חלום לגדול
משתמש פעיל
מגולגלות באמת מושלמות
קלות
ובלי מרגרינה
אז ככה הכל התחיל---
לפני חודשיים בערך ביום חמישי כשפתחתי את קטיפה (מהסוף להתחלה כמובן) ראיתי את המתכון הזה של אביגיל מייזליק
אמרתי נחמד, אבל לא מדי התלהבתי.
בצהריים ראיתי במכולת את הדבר הזה
ומיד ידעתי שהמלית הזאת תתפוס מקום של כבוד בתוך הבצק שראיתי אך הבוקר.
יצא מושלם.
אבל קצת נשכח מליבי
היום החלטתי להכין שוב.
אבל שיספיק לכל החג כן. אני יודעת שאין סיכוי. אבל לפחות עד החג הראשון...
ולפני שאתן נבהלות מאיכות התמונות, רובן צולמו בפלאפון נוקיה מחוסר במצלמה זמינה אחרת...
לא יודעת מה יותר גרוע, כאלה תמונות, או בלי תמונות ודי
אז ככה, שמתי בקערה:
6 כוסות קמח
2כפות סוכר
2/3 כוס שמן
2 כוסות מים חמים (דאגתי שהם לא יהיה רותחים כי התעצלתי להפעיל מיקסר ולשתי ביד...)
לשתי היטב לבצק רך ונעים.
לקחתי חתיכה, רידדתי דק, ומרחתי בעדינות מהמלית(השתמשתי בשתי קופסאות)
התפוחים לא צריכים לכסות את כל הבצק.
וגלגלתי.
יוצאים 6-8 פסים
שמתי בתבנית וחתכתי עם סכין חדה כמעט עד הסוף
הכנסתי לתנור
אפיתי עד שהזהיבו
בינתיים נשארה לי חתיכה מהבצק.
הוצאתי את המלית הנהדרת הזאת
יצא לי רולדה אחת
אז הכנתי שוב בצק
והמשכתי עם מלית הדובדבנים
יצאו לי סך הכל ניראה לי 4 פסים
אפיתי כמו עם התפוחים
נשאר לי עוד מלא בצק
הבטתי על מלית הקקאו חמאה של אביגיל מייזליק במתכונה המקורי, אין לי תנור חלבי, ובא לי משהו קצת יותר עסיסי ממרגרינה.
המסתי בסיר 100 גר שוקולד מריר
1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
וטיפה קינמון
מרחתי בעדינות על הרולדות הבאות
הפעם התחשק לי משהו טיפה שונה
אז מרחתי ביצה ופיזרתי שומשום
והרי התוצאות
מקווה שגם לכם יהיה טעים
אצלינו בינתיים נשאר בערך חצי מהכמות... הענקית!
בתיאבון
קלות
ובלי מרגרינה
אז ככה הכל התחיל---
לפני חודשיים בערך ביום חמישי כשפתחתי את קטיפה (מהסוף להתחלה כמובן) ראיתי את המתכון הזה של אביגיל מייזליק
אמרתי נחמד, אבל לא מדי התלהבתי.
בצהריים ראיתי במכולת את הדבר הזה
ומיד ידעתי שהמלית הזאת תתפוס מקום של כבוד בתוך הבצק שראיתי אך הבוקר.
יצא מושלם.
אבל קצת נשכח מליבי
היום החלטתי להכין שוב.
אבל שיספיק לכל החג כן. אני יודעת שאין סיכוי. אבל לפחות עד החג הראשון...
ולפני שאתן נבהלות מאיכות התמונות, רובן צולמו בפלאפון נוקיה מחוסר במצלמה זמינה אחרת...
לא יודעת מה יותר גרוע, כאלה תמונות, או בלי תמונות ודי
אז ככה, שמתי בקערה:
6 כוסות קמח
2כפות סוכר
2/3 כוס שמן
2 כוסות מים חמים (דאגתי שהם לא יהיה רותחים כי התעצלתי להפעיל מיקסר ולשתי ביד...)
לשתי היטב לבצק רך ונעים.
לקחתי חתיכה, רידדתי דק, ומרחתי בעדינות מהמלית(השתמשתי בשתי קופסאות)
התפוחים לא צריכים לכסות את כל הבצק.
וגלגלתי.
יוצאים 6-8 פסים
שמתי בתבנית וחתכתי עם סכין חדה כמעט עד הסוף
הכנסתי לתנור
אפיתי עד שהזהיבו
בינתיים נשארה לי חתיכה מהבצק.
הוצאתי את המלית הנהדרת הזאת
יצא לי רולדה אחת
אז הכנתי שוב בצק
והמשכתי עם מלית הדובדבנים
יצאו לי סך הכל ניראה לי 4 פסים
אפיתי כמו עם התפוחים
נשאר לי עוד מלא בצק
הבטתי על מלית הקקאו חמאה של אביגיל מייזליק במתכונה המקורי, אין לי תנור חלבי, ובא לי משהו קצת יותר עסיסי ממרגרינה.
המסתי בסיר 100 גר שוקולד מריר
1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
וטיפה קינמון
מרחתי בעדינות על הרולדות הבאות
הפעם התחשק לי משהו טיפה שונה
אז מרחתי ביצה ופיזרתי שומשום
והרי התוצאות
מקווה שגם לכם יהיה טעים
אצלינו בינתיים נשאר בערך חצי מהכמות... הענקית!
בתיאבון