ולמתכון:
300 גרם שוקולד חלב או מריר
2 כפות שמן
2.5 כוסות דגני בוקר קוקומן כדורים בטעם שוקולד, או משהו מקביל מחברה אחרת
2.5 כוסות בייגלאך מקלות מלוחים
1.5 כוסות בוטנים קלויים
ממיסים שוקולד עם שמן בסיר קטן, על אש נמוכה. מערבבים כל הזמן שלא ישרף. כשהשוקולד נמס לגמרי מכבים את האש.
שמים בקערה את הבייגלאך. בעזרת כוס זכוכית או כל כלי אחר שנראה לכם מתאים מרסקים מעט את הבייגלאך. המטרה היא לשבור את המקלות כדי שיהיו קטנים יתר. אנחנו לא רוצים לטחון אותם.
מוסיפים לקערה את דגני הבוקר.
לוקחים חופן מהבוטנים ומשפשפים בידיים כדי להסיר את הקליפה החומה. מוסיפים את הבוטנים ללא הקליפה החומה לקערה.
יוצקים את השוקולד מעל לרכיבים שבעקרה ומערבבים בעזרת כף גדולה או מרית עד שכל הבוטנים, דגני הבוקר והבייגלאך מצופים שוקולד.
עכשיו בוחרים באופן ההכנה.
2 אופציות:
1. בעזרת כף להניח תלוליות מהתערובת על מגש מרופד בניר אפיה. מניחים תלוליות זה לצד זה עם רווח קטן בין תלולית אחת לשכנתה
[שלא יהיה היזק ראיה ולא תהיה קנאה באופן שתלולית אחת תחליט לספח אליה את שטח שכנתה ותהפוך לתלולית גדולה על חשבון רעותה]
מכניסים להקפאה להתקשות, מחלצים מהניר אפיה, בודקים שאין איש בסביבה ומכניסים לקופסא. סוגרים את הקופסא ומחביאים בהקפאה.
2. דרך קצרה לאנשים עסוקים שאין להם זמן להניח תלוליות במגש ולדאוג ל שלום הבית של דיירי המגש: במקום לבנות יחידות קטנות של הממתק הזה, בונים בנין אחד גדול. משטחים את התערובת בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה. משתדלים לשטח באופן שווה פחות או יותר.
מכניסים את התבנית למקרר להתקשות מוחלטת. שובים חתיכות לא סימטריות. אפשר להיעזר בסכין. אחסון כנ"ל.
בסוד אגלה לכם שהמראה בשתי צורות ההכנה די דומה רק שבצורת ההכנה הראשונה הקצוות חלקות יותר.
רואים את ההבדלים בתמונות?
----
תכינו
תטעמו
תשתפו.
כאן אהבו מאוד.
סקופ:
לחטיף המתוק-מלוח הזה יש בן דוד מתוק ועדין.
רוצים להכיר אותו?