שכבות של עוגת שוקולד-קפה, שוקולד צ'יפס, קרם בייגלה מתוק-מלוח, גנאש שוקולד, שברי בייגלה, מוס קרם בייגלה ושוקולד לבן....
מהביסים שצריך להחליט מראש שרק ביס אחד וזהו. כדי שנסיים במקסימום 6-7 ביסים ולא יותר..
עוגה יקרה. אומרת מראש.
אבל-
מתקבלת כמות ממש גדולה [תבנית חד פעמית ענקית]
אפשר להכין חצי כמות בתבנית בינונית.
העוגה מתאימה לקינוח בשמחות. היא יפה. משובחת. טעימה. נראית כאילו השקיעו בה הרבה מעבר לזמן שהושקע בה.
בהחלט שווה.
האמת שהקינוח הזה התחל להבשיל לי בראש כשנתקלתי בצנצנת קרם בייגלה מלוח במכולת.
כן, אני יודעת שיש לקנות קרם כזה במכירות למוצרי אפיה ואני יודעת שאפשר להכין לבד. אבל תכ'לס עד שלא נתקלתי בצנצנת הזו--זה לא קרה!
אחרי ההכנה חתכתי את העוגה לפסים שמתאימים לתבני אינגליש והקפאתי בתבניות אינגליש, בשביל הנוחות
לפני שנתחיל, איך לא? תמונה!
אז מה נצטרך?
תבנית חד פעמית ענקית
לבסיס:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס חלב סויה או מים
3/4 כוס שמן
1/2 כוס ריצ' גולמי
1 כפית אבקת קפה נמס
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
למריחה על העוגה:
3/4 כוס קרם בייגלה מתוק-מלוח
לגנאש שוקולד מריר:
250 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל ריצ'
לפיזור מעל לגנאש:
שברי בייגלה במלח
למוס קרם בייגלה ושוקולד לבן:
1 מיכל גדול 500 מ"ל ריצ'
1.5 כוסות קרם בייגלה מתוק-מלוח
200 גרם שוקולד לבן פרווה
250 גרם קרם וניל/פטיסייר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
קרוקנט אגוזי לוז
שארית מגנאש השוקולד
שארית מהשוקולד הלבן
מתחילים בהכנת העוגה:
שמים בקערה את כל רכיבי העוגה ומערבבים היטב במטרפה ידנית.
יוצקים לתבנית חד פעמים ענקית מרופדת בניר אפיה ומפזרים שוקולד צ'יפס
אופים ב 180 מעלות כ-20-25 דקות עד שהעוגה יציבה. משך האפיה עשוי להשתנות מתנור אחד למשנהו אז שימו לא לייבש את העוגה.
מקררים את העוגה.
לאחר שהעוגה התקררה מורחים 3/4 כוס קרם בייגלה על העוגה.
מעבירים למקרר כדי שהקרם יתייבש ולא יתערבב עם הגנאש ובינתיים מכינים גנאש
מסים בסיר שוקולד וריצ' עד שמתקבל קרם גנאש אחיד וחלק.
ממתינים שהגנאש לא יהיה רותח, רק חם מעט ולא מדי נוזלי.
מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים את הגנאש מעל לשכבת הקרם בייגלה. מעט מהגנאש שומרים לקישוט
מפזרים שברי בגיילה במלח ומעבירי למקרר להתייבשות של הגנאש.
בינתיים מכינים את המוס:
מקציפים ריצ' במקיסר לקבלת קצפת יציבה.
ממיסים שוקולד לבן עם 1 כף שמן ומוסיפים לקצפת תוך כדי הקצפה עדינה. מעט מהשוקולד שומרים לקישוט
מוסיפים קרם וניל, פודינג וקרם בייגלה.
מוציאים את העוגה מהמקרר. מוודאים שהגנאש התקשה מספיק שלא ימרח בעת מריחת המוס. מורחים את המוס בשכבה אחידה על הגנאש ושברי הבייגלה.
מפזרים קרוקנט ומזלפים שוקולד לבן ששמרנו וגנאש ששמרנו.
מקפיאים.
מוציאים מההקפאה כ-5 דקות לפני ההגשה ופורסים בסכין חדה ולא משוננת.
זהו
מהכמות הזו מתקבלים כ-40-50 מנות.
הערות:
אפשר לוותר כל שברי הבייגלה.
אפשר לוותר על הקישוט
המוס לא נמס ושומר על צורתו בצלחת גם לזמן ארוך
מהביסים שצריך להחליט מראש שרק ביס אחד וזהו. כדי שנסיים במקסימום 6-7 ביסים ולא יותר..
עוגה יקרה. אומרת מראש.
אבל-
מתקבלת כמות ממש גדולה [תבנית חד פעמית ענקית]
אפשר להכין חצי כמות בתבנית בינונית.
העוגה מתאימה לקינוח בשמחות. היא יפה. משובחת. טעימה. נראית כאילו השקיעו בה הרבה מעבר לזמן שהושקע בה.
בהחלט שווה.
האמת שהקינוח הזה התחל להבשיל לי בראש כשנתקלתי בצנצנת קרם בייגלה מלוח במכולת.
כן, אני יודעת שיש לקנות קרם כזה במכירות למוצרי אפיה ואני יודעת שאפשר להכין לבד. אבל תכ'לס עד שלא נתקלתי בצנצנת הזו--זה לא קרה!
אחרי ההכנה חתכתי את העוגה לפסים שמתאימים לתבני אינגליש והקפאתי בתבניות אינגליש, בשביל הנוחות
לפני שנתחיל, איך לא? תמונה!
אז מה נצטרך?
תבנית חד פעמית ענקית
לבסיס:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס חלב סויה או מים
3/4 כוס שמן
1/2 כוס ריצ' גולמי
1 כפית אבקת קפה נמס
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
למריחה על העוגה:
3/4 כוס קרם בייגלה מתוק-מלוח
לגנאש שוקולד מריר:
250 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל ריצ'
לפיזור מעל לגנאש:
שברי בייגלה במלח
למוס קרם בייגלה ושוקולד לבן:
1 מיכל גדול 500 מ"ל ריצ'
1.5 כוסות קרם בייגלה מתוק-מלוח
200 גרם שוקולד לבן פרווה
250 גרם קרם וניל/פטיסייר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
קרוקנט אגוזי לוז
שארית מגנאש השוקולד
שארית מהשוקולד הלבן
מתחילים בהכנת העוגה:
שמים בקערה את כל רכיבי העוגה ומערבבים היטב במטרפה ידנית.
יוצקים לתבנית חד פעמים ענקית מרופדת בניר אפיה ומפזרים שוקולד צ'יפס
אופים ב 180 מעלות כ-20-25 דקות עד שהעוגה יציבה. משך האפיה עשוי להשתנות מתנור אחד למשנהו אז שימו לא לייבש את העוגה.
מקררים את העוגה.
לאחר שהעוגה התקררה מורחים 3/4 כוס קרם בייגלה על העוגה.
מעבירים למקרר כדי שהקרם יתייבש ולא יתערבב עם הגנאש ובינתיים מכינים גנאש
מסים בסיר שוקולד וריצ' עד שמתקבל קרם גנאש אחיד וחלק.
ממתינים שהגנאש לא יהיה רותח, רק חם מעט ולא מדי נוזלי.
מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים את הגנאש מעל לשכבת הקרם בייגלה. מעט מהגנאש שומרים לקישוט
מפזרים שברי בגיילה במלח ומעבירי למקרר להתייבשות של הגנאש.
בינתיים מכינים את המוס:
מקציפים ריצ' במקיסר לקבלת קצפת יציבה.
ממיסים שוקולד לבן עם 1 כף שמן ומוסיפים לקצפת תוך כדי הקצפה עדינה. מעט מהשוקולד שומרים לקישוט
מוסיפים קרם וניל, פודינג וקרם בייגלה.
מוציאים את העוגה מהמקרר. מוודאים שהגנאש התקשה מספיק שלא ימרח בעת מריחת המוס. מורחים את המוס בשכבה אחידה על הגנאש ושברי הבייגלה.
מפזרים קרוקנט ומזלפים שוקולד לבן ששמרנו וגנאש ששמרנו.
מקפיאים.
מוציאים מההקפאה כ-5 דקות לפני ההגשה ופורסים בסכין חדה ולא משוננת.
זהו
מהכמות הזו מתקבלים כ-40-50 מנות.
הערות:
אפשר לוותר כל שברי הבייגלה.
אפשר לוותר על הקישוט
המוס לא נמס ושומר על צורתו בצלחת גם לזמן ארוך