מרקים מרקי חורף

שימחי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
למי שיש מתכונים של מרקיםטעימים אשמח מאוד...
 

שירי :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מרק אפונה בחמש דקות עבודה (אולי פחות)
חותכים לחתיכות גסות
גזר
קישוא
בצל
שום
זורקים לסיר עם מים, אפונה, מלח ומעט א, מרק עוף
מבשלים כשעה וטוחנים בבלנדר יד
 

chanaf

משתמש מקצוען

אופה קטנה

משתמש חדש
מרק קישואים הכי טעים שיש (אין כמויות מדויקות מה שיש בבית)
לטגן 2 בצל עם הרבה שום
להוסיף קישואים (בערך 8) עדיף עם הקליפה עדיף זקוני,
2 ת. אדמה קוביות, ברוקולי גם אפשר להוסיף
לבשל עד שהירקות מוכנים ולטחון במקל ולתבל במלח פ. שחור ומה שאוהבים ולבשל עוד כמה דקות
מעדן ממש!! יוצא קרמי כזה
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
 

elishevart

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
מרק אפונה בחמש דקות עבודה (אולי פחות)
חותכים לחתיכות גסות
גזר
קישוא
בצל
שום
זורקים לסיר עם מים, אפונה, מלח ומעט א, מרק עוף
מבשלים כשעה וטוחנים בבלנדר יד
איזה אפונה צריך לקנות בשביל המרק?
 

michal23

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
מרק פטריות וגריסים- מתכון שלי התפרסם בהמודיע

מרק שהוא ארוחה. בריא. משביע. ומחמם.

[סיר ענק- כ-8 ליטר]


2 בצלים גדולים קצוצים דק

3 גזר מגורד דק

2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות

1 קופסא שימורי פטריות חתוכים

2 כוסות גריסי פנינה

4 כפות שמן

3 כפות אבקת מרק בטעם עוף

מלח

פלפל

מים


הכנה:

טגני בצל בשמן להשחמה קלה. הוסיפי גזר מגורד ואדי כדקה.

הוסיפי את יתר הרכיבים. כסי במים + עוד כ-10 ס"מ

בשלי כשעה. אם יש צורך, הוסיפי מים במהלך הבישול.

כשהמרק מוכן, טעמי אותו ותקני את התיבול במקרה הצורך.


טיפ: מרקי גריסים, כמו מרקי קטניות, מסמיך מאוד לאחר שהות במקרר. אם נשאר לך מרק ואכסנת במקרר, הוסיפי מים לפני החימום.

img-20171101-wa0009-jpg.418264
תודה הני
הגריסים שמוסיפים כאן למרק הם לאחר השריה של לילה נכון ?
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
@hbecker, קחי את האשכול למקום המתאים לו :)
 

ANANAS

משתמש מקצוען
מרק כתום הכי טעים שיש:
מטגנים טבעות בצל,
מוסיפים בזה אחר זה פרוסות של גזר (4) בטטה (2 קטנות) וקישוא (5) (הכמויות הן בערך)
נותנים להכול להטגן קצת, מוסיפים מים ומבשלים עד שהכל ממש רך.
מתבלים במלח, מעט פלפל ואגוז מוסקט.
טוחנים היטב למרקם קרמי.

מרק אפונה מושלם שאי אפשר להפסיק לאכול:
משחימים טבעות בצל, מוסיפים במהלך ההשחמה קוביות גזר.
מוסיפים אפונה יבשה, מטגני 2 דקות ביחד ומוסיפים מים. מבשלים כשעה וטוחנים היטב.
המרקם והטעם... אי אפשר לעמוד בפניהם.
 

I can do it

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
UX UI
מרק קישואים וברוקולי ממתכונים בעשר דקות
ממש טעים!
רכיבים
בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום חתוכות
2 קישואים קלופים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
200 גרם פרחי ברוקולי (כ-3 כוסות)
2 גבעולי סלרי קצוצים
כוס דחוסה עלי סלרי קצוצים
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
6 כוסות (1.5 ליטר) מים רותחים
תיבול: כפית וחצי מלח, כפית גדושה אבקת מרק (מומלץ מחומרים טבעיים), רבע כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור
לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

אופן ההכנה
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים במשך כחצי דקה.
-מוסיפים קישואים, ברוקולי, גבעולי סלרי, 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים את האש ומבשלים במשך כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים.
-מוסיפים עלי סלרי ופטרוזיליה ומבשלים כ-10 דקות.
-טוחנים את המרק במעבד מזון או במוט בלנדר ידני עד למרקם שאוהבים. מתבלים במלח, כורכום, אבקת מרק ופלפל שחור ומבשלים כ-2 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
הורדה.png
הורדה.png
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה