זה התבנית לאחר ההתפחה:

צפה בקובץ המצורף 1567139

אפשר לצופף אותן, אבל כמובן עדיף ברווח יותר… תלוי בזמן שעומד לרשותך :)

16. להכניס לתנור המחומם על 180 לחצי שעה.

17. ככה הן יצאו ומייד הברשתי בשמן זית לתוצאה מבריקה ורכה (אל דאגה לא מרגישים את השמן כלל הוא רק כדי לעשות טוב! אבל לא חובה כמובן :))

צפה בקובץ המצורף 1567142

חכי שקצת יצטננו חלקי לפי ימים לשקיות הקפאה וספרי לי איך היה
ממליצה להוציא לפני השינה שקית לחמניות ובבוקר הן כבר מוכנות.

שבוע טוב מלא בבשורות טובות!!!


מתכון בקצרה:
לבצק:
1 ק״ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
500 מ״ל מים
6 כפות סוכר
150 מ״ל שמן
כף מלח

לשים בקערת המיקסר מים, שמרים וסוכר לערבב ולהשהות 7 דק׳
להוסיף את יתר החומרים וללוש כ12 דק׳ על מהירות נמוכה

להתפיח עד להכפלת הנפח

לחלק לכדורים בגודל הרצוי ולהתפיח כ10 דק׳

להכין לחמניות לטבול במים ושומשום מכל הכיוונים
להתפיח על התבנית כ-40 דק׳

להדליק תנור ל180 חצי שעה לפני האפיה.
להכניס את התבנית ל30 דק
להוציא ולמרוח מעט שמן זית
לצנן ולהקפיא.

אם יש לך טורבו בהחלט אפשר להכניס 2 תבניות יחד ולהחליף מיקום לאחר 15 דק׳.
אם אפשר לתת טיפ קטן למי שיעזור לה
אני מכינה את אותו בצק
אחרי שתופח פעם ראשונה אני מחלקת ל2 חלקים,
מרדדת ואז חותכת ל12 ריבועים ואותם מגלגלת.
יותר קל מליצור כדורים ואז לחמניות ואז מתפיחה שוב בתבנית.
בהצלחה!
 

אקטיבית

משתמש פעיל
@מציאותית

אני רוצה לעשות את הלחמניות אבל עם קצת שומשום. עדיין לטבול כל לחמנייה במים ואז לפזר קצת למעלה?
או לוותר על המים?

המתכון נראה מדהים. תודה רבה.
לא לוותר על המים!!
תטבלי ותפזרי למעלה שומשום כמה שאת אוהבת
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
אם אפשר לתת טיפ קטן למי שיעזור לה
אני מכינה את אותו בצק
אחרי שתופח פעם ראשונה אני מחלקת ל2 חלקים,
מרדדת ואז חותכת ל12 ריבועים ואותם מגלגלת.
יותר קל מליצור כדורים ואז לחמניות ואז מתפיחה שוב בתבנית.
בהצלחה!
עוד שיטה טובה
אני אוהבת את התפיחה העגולה לדעתי ממלא יותר אוויר ויותר תופח יפה.
אבל העיקר שיצא לך טעים טעים :)
 

ילילי

משתמש מקצוען
הכנתי ונראה מקסים!
עוד לא טעמתי....

הכנתי בשתי תבניות ובתבנית אחת יצאו לחמניות עם שכבה קריספית ובשניה לא.
מנסה להבין למה. עשיתי ממש אותו דבר....

תודה רבה רבה.
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
הכנתי ונראה מקסים!
עוד לא טעמתי....

הכנתי בשתי תבניות ובתבנית אחת יצאו לחמניות עם שכבה קריספית ובשניה לא.
מנסה להבין למה. עשיתי ממש אותו דבר....

תודה רבה רבה.
אולי שוני בזמן?
זה הנגלה הראשונה או השניה?
אולי התנור היה חם יותר בשני?
מנסה לחשוב...
 

המליונרית

משתמש מקצוען
חייבת לך תודה ענקית
לא פעם ראשונה שמכינה חלות . אבל הפעם יצא פשוט וואו. מיד כשיצא מהתנור הרגשתי שזה אחר כי הן יצאו ממש קלות במשקל. יצא גם ממש טעים לשבת בבוקר
מאמצת את המתכון
 

rifki

משתמש פעיל
כמה זה 500מ"ל מים בכוסות חד פעמיות רגילות ?
וגם 150 מ"ל שמן?
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
שמחה בשבילכן!!!
גם אנחנו מאוד מולהבים מהמתכון עדיין
הילדים שלי רוצים עכשיו את החלות לכל השבוע :)
אז אני מכינה עכשיו כיכר לחם ולא לחמניות. (תכלס רבע עבודה!)
יש משהו מיוחד בחלה (בשונה מלחמניות)
זה הזכיר להם את החלות אנג'ל חח (אלה הפשוטות ב5 שקל :))
כן כן, אצלנו אוהבים אותן, כשהן טריות.. וזה ממש דומה להם רק בהרבה יותר טעים!
 

אקטיבית

משתמש פעיל
שמחה בשבילכן!!!
גם אנחנו מאוד מולהבים מהמתכון עדיין
הילדים שלי רוצים עכשיו את החלות לכל השבוע :)
אז אני מכינה עכשיו כיכר לחם ולא לחמניות. (תכלס רבע עבודה!)
יש משהו מיוחד בחלה (בשונה מלחמניות)
זה הזכיר להם את החלות אנג'ל חח (אלה הפשוטות ב5 שקל :))
כן כן, אצלנו אוהבים אותן, כשהן טריות.. וזה ממש דומה להם רק בהרבה יותר טעים!
גם אני חושבת ככה
החלות הכי טעימות
אולי זה טעם של שבת:)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה