קינוחים עוגת מוס קרם ביגלה מלוח ושוקולד----

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
שכבות של עוגת שוקולד-קפה, שוקולד צ'יפס, קרם בייגלה מתוק-מלוח, גנאש שוקולד, שברי בייגלה, מוס קרם בייגלה ושוקולד לבן....
מהביסים שצריך להחליט מראש שרק ביס אחד וזהו. כדי שנסיים במקסימום 6-7 ביסים ולא יותר..

עוגה יקרה. אומרת מראש.
אבל-
מתקבלת כמות ממש גדולה [תבנית חד פעמית ענקית]
אפשר להכין חצי כמות בתבנית בינונית.
העוגה מתאימה לקינוח בשמחות. היא יפה. משובחת. טעימה. נראית כאילו השקיעו בה הרבה מעבר לזמן שהושקע בה.
בהחלט שווה.


האמת שהקינוח הזה התחל להבשיל לי בראש כשנתקלתי בצנצנת קרם בייגלה מלוח במכולת.
כן, אני יודעת שיש לקנות קרם כזה במכירות למוצרי אפיה ואני יודעת שאפשר להכין לבד. אבל תכ'לס עד שלא נתקלתי בצנצנת הזו--זה לא קרה!

אחרי ההכנה חתכתי את העוגה לפסים שמתאימים לתבני אינגליש והקפאתי בתבניות אינגליש, בשביל הנוחות

לפני שנתחיל, איך לא? תמונה!

IMG_0165_1024x682.jpg


אז מה נצטרך?

תבנית חד פעמית ענקית

לבסיס:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס חלב סויה או מים
3/4 כוס שמן
1/2 כוס ריצ' גולמי
1 כפית אבקת קפה נמס
3/4 כוס שוקולד צ'יפס

למריחה על העוגה:
3/4 כוס קרם בייגלה מתוק-מלוח

לגנאש שוקולד מריר:
250 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל ריצ'

לפיזור מעל לגנאש:
שברי בייגלה במלח

למוס קרם בייגלה ושוקולד לבן:
1 מיכל גדול 500 מ"ל ריצ'
1.5 כוסות קרם בייגלה מתוק-מלוח
200 גרם שוקולד לבן פרווה
250 גרם קרם וניל/פטיסייר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקישוט:
קרוקנט אגוזי לוז
שארית מגנאש השוקולד
שארית מהשוקולד הלבן

מתחילים בהכנת העוגה:
שמים בקערה את כל רכיבי העוגה ומערבבים היטב במטרפה ידנית.
יוצקים לתבנית חד פעמים ענקית מרופדת בניר אפיה ומפזרים שוקולד צ'יפס
אופים ב 180 מעלות כ-20-25 דקות עד שהעוגה יציבה. משך האפיה עשוי להשתנות מתנור אחד למשנהו אז שימו לא לייבש את העוגה.
מקררים את העוגה.

לאחר שהעוגה התקררה מורחים 3/4 כוס קרם בייגלה על העוגה.
מעבירים למקרר כדי שהקרם יתייבש ולא יתערבב עם הגנאש ובינתיים מכינים גנאש
מסים בסיר שוקולד וריצ' עד שמתקבל קרם גנאש אחיד וחלק.
ממתינים שהגנאש לא יהיה רותח, רק חם מעט ולא מדי נוזלי.
מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים את הגנאש מעל לשכבת הקרם בייגלה. מעט מהגנאש שומרים לקישוט

מפזרים שברי בגיילה במלח ומעבירי למקרר להתייבשות של הגנאש.

בינתיים מכינים את המוס:
מקציפים ריצ' במקיסר לקבלת קצפת יציבה.
ממיסים שוקולד לבן עם 1 כף שמן ומוסיפים לקצפת תוך כדי הקצפה עדינה. מעט מהשוקולד שומרים לקישוט
מוסיפים קרם וניל, פודינג וקרם בייגלה.

מוציאים את העוגה מהמקרר. מוודאים שהגנאש התקשה מספיק שלא ימרח בעת מריחת המוס. מורחים את המוס בשכבה אחידה על הגנאש ושברי הבייגלה.
מפזרים קרוקנט ומזלפים שוקולד לבן ששמרנו וגנאש ששמרנו.
IMG_0168_1024x682.jpg

מקפיאים.
מוציאים מההקפאה כ-5 דקות לפני ההגשה ופורסים בסכין חדה ולא משוננת.

זהו :)
מהכמות הזו מתקבלים כ-40-50 מנות.
IMG_0167_1024x682.jpg



הערות:
אפשר לוותר כל שברי הבייגלה.
אפשר לוותר על הקישוט
המוס לא נמס ושומר על צורתו בצלחת גם לזמן ארוך
 

מהממתתת

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
שכבות של עוגת שוקולד-קפה, שוקולד צ'יפס, קרם בייגלה מתוק-מלוח, גנאש שוקולד, שברי בייגלה, מוס קרם בייגלה ושוקולד לבן....
מהביסים שצריך להחליט מראש שרק ביס אחד וזהו. כדי שנסיים במקסימום 6-7 ביסים ולא יותר..

עוגה יקרה. אומרת מראש.
אבל-
מתקבלת כמות ממש גדולה [תבנית חד פעמית ענקית]
אפשר להכין חצי כמות בתבנית בינונית.
העוגה מתאימה לקינוח בשמחות. היא יפה. משובחת. טעימה. נראית כאילו השקיעו בה הרבה מעבר לזמן שהושקע בה.
בהחלט שווה.


האמת שהקינוח הזה התחל להבשיל לי בראש כשנתקלתי בצנצנת קרם בייגלה מלוח במכולת.
כן, אני יודעת שיש לקנות קרם כזה במכירות למוצרי אפיה ואני יודעת שאפשר להכין לבד. אבל תכ'לס עד שלא נתקלתי בצנצנת הזו--זה לא קרה!

אחרי ההכנה חתכתי את העוגה לפסים שמתאימים לתבני אינגליש והקפאתי בתבניות אינגליש, בשביל הנוחות

לפני שנתחיל, איך לא? תמונה!

צפה בקובץ המצורף 1536909

אז מה נצטרך?

תבנית חד פעמית ענקית

לבסיס:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס חלב סויה או מים
3/4 כוס שמן
1/2 כוס ריצ' גולמי
1 כפית אבקת קפה נמס
3/4 כוס שוקולד צ'יפס

למריחה על העוגה:
3/4 כוס קרם בייגלה מתוק-מלוח

לגנאש שוקולד מריר:
250 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל ריצ'

לפיזור מעל לגנאש:
שברי בייגלה במלח

למוס קרם בייגלה ושוקולד לבן:
1 מיכל גדול 500 מ"ל ריצ'
1.5 כוסות קרם בייגלה מתוק-מלוח
200 גרם שוקולד לבן פרווה
250 גרם קרם וניל/פטיסייר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקישוט:
קרוקנט אגוזי לוז
שארית מגנאש השוקולד
שארית מהשוקולד הלבן

מתחילים בהכנת העוגה:
שמים בקערה את כל רכיבי העוגה ומערבבים היטב במטרפה ידנית.
יוצקים לתבנית חד פעמים ענקית מרופדת בניר אפיה ומפזרים שוקולד צ'יפס
אופים ב 180 מעלות כ-20-25 דקות עד שהעוגה יציבה. משך האפיה עשוי להשתנות מתנור אחד למשנהו אז שימו לא לייבש את העוגה.
מקררים את העוגה.

לאחר שהעוגה התקררה מורחים 3/4 כוס קרם בייגלה על העוגה.
מעבירים למקרר כדי שהקרם יתייבש ולא יתערבב עם הגנאש ובינתיים מכינים גנאש
מסים בסיר שוקולד וריצ' עד שמתקבל קרם גנאש אחיד וחלק.
ממתינים שהגנאש לא יהיה רותח, רק חם מעט ולא מדי נוזלי.
מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים את הגנאש מעל לשכבת הקרם בייגלה. מעט מהגנאש שומרים לקישוט

מפזרים שברי בגיילה במלח ומעבירי למקרר להתייבשות של הגנאש.

בינתיים מכינים את המוס:
מקציפים ריצ' במקיסר לקבלת קצפת יציבה.
ממיסים שוקולד לבן עם 1 כף שמן ומוסיפים לקצפת תוך כדי הקצפה עדינה. מעט מהשוקולד שומרים לקישוט
מוסיפים קרם וניל, פודינג וקרם בייגלה.

מוציאים את העוגה מהמקרר. מוודאים שהגנאש התקשה מספיק שלא ימרח בעת מריחת המוס. מורחים את המוס בשכבה אחידה על הגנאש ושברי הבייגלה.
מפזרים קרוקנט ומזלפים שוקולד לבן ששמרנו וגנאש ששמרנו.
צפה בקובץ המצורף 1536914
מקפיאים.
מוציאים מההקפאה כ-5 דקות לפני ההגשה ופורסים בסכין חדה ולא משוננת.

זהו :)
מהכמות הזו מתקבלים כ-40-50 מנות.
צפה בקובץ המצורף 1536915


הערות:
אפשר לוותר כל שברי הבייגלה.
אפשר לוותר על הקישוט
המוס לא נמס ושומר על צורתו בצלחת גם לזמן ארוך
נראה טובבב
מרשים במיוחד!!
תודה ענקית אין על המתכונים שלך!! מדוייקים וקולעים..
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
WOW
מגרה בטירוף

הקרם בייגלה וקרם וניל - קנוי?
על איזה את ממליצה?
כן קנויים
הקרם וניל מחנות למוצרי אפיה.
הקרם בייגלה הוא של חברת שקד [ענבי ציון], 700 גרם צנצנת פלסטיק
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
וואו וואו וואו!

זה נראה מליון דולר!

דווקא יש לי קרם ביגלה בבית
עכשיו צריך לארגן איזה ארוע,
שתהיה סיבה להכין את הדבר המושחת הזה.
 

כן כן כן

משתמש רשום
וואו נרא טעים
בדיוק יש לי קרם בייגלה שמחכה לרעיון מה לעשות איתו :)
מקווה להגיע לזה
את יכולה להגיד לי מה הגודל של תבנית אינגליש קייק בשביל החיתוך שיהיה באמת בגודל טוב ?

תודה ענקית
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
וואו נרא טעים
בדיוק יש לי קרם בייגלה שמחכה לרעיון מה לעשות איתו :)
מקווה להגיע לזה
את יכולה להגיד לי מה הגודל של תבנית אינגליש קייק בשביל החיתוך שיהיה באמת בגודל טוב ?

תודה ענקית
31X10
 

תמרוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
שבוע טוב, @ה. בקר. לכבוד שבת הכנו את הקינוח הזה.
מה שקרה לנו, זה שבשלב הכנסת השוקולד הלבן (והקרם וניל שהכנו אותו לבד, הוא כבר היה פושר) הריץ פשוט התנמס לנו ונהפך למשהו גבישי שהזכיר מראה של קצפת חלבית שנהיית חמאה.
ניסינו להקציף במהירות גבוהה הרבה זמן, כדי שיהיה מזה משהו אחיד, וזה לא עבד.
לא יכלנו להגיש כזה דבר אז פשוט בישלנו את זה וקיבלנו קרם טעים, אבל פשוט מאד, לא תואם את ההשקעה.
מה נראה לך גרם לזה?השוקולד היה מומס, אבל נגענו בשקית כשהכנסנו לריץ המוקצף, והיה חמים בלבד
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
שבוע טוב, @ה. בקר. לכבוד שבת הכנו את הקינוח הזה.
מה שקרה לנו, זה שבשלב הכנסת השוקולד הלבן (והקרם וניל שהכנו אותו לבד, הוא כבר היה פושר) הריץ פשוט התנמס לנו ונהפך למשהו גבישי שהזכיר מראה של קצפת חלבית שנהיית חמאה.
ניסינו להקציף במהירות גבוהה הרבה זמן, כדי שיהיה מזה משהו אחיד, וזה לא עבד.
לא יכלנו להגיש כזה דבר אז פשוט בישלנו את זה וקיבלנו קרם טעים, אבל פשוט מאד, לא תואם את ההשקעה.
מה נראה לך גרם לזה?השוקולד היה מומס, אבל נגענו בשקית כשהכנסנו לריץ המוקצף, והיה חמים בלבד
מוזר לי מאוד. כנראה השוקולד איכשהו התקשה.
אין לי הסבר....
 

תמרוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הריץ נפל לגמרי, לא היה קציפתי בכלל, לכן חשבתי שזה לא קשור לשום דבר, מלבד לתופעת לוואי של הריץ. גם אני אף פעם לא נתקלתי בריץ ש"נפל" והתפשל ככה.
 

אום

משתמש מקצוען
הריץ נפל לגמרי, לא היה קציפתי בכלל, לכן חשבתי שזה לא קשור לשום דבר, מלבד לתופעת לוואי של הריץ. גם אני אף פעם לא נתקלתי בריץ ש"נפל" והתפשל ככה.
לפעמים זה קורה אם הפשירו והקפיאו שנית
המרקם של הריץ היה נוזלי או יציב יותר לפני ההקצפה?
 

תמרוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
דווקא ריץ טרי לא מוקפא, וגם הקצף לא הוקפא.
לא שמתי לב למרקם שלו, היה רגיל, הקצף עצמו היה יציב לפני שהוספתי השוקולד. והוספתי על מהירות נמוכה בזרם איטי של שוקולד
 

תמרוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
חם, לא מעבר לזה.
ותמיד אני משתמשת בשוקולד מומס = חם לריץ.
זה היה תגובה ממש יוצאת דופן, לצערי
 

תמרוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
קיוויתי לפחות שהטעם יישאר, אבל האכזבה כפולה ומכופלת, היה לזה טען של... קרם וניל. לא האיכות ולא הקריספיות של הקרם ביגלה, ולא שום זכר לטעם של זה.
הני, האם אצלך האם הרגישו במוצר הסופי את טעם קרם הביגלה? האם יש מישהו נוסף שעשה?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
קיוויתי לפחות שהטעם יישאר, אבל האכזבה כפולה ומכופלת, היה לזה טען של... קרם וניל. לא האיכות ולא הקריספיות של הקרם ביגלה, ולא שום זכר לטעם של זה.
הני, האם אצלך האם הרגישו במוצר הסופי את טעם קרם הביגלה? האם יש מישהו נוסף שעשה?
הרגישו ממש
שלחתי לחברה לשבת
הבן שלה טעם ואמר מיד שיש בזה איזה קרם מיוחד מלוח רק לא הצליח להגדיר בדיוק מה

אם היית גרה לידי הייתי נותנת לך טעימה. שתביני שזה ממש לא טעם ש קרם וניל. אגב אין חקרם בייגלה קריספיות...לא באמת.
 

תמרוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
טעמתי את הקרם בעצמו, היה בו פירורים נעימים. כנראה כשמתערב עם משהו, זה פוחת.
אז לפחות את הפונקציה הזאת לא אספיד;)
 

r36330

משתמש פעיל
גם אצלי שוקולד לבן הרבה פעמים מתנהג אחרת לגמרי משוקולד שחור
הוא לא ממש מתנמס, רק מתרכך כזה
ניסיתי השבוע לכתוב איתו על פאי שחור. הוא בכלל לא זרם על זה- תרתי משמע..
יכול להיות שזה תלוי בחברה? היה לי שוקוציפס לבן של כרמית
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה